HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1241 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:50

de akkor miért írsz "28-300"-at?
se a G6, se az Oly nincs a közelében sem
ami persze egyáltalán nem baj - de a zoom megkötésed miatt kaptad a Fuji ajánlatot is
ha nem kell ilyen nagy zoom, könnyebb jó minőséget elérni

#1242 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:37

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 17:50

de akkor miért írsz "28-300"-at?
se a G6, se az Oly nincs a közelében sem
ami persze egyáltalán nem baj - de a zoom megkötésed miatt kaptad a Fuji ajánlatot is
ha nem kell ilyen nagy zoom, könnyebb jó minőséget elérni

Ja teljesen igazad van :)
A 28-300 álomkategória, és nem megkötésként, hanem kb értékként értettem, azt meg el is felejtettem h a Fuji gépe pont ilyen. :)
Egyébként meg ilyen értékű gépet nemnagyon lehet találni, s mivel az alsó érték szerintem elég fontos, ézért nézegetem az Oly-t.
A G6-os meg csak úgy a kompakt kategóriában tetszett nagyon, igaz az 36mm-től kezd, ami fájó pont.
Hát utána jártam ennek a Fujinak, és azt kell mondjam, h nem rossz. Az ára meg január óta lejjebb ment. Talán annyi hátránya van, hogy eléggé vignettál, és hogy ceruzaakksis, ami nekem nem olyan praktikus, nem beszélve a többletköltségről. Az AS hiányzik nagyon, ez az anti blur mode annyira megnyomja néha az ISO-t, hogy trutymóvá vállik a kép. De a 28-300 nagyon vonzó tulajdonsága..
A szatyor nem táska.

#1243 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:44

"Az ára meg január óta lejjebb ment."

Mióta? Az anti blur meg az amit szigorúan kikapcsolva kell tartani.

#1244 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:47

Megoldás: FZ30 + wide converter, csak bírd fizetni :)
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1245 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:44

"Az ára meg január óta lejjebb ment."

Mióta? Az anti blur meg az amit szigorúan kikapcsolva kell tartani.

Nem követtem a gép árát, annyit tudok h régebben jóval drágább volt, de most az áfa csökkentés miatt lejjebb ment az ára. Bár ez mindegyik gépre elmondható :D
A szatyor nem táska.

#1246 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:50

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:47

Megoldás: FZ30 + wide converter, csak bírd fizetni :)

A  feltét rontja a képminőséget, és drága.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 06. 17:50 -kor

#1247 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 18:50

A  feltét rontja a képminőséget, és drága.

Mint ahogy minden, amit a lencse elé raksz, rontja a minőséget, bár az FZ30 alapból jobb lencsével indul, mint az S9500.
Drágának drága az feltét, így viszont lesz egy 24,5-420mm gyújtótávolságú kamerád ^^

#1248 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:24

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:33

Gondoltam ha öt hivatásos fotós így hívja, valószínűleg igaz.

Szerintem ha megkérdezel öt hivatásos autóversenyzőt, hogy jó kocsi-e a hármas Golf... :D

#1249 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 09:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 22:24

Szerintem ha megkérdezel öt hivatásos autóversenyzőt, hogy jó kocsi-e a hármas Golf... :D

Nagyon rossz példa. Itt most nem egy szubjektív itéletről volt szó, hanem egy elnevezésről. Én nem azt mondtam, hogy az S9500 a profik szerint jó gép-e, hanem azt, hogy a profik szerint az kompakt gép. A helyes kérdés tehát így hangzana: "Szerintem ha megkérdezel öt hivatásos autóversenyzőt, hogy a hármas Golfot hármas Golfnak hívják-e..."

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 07. 09:15 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1250 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 09:25

A leghelyesebb elnevezés a bridge gép szerintem.
Én azt nevezném kompakt gépnek, ami "hordozható", értsd: zsebrevágható, könnyedén hordozható. Ha zsebrevágod az S9500-ast, akkor meghajlok előtted.

#1251 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 09:46

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 10:25

Én azt nevezném kompakt gépnek, ami "hordozható", értsd: zsebrevágható, könnyedén hordozható. Ha zsebrevágod az S9500-ast, akkor meghajlok előtted.

OK, akkor maradjunk a bridge elnevezés mellett - logikusnak tűnik. (Amúgy az Olympus 770UZ-ban pont a minőség/méret aránya ragadott meg; az valóban kompakt!  :) )
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1252 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 11:07

Nekem a Canon A sorozat is kompakt. Legalábbis a kisebbek. Az A410 pici, sokat tud, jó képet csinál, és nekem nagyon tetszik.  :respect: Krómozott hatású az eleje, zsír!  :cool:

#1253 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 12:21

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 9:25

Ez így van. A bridge-k (híd) azért is kapták a nevüket, mert ugye DSLR-like kinézetük, meg általában a tudásuk miatt valahol középúton vannak a kompaktok és a tükörreflexesek között.

#1254 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 15:44

Gondolkodtam egy kicsit (najóvan, bevallom, csorog a nyálam :)), és nézegettem a DSLR gépeket. Nem ártana vmi, ami alacsony fényviszonyok mellett jobb képeket tud készíteni, mint az FZ30, nomeg a kisebb wide gyújtótáv sem jönne rosszul, bár ugye ehhez nem kell feltétlenül új gép.
A D50 egész jó befutónak tűnik (már ha összejönnek a dolgok, és meglenne rá a lé), és van egy kétlencsés kit, csak az a baj, hogy az oldal nem tünteti fel, hogy milyenek a lencsék, csak egy kis kép van róluk. Itt a kép, felismeri vki a lencséket (a gépen lévő lencse elvileg a standard kit lencse, nade az milyen?):
Kép

#1255 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 15:51

Az milyen ciki aki azért vesz olyan gépet, hogy azt higyjék SLR-je van.. :omg:
Mondjuk viszont van némi realitás alapja is a dolognak, mert azért a férfi ember szereti ha komoly kinézetű és méretű gépe van, nem pedig egy kis irattárca méretű izé.
Nemrég pont ez történt, a médiamárktban nézegettük a gépeket a barátnőmmel, én rögtön elkezdtem olvadozni az FZ30 - S9500 - Pro815 trió láttán, a barátnőm meg a kis "öngyujtókra" h tök jó meg milyen cuki meg kicsi.. ehe :)
Azok arra mondjuk tényleg jók h elfér az ember zsebében, bármikor kattingathat, de anyi pénzért nem lenne szívem rizsszem optikás gépre költeni..
A szatyor nem táska.

#1256 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:07

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 15:44

Gondolkodtam egy kicsit (najóvan, bevallom, csorog a nyálam :)), és nézegettem a DSLR gépeket. Nem ártana vmi, ami alacsony fényviszonyok mellett jobb képeket tud készíteni, mint az FZ30, nomeg a kisebb wide gyújtótáv sem jönne rosszul, bár ugye ehhez nem kell feltétlenül új gép.
A D50 egész jó befutónak tűnik (már ha összejönnek a dolgok, és meglenne rá a lé), és van egy kétlencsés kit, csak az a baj, hogy az oldal nem tünteti fel, hogy milyenek a lencsék, csak egy kis kép van róluk. Itt a kép, felismeri vki a lencséket (a gépen lévő lencse elvileg a standard kit lencse, nade az milyen?):
Kép

Szerintem kérdezd meg a Nikon D70 topikban, ott szvsz jobban tudják a kérdésedre a választ.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1257 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:09

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 16:44

Kép

Nikon ügyben javaslom Thom Hogan oldalát olvasgatni. Nála jelenleg nem ismeri jobban senki a Nikon cuccokat azok közül akik publikálni szoktak

A képen látható dolgok:
D50 leírás
D50 kit obi leírás
D50 kit teleobi (55-200 DX) leírás

Szerkesztette: saen 2006. 01. 07. 16:09 -kor

#1258 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:21

Vegyél inkább használtan egy nem túl ledurrant d70-et a 18-70 DX-el és később egy normális telét mint ezt a kitet.

#1259 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:29

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 10:25

A kompakt azt jelenti minden egyben van. Nem megbontható, nincs különálló része. Az hogy a nagyon kicsi zsebre tehető gép a kompakt téves. Inkább az kezd a választó lenni ha pld vaku tehető rá. Van olyan olcsó gép amelyen nincs ráépített vaku, ez sem kompakt mert hiányzik róla valami ami a fényképezéshez szükséges.

#1260 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 07. 16:35

"a barátnőm meg a kis "öngyujtókra" h tök jó meg milyen cuki meg kicsi.. ehe"

Ő nem aszerint minősítette hogy fényképezni mennyire lehet vele, ez a baj.A "cuki" nem műszaki kategória.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.