HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 07. 06:35

Laudának:

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 0:48

Egyébként az érvényben lévő rendőrségi szolgálati törvény (most néztem meg) továbbra is lehetővé teszi a forgalmat (sem gyalogos-, sem járműforgalmat) nem akadályozó várakozást bárhol a szolgálati autók számára, de előírja, hogy amennyiben van szabályos lehetőség is, akkor azzal kell élni.

Erre (is) alapozom, mert a sebességmérés nem kényszer, tehát igenis van szabályos parkolási lehetőség a közelben arra, h sebességet tudjanak mérni.

(Nehezen tudom elképzelni, h nincs ilyen hely a közelben ...)
Ciciman is on borda

#82 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:51

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 7:35

Laudának:

Erre (is) alapozom, mert a sebességmérés nem kényszer, tehát igenis van szabályos parkolási lehetőség a közelben arra, h sebességet tudjanak mérni.

Pedig van ilyen.
Az M3-as bevezető szakaszánál (BVSC uszoda) sincs mód pl. szabályosan (mármint a KRESZ szerint) mérni.
De ilyen az összes autópályán (a sebességkorlátozó táblák környékén) a sebességmérés (mivel ugye megállni csak műszaki okok miatt lehet).
Ugyanez pl. az Örstől kifelé, amikor a két menetirányt elválasztó járdaszigetre állnak fel a városból kifelé haladó autókat mérni. Nem szabályos (a KRESZ szerint), de senkit sem akadályoznak vele. Máshogyan pedig nem megoldható.
Gondolkoztál már ma?

#83 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 11:19

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 7:08

Felénk mindenki utál Pápára menni, mert közismert milyen k*cs*g*k a rendőrök ott. :)

Hát ebben egyetértünk. :D  Viszont ha az övet használjátok nincs mitől félni, mással nem nagyon foglalkoznak. :up:  Hogy a "brazilok" vígan autóznak műszaki, jogsi nélkül, az már lényegtelen számukra. :omg:  :(
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#84 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 11:27

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 7:35

Laudának:

Jah, mikor mérnek az Erzsébet-hídon és felállnak a járdára, ott pl. hol tudnának szabályosan megállni? Vagy a budaörsin bent áll a fa alatt a felicia a KRESZ szerint totál szabálytalanul. Mégsem szabálytalan, mert hogy ellássa feladatát, fel kell oda állnia. Kismillió példát lehet találni arra, hogy egyszerűen nem tudnak szabályosan megállni az adott szakaszon.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#85 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 12:09

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 12:19

Hát ebben egyetértünk. :D  Viszont ha az övet használjátok nincs mitől félni, mással nem nagyon foglalkoznak. :up:  Hogy a "brazilok" vígan autóznak műszaki, jogsi nélkül, az már lényegtelen számukra. :omg:  :(

Tudják kivel nem kell kötözködni :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#86 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 12:10

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 12:27

Jah, mikor mérnek az Erzsébet-hídon és felállnak a járdára, ott pl. hol tudnának szabályosan megállni? Vagy a budaörsin bent áll a fa alatt a felicia a KRESZ szerint totál szabálytalanul. Mégsem szabálytalan, mert hogy ellássa feladatát, fel kell oda állnia. Kismillió példát lehet találni arra, hogy egyszerűen nem tudnak szabályosan megállni az adott szakaszon.

Én már láttam olyan trafit, amihez nem tartozott autó. :) Hjah, hogy ott mellette kell állni, nem a segget növeszteni a hátsó ülésen....

#87 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 13:42

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 12:27

Csak tudod ez nem baleseti helyszínelés vagy egyéb kényszerű cselekmény, reggel nem mondhatják azt az eligazításon, h nah kispajtások, irány a járda. Ha ott nem lehet szabályosan mérni, akkor oda nem küldhetik ki a mérőautót. Ilyen egyszerű.

Ha nincs házkutási engedély (ami jelen esetben a területfoglalási engedély), akkor nem jogosítja fel a hatóságot semmi sem arra, h mégis bemenjen a házba, mert ott vannak a bizonyítékok. Hiába tudja mindenki, h perdöntő dolgok vannak odabenn. Ha nincs engedély, nincs mászkálás. Járdára se.

Ha nem tud szabályosan mérni az adott szakaszon a mérőautó, akkor (bármennyire fájó) engedély nélkül el kell felejteni azt a kérdéses szakaszt mérési szempontból.
Ciciman is on borda

#88 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 15:47

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 14:42

Csak tudod ez nem baleseti helyszínelés vagy egyéb kényszerű cselekmény, reggel nem mondhatják azt az eligazításon, h nah kispajtások, irány a járda. Ha ott nem lehet szabályosan mérni, akkor oda nem küldhetik ki a mérőautót. Ilyen egyszerű.
Szerinted.
Az igazság ezzel szemben az, hogy az eligazításon megmondják, hová kell álljál, melyik irányt kell mérjed, stb. Ha valaki törvényességi panasszal él, az nem Nálad fog lecsapódni, nem Te tartod a hátadat érte, hanem az, aki a parancsot adta. Ennyi.

Ha nincs házkutási engedély (ami jelen esetben a területfoglalási engedély), akkor nem jogosítja fel a hatóságot semmi sem arra, h mégis bemenjen a házba, mert ott vannak a bizonyítékok. Hiába tudja mindenki, h perdöntő dolgok vannak odabenn. Ha nincs engedély, nincs mászkálás. Járdára se.
Szerintem elevenítsd fel, mit a különbség a területfoglalás és a házkutatás között. :)
Mert most sötétben tapogatózol.
Abban egyetértünk, hogy házkutatási engedély nélkül nem végezhetnek kényszerházkutatást. Ám ennek a kiállítása több napot is igénybe vehet.
Amennyiben halaszthatatlan nyomozati cselekmény teszi szükségessé, akkor vannak kivételek. Ez ugyanúgy bűvészkedés a jogszabályok között, mint bármilyen más esetben teszik egészen más emberek.

Ha nem tud szabályosan mérni az adott szakaszon a mérőautó, akkor (bármennyire fájó) engedély nélkül el kell felejteni azt a kérdéses szakaszt mérési szempontból.
Gondolod Te. De tévedsz. Egyrészt semmiféle engedély nem kell a méréshez, elég a vezénylési parancs. Másrészt egyetlen szempont van, hogy a forgalmat ne akadályozza (sem jármű, sem gyalogos).

Ugye Neked még nem gyilkolt meg közeli hozzátartozódat agyatlan gyorshajtó?
Talán akkor máshogyan gondolnád a gyorshajtók kiszűrésének szükségességét...
Ennek ellenére nem kívánom, félre ne értsd. Csak talán gondolkozhatnál kicsit felnőttebben, kicsit nagyobb beleérző-képességgel...

Szerk: elütések

Szerkesztette: *Macika* 2005. 10. 07. 16:40 -kor

Gondolkoztál már ma?

#89 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 16:34

Ezt a badarságot..... :omg:

De nézzük egy kicsit más szemszögből.
Nálunk pl. a polgármester alá tartozik a rendőrkapitány, aki alá meg ugye a kapitányság. A polgármester arra ad engedélyt a városban, amire csak akar. Lezárat utakat, kihejeztet táblákat, gyalogátkelőhelyet stb. stb. Azt pedig, hogy a rendőrségnek mire adott engedélyt a közterület használatával kapcsolatban, nem fogják az orrunkra kötni.

#90 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 01:35

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 16:47

Szerinted.
Az igazság ezzel szemben az, hogy az eligazításon megmondják, hová kell álljál, melyik irányt kell mérjed, stb. Ha valaki törvényességi panasszal él, az nem Nálad fog lecsapódni, nem Te tartod a hátadat érte, hanem az, aki a parancsot adta. Ennyi.Szerintem elevenítsd fel, mit a különbség a területfoglalás és a házkutatás között. :)
Mert most sötétben tapogatózol.
Abban egyetértünk, hogy házkutatási engedély nélkül nem végezhetnek kényszerházkutatást. Ám ennek a kiállítása több napot is igénybe vehet.
Amennyiben halaszthatatlan nyomozati cselekmény teszi szükségessé, akkor vannak kivételek. Ez ugyanúgy bűvészkedés a jogszabályok között, mint bármilyen más esetben teszik egészen más emberek.Gondolod Te. De tévedsz. Egyrészt semmiféle engedély nem kell a méréshez, elég a vezénylési parancs. Másrészt egyetlen szempont van, hogy a forgalmat ne akadályozza (sem jármű, sem gyalogos).

Ennek ellenére nem kívánom, félre ne értsd. Csak talán gondolkozhatnál kicsit felnőttebben, kicsit nagyobb beleérző-képességgel...

Szerk: elütések

Idézet

Másrészt egyetlen szempont van, hogy a forgalmat ne akadályozza (sem jármű, sem gyalogos).

Saját magad írod:

Idézet

Egyébként az érvényben lévő rendőrségi szolgálati törvény (most néztem meg) továbbra is lehetővé teszi a forgalmat (sem gyalogos-, sem járműforgalmat) nem akadályozó várakozást bárhol a szolgálati autók számára, de előírja, hogy amennyiben van szabályos lehetőség is, akkor azzal kell élni.
A kiemelt rész eligazításon hirtelen "elfelejtődik" ?

Persze, h az utasítást kiadó lesz a felelős, de attól még, h parancsba adják/kapja, nem lesz szabályos, ha föláll a járdára. Tőlem állhat bárhol, csak azt ne próbálja senki bemagyarázni, h szabályos.

A beidézett cikkekben a budapesti főfőapu nyilatkozta, ennyire rosszul tudná? Vagy hazudik a cikk írója, a rendőség meg szótlanul tűri, sőt, utasításba adja, h ne álljanak fel a járdára? El kéne egy kicsit gondolkodnotok.

Idézet

Azt hiszem, h most mellényúltál. Ezek szerint elfelejtetted, bár már írtam. Engem ütöttek el és csak a szerencsének köszönhetem, h túléltem és az őrangyalomnak, h nem lett semmi maradandó sérülésem.

Idézet

Körbenéztem magam és valahogy nem látom, h bosszúért kiáltoznék. Lehet, h mégis megsérült az agyam ... :think:

Idézet

Ennek ellenére nem kívánom, félre ne értsd.

Nem értem félre.

Idézet

Csak talán gondolkozhatnál kicsit felnőttebben, kicsit nagyobb beleérző-képességgel...
Tudod, az én esetemmel kacsolatban mindig az jut eszembe, h 2 hónapra rá, az "új BS" épíkezése mellett, a bicikliúton kerekezett egy tizenx éves, általános iskolás gyerek. Teherautó kijött. 10-zel sem ment. A gyerek nem kelt fel többé ... (nem ment át rajta a teherautó, "csak" fejbecsapta)
Ciciman is on borda

#91 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 03:59

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 2:35

Körbenéztem magam és valahogy nem látom, h bosszúért kiáltoznék. Lehet, h mégis megsérült az agyam ... :think:

Lehetséges.
Nekem a 16 éves lány-unokatestvéremet gyilkolta meg egy szarházi mocsok részeg disznó, aki nem átallott volán mögé ülni félig eszméletlen részegségben és száguldott a vizsgálat szerint a megengedett sebesség közel kétszeresével (50-es úton 87-tel).
A szintén vele (előtte) kerékpározó (akkor 13 éves) huga túlélte, ő a mai napig nyomorék, a két lába között 8,5 centi különbség van, nincs méhe, lépe, az egyik veséje is megsérült.

Az autó vezetője megúszta felfüggesztett büntetéssel (elég befolyásos ember a kisvárosban az apja), rá nem egész 2 évvel ismét - jogsi nélkül - száguldozott, szintén részegen, de akkor - szerencsére - csak egy fát döntött ki, meg magát törte össze, sajnos nem eléggé.

Innentől kezdve azt hiszem, mások is megértik, miért gyűlölök midenkit, aki nem képes uralkodni magán, és ittasan volán mögé ül.

Most jöttem haza szolgálatból, az éjszaka is volt egy (igen, EGY a ma éjszakai soktucat ittas vezetőből, akit sikerült elkapni, még mielőtt bajt okozott volna) hölgy, aki úgy gondolta, belefér még 3 vodka és 2 sör után még a vezetés hazáig.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 10. 08. 04:00 -kor

Gondolkoztál már ma?

#92 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 04:39

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 4:59

Lehetséges.
Nekem a 16 éves lány-unokatestvéremet gyilkolta meg egy szarházi mocsok részeg disznó, aki nem átallott volán mögé ülni félig eszméletlen részegségben és száguldott a vizsgálat szerint a megengedett sebesség közel kétszeresével (50-es úton 87-tel).
A szintén vele (előtte) kerékpározó (akkor 13 éves) huga túlélte, ő a mai napig nyomorék, a két lába között 8,5 centi különbség van, nincs méhe, lépe, az egyik veséje is megsérült.

Az autó vezetője megúszta felfüggesztett büntetéssel (elég befolyásos ember a kisvárosban az apja), rá nem egész 2 évvel ismét - jogsi nélkül - száguldozott, szintén részegen, de akkor - szerencsére - csak egy fát döntött ki, meg magát törte össze, sajnos nem eléggé.

Innentől kezdve azt hiszem, mások is megértik, miért gyűlölök midenkit, aki nem képes uralkodni magán, és ittasan volán mögé ül.

Most jöttem haza szolgálatból, az éjszaka is volt egy (igen, EGY a ma éjszakai soktucat ittas vezetőből, akit sikerült elkapni, még mielőtt bajt okozott volna) hölgy, aki úgy gondolta, belefér még 3 vodka és 2 sör után még a vezetés hazáig.

Na, látod, az ittas vezetést azt én is mélységesen elítélem. De azt nem a traffipax szűri ki ...
Ciciman is on borda

#93 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 05:38

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 5:39

Na, látod, az ittas vezetést azt én is mélységesen elítélem. De azt nem a traffipax szűri ki ...

Ha megfigyelted szerény irományomat, az ittas vezető volt szíves és kontrollját veszítve majdnem a megengedett duplájával gyorshajtott...
Gondolkoztál már ma?

#94 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 06:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 6:38

Ha megfigyelted szerény irományomat, az ittas vezető volt szíves és kontrollját veszítve majdnem a megengedett duplájával gyorshajtott...

De most ittas volt és ennek folyományaként lett gyorshajtó

vagy

gyorshajtott és ennek folyományaként lett ittas?

Melyik jelenséget kéne "tűzzel-vassal" "írtani" ?

(ok-okozat)

Szerkesztette: fram 2005. 10. 08. 06:15 -kor

Ciciman is on borda

#95 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 09:01

Idézet: fram - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 5:39

:respect:  :up:

szerk: Érdekes, hogy arra az irományomra senki sem reagált, hogy van olyan traffipax, amihez nem tartozik autó, nyilván kevésbé zavarná a gyalogosokat is. Többek között ahol én lakom, is szoktak ilyennel mérni a járdán az itteni rendőrök, pedig ez csak egy kisváros, lehetséges, hogy pestre még nem tört be a technika?  :think:

Szerkesztette: Diablovazze 2005. 10. 08. 09:03 -kor

#96 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 09:08

Ausztriában engedélyezett pl. a lézerpisztoly is. Na, az ellen nincs orvosság, a közeg fa mögül lekaphat simán és yóóól.
Igaz, a büntetések is mások. Belterület 86km/h = átszámolva 5.000,- Ft. Legalább is tegnap este ezt mondották nekem egy vacsorán.

#97 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 09:32

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 10:01

:respect:  :up:

szerk: Érdekes, hogy arra az irományomra senki sem reagált, hogy van olyan traffipax, amihez nem tartozik autó, nyilván kevésbé zavarná a gyalogosokat is. Többek között ahol én lakom, is szoktak ilyennel mérni a járdán az itteni rendőrök, pedig ez csak egy kisváros, lehetséges, hogy pestre még nem tört be a technika?  :think:

Én meg azt mondom, nem biztos, h akkor járunk a legjobban, ha radarozás címén 2 rendőr csücsörög az autóban. Én megértem, h néha ki kell b@szni a kollégákkal, hadd izzadják szét magukat a nyári melegben és hadd fagyjanak hozzá az ülésekhez télen, de hasznosabb feladatot is lehetne adni nekik.

Sebességméréshez nemhogy autó a járdán, még ember sem kell. De ehhez Magyarországon valahogy hiányzik az akarat ...

Szerkesztette: fram 2005. 10. 08. 09:34 -kor

Ciciman is on borda

#98 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 10:06

Idézet

2005. augusztus elsejétől működik a fixen telepített Ramer 7M készülék Kőröshegyen, a korábbi 40-es korlátozást feloldották. A két dobozba a sebességmérőt a Siófoki Rendőrkapitányság helyezi el, a készített felvételeket pedig a Somogy MRFK-n értékelik ki. A sebességmérő mindkét irányt méri, napszaktól függetlenül lehet vele találkozni. A közlekedők figyelmébe ajánljuk, hogy a telepített sebességmérők mellett/helyett bármikor találkozhatnak a kapitányság FámaLézer III készülékével is.

Az első magyarországi fix sebességmérő tehát dolgozik, elképzelhető, hogy sikeressége esetén az ország többi pontján is lehet majd hasonlókkal találkozni, ahogy ez Nyugat-Európában megszokott. Persze ehhez nagy szükség van törvénymódosításra, ami az Adatközlés megtagadása (ld. még GYIK!) kiskaput végleg bezárja, a hírek szerint erre nem kell sokat várnunk.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#99 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:24

Idézet: Omega - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 10:08

Ausztriában engedélyezett pl. a lézerpisztoly is. Na, az ellen nincs orvosság, a közeg fa mögül lekaphat simán és yóóól.
Igaz, a büntetések is mások. Belterület 86km/h = átszámolva 5.000,- Ft. Legalább is tegnap este ezt mondották nekem egy vacsorán.

Ottani fizuk mellett 5k...LOL, itthon ilyenert agyonlonek a helyszinen.

hobizoli