HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2041 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:56

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:41

emlexem, egyik teszt musorban a pcben 2 gf6600 volt es megszoltak hogy mekkora szar a pc mert nyert photoshopt tesztben a dualg5 ... pedig (es ez a lenyeg) a pcben 2 vga is van :omg: ugy tudom semmi koze hozza, nemigaz?

Mar megint eltertek a tematol. Nem arrol volt szo milyen hulyesegeket mondtak vagy csinaltak, hanem arrol, hogy 16 perc alatt van az embernek egy biztonsagos jol mukodo rendszere.
Persze ez lenyegtelen, mert a HWSW tagok 5 evente telepitenek ujra windowst. :)
Bar remlik valami szavazos forum itt, ahol nem igazan ez derult ki, inkabb a 2 honap-fel ev idotartam :)

#2042 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:56

Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:49

Mac-en pl ha jól tudom a GPU is bedolgozik ps-be :)

Üdv

Nem tudod jol :)

#2043 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:57

Idézet

Addigra már microsofték is lelopták a drag'n'dropot. Mellesleg win95-öt előtti windows userek (kivéve a pár nt-st) gyakran visszasírták a dos-t, ha windows alatt kellett dolgozniuk.

A windows is az.

Átlag os x user max kiváncsiságból indít terminált, unix guruk meg külön örülnek neki, hogy van tcsh, linuxosok meg a bashnak.

A power architektúra nem szar. Ellenben egy "p4" celeron az. Biztos olvastad, azért állnak át mert az IBM képtelen volt mobil g5-öst csinálni és kielégíteni a desktop piac igényét. Az intelenek viszont van kapacitása rá.

Mindig az jó, ami az adott felhasználó igényeit maximálisan kielégíti, sok embernek ez a mac és nem értem, hogy miért kell ezért őket fikázni.

Ok, post-om lényege ez volt: a mac tábor (nyilván nem mindenki, de sajnos néha muszály általánosítani) windows/pc ellenérvei között olyanok voltak, amit leírtam. De nyilván igazad van, és ez elmúlt 10 évben megfordultak a felhasználók igényei, és 2006-ra élnek-halnak a parancssorok gépeléséért.
Rendben, freebsd, és nem linux, nem értek hozzá.
Remélem, így már érthető, azt nem is merem feltételezni, hogy esetleg szándékosan értetted félre :)
Ez nem flame, oda is írtam, kár, hogy azt nem idézted be ;) Olyannyira nem, hogy én szeretem a mac-et, de még nem érett meg, hogy vegyek egyet... nem pénzkérdés, nem farokméret kérdés, nem győzött meg, úgy az egész. De örülök, hogy van, elismerem, fontos, hogy VAN alternatíva.

Szerkesztette: 147break 2006. 02. 06. 13:58 -kor

#2044 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 13:58

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:56

Mar megint eltertek a tematol. Nem arrol volt szo milyen hulyesegeket mondtak vagy csinaltak, hanem arrol, hogy 16 perc alatt van az embernek egy biztonsagos jol mukodo rendszere.
Persze ez lenyegtelen, mert a HWSW tagok 5 evente telepitenek ujra windowst. :)
Bar remlik valami szavazos forum itt, ahol nem igazan ez derult ki, inkabb a 2 honap-fel ev idotartam :)

Bizony.. arra a szavazásra én is emlékszem. Igaz nekem volt már winem ami több évet megélt pár config váltást is átvészelt de közel sem olyan lazán mint egy osx. Tegnap fogtam átnyomtam ibook winyójáról a teljes rendszert az imac-ére gondoltam majd töketlenkedik 1 sort... a fenéket bekapcsoltam ugyan ugy ment. Csináltam új usert hibátlan. Ezt win-el soha a büdös életben nem csináltam meg ilyen könnyedén.

Üdv

#2045 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:04

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 12:55

http://developer.apple.com/darwin/
Habár nézhetjük úgy is, mint a freebsd egyik portja, szerintem a darwin annyira freebsd alapú, mint az openbsd, vagy a netbsd. :D

Eh, látom szerkesztetted, de akkor lejött a lényeg: a Darwin FreeBSD port. Mindegy, az eredeti poster sem linux/bsd flame -et akart, csak jelezni a terminál megjelenésének hatásait. :)

#2046 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:07

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:57

(nyilván nem mindenki, de sajnos néha muszály általánosítani)

Nem muszály (j-vel sem).

Idézet

De nyilván igazad van, és ez elmúlt 10 évben megfordultak a felhasználók igényei, és 2006-ra élnek-halnak a parancssorok gépeléséért.

Fuss neki még egyszer a hozzászólásomnak. ;)

Idézet

Remélem, így már érthető, azt nem is merem feltételezni, hogy esetleg szándékosan értetted félre :)

Ne is :)
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2047 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:19

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 15:07

Nem muszály (j-vel sem).

Fuss neki még egyszer a hozzászólásomnak. ;)

Ne is :)

Hú ez a j nagyon gáz, bocs, erre nincs mentség :) bár nem szoktam ilyet téveszteni.

Sorry, nem futok, mert nincs értelme, én egy emberi viselkedést jellemeztem, erre Te windowsról, meg arról írsz, ki mit lop. Ám, mivel ismeretlenül nem akarlak lekezelni, nem írom, hogy olvasd el mégegyszer az első hozzázólásomat.

#2048 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:25

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:19

Sorry, nem futok, mert nincs értelme, én egy emberi viselkedést jellemeztem, erre Te windowsról, meg arról írsz, ki mit lop. Ám, mivel ismeretlenül nem akarlak lekezelni, nem írom, hogy olvasd el mégegyszer az első hozzázólásomat.

Idézet

Átlag os x user max kiváncsiságból indít terminált, unix guruk meg külön örülnek neki, hogy van tcsh, linuxosok meg a bashnak.

Erre gondoltam és nem lekezelni akartalak, csak gondoltam, hogy átsiklottál fölötte (biztos nem direkt ;) ).

A windowsos részt meg értelmezd ahogyan akarod, akik használták mindkét os-t, nagyon jól tudják, hogy a macos (mondjuk system seven) mennyivel fejlettebb volt..
I don't believe it.
-- DNA

#2049 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:31

Fejlettseg onmagaban nem eleg... IRIX RIP... (azt nemtom meghalt-e, de a halalan van az szaz... mar SGI meg Alias se torodik vele...)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2050 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:41

Idézet: Boba - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:31

Fejlettseg onmagaban nem eleg... IRIX RIP... (azt nemtom meghalt-e, de a halalan van az szaz... mar SGI meg Alias se torodik vele...)

Hát az Apple utóbbi fél évtizedben "elkövetett" menetelését szemlélve nem éppen az agónia jut eszembe ;)
Az iMac, az iPod (és a zenebolt), az OS X, stb sikerterméke, számomra eléggé jól reprezentálják, hogy a vállalat megfelelően innovatív és nyitott consumer szférára.

Sry, mellélőttem, osről volt szó, mindegy itthagyom, legyen mit csócsálni.

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 06. 14:43 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#2051 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:42

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 15:25

Erre gondoltam és nem lekezelni akartalak, csak gondoltam, hogy átsiklottál fölötte (biztos nem direkt ;) ).

A windowsos részt meg értelmezd ahogyan akarod, akik használták mindkét os-t, nagyon jól tudják, hogy a macos (mondjuk system seven) mennyivel fejlettebb volt..

Nem értelmezem sehogy sem, egy sztem átlag felhasználó post-jára válaszoltam, aki a terminal fantasztikusságát elemezte.
Pont felettem valaki ezt írta: "szvsz_ ez nem az a topic, ahol wxp vs osx témákról kell diskurálni." :)
off:
Én egy szóval sem említettem sem windowst, sem OS (kooperatív multitask) 7-est sem. De ha már szóba hoztad, én utoljára w95-öt használtam, utána 4-es NT, 2000, most xp. A95-öt nem volt túl stabil, a következő 2 megfelelő számomra, bár sietve hozzáteszem, hogy az xp közel sem olyan jó multitask tekintetében, mint a 2000 volt.
on

#2052 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:50

Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:58

Bizony.. arra a szavazásra én is emlékszem. Igaz nekem volt már winem ami több évet megélt pár config váltást is átvészelt de közel sem olyan lazán mint egy osx. Tegnap fogtam átnyomtam ibook winyójáról a teljes rendszert az imac-ére gondoltam majd töketlenkedik 1 sort... a fenéket bekapcsoltam ugyan ugy ment. Csináltam új usert hibátlan. Ezt win-el soha a büdös életben nem csináltam meg ilyen könnyedén.

Üdv

Lámlám, mire jó a zárt architektúra, nem kell semminek se (ál)kompatibilisnek lennie, és minden megy pöpecül. :) Nem mintha a hibái ne lennének meg, de azért ez kétségtelenül a user kényelmét szolgálja.

Szegény Darwinnek meg annyi köze van a FreeBSD-hez, hogy anno forkoltak egy (4.4?) BSD kódot Jobsék, de azért mára elég távol vannak egymástól.

#2053 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:56

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:42

...

Jó, akkor leírom:

Idézet

kilencvenes években a mac userek azon röhögtek, hogy valaki fle-okat másol windows-ban billentyűzetről

Erre reagáltam, hogy a windows is drag'n'drop volt, btw mac userek nem igazán röhöghettek a parancssori másoláson, mert:

Idézet

hát a legtöb bember ugye azért vesz garfikus oprendszert, hogy ne kelljen 1500 kapcsolót meg parancsszót megtanulni.

Persze erre te:

Idézet

off:
Én egy szóval sem említettem sem windowst, sem OS (kooperatív multitask) 7-est sem. De ha már szóba hoztad, én utoljára w95-öt használtam, utána 4-es NT, 2000, most xp. A95-öt nem volt túl stabil, a következő 2 megfelelő számomra, bár sietve hozzáteszem, hogy az xp közel sem olyan jó multitask tekintetében, mint a 2000 volt.
on

Mellesleg szerencsésebb utat jártál be a windows timelineon, mint amilyet ms a home usereknek szánt.

Idézet

Pont felettem valaki ezt írta: "szvsz_ ez nem az a topic, ahol wxp vs osx témákról kell diskurálni." :)

Unatkozom na ;) mellesleg nem az volt, mert os7 vs win3.1 :D
I don't believe it.
-- DNA

#2054 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:03

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:42

OS (kooperatív multitask) 7

^^Ez kb olyan, mint ez:
Windows (dos alapú) 95
:D
I don't believe it.
-- DNA

#2055 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:19

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 15:56

Jó, akkor leírom:

Erre reagáltam, hogy a windows is drag'n'drop volt, btw mac userek nem igazán röhöghettek a parancssori másoláson, mert:

Persze erre te:

Mellesleg szerencsésebb utat jártál be a windows timelineon, mint amilyet ms a home usereknek szánt.

Unatkozom na ;) mellesleg nem az volt, mert os7 vs win3.1 :D

Értem, és tudom, hisz használtam; a windowst nem hasonlítottam össze egyik macos-sel sem, én így értettem az első és további post-jaimban is, csak emlékszem azokra a szánakozó tekintetekre, amiket kaptam a grafikai stúdiókban meg levilágító helyeken. Szóvá is tették, ha csak lehetett :)

Nem szerencse kérdése: egyik nap bementem a munkahelyemre, ott virított a ME a gépemen. Délben felálltam és közöltem a főnökkel: válasszon vagy én vagy a ME. Estére ott figyelt a w2000 béta, és fenn is maradt, míg meg nem lehetett venni hivatalosan. Korábban kisérleteztem a 3.5-ös NT-vel is, de a quark folyton elszállt, meg nem tudtam rendesen levilágítani. De a photoshop nagy élmény volt a w311 után.

Aha, ebben a mac os road-ban nem vagyok annyira otthon, amiket elmeséltek mac-esek, annak alapján az osx az egyetlen, ami miatt vennék (vagy veszek) mac-et. A tiger már nagyon ígéretes.

Mér nem napozol kicsit, állítólag a téli nap a legegészségesebb ;)
Bocs az off-ért.

#2056 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:27

Idézet: melon - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:50

Szegény Darwinnek meg annyi köze van a FreeBSD-hez, hogy anno forkoltak egy (4.4?) BSD kódot Jobsék, de azért mára elég távol vannak egymástól.

Akkor biztos véletlen hogy pl. az ACL akkor jelent meg a Darwinban amikor áttértek a FreeBSD 5.x ágra. Az új GCC -kről vagy a Finde Grained SMP Lockról nem is beszélve. Maradjunk annyiban, hogy a Darwin a FreeBSD 'almás' neve :)

(Szerk: anno mintha a Tiger 200 új feature listájában ott lett volna, hogy ez már a FreeBSD 5.x ágra épül. A Panther listájában meg hogy FreeBSD 4.x ágra.)

Szerkesztette: HaZeX 2006. 02. 06. 15:35 -kor

#2057 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 15:48

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 15:19

Mér nem napozol kicsit, állítólag a téli nap a legegészségesebb ;)

Hideg van.. :/
Meg olvasgatok éppen:
http://macdailynews.com/index.php/weblog/c...0/|MacDailyNews
Ha tényleg lesz redbox (nem lesz, intel se lesz, a föld lapos :D ), tömegtermékké válhat az imac a consume piacon.
I don't believe it.
-- DNA

#2058 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 16:17

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:05

Úgy viselkedsz, mint egy microsoft-droid. Vedd le szépen a windows-color szemüveged és olvasd el még egyszer a postjaimat.. mellesleg egy ibm aptiva osztja meg most is a netet az ibookomnak, oem windowsal.
Nem a kedvenc os-em, de gond nélkül használom, amit írtam, hogy sztem az os x _szvsz_ jobb, meg azt, hogy _szvsz_ ez nem az a topic, ahol wxp vs osx témákról kell diskurálni.

fonok ur mer megbocsasson de on hajlik bele sulyos szemlyeskedesekbe.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2059 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 16:19

Mielott korusban lehulyeztek, en ugye mar reg nem hasznalok otthon Win-t de meg a SP1ües XP-nel is felulirja a rendszer, hogy mi nyisson meg egy sima jpg-t. Mert alapbol a winfax nyitja, es hiaba allitom hogy a kedvez kepnezom nyissa, a winfax viewer fogja. Eddig ezt 4 kulonbozo Win XP-nel tapasztaltam. Mindegy ezzel nem akartam semmi rosszat, csak azt, hogy neha szukseg van a registry turkalasra.
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2060 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 16:23

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 13:09

szerintem ne alljunk neki bizonygatni, hogy mennyi ido Macen egy OS X-et hasznalhatora installalni, meg mennyi ido PC-re egy windowst felrakni, majd drivereket, lezuzni az IE-t Outlookot, es egyebeket helyettesiteni. Anno szegeny Gemyek a Fixtvben nagyon beegtek, mert nem tudtak mire vallalkoznak, mikor versenyezni akartak a Mac-el :)

Macen 16 perc a telepites, es meg 16 perc mulva fenn van az Office, Adobe, es egyeb szukseges cuccot. Windowst meg masnap is cseszegetni fogod, hogy minden ugy legyen ahogy akarod.

A restartokat se szamljuk ossze mire minden feltelepul... :)

i.Andras. ez egyfelol nem igaz, masfelol azon a piacon ahol a dlogok szamitanak az osszes gep elotelepitett OS-sel jon. De mar ugy oszinten mert kene lezuzsni az IE-t es az outlook-ot, amikor az add/remove software dialognak ott van az opcios fule, hogy melyik webborzert, levelezot, javat, satobbi, szeretned alapertelmezettnek. Ja es urambocsa, nemar a fixtv-s felhulye elmebetegek jelentsek a referenciat, akik egy barmilyen tema kapcsan - legyen ez akar a nok (sic!) Egy darab ertelmes magyar mondatot se tudnak magukbol kiizzadni.. :rolleyes:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »