HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#1841 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 16:05

Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:58

Ha nem indul, akkor tok mindegy..

Szerintem nem mindegy, hogy ki tudod-e venni belole a lemezt vagy sem.

#1842 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 17:03

Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 15:47

en aztan nem reagaltam volna semmit, suliban regi p2es gepek amin win98 volt is ilyen volt a zip drive ... nem nagy szam

Majdnem, de zip!=floppy. PC-ben nem láttam ilyet..
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1843 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:09

Na valmi ertelmes is legyen itt.
Felraktam Photoshop teszteket az oldalamra. Egesz turheto rosettan keresztul is. Adtunk neki sok ramot :)

Edit: erdekessegnek a Quad CPU kihasznaltsaga a teszt kozben:
http://homepage.mac....as/activity.m4v

Szerkesztette: H.Andras 2006. 02. 03. 18:23 -kor

#1844 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:19

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 13:16

emberi ***ságot sajnos nem lehet kizárni...  :reklamacio:

próbáltam az egeres megoldást de semmi....  :(

huzd le  a drive-rol a (s)ata kabelt. igy fox tudni butulni, csak nem lesz optikai drive-od. utana ha mas nincs egy pc-be atszerelve kiloketheto a cd linux alol.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1845 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 18:45

Sziasztok, annyira happy vagyok, hogy azt el sem tudjátok képzelni:) végre sikerült vennem egy kagyló ibookot:)

viszont lenne pár kérdésem, mert életemben most előszőr látok macet:)

nos, mivel kevés ram van benne (well nagyon kevés 32mb, ha találok bele ramot, bővítem. nem tudtok?) ezért OS 9.2 fut rajta:)

az lenne a kérdésem, hogy hogy kell progikat pl installálni / uninstallálni:)

aztán a másik kérdésem az lenne, hogy hogy lehetne windowsos gépen lévő megosztásokhoz hozzáférni:) (nem tudtok ramot?:)

aztán van még millió kérdésem, de istenem... anyira gyönyörű ez a gép:) totál bódottá lettem:)
Per Aspera Ad Astra

#1846 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 19:06

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 18:45

Sziasztok, annyira happy vagyok, hogy azt el sem tudjátok képzelni:) végre sikerült vennem egy kagyló ibookot:)

viszont lenne pár kérdésem, mert életemben most előszőr látok macet:)

nos, mivel kevés ram van benne (well nagyon kevés 32mb, ha találok bele ramot, bővítem. nem tudtok?) ezért OS 9.2 fut rajta:)

az lenne a kérdésem, hogy hogy kell progikat pl installálni / uninstallálni:)

aztán a másik kérdésem az lenne, hogy hogy lehetne windowsos gépen lévő megosztásokhoz hozzáférni:) (nem tudtok ramot?:)

aztán van még millió kérdésem, de istenem... anyira gyönyörű ez a gép:) totál bódottá lettem:)

Gratulálok. Installálni.. hm. Duplaklikk a setupra, vagy felmásolod az állományt. Ha nem tudod kicsomagolni akkor stuffit.com, mennie kell.
Windows hálózatot a classic nem tud elérni natív. Nem emlékszem már pontosan, de van pár shareware megoldás arra is (asszem vmi dave nevű volt a legjobban használható), de gugli menni fog rajt így is, ha meg szerzel ramot akkor osx is, azzal jobban jársz mint szisztem nájnal. A jaguárt javaslom 10.2.8-al és mellé legalább 256megát, az legalább tud brózolni smb-n.
Javaslom nézz körül versiontrackeren és macupdaten is (néha találni linket a régi appokhoz).
I don't believe it.
-- DNA

#1847 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 19:07

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 19:06

Gratulálok. Installálni.. hm. Duplaklikk a setupra, vagy felmásolod az állományt. Ha nem tudod kicsomagolni akkor stuffit.com, mennie kell.
Windows hálózatot a classic nem tud elérni natív. Nem emlékszem már pontosan, de van pár shareware megoldás arra is (asszem vmi dave nevű volt a legjobban használható), de gugli menni fog rajt így is, ha meg szerzel ramot akkor osx is, azzal jobban jársz mint szisztem nájnal. A jaguárt javaslom 10.2.8-al és mellé legalább 256megát, az legalább tud brózolni smb-n.
Javaslom nézz körül versiontrackeren és macupdaten is (néha találni linket a régi appokhoz).

oks, köszönöm szépen:) nekiesek:) azért ha van még valami ötletetek, bármi akkor mondjátok pls:) pl van valakinek os9 re officea?
Per Aspera Ad Astra

#1848 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 19:18

még azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet vele "felismertetni" a berakott cd-t annélkül, hogy újraindítom?:s
Per Aspera Ad Astra

#1849 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:09

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 19:18

még azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet vele "felismertetni" a berakott cd-t annélkül, hogy újraindítom?:s

A macos automatikusan mountol, az os9.2 pedig tartalmazza az iso9660 supportot. Nem igazán értem a problémád.
Ha vmi speckós drive van a gépedben (3rd party), akkor nézd meg az extension managerben, hogy be van-e kapcsolva a hozzá adott extension és ha nincs, akkor jelöld be, majd restart.
Office-t pedig talán a microsofttól tudsz szerezni. Vagy warezolsz egyet torrentről, de az ugye illegális ;)
Mindenesetre ha marad az os9, akkor office98-at ajánlom. Esetleg guglit.. van ingyenes alternatíva biztosan.

Kicsit körülnéztem, van pár eredeti microsoft cd-m (néhány office verzió macos-hez), jelképes összegért (vagy akár pár üveg sör ;) ) szívesen átadom jövő héten, bár mind angol és se doboz, se papírok már, meg nem otthoni liszensz.. hmhm, semminél jobb :)

Szerkesztette: hybris 2006. 02. 03. 20:22 -kor

I don't believe it.
-- DNA

#1850 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:18

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:09

A macos automatikusan mountol, az os9.2 pedig tartalmazza az iso9660 supportot. Nem igazán értem a problémád.
Ha vmi speckós drive van a gépedben (3rd party), akkor nézd meg az extension managerben, hogy be van-e kapcsolva a hozzá adott extension és ha nincs, akkor jelöld be, majd restart.
Office-t pedig talán a microsofttól tudsz szerezni. Vagy warezolsz egyet torrentről, de az ugye illegális ;)
Mindenesetre ha marad az os9, akkor office98-at ajánlom. Esetleg guglit.. van ingyenes alternatíva biztosan.

hát amíg nem találok ramot, addig kénytelen vagyok maradni, szerintem 32 mega ramra nem fog felmenni az osx:) szal ez van... meg az, hogy berakom a cdt és fel se pörgeti, csak ha újraindítom, akkor látja meg
Per Aspera Ad Astra

#1851 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:25

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:18

hát amíg nem találok ramot, addig kénytelen vagyok maradni, szerintem 32 mega ramra nem fog felmenni az osx:) szal ez van... meg az, hogy berakom a cdt és fel se pörgeti, csak ha újraindítom, akkor látja meg

Akkor lehet defektes a meghajtó, nincs meg a hardver tesztes cd hozzá (ibookhoz)?
I don't believe it.
-- DNA

#1852 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 20:53

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:25

Akkor lehet defektes a meghajtó, nincs meg a hardver tesztes cd hozzá (ibookhoz)?

nincs:( le lehet tölteni valahonnan?
Per Aspera Ad Astra

#1853 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 21:06

Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 20:53

nincs:( le lehet tölteni valahonnan?

Nem hinném..
De azt javaslom regisztrálj beszeljucmac.com-on és dobd fel a témát, biztos találsz vkit, aki tud ebben segíteni (nekem csak g4-es ibookhoz van, nem vszínű, hogy hasznát vennéd).
I don't believe it.
-- DNA

#1854 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 00:27

Idézet

Végre nyugodtan használhatom a számítógépemet

Sziasztok!

Az én történetem kicsit furcsa...

Nagybátyám aki kinn él az USA-ban. Hazajött 2001 nyarán és csinált egy csomó képet itthon. Egyszercsak előkapott egy laptopot, olyan amilyet én még nem is láttam azelőtt. Azon kezdte el mutogatni a fényképeket és már ott megfogott az iPhoto "fadeléses" képváltása. Ez egy G4 400 MHz-es PowerBook volt. Elhatároztam, hogyha megőszülök is, nekem ilyen kell!!!!

Mivel akkor még csak 16 éves voltam, ez nehezen lett volna megoldható. Főleg a pénz és a magyar Apple forgalmazás miatt akkoriban. Nekem 2005 nyarán telt be a pohár a Windowssal. Meguntam hogy itthon van a 3 Mbites internetem és a netezések helyett folyamatosan azzal küzdök, hogy újratelepítsem a Windowst, majd visszaállítsam a levelezésemet.

Ekkor szólt nagybácsi, hogy jön haza ismét és én hozattam vele egy G4 iBook-ot. Azóta végre nyugodtan tudok leülni a gépem elé és nem kell arra öszpontosítanom, hogy véletlenül nehogy olyat csináljak, ami következtében újbók aranyos 2-3 órán keresztűl a Windows-t kellene telepítenem (és újból beállítanom)... Az Apple egyébként szerintem drága, de nagyon megéri, mivel ténylegesen arra tudjuk használni amire kell.

A használatáról annyit, hogy nekem már az is furcsa, ha valami Windowsos rendszeren kell csinálnom. Macintoshon minden úgy működik ahogy kell. Végre úgy érzem, hogy nem kell többet amiatt aggódnom, hogy mikor elveszik minden adatom egy vírus miatt. Mivel ráérő időmben rendezvények hangosításával és látványával foglalkozunk, a számítógépem erre a feladatra is tökéletes és nem kell azzal küszködni, hogy a projectorral tököljek amikor rákötöm. Azzal sem kell kűzdenem, hogy beállítsam a kéttő íróasztalos üzemmódot.

Végül annyit mondok még, hogy egyáltalán nem bántam meg a váltást...

Üdv.: Zoltán

beszeljukmac.com

nem tudom komment nelkul hagyni : lenyeg hogy ez a gyerek egy balfasz. :D
macbook air 2014

#1855 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 01:00

Idézet

Végül annyit mondok még, hogy egyáltalán nem bántam meg a váltást...

váltást? LOL hogyan váltott volna, ha előtte még a windows rendszerekhez SEM értett? :D

amugy vmelyik nap telepitettem powerbook-ra firefoxot - hát, aztkell mondjam, nekem a mac userfriendly felülete nem volt valami nagyonérthető, pedig nem vagyok egy hülyegyerek :) megjegyzem, a tulaj, akit profi grafikusnak nevezhetünk (ebből él), szintén nem teljesen vágta a dolgokat - pedig emlékeim szerint vki az anyukájával példálózott, mennyire könnyen belejött a mekkbe.

engem eddig még nem győzött meg :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1856 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 09:43

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 1:00

váltást? LOL hogyan váltott volna, ha előtte még a windows rendszerekhez SEM értett? :D

amugy vmelyik nap telepitettem powerbook-ra firefoxot - hát, aztkell mondjam, nekem a mac userfriendly felülete nem volt valami nagyonérthető, pedig nem vagyok egy hülyegyerek :) megjegyzem, a tulaj, akit profi grafikusnak nevezhetünk (ebből él), szintén nem teljesen vágta a dolgokat - pedig emlékeim szerint vki az anyukájával példálózott, mennyire könnyen belejött a mekkbe.

engem eddig még nem győzött meg :)

Ha jól rémlik firefoxnál egyszerűen drag n drop... Bár lehet van valamilyen install felület rég raktam már föl. De nekem csak 1 húzás maradt meg. Nem tudom ezen mit nem lehet megérteni. :)

Üdv

#1857 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:15

Idézet: Xero - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 9:43

Ha jól rémlik firefoxnál egyszerűen drag n drop... Bár lehet van valamilyen install felület rég raktam már föl. De nekem csak 1 húzás maradt meg. Nem tudom ezen mit nem lehet megérteni. :)

Üdv

ja, drag n drop, csak épp az volt a bibi, hogy elémtett egy ablakot egy buzinagy firefox logoval, meg ilyen 3 ábrás nyilas háttérrel. ja, persze semmilyen vizuális visszajelzés, hogy "hotspot" lenne bármi, kattingattunk vagy 3 percig, mire jött a felfedezés, hogy az dragelhető :D

azért imho ne várjuk már el, hogy egy ábrából, mindenféle szövegzés nélkül kitalálja az életében először OSX-et látott user, hogy akkor ez most installálni fog ... xal usability szempontból elég nagy kaki, aztmondom.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1858 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:20

mondjuk aztis hozza kell tenni hogy altalaban az emberek nem vesznek csak ugy mekintost, altalaban mindigi hallanak rola vagy olvasnak rola es ugy tetszik meg nekik, szoval biztos beleutkoznek abba is hogy hogyan kell telepitgetni ... nem lesz ujdonsag nekik ha odakerulnek. szvsz.
macbook air 2014

#1859 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:40

Idézet: plastik media

Az Apple iWeb alkalmazás - noha bármennyire kényelmes felület is - nem alkalmas arra, hogy blogoló kényelmemet szolgálja. Motort váltok, mégpedig WordPressre.

:rolleyes: angelday mint elegedetlen apple user  :respect:

Szerkesztette: evone 2006. 02. 04. 10:41 -kor

macbook air 2014

#1860 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:43

Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 10:15

ja, drag n drop, csak épp az volt a bibi, hogy elémtett egy ablakot egy buzinagy firefox logoval, meg ilyen 3 ábrás nyilas háttérrel. ja, persze semmilyen vizuális visszajelzés, hogy "hotspot" lenne bármi, kattingattunk vagy 3 percig, mire jött a felfedezés, hogy az dragelhető :D

azért imho ne várjuk már el, hogy egy ábrából, mindenféle szövegzés nélkül kitalálja az életében először OSX-et látott user, hogy akkor ez most installálni fog ... xal usability szempontból elég nagy kaki, aztmondom.

OS X-nél általános a drag'n'drop-os install (persze van pár app amit nem lehet, de azok általában módosítást végeznek a rendszeren) és a legtöbb alkalmazáshoz a disk imagere raknak egy readme-t is, ami leírja, hogy mit kell csinálni, ha telepíteni akarod. De gondolkodj egy kicsit:
Nem logikus-e, úgy telepíteni egy alkalmazást, hogy fogom és odahúzom a többi alkalmazásom közé?
Másrészt, ez a funkció szerintem nagyon kellemes főleg azért, mert így a szoftverek egy állományban (annak látszik legalábbis, de hívhatjuk packagenak is) tartalmaznak mindent, ami a működésükhöz kell, nem pedig egy könyvtárnyi szeméthegyben..
És visszatérve az új felhasználóhoz: egy windows alkalmazás telepítése könnyebb ennél? Felhasználóbarátabb, hogy 5-20 kérdés után kezdődik el a telepítés, gyakran csodaszép kék-háttérrel, teljes képernyőn, függetlenül attól, hogy a user dolgozna közben, majd utána a program a start menüben jelenik meg.. ehh sztem sokkal átgondoltabb és könnyebben érthető az os x. _Minden_ szempontból..
I don't believe it.
-- DNA

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.