HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás III. Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 30. 22:52

Idézet: Syner - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 22:14

az új Transporter mixtóban is van középső tükör, de a doboznak hátul nincs ablaka....

hogy jól lássa, mozognak-e a pakisztáni menekültek :D
Ciciman is on borda

#2362 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 22:52

Idézet: fram - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 23:52

hogy jól lássa, mozognak-e a pakisztáni menekültek :D

:up:  :cool:
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#2363 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 22:59

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 21:31

Nem gyenge.

Faterom 8 eves VW LT35-jenek is elszurtak anno a forgalmijat, 5 szemelyesre lett kiallitva, holott csak 3 ules van benne, utana plato :omg:

De ebbol meg sosem volt balhenk, max az igazoltato rendor csovalta a fejet.

Lehet, hogy azert, mert mi feher rendszammal hasznaljuk (=sajat anyag fuvarozas), nem sargaval? (=berfuvar)

Tenyleg, gondolkozott mar el valaki azon, miert van a rovidfulkes, platos LT35-ben gyarilag belso tukor felragasztva a szelvedore?
Ugyanis a fulke hatulja egy darab lemezbol van, semmi uvegezes...

Gondolom van olyan kivitel is aminél üveg van a lemez helyett. A Mixto meg csak valami hazai fabrikálás szóval, nem gyári verzió.

#2364 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 23:15

Idézet: Lauda - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 22:42

Van, a 4-es paragrafus. Holnap beteszem a magyarázatát, ha nem lenne meg. Most már nem pöcsölök vele. :)

A járművezetés személyi feltételei

4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(2) A jármű vezetését az üzemben tartó nem engedheti meg, illetőleg a vezető nem engedheti át olyan személynek, aki az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek nem felel meg.
(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.

Nekünk a b) pont érdekes. Ugyanis nem hycomat kiképzésű járműben két - működőképes - keze kell legyen az embernek. Természetesen vezethet megváltozott képességű ember is, de csak megfelelően átalakított járművet.
Gondolkoztál már ma?

#2365 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 00:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 21:50

Ehh...

Tanulj meg parkolni, közlekedni, azután is elég az autópálya közelébe menni...

viccelsz ma megjártam pestet (fékezni tanítottak az örültek , nem mentem, csak lassan 50- nél is elémvágtak a barmok.)

Kell sajnos hosszabbat is vezetni mert ....szóval messzzebb is kell mennem.

#2366 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 07:51

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 21:39

Felsz, ugye? :Đ

Nevetsz, múlt héten amikor kb 40 fokos lázzal vitt a párom az ügyeletre, ezek szerint minket is megbüntethettek volna, mert neki is be van (volt) gipszelve a jobb keze. Nem volt eltörve, más miatt. Szintén automata váltó. Nem értem, miben befolyásol.... :blink: Szóval van erre valami jogszabály? :think:

szerk: Látom Lauda válaszolt...

Szerkesztette: Diablovazze 2006. 01. 31. 07:52 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2367 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 07:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 23:15

A járművezetés személyi feltételei

4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(2) A jármű vezetését az üzemben tartó nem engedheti meg, illetőleg a vezető nem engedheti át olyan személynek, aki az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek nem felel meg.
(3) Az (1) bekezdésben említett engedélyt a vezetőnek vezetés közben magánál kell tartania.

Nekünk a b) pont érdekes. Ugyanis nem hycomat kiképzésű járműben két - működőképes - keze kell legyen az embernek. Természetesen vezethet megváltozott képességű ember is, de csak megfelelően átalakított járművet.

Nem kötözködésképpen, a rendőrnek joga van eldönteni a fenti megtörtént esetem alapján (nem volt törés, egyéb okból gipszelték) hogy ő most nem képes vezetni? :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2368 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 31. 14:47

Kép

No comment!
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2369 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:06

Azért talán mégis egy kis komment:

Ez akkor történt, amikor egy balf*sz öreg nem adta meg a rendőröknek az elsőbbséget, és a rendőrök így tudták csak elkerülni az ütközést a másik autóval. Így senki nem sérült meg.
Ha nekimennek, akkor meg...

Szóval nem tudom milyen célzattal tetted be ezt a képet, de itt most történetesen a rendőrautó a "vétlen áldozat"
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#2370 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 31. 15:13

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:06

Szóval nem tudom milyen célzattal tetted be ezt a képet, de itt most történetesen a rendőrautó a "vétlen áldozat"

A képen is egyértelműen látszik, h a biciklis nem visel sisakot valamint fényvisszaverő mellényt sem, nem is értem, hogyan viselkedhet ilyen felelőtlenül  :D
Ciciman is on borda

#2371 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 31. 15:16

De az is lehet, h Indy szeretett volna kitolatni az udvarából a Mazda E 2200 kisteherjével, mire eccercsak a kapujában termett 3 rendőr, autóstul, amin annyira fölbosszantotta magát, h inkább nem is mond semmit :D

Szerkesztette: fram 2006. 01. 31. 15:19 -kor

Ciciman is on borda

#2372 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:18

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:06

Azért talán mégis egy kis komment:

Ez akkor történt, amikor egy balf*sz öreg nem adta meg a rendőröknek az elsőbbséget, és a rendőrök így tudták csak elkerülni az ütközést a másik autóval. Így senki nem sérült meg.
Ha nekimennek, akkor meg...

Ezt nem tudtam. De azért hogy nekik se legyen mindíg jó:

Győr, vasárnap délután. Rendőrautó folyamatosan telefonáló (kézben tartva) sofőrrel kötelezően csak jobbra kanyarodó utcából balra ki, majd záróvonalat átvágva át a négysávos úttesten nem kis tempóval beáll a lámpához. Ketten áltunk a mellette lévő sávban, erős fejcsóválás, mutogatás részünkről, ők inkább úgy tettek mintha mi sem történt volna...  :(

Szerkesztette: Indy 2006. 01. 31. 15:20 -kor

#2373 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:22

Idézet: fram - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:16

De az is lehet, h Indy szeretett volna kitolatni az udvarából a Mazda E 2200 kisteherjével, mire eccercsak a kapujában termett 3 rendőr, autóstul, amin annyira fölbosszantotta magát, h inkább nem is mond semmit :D

Legalább kipofozták a kaput, úgyis rozzant volt.  :D

#2374 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:41

A napokban majdnem minden éjszaka mérnek a Nagykőrösi úton a városból kifelé menet.
(M5 kivezető-70-es korlát végig). Az egyik gyalogos felüljáró elé állnak be a zöld skodával úgy, hogy még akkor sem lehet látni őket, ha mellettük vagy (a szalagkorlát miatt). Hátulról mérnek. Esélytelen észrevenni őket...Ja, és rá 500 méterre az első kijárat után áll a behajtócsoport (egy enyhe balkanyar után - így őket sem lehet messziről látni...)
Szóval vigyázzatok arra esténként. Szerintem a napokban jópár jogsi ugrott. Ott még a kamionosok se 70-el mennek.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#2375 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 15:46

Idézet: Indy - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:18

Győr, vasárnap délután. Rendőrautó folyamatosan telefonáló (kézben tartva) sofőrrel kötelezően csak jobbra kanyarodó utcából balra ki, majd záróvonalat átvágva át a négysávos úttesten nem kis tempóval beáll a lámpához. Ketten áltunk a mellette lévő sávban, erős fejcsóválás, mutogatás részünkről, ők inkább úgy tettek mintha mi sem történt volna...  :(

Szánom-bánom, de telefonálni szoktam én is vezetés közben. De ettől még nem vágok át keresztbe egy 4sávos úton.
Na majd jön ******, és jól megmondja, hogy biztosan egy bűtény helyszínére siettek annyira.

#2376 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:05

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:46

Szánom-bánom, de telefonálni szoktam én is vezetés közben. De ettől még nem vágok át keresztbe egy 4sávos úton.
Na majd jön ******, és jól megmondja, hogy biztosan egy bűtény helyszínére siettek annyira.

Jött, de nem mond semmi ilyet.

Úgy látszik, nem mindenki képes az árnyalt gondolkodásra, ha 'közellenség'rendőrökről van szó. Sebaj, nem vagy egyedül.
Egyre több rendőrt látok szolgálatban BT-fülest használva telefonálni. Szolgálatban (meg egyébként is) én is azt használok.

Mellesleg nem láttam még - saját szemmel - olyat, hogy ha normálisan, feltűnés nélkül haladt volna a sávjában, beövezve a tisztelt úrvezető, akkor kiállították volna csak azért, mert telefonált.

Ha volt más szabálytalanság is ÉS telefonált is, akkor az viszont mindig bele szokott számítani.
A helyzet az, hogy (tisztelet a kevés kivételnek) annyira szabálytalanok a (budapesti) gépkocsivezetők, hogy marad ok megmázsálni őket egyébként is, nem kell a kézből mobiltelefonálásra hagyatkozni.
Gondolkoztál már ma?

#2377 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:07

Tegnap jöttem Monorról, épp kanyarodtam a lámpánál a 31-esre Pest felé, amikor is rendünk őre és védője megunta hogy neki piros - villogót be, aztán padlógáz. Dobozos autóban voltam, és qrva nagy mákja volt, hogy észrevettem (a szemben jövő is padlófékezett), szóval én is rávetettem magam a fékre. A rendőr eltvtárs megköszönte hogy elengedtem, majd a villogót kikapcsolva, mintha mi sem történt volna, ment tovább.

Ha nekimegyek, mi van? Nem szirénázott, és nyilván nem sietett (annyira) sehová. Tehát: jogszerűtlenül használta a fényt, ráadásul sziréna nélkül megb@szhatja, úgy nem megkülönböztetett a jelzés.

#2378 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:12

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 15:46

Ja, még valami.

A kézből telefonálás tiltása vezetés közben az egyik olyan jogszabály, aminek semmilyen értelmét nem tartom.
Nem kell aggódni, nem őrültem meg és bevágódni sem akarok senkinél!!

Egész egyszerűen MAGÁT A TELEFONÁLÁST tiltanám meg a vezető számára, hiszen AZ, maga az odafigyelés a beszélgetés fonalára, AZ vonja el a figyelmet, AZ veszélyezteti a közlekedést, nem az, hogy egy kézzel, egy időben kell kezelnie a váltót, az indexet, a kormányt és a hamburgert egy rutinos vezetőnek.

Drótos vagy drótnélküli füles, de akár autósszett használata esetén is pontosan ugyannyira vonja el/osztja meg a vezető figyelmét, mintha kézben tartaná a készüléket.
Gondolkoztál már ma?

#2379 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 16:05

Jött, de nem mond semmi ilyet.

Úgy látszik, nem mindenki képes az árnyalt gondolkodásra, ha 'közellenség'rendőrökről van szó. Sebaj, nem vagy egyedül.
Egyre több rendőrt látok szolgálatban BT-fülest használva telefonálni. Szolgálatban (meg egyébként is) én is azt használok.

Mellesleg nem láttam még - saját szemmel - olyat, hogy ha normálisan, feltűnés nélkül haladt volna a sávjában, beövezve a tisztelt úrvezető, akkor kiállították volna csak azért, mert telefonált.

Ha volt más szabálytalanság is ÉS telefonált is, akkor az viszont mindig bele szokott számítani.
A helyzet az, hogy (tisztelet a kevés kivételnek) annyira szabálytalanok a (budapesti) gépkocsivezetők, hogy marad ok megmázsálni őket egyébként is, nem kell a kézből mobiltelefonálásra hagyatkozni.

Csak vicceltem! Nehogy megsértődj! Láttam, hogy itt ólálkodsz a fórumon, tudtam, hogy kiszúrod amit írok  :D  :up:
Nem haragszom én a rendőrökre. Csak a dolgukat végzik.

Egyébként tökéletesen igazad van (ebben a postodban)
-Tapasztaltam én is, hogy ha minden rendben van nem harapnak a telefonra. De az övre sem!
(mielőtt bármit is gondolnál: mostanában mindíg bekötöm)

#2380 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:26

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 16:12

Ja, még valami.

A kézből telefonálás...

Én azt figyeltem meg magamon, hogy a vezetés közbeni telefonálás kb annyira vonja el a figyelmemet, mint amikor beszélgetek a mellettem ülővel.

Ha "nehéz" forgalmi szituációt kell megoldanom, akkor abbahagyom a beszédet (akkor is ha telefonálok, akkor is, ha a mellettem ülővel trécselek) egy pár pillanatra.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.