Apple Mac OS X IV.
Elküldve: 2006. 02. 04. 12:33
Elküldve: 2006. 02. 04. 12:34
Idézet: Sumi - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:32
3x annyi ram, gondolom erezheto lenne
Elküldve: 2006. 02. 04. 12:34
Idézet: evone - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:28
Te beteg vagy. Több, mint 10 éve használok napi szinten windowst, pár éve munkára is. A saját véleményem írtam le, ha te ezt kötelezőnek érezted magadra, azt sajnálom nem az én bajom. Elég sok gyermekbetegsége van a windowsnak is, nem akarok róla írni, mert ez a fórum nem erről szól(na). Olvasdd el miről volt szó. OS X telepítés nem user friendly -> erre írtam, hogy ez _IMHO_ hülyeség.
És itt befejezem ezt a témát.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA
Elküldve: 2006. 02. 04. 14:20
En vettem a faradtsagot es megneztem az inkriminalt Firefox-ot..
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060204/K_p...ltoltes.hu_.jpg
Adva van a program ikonja es piktogrammos magyarazat lepesrol-lepesre, hogy mit kell tenni (fogd meg az ikon es huzd be az Applications mappaba)..
Akinek ez nem egyertelmu, azzal komoly problemak vannak, gyakorlatilag egyedul nem menjen le a metroba, vasutallomasra, vagy barmilyen helyre, ahol piktogramok utjan kene eligazodni.
(csak gonoszkodaskent jegyezenem meg, hogy a piktogrammok azert elterjedtek mert nyelvismeret nelkul, akar egy ertelmi fogyatekos is megerti a mondanivalojat, ha valaki nem eri el ezt a szintet, az ne uljon le egy szamitogep ele, mert eselytelen, hogy barmit is megert, amit ott lat)
Elküldve: 2006. 02. 04. 14:32
Nyilvan neki nem ugrott fel az ablak.
Ettol fuggetlenul a piktogramok nem mindig elegek onmagukban - foleg a szamitogepeken - kar lesporolni a szoveget egy olyan nagy ablakrol, ami tulkepp csak nagyon ritkan van szem elott (szovegnelkuli piktogramokat a surun hasznalt/keresett helyekre szoktak rakni), semmibe se kerulne rairni egy mondatban, hogy mit kell csinalni. Persze en tovabbra sem hiszem, hogy GUI tervezesben mindenre erdemes fix szabalyt alkalmazni, mert egy szamitogepes GUI tul osszetett - tetszik vagy sem, kezikonyv kell hozza (hiszen meg az egyes GUI-k sem kompatibilisek egymassal).
Szerkesztette: ion 2006. 02. 04. 14:36 -kor
Elküldve: 2006. 02. 04. 14:38
Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:32
Nyilvan neki nem ugrott fel az ablak.
Rákattintott erre:
http://www.mozilla.com/products/download.h...=osx&lang=en-US
itt:
http://www.mozilla.com
Előjött egy download ablak (olyan mint a firefoxé) és rákérdezett, hogy csatolni akarod-e.
Aztán csatlakoztatatta magától a disk imaget és alapbeállításból meg is nyitotta az ablakot..
-- DNA
Elküldve: 2006. 02. 04. 14:47
Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:20
(csak gonoszkodaskent jegyezenem meg, hogy a piktogrammok azert elterjedtek mert nyelvismeret nelkul, akar egy ertelmi fogyatekos is megerti a mondanivalojat, ha valaki nem eri el ezt a szintet, az ne uljon le egy szamitogep ele, mert eselytelen, hogy barmit is megert, amit ott lat)
no comment
vizuális kommunikációval foglalkozom, pont ugy, mint a powerbook tulajdonosa. nem érdekel, elhiszed e nekem vagy sem, de az az ábra az ergonómia közelébe sem ér, nemhogy még userfriendly-nek is nevezhető lenne...
a személyeskedést meg felejtsük már el.
ion: mellesleg igen, nekem is pont ez az ablak ugrott fel. amit sajnos viszont az agymosott mekkjúzerek nem értenek meg, hogy első látásra ez korántsem érthető, miként kellene működjön
Elküldve: 2006. 02. 04. 14:53
Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:20
En vettem a faradtsagot es megneztem az inkriminalt Firefox-ot..
Adva van a program ikonja es piktogrammos magyarazat lepesrol-lepesre, hogy mit kell tenni (fogd meg az ikon es huzd be az Applications mappaba)..
Akinek ez nem egyertelmu, azzal komoly problemak vannak, gyakorlatilag egyedul nem menjen le a metroba, vasutallomasra, vagy barmilyen helyre, ahol piktogramok utjan kene eligazodni.
ja, csak kérdésképpen, ha már olyan tudor vagy a témában; összeegyeztethetőségi problémák:
- van EGY NAGY SZINES firefox ikon az ablakban
- van KÉT másik KICSI FEKETE FEHÉR ikon
- nyilak kötik össze őket, amik már TALÁN deklarálhatnának egy folyamatot, DE:
- a második ikonon lévő pointerhez még csak HASONLÓT SEM láttam a rendszerben, akkor sem, amikor megfogtam és drageltem a nagy ikont
- a mappához sem, ami elvileg a drag célpozícióját jelölik. persze LEHET hogy ez az appok mappájának ikonja, de a FIRST TIME user ezt sosem fogja tudni.
ergo az általad "hülyék által is érthető" ábrája tele van logikai hibákkal és hiányosságokkal, ergo nemártana kicsit elgondolkoznod.
ha tudsz még
Elküldve: 2006. 02. 04. 14:53
Idézet: kAy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:47
vizuális kommunikációval foglalkozom, pont ugy, mint a powerbook tulajdonosa. nem érdekel, elhiszed e nekem vagy sem, de az az ábra az ergonómia közelébe sem ér, nemhogy még userfriendly-nek is nevezhető lenne...
a személyeskedést meg felejtsük már el.
ion: mellesleg igen, nekem is pont ez az ablak ugrott fel. amit sajnos viszont az agymosott mekkjúzerek nem értenek meg, hogy első látásra ez korántsem érthető, miként kellene működjön
Jóhát akinek nem egyértelmű, azoknak segítenek mozilla.com-os fiúk.
-- DNA
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:00
Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 12:06
Hát azért OSX-en is a komolyabb programok már igényelnek némi rendszer beállítást, pl a photoshopnak sem behúzogatós installere van. Ott is írnak a /etc vagy hogyishívjákba, és pakolnak ezt azt a rendszerkönyvtárba feltehetőleg. Ezt semelyik rendszeren nem úszod meg.
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:12
NINCS TELEPITOJE A FIREFOXNAK!!!!!
Ez siman az az ablak ami disk image-ben van amit letoltesz, a grafika az ablak hatterkepe..
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:17
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:19
Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:20
Akinek ez nem egyertelmu, azzal komoly problemak vannak,
Azonnal én sem nem jöttem rá hogy az "A" betűs mappa az applications lenne. Később leesett.
De az tényleg jó lenne ha lenne ott egy "This icon move to applications folder" vagy valami ilyesmi.
Intel Pro/100S
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:23
Más: Ma hozzámvágtak 1 imac G3-at.
Ettől függetlenül most mentem le a cuccokat a kis imaciról mert tele van finom legális ps-el photoshoppal meg ilyenekkel csak ugye 9.2 van rajta.. szal kap egy tigrincset a szentem
Üdv
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:25
Pedig eppen ez a lenyeg, ha egy ikont egy olyan mappa fole viszel, amibe masolhato, ilyen alakja lesz, tehat egyertelmuen a drag and drop-ot mutatja..
"a mappához sem, ami elvileg a drag célpozícióját jelölik. persze LEHET hogy ez az appok mappájának ikonja, de a FIRST TIME user ezt sosem fogja tudni."
Minden OSX rendszerben ez az Applications mappa ikonja alapbol!
Minden alkalmazas ebben a mappaban van, ergo ez az elso olyan mappa, amit megkeres minden felhasznalo.
--
Aki nem kepes egy ilyen alapveto muveletre, az tenyleg komoly problemakkal all szemben ha szamitogepekkel kell foglalkoznia..
Csak felve jegyzem meg, ha keptelen megerteni, hogy mikent kell telepiteni, akkor jo Windowsos szokas szerint raklikkel kettot, mire elindul a Firefox, ha ezutan sem jon ra, hogy nem kell installalni, hanem csak be kell huzni a tobbi alkalmazas koze, akkor sajnalatra melto, tekintve, hogy unokahugom 5 es fel eves es megmutattam neki ezt a dolgot es minden segitseg nelkul megertettete, hogy a "rokat ra kell vonszolni a letras jelu dobozra" (a konyvtar fogalmat mint dobozokat magyaraztam el neki regebben, azota a folderek neki dobozok
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:29
Csak ki akartam hangsulyozni, mert hozzaszolasokon keresztul folyik itt a vita a szabvanyos telepitokrol, holott szo nincs telepitorol..
Egyebkent OSX alatt eleg szabvanyos a telepito, mert amihez szukseges, az mindegyik ugyanugy nez ki, amihez meg nincs, azt csak be kell huzni a helyere.
Ennel egyszerubb megoldas nincs a vilagon..
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:32
Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:25
te tényleg egy ekkora értetlen tök vagy?
azt próbálom elmagyarázni neked, hogy ha valaki először lát ilyen rendszert, az életben nem ismeri fel azt az ikont, sőt, a tulaja már évek óta használja, és ő sem tudta mit kezdjen vele (ami nem az én problémám).
az 5 éves kislányt is feleslegesen hozod fel, elég kicsinyes bunkóság részedről, főleg hogy lövésed sincs az informatikai kompetenciámról. simán csak véded ezt a lebutitott módszert, ami ikonokkal próbál valamit kifejezni, amit két sor szöveggel is kilehet, és hidd el, sok esetben egy ikon iszonyat nagy melléfogás lehet, ha nem értelmezhető (és sok esetben nem azok).
másrészt: a pointer nem változott meg drag közben, hogy miért, lövésem sincs. a vitát mindenesetre befejeztem ezzel kapcsolatban, mert sajnos képtelen vagy érvekkel vitatkozni, miközben Xero pl azonnal belátta miről van szó.
vegyél példát róla, és pls dugulj el.
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:37
Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 16:25
Csak felve jegyzem meg, ha keptelen megerteni, hogy mikent kell telepiteni, akkor jo Windowsos szokas szerint raklikkel kettot, mire elindul a Firefox, ha ezutan sem jon ra, hogy nem kell installalni, hanem csak be kell huzni a tobbi alkalmazas koze, akkor sajnalatra melto,
Na ezzel szívtam, cd-n volt a firefox.dmg, felcsatoltam és mivel nem tudtam mit kell vele csinálni elindítottam a cdről(duplaklikk), olyan sokáig indult hogy kezdtem azt hinni ezt nem lehet telepíteni végül lelőttem. Aztán később esett le hogy a program tulajdonképp egy azaz 1db fájlból áll amit a róka ikon jelképez(na itt dobtam egy hátast! hogy lehet egy ekkora programot egy fájlba nyomni? a sebességén meg is látszott), így átvonszoltam a desktopra onnan már indult, aztán később az appliactionsba, merthogy nem egyértelmű hogy az "A" az applications mappa.
Intel Pro/100S
Elküldve: 2006. 02. 04. 15:37
Idézet: Naranek - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 15:25
"a mappához sem, ami elvileg a drag célpozícióját jelölik. persze LEHET hogy ez az appok mappájának ikonja, de a FIRST TIME user ezt sosem fogja tudni."
Minden OSX rendszerben ez az Applications mappa ikonja alapbol!
Minden alkalmazas ebben a mappaban van, ergo ez az elso olyan mappa, amit megkeres minden felhasznalo.
De itt first time userrol volt szo, tehat olyanrol, aki eloszor ul gep elott.
En ugy emlekszem, hogy az Applications folder es az ikonja sehol nincs szem elott a desktopon, legkozelebb csak a Finder-bol erheto el. Ha legalabb a Dock-on ott lenne.
Azt sem ertem, hogy a Dock-on levo ikonoknak miert nincs cimkeje alapbol. Volt errol egy jo cikk, csak nem talalom.

Súgó
A téma zárva.