HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2641 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:40

lehet :p

Mutass egy screenshotot vagy akarmit, akkor elhiszem.

#2642 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:44

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:18

Lehet, hogy az OS X-ben alig van par error dialog, ezert a hibak 80%-arol nem is ertesul a felhasznalo.. sebaj, a lenyeg, hogy mukodik :)

olyan hibat nemigazan erdemes kijelezni, amivel a felhasznalo nemigazan tud mit kezdeni.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2643 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:49

Mindenesetre Pistaban sem lesz mar nehez megtalalni barmit, hala az egnek. :D

Krinyo

Csatolt fájl:

72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2644 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:52

A csajomnak most mutattam a Vista screenshotokat. Azon kivul, hogy kinevette ezt mondta:

Biztosan azert atlatszok az ablakok fejlecei, mert azt remelik ettol atlathatobb lesz a Windows...

:)

Na csa skacok en leptem, elcsesztem a forumozassal az egesz napomat :)))

#2645 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:57

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:52

A csajomnak most mutattam a Vista screenshotokat. Azon kivul, hogy kinevette ezt mondta:

Biztosan azert atlatszok az ablakok fejlecei, mert azt remelik ettol atlathatobb lesz a Windows...

szerintem a temahoz hozza nem ertoket hagyjuk ki ebbol, a csajod azert szidja a windowst mert te azt mondtad neki hogy az szar es vegyen toled macet ;) :D
macbook air 2014

#2646 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:44

olyan hibat nemigazan erdemes kijelezni, amivel a felhasznalo nemigazan tud mit kezdeni.

A Windows tele van ilyenekkel. De OS X-ben sincs sok ertelme:
Kép

#2647 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:03

Idézet: H.Andras - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:52

Ez aranyos volt, de azert kivancsi vagyok, hogy ha ezt kinevette, akkor a Lunarol mi a velemenye? Az talan tetszik neki? :nevet:

#2648 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:05

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:24

Mivel te kezdtel ellenkezni az allitasommal, szembekopnelek egy olyan valasszal, hogy ez egyaltalan nem gyozott meg. Nem hinnem, hogy a Tiger keszen van arra, hogy shadereket hasznaljon a skin, esatobbi. Lehet, hogy korulmenyes uton lehet bizonyos dolgokat csinalni a Tiger-rel ilyen iranyba - bar ketlem, de nem szegyen az, ha ezt nem tudja... nem kell mindjart agybavizelni. Senkit se erdekel amugy, ugyhogy nem is ertem, miert kell bizonygatni, hogy lehet...
Emlekszem, a Tiger a resolution independency teren is ilyen naprakesz volt mar tavaly.

ion nem ertelek. elkezdted, hogy a tiger aztat nem tudja, bebebeeeee.  :think: A gyari desktop shell, az aqua jelnleg nem hasznalja. de ha lecsereled az aqua-t akkor orulhecc :)

#2649 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:05

ion nem ertelek. elkezdted, hogy a tiger aztat nem tudja, bebebeeeee.  :think: A gyari desktop shell, az aqua jelnleg nem hasznalja. de ha lecsereled az aqua-t akkor orulhecc :)

Semmifele bebebeeee nem irtam, nehogymar bemagyarazd, hogy gyerekesen viselkedek. B+. :)
Jelenleg nem hasznalja.. es akkor mi van? Akkor azt jelenti, hogy az OS X tudja? Nem tudja, kesz. A Windows is sokmindent tud, ha lecsereled a micsodajat.

#2650 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:27

csak az a kerdes, mi az hogy szep? Nagyon sok felek vagyunk am, mi emberek es mindenkinek mas lehet a szep nemtol, kortol, szocializalodastol fuggoen.

Bocs, nem emeltem ki eléggé: szóval számomra szép az, ami egységes, harmonikus és nem azért van benne átlátszó blur fejléc, mert hú, mi még ezt is tudjuk. Átláthatóság, haromia, nem a konkrét színekkel vagy a formákkal van a bajom. Egyébként a webdesign-nál ugyanez a helyzet: teljesen különböző arculatok is lehetnek szépek, a full 3d-s kivitelű image-től a minimál design-ig.
Összegezve: igen egy gui haladjon a korral, és persze nem baj, ha kikapcsolhatók a különböző gépzabáló elemek (vetett árnyék, stb.) a hardcore felhasználóknak. Szerintem (sokakkal ellentétben) igenis van olyan és fontos a közízlés, hisz nekik készül a gui, nem a terminálban programozóknak.

#2651 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:12

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 17:57

Az az indikator nem az ablakokat mutatja, hanem a futo alkalmazasokat - ugy velem, ez igen nagy kulonbseg (pl a dokkon nem szereplo programnak nem lehet ilyen indikatora, stb). Noha neked ezt jobban kene tudnod ;)

Sietve hozzatennem, mielott valaki megsertodne (pl. hybris), nem leszarozom a mekket ezzel, csak Andras izlestelenkedeseire reagaltam - magyarul arra, hogy neki ez nem tetszik, nekem meg amaz nem tetszik.

A varázsszó: exposé. Tessék szépen használni, mert os x alatt beépítve az van, ha tetszik, ha nem. Az én szememnek kedvesebb, mint a taskbar. Még van rajt csiszolnivaló, de azért tetszik (pl allwindows>tab elég jó trükk).
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2652 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:16

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:09

Jelenleg nem hasznalja.. es akkor mi van? Akkor azt jelenti, hogy az OS X tudja? Nem tudja, kesz. A Windows is sokmindent tud, ha lecsereled a micsodajat.

tudod az ilyen ervelessel az a baj, hogy akkor azt mondom, hogy a windows meg nem tudja a directx-et, mert az explorer.exe jelenleg nem hasznal directx-et. ez ugyanolyan zoldseg, mint a te logikad. tipikusan azert nem tamogatjak az OS-ek shelljei a 3-D, directx, OGL accelt jelenleg, mert az eladott 'volume' gepek leggtobjebe szerelt videochip akar pc-t akar mac-et nezed, ezeket a funkciokat (programozhato shaderek) egyaltalan nem vagycsak alacsony teljesitmennyel, hianyosan tamogatjak.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 02. 23. 19:21 -kor

#2653 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:17

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:11

számomra szép az, ami egységes, harmonikus és nem azért van benne átlátszó blur fejléc, mert hú, mi még ezt is tudjuk.

Es az animacio a Mac dockjan vagy a desktop hullamzasa, amikor racsobban egy widget az nem pont olyan, ami szimplan csak huuumieztistudjukmindenkibekaphatja?

#2654 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:18

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:24

Mivel te kezdtel ellenkezni az allitasommal, szembekopnelek egy olyan valasszal, hogy ez egyaltalan nem gyozott meg. Nem hinnem, hogy a Tiger keszen van arra, hogy shadereket hasznaljon a skin, esatobbi. Lehet, hogy korulmenyes uton lehet bizonyos dolgokat csinalni a Tiger-rel ilyen iranyba - bar ketlem, de nem szegyen az, ha ezt nem tudja... nem kell mindjart agybavizelni. Senkit se erdekel amugy, ugyhogy nem is ertem, miert kell bizonygatni, hogy lehet...
Emlekszem, a Tiger a resolution independency teren is ilyen naprakesz volt mar tavaly.

Ha majd mac közelbe kerülsz próbáld ki ezt az appot és látni fogod mennyire rugalmas az aqua (a beépített notifier effektjeire gondoltam, vagy elég ha megnézed az installerét):
http://blacktree.com/apps/quicksilver/
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2655 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:18

Azt hiszem a következő két videót alapul véve elég megmosolyogtató azt állítani, hogy mennyire modern és hiperszuper egyik vagy másik operációs rendszer grafikus felülete. Ráadásként, ha az első videót nézzük, a lehetséges effektek 90% tökéletesen felesleges, sőt állítom, hogy munka közben idegesítő is (lehet).

http://www.linuxedge.org/?q=node/55

http://mrl.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/

(Tudom, hogy itt-ott mindkét videó megjelent már a fórumon, de ez most ne legyen probléma)

Btw, nekem mind az OSX, mind a Vista felülete bejön, más kérdés mit mondanék 1 hét aktív munka után :)

#2656 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:20

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:11

Bocs, nem emeltem ki eléggé: szóval számomra szép az, ami egységes, harmonikus és nem azért van benne átlátszó blur fejléc, mert hú, mi még ezt is tudjuk. Átláthatóság, haromia, nem a konkrét színekkel vagy a formákkal van a bajom. Egyébként a webdesign-nál ugyanez a helyzet: teljesen különböző arculatok is lehetnek szépek, a full 3d-s kivitelű image-től a minimál design-ig.
Összegezve: igen egy gui haladjon a korral, és persze nem baj, ha kikapcsolhatók a különböző gépzabáló elemek (vetett árnyék, stb.) a hardcore felhasználóknak. Szerintem (sokakkal ellentétben) igenis van olyan és fontos a közízlés, hisz nekik készül a gui, nem a terminálban programozóknak.

mondom. leultetlek egy novel egy japannal egy amerikaival vagy egy bushmannal egy indiaival szemben es nagyon ra fox csodalkozni, hogy mennyire mast ertetek "egysegesseg", "harmonia" es "atlathatosag" alatt. ha jol megfigyeled, az ipari tervezes az utobbi 5-6 evben minden fronton elmozdult 'feminin' iranyba.

#2657 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:22

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:12

A varázsszó: exposé. Tessék szépen használni, mert os x alatt beépítve az van, ha tetszik, ha nem. Az én szememnek kedvesebb, mint a taskbar. Még van rajt csiszolnivaló, de azért tetszik (pl allwindows>tab elég jó trükk).

Nem varazszso az expose, mert sajnos nagyon jol tudom, hogy mi az, es ahogy Andras is mondta, nem taskvaltasra talaltak ki, hanem drag and drop-ra.

Megragadtad a lenyeget: "ha nem". Nekem nem tetszik. (Nem mondtam, hogy szar, csak nem tetszik).
Az en szememnek fontos a taskbar, fontos, hogy ne kelljen F9-et nyomnom, meg eltuntetnem az ablakokat, amig keresem a szememmel azt, amit eloterbe akarok hozni. Zavar, ha nem latom, hogy mik futnak, es akadalyoz a munkamban, ha nyomogatnom kell a gombokat vagy Flip3D-t vagy akarmit kell hasznalnom emiatt.

#2658 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:23

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:17

Es az animacio a Mac dockjan vagy a desktop hullamzasa, amikor racsobban egy widget az nem pont olyan, ami szimplan csak huuumieztistudjukmindenkibekaphatja?

gyo. akkor nezd meg, Novellek eppen miben settenkednek. :D

#2659 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:26

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:18

http://mrl.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/

(Tudom, hogy itt-ott mindkét videó megjelent már a fórumon, de ez most ne legyen probléma)

Btw, nekem mind az OSX, mind a Vista felülete bejön, más kérdés mit mondanék 1 hét aktív munka után :)

a multitaccsosban benne vanik az apple keze, kemenyen :)

amugy vegre egy ertelmes ember. mindegyiket lehet hasznalni, kenyelmesen :D

#2660 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:16

tudod az ilyen ervelessel az a baj, hogy akkor azt mondom, hogy a windows meg nem tudja a directx-et, mert az explorer.exe jelenleg nem hasznal directx-et. ez ugyanolyan zoldseg, mint a te logikad. tipikusan azert nem tamogatjak az OS-ek shelljei a 3-D, directx, OGL accelt jelenleg, mert az eladott 'volume' gepek leggtobjebe szerelt videochip akar pc-t akar mac-et nezed, ezeket a funkciokat (programozhato shaderek) egyaltalan nem vagycsak alacsony teljesitmennyel, hianyosan tamogatjak.

Ha idod engedi, olvasd vissza, hogy mibol indult ki ez a beszelgetes koztem es Andras kozt, es nezd meg, hogy te milyen iranyba vitted a zoldsegeket.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.