HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X IV.

#2661 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:32

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:22

Nem varazszso az expose, mert sajnos nagyon jol tudom, hogy mi az, es ahogy Andras is mondta, nem taskvaltasra talaltak ki, hanem drag and drop-ra.

Igen, valóban néha nem vált taskot, csak az ablakot hozza előtérbe, ami nem kellemes, de ahhoz hogy megnézd mik futnak elég jó megoldás. Egyébként úgy vettem észre ha nem egérrel hanem tab-enterrel váltasz benne, akkor mindig az adott ablak alkalmazása kapja meg a fókuszt. Erre rá is szoktam rendesen.

Idézet

Megragadtad a lenyeget: "ha nem". Nekem nem tetszik. (Nem mondtam, hogy szar, csak nem tetszik).
Az en szememnek fontos a taskbar, fontos, hogy ne kelljen F9-et nyomnom, meg eltuntetnem az ablakokat, amig keresem a szememmel azt, amit eloterbe akarok hozni. Zavar, ha nem latom, hogy mik futnak, es akadalyoz a munkamban, ha nyomogatnom kell a gombokat vagy Flip3D-t vagy akarmit kell hasznalnom emiatt.

Nem fontos f9-et. Lehet az egérgomb, vagy hotspot is. Én pl szeretem a hotspotokat és használom is, nekem kényelmes. Mit értesz azon, hogy eltűntetni az ablakokat, amíg megkeresed, ami kell?
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#2662 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:23

Gondolod, nem lattam meg? Nem tudom, miert kell ezeket a probalkozasokat lenezni. Ezek fontos merfoldkovek az operaciosrendszerek fejlodeseben. Elokeszitik a terepet az uj technologiaknak. Ha ezek nem lennenek, akkor ki figyelne fel az xgl-re, az quartz extreme-re, az avalonra es a tobbire?

#2663 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:36

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:32

Nem fontos f9-et. Lehet az egérgomb, vagy hotspot is. Én pl szeretem a hotspotokat és használom is, nekem kényelmes. Mit értesz azon, hogy eltűntetni az ablakokat, amíg megkeresed, ami kell?

Mindegy, majd egyszer megszokom, de eddig meg sose birtam ravenni magam.

#2664 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:20

mondom. leultetlek egy novel egy japannal egy amerikaival vagy egy bushmannal egy indiaival szemben es nagyon ra fox csodalkozni, hogy mennyire mast ertetek "egysegesseg", "harmonia" es "atlathatosag" alatt. ha jol megfigyeled, az ipari tervezes az utobbi 5-6 evben minden fronton elmozdult 'feminin' iranyba.

Mondom: nézegesd a wincustomize.com-ot és megérted, miről beszélek. Hangsúlyozom: nímandok munkáit látod. És még egy: közízlés nem egyenlő mindenki! De fel kell vállalni egy arculatot és azt következetesen végigvinni. És bármennyire is elmúlt felette az idő, az xp még mindig egységesebb, mint amit eddig láttam a vistáról.

#2665 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:48

Idézet: hybris - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:18

Ha majd mac közelbe kerülsz próbáld ki ezt az appot és látni fogod mennyire rugalmas az aqua (a beépített notifier effektjeire gondoltam, vagy elég ha megnézed az installerét):
http://blacktree.com/apps/quicksilver/

Igen, ismerem. Ne gondold, hogy nem tartom rugalmasnak az aqua-t. Mindig is irigyeltem a Quartz-ot, csak sajat hasznalatra a windows nekem mindig is tobbet nyujtott. Ez az egesz csak abbol indult ki, hogy Andras azt allitotta, hogy osxben siman lehet pista bőrt csinalni, ami tenyleg nem igaz. A leopard mar biztos "siman" kepes lesz ra, kar ezen vitazni. Engem sem erdekel kulonosebben az aero, bar szerintem pont annyira magaval ragado, mint a panther/tiger guija.

#2666 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 19:50

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:43

És bármennyire is elmúlt felette az idő, az xp még mindig egységesebb, mint amit eddig láttam a vistáról.

Szerintem semmivel sem egysegesebb az XP, pedig szerencsetlen pista meg mindig csak beta. Te mire gondolsz?

#2667 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:23

Error message-ben azert megis a kiraly nyer:
http://www.networkwo...ty/?q=node/4630

#2668 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:29

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:33

Gondolod, nem lattam meg? Nem tudom, miert kell ezeket a probalkozasokat lenezni. Ezek fontos merfoldkovek az operaciosrendszerek fejlodeseben. Elokeszitik a terepet az uj technologiaknak. Ha ezek nem lennenek, akkor ki figyelne fel az xgl-re, az quartz extreme-re, az avalonra es a tobbire?

te ion, most oszinten, mitol vagy bekattanva? kutya nem bantott. Most oszinten hol irtam azt, hogy en ezt lenezem? dyslexias-e vagy? :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2669 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:32

Idézet: Eiki - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:18

...
http://mrl.nyu.edu/~jhan/ftirtouch/

(Tudom, hogy itt-ott mindkét videó megjelent már a fórumon, de ez most ne legyen probléma)

Btw, nekem mind az OSX, mind a Vista felülete bejön, más kérdés mit mondanék 1 hét aktív munka után :)

:respect: hat ez nagyon komoly.  :eek:
macbook air 2014

#2670 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:38

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 19:43

Mondom: nézegesd a wincustomize.com-ot és megérted, miről beszélek. Hangsúlyozom: nímandok munkáit látod. És még egy: közízlés nem egyenlő mindenki! De fel kell vállalni egy arculatot és azt következetesen végigvinni. És bármennyire is elmúlt felette az idő, az xp még mindig egységesebb, mint amit eddig láttam a vistáról.

a. nimandozni tan nek kene. tudom hogy te vagy az emberi faj ultima ratioja, de akkor se kene.
mondjuk az arculatorol amit irsz, az oke. de ennek koze sincs ahhoz, hogy 'szep' vagy 'harmonikus'. ez egy ceg formavilaga. az ilyeten szepseget vagy csufsagot hangoztatni, vagy akarcsak abszolutizalni pont annyira talmi dolog, mint azon vitatkozni, hogy egy ferrari, egy jaguar vagy egy rolls a vilag lexebb autoja, vagy netan csak mondjuk egy vw polo. az emberek eldontik, valasztanak. es altalaban az, hogy a windows desktopjukat sokan testre szabjak azt mutatja, hogy nem elegedettek annak arculataval es formavilagaval. azmeg egy masik kerdes, hogy mondjuk OS X eseteben le szokas hulyezni azt, akinek a gyari nem tetszik, mondvan "az tokeletes, nojjel fel hozza audiovizualisan".
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2671 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:43

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:50

Szerintem semmivel sem egysegesebb az XP, pedig szerencsetlen pista meg mindig csak beta. Te mire gondolsz?

http://www.winsupersite.com/vista/

Itt csemegézhetesz :) Néhol van tere az ikonoknak, néha nem. Néha photoshopos drop shadow, néha térben kidolgozva. Ikon néha csak úgy gif-szerűen batolva. Szövegek: néha belra rendezve, néha nem. Néha regular, néha bold, vertikálisan néhol középen, máshol nem, fejlécek hátterében néha színátmenet, máshol egyszínű, ikon tükröződik. Még véletlenül sincs 2 egyforma, ám különböző funkciójú ablak. Erre gondolok. És igazad van, mindezek béta képek, és lehet, hogy mindezeket a furcsaságokat újratervezik. Szerinted megteszik? Én nem hiszem, de meglátjuk. Azt meg, hogy az ikonsor mér került a gombok alá... Remélem, át lehet majd helyezni.

#2672 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 20:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:38

a. nimandozni tan nek kene. tudom hogy te vagy az emberi faj ultima ratioja, de akkor se kene.
mondjuk az arculatorol amit irsz, az oke. de ennek koze sincs ahhoz, hogy 'szep' vagy 'harmonikus'. ez egy ceg formavilaga. az ilyeten szepseget vagy csufsagot hangoztatni, vagy akarcsak abszolutizalni pont annyira talmi dolog, mint azon vitatkozni, hogy egy ferrari, egy jaguar vagy egy rolls a vilag lexebb autoja, vagy netan csak mondjuk egy vw polo. az emberek eldontik, valasztanak. es altalaban az, hogy a windows desktopjukat sokan testre szabjak azt mutatja, hogy nem elegedettek annak arculataval es formavilagaval. azmeg egy masik kerdes, hogy mondjuk OS X eseteben le szokas hulyezni azt, akinek a gyari nem tetszik, mondvan "az tokeletes, nojjel fel hozza audiovizualisan".

Ok, akkor fogalommagyarázat: a nímand jelen esetben névtelen, kedvtelésből szépet alkotókat jelent (nem ms céges designer). De mivel mint pozitív példát állítottam előtérbe, nem lett volna nehéz átlátni az összefüggést. Sebaj.
Leírtam, hogy a szép nálam mit jelent, nem ismételném önmagam.
Autók: ott is az egység, harmónia teszi széppé, akár szögletes (Ford Focus), akár Mazda Xedos (íves, lekerekített formák) legyen az.
Miután windows-on dolgozom, nekem nem kell bemutatni, mennyire testreszabható, vagy mennyire nem.
Mondom mégegyszer: nem az osx az etalon, az egy felhasználói magatartás, ha valaki szépnek tart valamit, és másnak nem tetszik, azt lehülyézi. Zárójelben (nekem sem igazán tetszik az osx kinézete), de szerintem az etalon az elvárásokban rejlik, s korántsem a meglévő alternatívákban.

Szerkesztette: 147break 2006. 02. 23. 20:57 -kor

#2673 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:09

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 20:43

http://www.winsupersite.com/vista/

Itt csemegézhetesz :) Néhol van tere az ikonoknak, néha nem. Néha photoshopos drop shadow, néha térben kidolgozva. Ikon néha csak úgy gif-szerűen batolva. Szövegek: néha belra rendezve, néha nem. Néha regular, néha bold, vertikálisan néhol középen, máshol nem, fejlécek hátterében néha színátmenet, máshol egyszínű, ikon tükröződik. Még véletlenül sincs 2 egyforma, ám különböző funkciójú ablak. Erre gondolok. És igazad van, mindezek béta képek, és lehet, hogy mindezeket a furcsaságokat újratervezik. Szerinted megteszik? Én nem hiszem, de meglátjuk. Azt meg, hogy az ikonsor mér került a gombok alá... Remélem, át lehet majd helyezni.

De ha te magad is tudod, hogy beta kepek, akkor mirol beszelunk? Miert gondolod azt, hogy egy operacios rendszernel eloszor a GUI-t keszitik el, es utana azt, ami alatta van?

#2674 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:22

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:09

De ha te magad is tudod, hogy beta kepek, akkor mirol beszelunk? Miert gondolod azt, hogy egy operacios rendszernel eloszor a GUI-t keszitik el, es utana azt, ami alatta van?

Miről is? Egy állítólag nemsokára boltokba kerülő oprendszerről. De hansúlyozom: legyen mindenki másnak igaza és ezeket az álatalam véleményesnek mondott grafikai anomáliákat javítsák ki. És persze legyen korszerű, legyenek benne értékelhető újdonságok és legyen biztonságos; de ez már nyilván nem a design kérdése :)

#2675 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:31

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:22

Miről is? Egy állítólag nemsokára boltokba kerülő oprendszerről. De hansúlyozom: legyen mindenki másnak igaza és ezeket az álatalam véleményesnek mondott grafikai anomáliákat javítsák ki. És persze legyen korszerű, legyenek benne értékelhető újdonságok és legyen biztonságos; de ez már nyilván nem a design kérdése :)

Nemsokara? :)
Szvsz semmi ertelme kijavitani "grafikai anomaliakat", amig nem feature complete a teszta. Kijavitanak valamit, aztan az egyik manager kitalalja, hogy "ezt megse hagyjuk benne"... Akkor minek javitottak ki?
Nem tudom, emlekszel-e az XP-re vagy a korai Mac OS X-re, vagy akar egy akarmilyen ablakkezelore, de ez mindenhol problemat jelent. A GUI nagyon fontos, de az az utolso - egy szoftvert nem lehet "felulrol lefele" megcsinalni. Egy weboldal sem ugy keszul, hogy megcsinaljak a vegleges dizajnt, aztan alairjak a kodot.

#2676 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:48

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 22:31

Nemsokara? :)
Szvsz semmi ertelme kijavitani "grafikai anomaliakat", amig nem feature complete a teszta. Kijavitanak valamit, aztan az egyik manager kitalalja, hogy "ezt megse hagyjuk benne"... Akkor minek javitottak ki?
Nem tudom, emlekszel-e az XP-re vagy a korai Mac OS X-re, vagy akar egy akarmilyen ablakkezelore, de ez mindenhol problemat jelent. A GUI nagyon fontos, de az az utolso - egy szoftvert nem lehet "felulrol lefele" megcsinalni. Egy weboldal sem ugy keszul, hogy megcsinaljak a vegleges dizajnt, aztan alairjak a kodot.

Programozni nem tudok, de amivel a felhasználó először találkozik, az a gui. Hogy mi van mögötte, engem pl. hidegen hagy. De nem hiszem, hogy egy program működése attól függne, hogy profilból van-e néhány ikon rajzolva, vagy axonometrikus nézetből.
A website-ot illetően rosszul gondolod (ez a szakmám immár 8 éve ;), először kiválasztják/elfogadják a designt, utána html template-ek épülnek (css, miegyéb segítségével), majd ezeket összekötik az adatbázis(ok)al, ha van ilyen. Fut most 3 ilyen projektem is, hidd el, tudom miről beszélek.

#2677 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 22:38

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 21:48

Programozni nem tudok, de amivel a felhasználó először találkozik, az a gui. Hogy mi van mögötte, engem pl. hidegen hagy.

A felhasznalok nem talalkoznak a betaval, max a tesztelok.

#2678 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 23:41

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 23:38

A felhasznalok nem talalkoznak a betaval, max a tesztelok.

Ez pontosan így van, amennyiben később javítják. Bár azzal tisztában kellett lenniük, hogy a screenshotok kb. 3 perc alatt kerülnek fel az internetre és azt ugye nemcsak a felhasználók nézegetik. Aki ilyennel foglalkozik, maga miatt kell igényesnek lennie, nemcsak az ok gombot kereső felületes felhasználók miatt.

#2679 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:18

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:03

Ez aranyos volt, de azert kivancsi vagyok, hogy ha ezt kinevette, akkor a Lunarol mi a velemenye? Az talan tetszik neki? :nevet:

Vin2000 skint hasznal az Xpjen, mert ugy gyorsabb a laptopon. Project manager a Pannonnal, egesz nap gepen dolgozik, es tobbek kozt az uj designvaltast is o intezte, szoval nem lamma user kategoria :) Luna skint ualja :)

#2680 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 00:29

Idézet: ion - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 18:22

Nem varazszso az expose, mert sajnos nagyon jol tudom, hogy mi az, es ahogy Andras is mondta, nem taskvaltasra talaltak ki, hanem drag and drop-ra.

Megragadtad a lenyeget: "ha nem". Nekem nem tetszik. (Nem mondtam, hogy szar, csak nem tetszik).
Az en szememnek fontos a taskbar, fontos, hogy ne kelljen F9-et nyomnom, meg eltuntetnem az ablakokat, amig keresem a szememmel azt, amit eloterbe akarok hozni. Zavar, ha nem latom, hogy mik futnak, es akadalyoz a munkamban, ha nyomogatnom kell a gombokat vagy Flip3D-t vagy akarmit kell hasznalnom emiatt.

Igazad van meg nem is. Mindket dolog jo lehet. Amit te szeretsz, az peldaul akkor nem jo amikor mar rohadt sok cucc ul a taskbaron, akkor mar kinszenvedes kivalasztani a megfelelo ablakot taskbarrol is, vagytaskmanagerrol is. Amikor erosen melozok akkor minden nyitva van, es ha szukseg van egy text file-ra akkor azonnal expose. Winen ez nekem ilyenkor szivas volt. Megszokas kerdese, viszont ha mar mexoktad az exposet, akkor tud tobbet nyujtani.

Masik megoldas: 30 as cinema display. 2 darab... :))

Vista skin for osx ben is igazad van, tokeletes bluros ize nem letezik OS X re, csak hasonlo. Mondjuk ha lenne se raknam fel. :)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.