HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2021 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:43

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:38

nahat ez kurva ertelmes megszolalas volt  :rolleyes:

Imho értelmesebb mint bármelyik postod itt, de nem akarok személyeskedni. Meg szmájli, biztos láttál már olyat..
:cool:

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 06. 12:44 -kor

I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2022 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:53

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:38

ezekszerint nincsen benne sok ujdonsag a windowshoz kepest ... ha ilyen hamar kiismerted :omg:

Nem csak előtte elég sokat olvasgattam utána és valamennyire ki voltam képezve osx-ből. Az állításommal pusztán arra világítottam rá hogy xp és osx közül sokkal használhatóbb rendszertkapunk install után osx esetében. Az xp normális használatához lényegesen több manuális állítgatás szükséges.
'ébként közel sem tudok minden finomságot a pici tigriseimről. Ott van a terminal kapásból amivel 100x több dolgot beállíthatok mint windowson bármikor.

Üdv

#2023 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:54

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:43

Imho értelmesebb mint bármelyik postod itt, de nem akarok személyeskedni. Meg szmájli, biztos láttál már olyat..
:cool:

egyertelmuen az jon le az osszes postodbol hogy macfan vagy olyannyira hogy csak az a jo es minden mas szar, pont ezt beszeljuk hogy ezt nem szeretjuk ...

jo igen lattam a szmálylit csak eppen mar nagyon zavart ...

mind1 peace.
macbook air 2014

#2024 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:56

Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:53

Nem csak előtte elég sokat olvasgattam utána és valamennyire ki voltam képezve osx-ből. Az állításommal pusztán arra világítottam rá hogy xp és osx közül sokkal használhatóbb rendszertkapunk install után osx esetében. Az xp normális használatához lényegesen több manuális állítgatás szükséges.
'ébként közel sem tudok minden finomságot a pici tigriseimről. Ott van a terminal kapásból amivel 100x több dolgot beállíthatok mint windowson bármikor.

Üdv

hatjo, ha a window utan olvasol azt is be lehet allitani par perc alatt ... najo mind1 lenyeg az hogy sokatonak hiaba beszelunk csak az megy hogy szar a windows ... 
macbook air 2014

#2025 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:05

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:54

egyertelmuen az jon le az osszes postodbol hogy macfan vagy olyannyira hogy csak az a jo es minden mas szar, pont ezt beszeljuk hogy ezt nem szeretjuk ...

jo igen lattam a szmálylit csak eppen mar nagyon zavart ...

mind1 peace.

Úgy viselkedsz, mint egy microsoft-droid. Vedd le szépen a windows-color szemüveged és olvasd el még egyszer a postjaimat.. mellesleg egy ibm aptiva osztja meg most is a netet az ibookomnak, oem windowsal.
Nem a kedvenc os-em, de gond nélkül használom, amit írtam, hogy sztem az os x _szvsz_ jobb, meg azt, hogy _szvsz_ ez nem az a topic, ahol wxp vs osx témákról kell diskurálni.
I don't believe it.
-- DNA

#2026 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:07

Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:53

Ott van a terminal kapásból amivel 100x több dolgot beállíthatok mint windowson bármikor.

Ez a kedvenc mondatom. A kilencvenes években a mac userek azon röhögtek, hogy valaki fle-okat másol windows-ban billentyűzetről, a mac os meg milyen szuper, drag&drop, meg minden. Most, hogy linux alapú lett az os, és van terminál, már űberkirály parancssorokat gépelni. Ugyanez hardver téren: amíg power volt a gépekben, az intel volt a szar, a windows user meg a loser, most hogy az apple is beállt a sorba, az intel mennyivel jobb... Egyszóval bármi is legyen a vita tárgya, mindig az a jó, ami a mac-ben van. Nem bántásból mondom, de azért ez elég furcsa :)
Ja, egyébként a windowsban is lehet parancssorokat gépelni, de hát a legtöb bember ugye azért vesz garfikus oprendszert, hogy ne kelljen 1500 kapcsolót meg parancsszót megtanulni.

#2027 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:09

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 11:56

hatjo, ha a window utan olvasol azt is be lehet allitani par perc alatt ... najo mind1 lenyeg az hogy sokatonak hiaba beszelunk csak az megy hogy szar a windows ... 

szerintem ne alljunk neki bizonygatni, hogy mennyi ido Macen egy OS X-et hasznalhatora installalni, meg mennyi ido PC-re egy windowst felrakni, majd drivereket, lezuzni az IE-t Outlookot, es egyebeket helyettesiteni. Anno szegeny Gemyek a Fixtvben nagyon beegtek, mert nem tudtak mire vallalkoznak, mikor versenyezni akartak a Mac-el :)

Macen 16 perc a telepites, es meg 16 perc mulva fenn van az Office, Adobe, es egyeb szukseges cuccot. Windowst meg masnap is cseszegetni fogod, hogy minden ugy legyen ahogy akarod.

A restartokat se szamljuk ossze mire minden feltelepul... :)

#2028 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:14

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:07

...hogy linux alapú lett az os...

Khm, FreeBSD...

#2029 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:15

az tény, hogy a legutolsó wincsihalál miatti win installom eltartott cca 3 óráig - viszont még sosem kellett instabilitás miatt ujratelepitgetnem.

amugyis, trueimage az ember barátja :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2030 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:16

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:14

Khm, FreeBSD...

Khm, Darwin, ami elég BSD szerű, csak a kernele más. ;)
I don't believe it.
-- DNA

#2031 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:18

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:09

Anno szegeny Gemyek a Fixtvben nagyon beegtek, mert nem tudtak mire vallalkoznak, mikor versenyezni akartak a Mac-el :)

Hja, hat nem artana erteni is hozza. :D Alapveto dolgokra azt mondtak, hogy nem tudja, meg nem talaltak meg irto egyszeru beallitasokat. :)
Ubergaz volt az a sorozat. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2032 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:26

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:07

...

Idézet

A kilencvenes években a mac userek azon röhögtek, hogy valaki fle-okat másol windows-ban billentyűzetről

Addigra már microsofték is lelopták a drag'n'dropot. Mellesleg win95-öt előtti windows userek (kivéve a pár nt-st) gyakran visszasírták a dos-t, ha windows alatt kellett dolgozniuk.

Idézet

a mac os meg milyen szuper, drag&drop, meg minden

A windows is az.

Idézet

van terminál, már űberkirály parancssorokat gépelni

Átlag os x user max kiváncsiságból indít terminált, unix guruk meg külön örülnek neki, hogy van tcsh, linuxosok meg a bashnak.

Idézet

Ugyanez hardver téren: amíg power volt a gépekben, az intel volt a szar, a windows user meg a loser, most hogy az apple is beállt a sorba, az intel mennyivel jobb...

A power architektúra nem szar. Ellenben egy "p4" celeron az. Biztos olvastad, azért állnak át mert az IBM képtelen volt mobil g5-öst csinálni és kielégíteni a desktop piac igényét. Az intelenek viszont van kapacitása rá.

Idézet

Egyszóval bármi is legyen a vita tárgya, mindig az a jó, ami a mac-ben van

Mindig az jó, ami az adott felhasználó igényeit maximálisan kielégíti, sok embernek ez a mac és nem értem, hogy miért kell ezért őket fikázni.
I don't believe it.
-- DNA

#2033 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:35

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:07

Ez a kedvenc mondatom. A kilencvenes években a mac userek azon röhögtek, hogy valaki fle-okat másol windows-ban billentyűzetről, a mac os meg milyen szuper, drag&drop, meg minden. Most, hogy linux alapú lett az os, és van terminál, már űberkirály parancssorokat gépelni. Ugyanez hardver téren: amíg power volt a gépekben, az intel volt a szar, a windows user meg a loser, most hogy az apple is beállt a sorba, az intel mennyivel jobb... Egyszóval bármi is legyen a vita tárgya, mindig az a jó, ami a mac-ben van. Nem bántásból mondom, de azért ez elég furcsa :)
Ja, egyébként a windowsban is lehet parancssorokat gépelni, de hát a legtöb bember ugye azért vesz garfikus oprendszert, hogy ne kelljen 1500 kapcsolót meg parancsszót megtanulni.

ez eddig a legertelmesebb megfogalmazasa annak amit pofazok :)
macbook air 2014

#2034 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:39

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:16

Khm, Darwin, ami elég BSD szerű, csak a kernele más. ;)

Banyeg, úgy legyen ötösöm a lottón ahogy előre éreztem, hogy lesz egy okos aki ezt beírja. Tanulni, tanulni, tanulni - ahogy Lenin apánk mondotta egykoron :)

#2035 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:40

ami sztívék oldaláról (demagóg) marketing, a mekkesek részéről meg (sznobizmus és) márkahűség.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2036 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:41

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:09

szerintem ne alljunk neki bizonygatni, hogy mennyi ido Macen egy OS X-et hasznalhatora installalni, meg mennyi ido PC-re egy windowst felrakni, majd drivereket, lezuzni az IE-t Outlookot, es egyebeket helyettesiteni. Anno szegeny Gemyek a Fixtvben nagyon beegtek, mert nem tudtak mire vallalkoznak, mikor versenyezni akartak a Mac-el :)

Macen 16 perc a telepites, es meg 16 perc mulva fenn van az Office, Adobe, es egyeb szukseges cuccot. Windowst meg masnap is cseszegetni fogod, hogy minden ugy legyen ahogy akarod.

A restartokat se szamljuk ossze mire minden feltelepul... :)

emlexem, egyik teszt musorban a pcben 2 gf6600 volt es megszoltak hogy mekkora szar a pc mert nyert photoshopt tesztben a dualg5 ... pedig (es ez a lenyeg) a pcben 2 vga is van :omg: ugy tudom semmi koze hozza, nemigaz?
macbook air 2014

#2037 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:41

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:40

ami sztívék oldaláról (demagóg) marketing, a mekkesek részéről meg (sznobizmus és) márkahűség.

maga a markahuseg nem is, csak ahogy azt kimutatjak felenk ...
macbook air 2014

#2038 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:47

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:41

emlexem, egyik teszt musorban a pcben 2 gf6600 volt es megszoltak hogy mekkora szar a pc mert nyert photoshopt tesztben a dualg5 ... pedig (es ez a lenyeg) a pcben 2 vga is van :omg: ugy tudom semmi koze hozza, nemigaz?

abszolut semmi, de ne vergődjünk már ezen. a fixtv gané, hulladék, etc. életemben nem röhögtem még annyit inkompetencián, mint amit azok átlagban levágtak "műsor" megnevezés alatt.

#2039 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:49

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:41

Rosszul tudtam :)

Üdv

Szerkesztette: Xero 2006. 02. 06. 14:01 -kor

#2040 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:55

Idézet: HaZeX - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:39

Banyeg, úgy legyen ötösöm a lottón ahogy előre éreztem, hogy lesz egy okos aki ezt beírja. Tanulni, tanulni, tanulni - ahogy Lenin apánk mondotta egykoron :)

Idézet

Darwin integrates a number of technologies, most importantly Mach 3.0, operating-system services based on 4.4BSD (Berkeley Software Distribution), high-performance networking facilities, and support for multiple integrated file systems.

http://developer.apple.com/darwin/
Habár nézhetjük úgy is, mint a freebsd egyik portja, szerintem a darwin annyira freebsd alapú, mint az openbsd, vagy a netbsd. :D

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 06. 13:59 -kor

I don't believe it.
-- DNA

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.