HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1281 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 21:40

pontosan az acerhez adj még hozzá egy win xp licensz árát és egy office 2003 pro árát. így akár 2300 dodóra is megugrik az acer ára.

És mi van, ha már benne van az árában a winxp licensz? És mi van, ha nem akar valaki office 2003 pro-t, hanem mondjuk szerez hozzá egy akármilyen basic editiont? Vagy mi van ha openofficet rak rá? És mi van, ha linuxot rak rá?
Akárhogy szépítjük, az acer gépben nagyobb proci, memó és vinyó van, szóval megállapíthatjuk, hogy nem ez a negyedév, sőt félév lesz az, amikor mindenki Apple laptopot fog venni.

#1282 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:20

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:56

És mi van, ha már benne van az árában a winxp licensz? És mi van, ha nem akar valaki office 2003 pro-t, hanem mondjuk szerez hozzá egy akármilyen basic editiont? Vagy mi van ha openofficet rak rá? És mi van, ha linuxot rak rá?
Akárhogy szépítjük, az acer gépben nagyobb proci, memó és vinyó van, szóval megállapíthatjuk, hogy nem ez a negyedév, sőt félév lesz az, amikor mindenki Apple laptopot fog venni.

a taiwani gépek árában újabban nincs benne semmilyen OS, nagyritkán valamiféle linux install cd-t adnak hozzá.

a mivan - ha kérdések jók. de mindketten tudjuk, hogy az esetek 80%-ában valamiféle windows termékportfólió kerül, gazdagabb országokban legálisan, szegényebbekben illegálisan. hogy szépen fogalmazzak, vond le az apple árából azt a 300 dodót és ugyanott vagy.

az iPod amúgy átlagosan 30-35%-kal olcsóbb mint a konkurrens mp3 lejátszók, szolgáltatása is kevesebb, mégis jobban fogy.

de mondok valamit. az apple-t ne az acer-rel versenyeztesd meg, hanem mondjuk egy toshibával vagy egy sony vaio-val.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 11. 23:21 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1283 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:21

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:56

Jajj ne kezdd már ezt megint. Miért nem lehet beismerni, hogy a hozzá adott szoftver is érték? Az acer nagyobb procijával semmit nem tudsz kezdeni, ha nincsenek hozzá normális szoftverek. Az apple gépet kézbe veszed, és van egy jó oprendszered, jól használható alkalmazásokkal. Az egész a végletekig összecsiszolva. Az acerhez meg ha kapsz egy winXP-t, akkor azzal gyakorlatilag még nincs semmid.
-ZsOlTi-

#1284 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:22

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 23:21

Jajj ne kezdd már ezt megint. Miért nem lehet beismerni, hogy a hozzá adott szoftver is érték? Az acer nagyobb procijával semmit nem tudsz kezdeni, ha nincsenek hozzá normális szoftverek. Az apple gépet kézbe veszed, és van egy jó oprendszered, jól használható alkalmazásokkal. Az egész a végletekig összecsiszolva. Az acerhez meg ha kapsz egy winXP-t, akkor azzal gyakorlatilag még nincs semmid.

annál is inkább mókás mert a kartács jegyzi a vondóz alfórumban a májkroszoftnyúz topikot :) ofkorz az acer second-line brand, úgy mint pl a fujitsu-siemens. és most az a divat second line-éknál, hogy 50-60 dodoós árelölnyt lehet még felmutatni a kankurenciával szemben, ha nem adnak hozzá m$ terméket.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 01. 11. 23:25 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1285 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:41

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 23:21

Teljesen elbeszelunk egymast mellett... En nem a szoftver ertektelensegerol beszelek, hanem arrol, hogy az apple ismet dragabban adja a gepeit (ennek ellenere nem az anyagiak miatt irok ide, hanem azert, mert csak ketfele inteles apple noti van, es mindketto hijan van az alabbi dolgoknak). Majd forintositom nektek egy listaban, de mar most is lathato, hogy kisebb proci, kisebb vinyo, kisebb memoria van a mekkbookban. Dual-Layeres DVD-t se tud irni, de a tobbit legalabb csak 4x-esen irja, sot multi-bay sincs rajta... ugyhogy megcsak nem is kolthetek arra, hogy kicsereljem. S-VIDEO kimenet, kartyaolvaso sincs, es en szemelyszerint az apple notikon levo billentyuzeteket se szeretem (kep - sose talaltam rajtuk pl delete gombot). Es valoszinuleg kisebb elem is van benne, azert nem hangoztatjak, hogy mennyi ideig mukodik halozat nelkul.
Kinek mire van igenye, ugye.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 12. 10:09 -kor

#1286 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 23:22

annál is inkább mókás mert a kartács jegyzi a vondóz alfórumban a májkroszoftnyúz topikot :)

Bagoly mondja. Te probalsz beegetni ezzel, akinek a neve ala az van irva, hogy csoport: Pista? :D

#1287 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:49

.Mac blog
http://www.mac.com/w.../Blog/Blog.html

#1288 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:55

Egy rakas gusztustalan muanyag fostalicskahoz hasonlitjatok (sajat velemeny) ezt a gepet. kevesebbet tud par MHz-cel, ellenben egy vegletekig osszecsiszolt OS-ed van ami sztem sokkal jobban kihasznalja az eroforrasait, mint az XP. Pl minek dual layer DVD-iro? olyat hasznalsz? Gondolom kiszakertettek, hogy 100 emberbol 1 neha duallayeres lemezt ir, ezert nem eri meg beletenni dragabban. Kulombenis, vehetsz bele ha akarsz es belerakod. Amugy meg a felbontasa a Macbooknak 1440x900px, es gondolom hamarosan jon a kisebb meg a nagyobb.

Ja es Handras, sztem felreertettel valamit, mert a iWeb .Mac-re publikal, igy nem tudom hogyan lesz sajat domained. Tudom ajanlani a Wordpress-t, meg a segitsegemet az egyszeri atskinezeshez:)

Szerkesztette: Macc 2006. 01. 12. 10:58 -kor

PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1289 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:59

Idézet

Kulombenis, vehetsz bele ha akarsz es belerakod.

Ketlem, hogy minden sarkon kapnal slot-ines dual layeres irot, ami passzol a MacBook Pro-ba. :D

Amugy szerintem sem kell dual-layer iro, inkabb azon gondolkozzanak, melyiket pakoljak be, HD DVD vagy Blu-ray. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1290 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:06

Idézet: Macc - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:55

Egy rakas gusztustalan muanyag fostalicskahoz hasonlitjatok (sajat velemeny) ezt a gepet. kevesebbet tud par MHz-cel, ellenben egy vegletekig osszecsiszolt OS-ed van ami sztem sokkal jobban kihasznalja az eroforrasait, mint az XP. Pl minek dual layer DVD-iro? olyat hasznalsz? Gondolom kiszakertettek, hogy 100 emberbol 1 neha duallayeres lemezt ir, ezert nem eri meg beletenni dragabban. Kulombenis, vehetsz bele ha akarsz es belerakod. Amugy meg a felbontasa a Macbooknak 1440x900px, es gondolom hamarosan jon a kisebb meg a nagyobb.

lol, Te aztan nem vagy kispalyas sznob (sajat velemeny)...
A kevesebb orajel engem onmagaban nem zavarna, ha nem tarsulna melle kevesebb memoria, es 20-40GB-tal kisebb vinyo...
Es hogy minek DL-es iro? Hat csak azert, mert ketszer annyi fer egy lemezre... Igazad van, az tenyleg semmi.
...

Azert ne vedd szemelyes sertesnek, hogy vannak hibai a "tokeletes", fenseges, isteni-szikra apple termekeknek... A "vegletekig osszecsiszolt" OS-rol nem is beszelve.

#1291 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:07

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:59

Amugy szerintem sem kell dual-layer iro, inkabb azon gondolkozzanak, melyiket pakoljak be, HD DVD vagy Blu-ray. :D

Az Apple a blu-ray csoport tagja. Nem hiszem hogy gondolkozniuk kell a jelen helyzetben...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1292 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:08

Idézet: Macc - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:55

Ja es Handras, sztem felreertettel valamit, mert a iWeb .Mac-re publikal, igy nem tudom hogyan lesz sajat domained.

Szep is lenne, ha nem hatarozhatna meg, hogy hova publikaljon az iWeb.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1293 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:59

Van, akinek kell. Raadasul az Apple mindig is a zsirosabbat valasztotta (link - figyeljuk meg, hogy a PB-ban volt minden az alabbiak kozul), ehhez kepest, most nincs se DL, se 8x-os iras, se FireWire 800, se S-VIDEO.
A Blue-ray viszont valoszinubb, mert mar nyilatkoztak errol, sztem a hwsw-n is volt hir rola.

Szerkesztette: ion 2006. 01. 12. 11:20 -kor

#1294 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:12

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 11:08

Szep is lenne, ha nem hatarozhatna meg, hogy hova publikaljon az iWeb.

Samott

hat igen, a vegletekig csiszolt OS... :)

#1295 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:29

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:06

lol, Te aztan nem vagy kispalyas sznob (sajat velemeny)...
A kevesebb orajel engem onmagaban nem zavarna, ha nem tarsulna melle kevesebb memoria, es 20-40GB-tal kisebb vinyo...
Es hogy minek DL-es iro? Hat csak azert, mert ketszer annyi fer egy lemezre... Igazad van, az tenyleg semmi.
...

Azert ne vedd szemelyes sertesnek, hogy vannak hibai a "tokeletes", fenseges, isteni-szikra apple termekeknek... A "vegletekig osszecsiszolt" OS-rol nem is beszelve.

Akkor sznobozzal ha ismersz. Es kikerem magamnak a szemelyeskedesedet, en ilyet nem tettem!
Tenyleg vannak visszalepesek, lasd belinkelt Paul Thurrot site.
Csak sajnalom hogy a gep sok elonyet nem veszi eszre senki, es recsego ropogo muanyag notikhoz van hasonlitva amin XP fut. Ennyi.

miazhogy kevesebb memoria??? veszel bele es annyi. Nem tudom miert varja barki, hogy ugyanannyiba keruljon mint egy acer vagy asus noti??? /A lenyeges kulombseg csak az sztem, hogy az egyik gyartonak bele kell raknia 2GB RAM-ot, hogy ezen az aron elvigyek a gepet, mig a masiknak (nem, nem csak az Apple) meg nem/

Nem kel gunyolodnod, tudom mivel tud tobbet a DL, es azt is milyen sokan hasznaljak, es hogy milyen olcso a nyersanyag.

Szerkesztette: Macc 2006. 01. 12. 11:46 -kor

PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#1296 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:34

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:12

hat igen, a vegletekig csiszolt OS... :)

iWeb nem OS hanem egy alkalmazas de mindegy.
Amugy en szemelyszerint ruhellem a .Mac szolgaltatast, es bosszant is az iWeb meg iPhoto hasonlo jellegu korlatozasa. Szerencsere ezeket a dolgokat en meg tudom magamnak oldani.

Szoval nem kell most vagdalkozni, a vegletekig csiszolt OS-t az OS es a HW egyuttmukodesere ertem, es nem mindenre ami az Apple-lel kapcsolatos.

#1297 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:45

Jo, nyugi. Ha olvasod a forumot, tudhatod, hogy en is szimpatizalok az apple termekekkel bizonyos szintig, ugyhogy nem kell a rizsa. A kulonbseg csak az, hogy en nem nezek le mas cuccokat. Olcso muanyag notit en se vennek, de eddig sem arrol beszeltem, hogy ez a "second-line" acer az ultimate solution..  Masreszrol szenszalas boritasa van.. az nem recsegos ropogos muanyag.
Tulsagosan erzekenyen veszed az apple-kritikat. Legyel mar racionalis.. Az Apple sem gyart tokeletes dolgokat, egyszeruen csak te jobban szereted, mint barmi mast. Attol meg a tobbi ember nem teved.

#1298 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:48

Idézet: Macc - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:34

iWeb nem OS hanem egy alkalmazas de mindegy.
Amugy en szemelyszerint ruhellem a .Mac szolgaltatast, es bosszant is az iWeb meg iPhoto hasonlo jellegu korlatozasa. Szerencsere ezeket a dolgokat en meg tudom magamnak oldani.

Szoval nem kell most vagdalkozni, a vegletekig csiszolt OS-t az OS es a HW egyuttmukodesere ertem, es nem mindenre ami az Apple-lel kapcsolatos.

Mar irtak, hogy barmilyen ftp re lehet kuldeni a cuccot, csak ket klikkel tobbet kell kattintani. :)

#1299 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:50

Andras, azert majd ertesits minket itt, ha megerkezett az elso iMac demo darab. En szeretnem kiprobalni.

#1300 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:51

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:45

Jo, nyugi. Ha olvasod a forumot, tudhatod, hogy en is szimpatizalok az apple termekekkel bizonyos szintig, ugyhogy nem kell a rizsa. A kulonbseg csak az, hogy en nem nezek le mas cuccokat. Olcso muanyag notit en se vennek, de eddig sem arrol beszeltem, hogy ez a "second-line" acer az ultimate solution..  Masreszrol szenszalas boritasa van.. az nem recsegos ropogos muanyag.
Tulsagosan erzekenyen veszed az apple-kritikat. Legyel mar racionalis.. Az Apple sem gyart tokeletes dolgokat, egyszeruen csak te jobban szereted, mint barmi mast. Attol meg a tobbi ember nem teved.

Ok. Igazad van. Tenyleg szeretem az Apple HW-eket. Emellett probalok racionalis is lenni:)

Viszont szidtam is oket eleget: pl az intelre valtastol kivoltam bukva, most mar igaz kezdem megerteni, hogy PPC zsakutca, meggyozoek a teljesitmeny mutatok (ha igazak), az is hergya dolog reszukrol, hogy lehagytak a FW-t az iPodrol.

na peace, ehes vagyok, lemegyek enni!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.