HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 0:48

Nem illendő, de!
Kívánom Derce Tamás úrnak, hogy legközelebb a családjában tegyen kárt egy olyan gyorshajtó, akit azért nem tudtak a rendőrök lefotózni/elkapni, mert nem volt lehetőség szabályos módon odaállni trafizni.
Csak nem levillantották nevezett urat is gyorshajtás közben és most törleszt? Mert másra nem nagyon tudok gondolni...

Én még arra is gondolnék, hogy ilyen hülye ember, hogy szeretné mindenkivel betartatni a szabályokat, nem csak a sorozatgyilkos gyorshajtókkal. Tegnap Veszprém és Márkó között a 8-as főúton egy rendőr úgy lépett ki elém (le akart inteni), hogy _esélyem sem_ volt megállni (~100-al mentem), szerencse, hogy 2x2 sáv, én a másik sávba oda sem néztem, csak igyekeztem nem elütni a rendőrt, kikerültem, majd mögötte megálltam. Odamentem a traffis kocsihoz, megkérdezetem a rendőrtől mizu, ekkor elnézést kért, mert nem engem akartak megállítani... :bolond: Ha meg elcsapom, akkor most meg előzetesben lennék...  :eek:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#62 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:37

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 0:48

Nem illendő, de!
Kívánom Derce Tamás úrnak, hogy legközelebb a családjában tegyen kárt egy olyan gyorshajtó, akit azért nem tudtak a rendőrök lefotózni/elkapni, mert nem volt lehetőség szabályos módon odaállni trafizni.
Csak nem levillantották nevezett urat is gyorshajtás közben és most törleszt? Mert másra nem nagyon tudok gondolni...

Egyébként az érvényben lévő rendőrségi szolgálati törvény (most néztem meg) továbbra is lehetővé teszi a forgalmat (sem gyalogos-, sem járműforgalmat) nem akadályozó várakozást bárhol a szolgálati autók számára, de előírja, hogy amennyiben van szabályos lehetőség is, akkor azzal kell élni.

Nem ment gyorsan, de ha még gyorsan is ment volna, villogtattak a szemből jövők, szal ha csak "birka", akkor fut bele.

Kicsit rosszindulatú a hozzáállásod.

-----

Vietnami "ember" hétvégén beleszállt hátulról haveromékba. Elment a fék. Az autón se műszaki, se kötelező, se zöldkártya. Az embernek se tartózkodási, se jogosítvány. Valszeg bekötve sem volt. Az ütközés után elmenekült a helyszínről, de 150 méter után összeesett. A rendőrnél azzal nyitott, h kéremszépen ő itt lakik az utcában, sétált és csak rosszul lett.

Nem ment gyorsan, max 60-nal szállt bele az álló autóba. Haverom felesége terhes (3-4 hónap), annyira megszorította az öv, h veszélyben volt/van a gyerek.

-----

Nem csak a gyorshajtás az egyedüli veszély az úton, sőt.

Lehet szájat tépni ...

Szerkesztette: fram 2005. 10. 06. 09:40 -kor

Ciciman is on borda

#63 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:56

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 0:13

Nézd, ezen nem akarok vitázni, nem én találtam ki amit leírtam.

Szerintem menj oda az első, általad szabálytalannak vélt helyen parkoló rendőrhöz, és köss bele, verd meg, engedj rá pitbullt.... :p  :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#64 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:59

:confused:

Szerkesztette: Lauda 2005. 10. 06. 10:00 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#65 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 10:06

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:20

Tévedés. A forgalom ellenőrzése céljából bárhol megállhatnak a zsaruk. Járdán, buszmegállóban, ahol kedvük tartja. Itt nálunk egyik tézishelyük, egy főútvonal buszmegállója. Utánaérdeklődtem, hogy ez szabályos-e. Mind a tanfolyamon oktató tanárok, akik egyben a jogszabályalkotásban is részt vesznek, mind a rendőrtiszt ismerősöm azt válaszolta, hogy szabályos.

Én sem fogok.

Idézet

Utánaérdeklődtem, hogy ez szabályos-e ... azt válaszolta, hogy szabályos.

Lehet, h megteszi, lehet, h odaáll, de semmiképpen sem lesz szabályos.
Ciciman is on borda

#66 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:35

Idézet

Kinemszarjale, hogy nekik szabad???

Mondjuk én :)

Idézet

Engem (és még sokan másokat) miért nem zavar, hogy a rendőrök munka közben megtehetnek olyat is, amit én, mint mezei állampolgár nem?

Ad1, ha valóban a munkájukat végzik, akkor rendben van. Bár ekkor sem ártana, ha a rájuk is vonatkozó szabályokat betartanák. Mert mindent nekik sem lehet.
Ad2, az, hogy a munkájuk végzése közben áthághatnak bizonyos szabályokat, az nem jelenti azt, hogy leszarom módon át is kell hágniuk azokat. Gondolj csak a tegnapi Szentendrei úti esetre, ami egyáltalán nem egyedüli. Jó, joga van rá, hogy megálljon az út közepén, hogy (az én érdekemben is) intézkedjen. De nem lenne mindenkinek jobb, ha esetleg lehúzódnának a szélére? Semmibe sem kerül, és aznap rögtön 1000 emberrel kevesebb haragszik rájuk (a balesetveszély elhárításáról nem is beszélve).

Idézet

Hol van az leírva, hogy ugyanazok kell legyenek a jogaim, mint a rend őrzésével megbízott embereknek SZOLGÁLATBAN?

Sehol, nem is ez a baj, nem is akarok ilyen jogokat, ha lennének, akkor sem élnék velük.

Idézet

A rendőrnek meg az a kötelessége, hogy azokat az embereket jól seggberúgja, akik nem képesek a demokráciában az egymás mellett élést, az 'élni és élni hagyni'-t betartani. Akár így, akár úgy, csak legyen eredménye.

És lehetőleg ne egy tömegbaleset legyen az... mert neki joga van ott intézkedni. Csak egy icipici odafigyelés kéne ehhez, ami nálunk sajnos egyáltalán nem jellemző az emberekre. Örülnék neki, ha ők jó példát mutatnának :)

Idézet

Nekem egy mm-rel sem lesz rövidebb a férfiasságom, ha nem hajthatok be oda, nem állhatok meg ott, ahová/ahol egy civil rendőrautó szolgálatban megteheti, azért, hogy egy bűnözőt, szabálysértőt elfogjon/megbüntessen.

Amíg ezért teszi, nincs is baj. A gond ott van, ha ezzel a lehetőséggel visszaél. Sajnos mindennapos.

Idézet

Miért kell tudatosan nehezíteni szerencsétlen rendőrök dolgát?

Részemről amikor csak tehetem, segítem őket. Még akkor is, ha 100 méterrel odébb sunyiban fényképeznek egy kintfelejtett táblánál.

Idézet

Legutóbbi, rendőrökkel közös akciónkon a ~50 megbírságolt közül 8-10-en kifogásoltak ezt-azt az intézkedés jogszerűségét illetően. Érdekes módon viszontfeljelentéssel csak az a pár (3-4) akart élni, aki annyira gyorsan jött, hogy automatikusan rövidebb-hosszabb vezetői engedélybevonás a következménye.
Volt olyan, aki nem hitte el, hogy valóban lényegesen gyorsabban jött a megengedettnél, mert neki van lézerzavaró/detektáló berendezése az autóban és az nem jelzett neki (pedig csak azért adott ki >100e Ft-ot érte, hogy ilyenkor működjön), ezért kívánt ellenfeljelentéssel élni. Mivel ott a helyszínen megtagadták a gyorshajtásról készült videofelvétel visszajátszását. Megkapta az összes - feljelentéshez szükséges - adatot a vele szemben eljáró rendőrről.

Bár még sosem kaptak el gyorshajtásért (gyanítom azért, mert nem hajtok elég gyorsan :) ), de ha egyszer így történne, szó nélkül fizetnék, hibáztam, ennyi. Eszembe sem jutna feljelentgetni őket. Bár, ha mondjuk egy főúton véletlenül otthagyott 30-as tábláról lenne szó, lehet, hogy megfordulna a fejemben élni minden jogommal. Ha már egyszer nekem is vannak.

#67 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:02

Emberek, kezd pozitív irányba fordulni a véleményem a zsarukról. Tegnap negyed négyre kellett menjek a dokihoz megbeszélni, mikor tudja kivágni, a hasamon a bőr alatt lévő zsírcsomót. Kifordulok a melóhelyemről, végigmegyek az utcán a végén visszafordulok a csatorna másik partján lévő utcába. (mindkét utca egyirányú, csak ellentétesen.) Na szóval rongyolok, mint állat mikoris látom, hogy kát fakabát áll az út szélén, ahogy megláttak kisétállt elém az egyik és félreérthetetlen kézmozdulatokkal tudtomra adta, hogy meg akar állítani. Na én megállok, (biztonsági öv zéró, plussz forgalmi bent maradt melóhelyen a tárcámba) kipattanok és hadarva elmondtam a tényállást, miszerint nagyon sietek dokihoz stb., kérdezték mért megyek, én közben odaadtam a nálam lévő okmányokat, elmondtam, ekkor jött a kérdés hol a forgalmi? Na mondom az véletlenül ott maradt a hivatalba, de mondom ott van a túl parton, ide tudom hozni. Ekkor vigyor jelent meg az arcukon és csak annyit mondott máskor legyen nálam, az övet meg használjam és siessek a dokihoz viszlát! Hát ez már azért nem semmi.  ;)

Szerkesztette: Mikeee 2005. 10. 06. 14:03 -kor

#68 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:52

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 10:37

Kicsit rosszindulatú a hozzáállásod.

-----

Vietnami "ember" hétvégén beleszállt hátulról haveromékba. Elment a fék. Az autón se műszaki, se kötelező, se zöldkártya. Az embernek se tartózkodási, se jogosítvány. Valszeg bekötve sem volt. Az ütközés után elmenekült a helyszínről, de 150 méter után összeesett. A rendőrnél azzal nyitott, h kéremszépen ő itt lakik az utcában, sétált és csak rosszul lett.

Nem ment gyorsan, max 60-nal szállt bele az álló autóba. Haverom felesége terhes (3-4 hónap), annyira megszorította az öv, h veszélyben volt/van a gyerek.

-----

Nem csak a gyorshajtás az egyedüli veszély az úton, sőt.

Lehet szájat tépni ...

Igen az, írtam is, hogy az lesz. De a hatalomban játszó embereknek nem az lenne a feladata, hogy a bűnözést, a törvényen/szabályokon felett élő embereket támogassa, még ha akaratlanul is.

-------

Nagyon sajnálom a haverod feleségét, egyben szorítok, hogy ne legyen a babának semmi baja.

--------

Bizony, nemcsak a gyorshajtás a veszély. Hanem minden, amiben nem tartják be a szabályokat.
Az a baj, hogy hiába tépem a számat, ameddig mindenki bele nem kerül egyszer olyanba, hogy megtanulja, hogy a szabályok betartására a saját és a másik életben maradása miatt van szükség, addig sokan lesznek, akik le rendőrbérenceznek engem.
Gondolkoztál már ma?

#69 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 14:59

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 15:02

Emberek, kezd pozitív irányba fordulni a véleményem a zsarukról. Tegnap negyed négyre kellett menjek a dokihoz megbeszélni, mikor tudja kivágni, a hasamon a bőr alatt lévő zsírcsomót. Kifordulok a melóhelyemről, végigmegyek az utcán a végén visszafordulok a csatorna másik partján lévő utcába. (mindkét utca egyirányú, csak ellentétesen.) Na szóval rongyolok, mint állat mikoris látom, hogy kát fakabát áll az út szélén, ahogy megláttak kisétállt elém az egyik és félreérthetetlen kézmozdulatokkal tudtomra adta, hogy meg akar állítani. Na én megállok, (biztonsági öv zéró, plussz forgalmi bent maradt melóhelyen a tárcámba) kipattanok és hadarva elmondtam a tényállást, miszerint nagyon sietek dokihoz stb., kérdezték mért megyek, én közben odaadtam a nálam lévő okmányokat, elmondtam, ekkor jött a kérdés hol a forgalmi? Na mondom az véletlenül ott maradt a hivatalba, de mondom ott van a túl parton, ide tudom hozni. Ekkor vigyor jelent meg az arcukon és csak annyit mondott máskor legyen nálam, az övet meg használjam és siessek a dokihoz viszlát! Hát ez már azért nem semmi.  ;)

Hétvégén egyik éjszaka két embernek nyílt szét a feje (VII. ker, Városliget előtt), mert - vétlenként - csattantak. Persze beövezve egyikük sem volt, mert minek. Na meg akkor puhább lenne a farkuk is.
Így aztán szépen a Hondájukban kopasz homlokkal ütötték ki a szélvédőt, két szép púp volt az üvegben.
Aztán vitték őket stoppolni a KBA-ra.

Muszáj, hogy megvárd a csattanást és a szélvédő-kifejelést az övhasználattal?
Ne add meg nekem azt az örömet, hogy azt mondhassam, hogy én megmondtam!

Persze tudod jól, hogy nekem mindegy, meghalsz-e vétlenként egy balesetben, de talán jobb lenne mégse...
Gondolkoztál már ma?

#70 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 15:10

Tegnap néztem a Discovery-t :) éppen autót törtek 100al betonfalnak hajtottak a sofőrre 114G erő hatott :) (az űrhajósokra a kilövésnél 8G erő hat) szal csak okosan hajtsatok :)

ui.: engem pl zavar ha nem vagyok bekötve úgy érzem mintha kiesnék a kocsiból :) mikor motorozom akkor is keresem az övet pedig nincs rajta :DĐ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#71 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 16:36

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 11:06

Lehet, h megteszi, lehet, h odaáll, de semmiképpen sem lesz szabályos.

Ezt milyen info alapján jelentetted ki?

#72 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 16:49

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 15:02

Lehet álzsaruk voltak.... :D  :p

Engem csak egyszer engedtek el büntetés nélkül az öv miatt. A másik 200 esetben megvágtak. 8)  :Đ
Volt hogy azért feljelentett, mert nem volt nálam a személyi, pedig felajánlottam neki, hogy hazaugrok érte, bemutatom a kapitányságon. Azt mondta felesleges, fel fog jelenteni. Ennek ellenére én bemutattam, ő pedig fel is jelentett. Szerintem ez szimpla g×cizés volt. Úgy 7-8 éve lehetett, 3000 pézt fizettem érte.

#73 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 18:18

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 17:49

Lehet álzsaruk voltak.... :D  :p

Engem csak egyszer engedtek el büntetés nélkül az öv miatt. A másik 200 esetben megvágtak. 8)  :Đ
Volt hogy azért feljelentett, mert nem volt nálam a személyi, pedig felajánlottam neki, hogy hazaugrok érte, bemutatom a kapitányságon. Azt mondta felesleges, fel fog jelenteni. Ennek ellenére én bemutattam, ő pedig fel is jelentett. Szerintem ez szimpla g×cizés volt. Úgy 7-8 éve lehetett, 3000 pézt fizettem érte.

Ezt nehezen szokták megérteni a delikvensek.
A papíroknak nem otthon a helyük, hanem közlekedés esetén a járműben. Ez a jogszabály, amit be kell tartani.
A rendőr utána tud nézni, hogy van-e jogsid, van-e érvényes műszaki az autón, van-e biztosításod, satöbbi. Tehát EHHEZ nincs szüksége papírokra.
Gondolkoztál már ma?

#74 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 18:32

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 19:18

Ezt nehezen szokták megérteni a delikvensek.
A papíroknak nem otthon a helyük, hanem közlekedés esetén a járműben. Ez a jogszabály, amit be kell tartani.
A rendőr utána tud nézni, hogy van-e jogsid, van-e érvényes műszaki az autón, van-e biztosításod, satöbbi. Tehát EHHEZ nincs szüksége papírokra.

Ezt én is tudom, csak ugye emberek vagyunk. Amúgy utasként ültem a kocsiban. Gondolom egy rakás jogszabályt megsértettem azzal, hogy nem volt nálam a személyi, s ezért fel kell jelenteni, és jól megb×szni az illetőt. Ugyanmár.......
Ezzel aztán sokat tett a "szolgálunk és védünk" szlogen hitelességéért.

#75 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:33

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 19:32

Ezt én is tudom, csak ugye emberek vagyunk. Amúgy utasként ültem a kocsiban. Gondolom egy rakás jogszabályt megsértettem azzal, hogy nem volt nálam a személyi, s ezért fel kell jelenteni, és jól megb×szni az illetőt. Ugyanmár.......
Ezzel aztán sokat tett a "szolgálunk és védünk" szlogen hitelességéért.

Ez a közlés - hogy utas voltál - eddig kimaradt.
Amúgy pedig szintén jogszabály írja elő a személyi igazolvány hordásának kötelezettségét közterületen.
Rossz kedvű zsaru akár elő is állíthat érte. Jogszerűen. Más kérdés, hogy ehhez csak ritkán folyamodnak.

Mondjuk amennyiben nem Te vezettél, akkor valami nagyon rusnya módon kellett viselkedjetek (amit Rólad nem tudok elképzelni sem) a rendőrrel, ha utasoktól is kért iratokat.
Vagy pedig valami körözés volt érvényben, amibe úgy-ahogy beleillett vagy a létszámotok, vagy a járművetek, vagy a kinézetetek/öltözéketek.
Gondolkoztál már ma?

#76 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 20:36

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 21:33

Amúgy pedig szintén jogszabály írja elő a személyi igazolvány hordásának kötelezettségét közterületen.
Rossz kedvű zsaru akár elő is állíthat érte. Jogszerűen. Más kérdés, hogy ehhez csak ritkán folyamodnak.

Lehet tévedek, de nem a közelmúltban volt egy olyan rendelet, hogy a jármű belseje mostantól  privát területnek számít?

#77 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 21:00

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 21:36

Lehet tévedek, de nem a közelmúltban volt egy olyan rendelet, hogy a jármű belseje mostantól  privát területnek számít?

Amennyiben az állandó lakcímed az autóban van bejegyezve :)
Ez nyakatekert így. Egy DISCO-ba is köteles vagy iratokat vinni magaddal. Pedig az is magánterület.

Egyébként mostmár megint nem magánterület az autó. Tavaly nyáron, pár hónapig volt csak az.
Gondolkoztál már ma?

#78 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 21:50

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 21:33

Mondjuk amennyiben nem Te vezettél, akkor valami nagyon rusnya módon kellett viselkedjetek (amit Rólad nem tudok elképzelni sem) a rendőrrel, ha utasoktól is kért iratokat.
Vagy pedig valami körözés volt érvényben, amibe úgy-ahogy beleillett vagy a létszámotok, vagy a járművetek, vagy a kinézetetek/öltözéketek.

Nem csináltunk mi semmi rosszat, csupán autókáztunk. Nekem is eszembe jutott ez a körözés, keresés dolog, de ha egyszer nem mi voltunk, akiket kerestek, akkor miért volt szükség erre?
Valóban nálam kellett volna lennie az igazolványnak, de hogy emiatt pénzre megvágni valakit, az enyhe túlzás. Persze jogos volt, ezt nem is vitatom. ;)

#79 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:56

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 22:50

Nem csináltunk mi semmi rosszat, csupán autókáztunk. Nekem is eszembe jutott ez a körözés, keresés dolog, de ha egyszer nem mi voltunk, akiket kerestek, akkor miért volt szükség erre?
Valóban nálam kellett volna lennie az igazolványnak, de hogy emiatt pénzre megvágni valakit, az enyhe túlzás. Persze jogos volt, ezt nem is vitatom. ;)

Valóban túlzás, egyetértünk.
Még ha jogos is, akkor is megvágni ezért valakit... :(
Gondolkoztál már ma?

#80 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 06:08

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 22:50

Felénk mindenki utál Pápára menni, mert közismert milyen k*cs*g*k a rendőrök ott. :)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.