HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1381 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:07

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 9:25

Milyen géped is van? :)

FZ30.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1382 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:15

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 12:06

na ja: The lens threads accepts 43mm filters and add-on lenses - tehát szűrőhöz nem is kell rá adapter

Ennyit a magyar adatlapokról. :omg:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1383 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:30

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:26

Okozhatja azt a problémát, hogy Windows Server 2003 (Enterprise Edition, magyar, SP1) van a gépemen? A szoftverkövetelmények között nem szerepel, viszont telepítéskor nem panaszkodott az oprendszerre.

Igen.
Mikor win 2k3-at használtam nekem sem volt hajlandó működni :( USB-s egér ment..
Végső soron jogos, hisz az egy szerver oprendszer... Csak akkor miért van benne directX 9, vagy 8, meg Windows media player, stb.

Semmi megoldást nem találtam rá én sem :( Aztán egyszercsak betelt a pohár és hopp vissza is került az xp :)

Nekem, nem csak a Zoombrowser nem indult el... egyszerűen semmit nem csinált a fényképezővel.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1384 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:36

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 12:30

Semmi megoldást nem találtam rá én sem :( Aztán egyszercsak betelt a pohár és hopp vissza is került az xp :)

Most találtam az MSFN fórumot, hogy a server 2003 WIA-t kell meghekkelni: leállítod a szolgáltatást, helyi szolgáltatásról átállítod helyi rendszerre, aztán a windows/system32/dllcache könyvtárból törlöd a sti.dll nevű fájlt, és egy windows XP sp2-es gépről átmásolod ugyanezt a fájlt ugyanide, majd újraindítod a WIA-t. Most remote megcsináltam az otthoni gépemmel, a szolgáltatás újraindításakor nem nyavalygott semmit, este kipróbálom, hogy látja-e már a kamerát.

#1385 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:42

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 12:36

Most találtam az MSFN fórumot, hogy a server 2003 WIA-t kell meghekkelni: leállítod a szolgáltatást, helyi szolgáltatásról átállítod helyi rendszerre, aztán a windows/system32/dllcache könyvtárból törlöd a sti.dll nevű fájlt, és egy windows XP sp2-es gépről átmásolod ugyanezt a fájlt ugyanide, majd újraindítod a WIA-t. Most remote megcsináltam az otthoni gépemmel, a szolgáltatás újraindításakor nem nyavalygott semmit, este kipróbálom, hogy látja-e már a kamerát.

Nafene... Akkor valaki csak elszórakozott vele és rá is jött, sőt le is irta az MS oldalán :)
Thx, ha egyszer valamiért win2k3-at fogok használni, nagyon jól fog jönni ez a HowTo.
dolfer

#1386 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 12:46

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 9:19

Amit leírtál az a T záridő nagyon sok helyen rosszul van írva. A B záridő a gomb lenyomása után amig lenyomva tartod a gombot addig marad nyítva a zár ha elengeded akkor csuk be. A kompaktoknál azonban  mindkét záridő korlátos, nekem a Minolta Z3-nál 30mp T idő van. Nagyon sok helyen olvastam én is rosszul. Elég szomorú hogy félrevezető információk jelennek meg még szakcikkekben is.

pl, ha vezetékes távkioldót használsz, akkor az már meg tudja oldani, hogy ne kelljen nyomvatartanod az expogombot, hanem csak 1x megnyomod, majd, ha meguntad a fény gyűjtését, akkor ismét megnyomod.
Persze, ha nincs ilyen "mazzagos kioldó", akkor itt is csak addig tart, mig a gombot nyomod.
dolfer

#1387 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:00

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:46

pl, ha vezetékes távkioldót használsz, akkor az már meg tudja oldani, hogy ne kelljen nyomvatartanod az expogombot, hanem csak 1x megnyomod, majd, ha meguntad a fény gyűjtését, akkor ismét megnyomod.
Persze, ha nincs ilyen "mazzagos kioldó", akkor itt is csak addig tart, mig a gombot nyomod.

A T időnél ha lenyomod a gombot kinyit a zár és elengedheted, nyitva marad. Újbóli lenyomáskor zár be. A B időnél nyomni kell amíg nyitva akarod tartani a zárat, és a gomb felengedésekor zár be. Az a baj hogy sok szaklapban is hibásan írják vagy keverik a kettőt. Az én Minolta Z3-asomon T idő van B nincs.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 11. 13:02 -kor

#1388 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:06

Szerintem tehető Z20-ra polárizé, mert végülis menet van az optika elött, szerelhető is rá Wide kit, ami 26mm-esre alakítja. Akkor miért ne készíthetett volna más kiegészítőket valami más cég?

Szerkesztette: Melorin 2006. 01. 11. 13:06 -kor

[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#1389 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:13

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 12:07

FZ30.

Hát, lehet, hogy ebben van olyan funkció, az enyém kinézet, méret és bővíthetőség alapján jóval "butább" gép a tiednél ;)

#1390 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:14

Idézet: Melorin - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:06

Szerintem tehető Z20-ra polárizé, mert végülis menet van az optika elött, szerelhető is rá Wide kit, ami 26mm-esre alakítja. Akkor miért ne készíthetett volna más kiegészítőket valami más cég?

Ha a lencse elé lehet felcsavarni szűrőt akkor tele feltétet biztos nem lehet feltenni rá mert be fog vignettálni de rondán. A minolta Z3- nak 52mm-es menetű feltéteket lehet rácsavarni az nem vignettál. Igaz hogy annál adapter ringre lehet a feltéteket tenni. Ez az amit nem értek miért nem lehet azonos márkák azonos sorozatát egy szabványra csinálni.

#1391 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:00

A T időnél ha lenyomod a gombot kinyit a zár és elengedheted, nyitva marad. Újbóli lenyomáskor zár be. A B időnél nyomni kell amíg nyitva akarod tartani a zárat, és a gomb felengedésekor zár be. Az a baj hogy sok szaklapban is hibásan írják vagy keverik a kettőt. Az én Minolta Z3-asomon T idő van B nincs.

Canon távkioldókon  (gondolom más típusok távkioldóin is) a gombot lenyomva előre lehet tolni, így rögzül, ezért nem kell B időnél állandóan nyomva tartani. Expozíció befejeztével a gomb visszahúzva felugrik és befejezi az expozíciót. Több perces időnél már értékelendő kényelmi funkció. Gondolom Dolfer erre utalt.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 01. 11. 13:17 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1392 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:29

igen, a T pedig különösen azért tud hasznos lenni, mert sok kameránál infrás a távkioldó, és hosszabb ideig roppant nehéz lenne a kamera érzékelője előtt folyamatosan lenyomva tartani (ráadásul arra is ügyelve, h a képbe pedig ne lógjon bele)

#1393 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:31

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:16

Canon távkioldókon  (gondolom más típusok távkioldóin is) a gombot lenyomva előre lehet tolni, így rögzül, ezért nem kell B időnél állandóan nyomva tartani. Expozíció befejeztével a gomb visszahúzva felugrik és befejezi az expozíciót. Több perces időnél már értékelendő kényelmi funkció. Gondolom Dolfer erre utalt.

Igen, csak lehet, hogy egy kicsit zavarosan fogalmazok, ui. már sokadik napja vizsgázom...
Sose lesz vége :(
Majd csak eljő' a FEBRUÁR :D

Szerkesztette: Dolfer 2006. 01. 11. 13:31 -kor

dolfer

#1394 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:37

viszont: tudja vki, h miért "bulb" módként emlegetik?
a német bleiben sokkal logikusabb volna, hiszen valóban az a lényege, h "úgy marad, amíg a user kívánja"

#1395 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:40

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:13

Hát, lehet, hogy ebben van olyan funkció, az enyém kinézet, méret és bővíthetőség alapján jóval "butább" gép a tiednél ;)

Megnéztem a géped kezelési utasítását. Tényleg nincs fehéregyensúly flashre, viszont van fluoreszcens világításra, 2 is. Az enyémben nincs, csak halogén megvilágításra van preset (az nálad azt hiszem a tungsten), meg persze a napfényes + felhős időjárásra.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1396 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:50

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:37

a német bleiben sokkal logikusabb volna, hiszen valóban az a lényege, h "úgy marad, amíg a user kívánja"

Azt ne felejtsd el hogy a gépeken a feliratok eredetileg német nyelven voltak, hisz ők találták fel a kisfilmes gépeket, és a Leica típusoknál voltak először több zárbeállításos lehetőségek. A B az a német gépekről származik, Míg a T az amerikaiakról. A Kodakokon volt T idő azért hogy az állványon levő gép gombját nagyon hosszú időnél ne kelljen állandóan nyomva tartani.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 11. 14:01 -kor

#1397 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:51

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:37

Ha az angol bulb szóból indulok ki, akkor semmi értelme. :confused: Villanyégő, gumó, virághagyma, üveggömb.  :omg:

#1398 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:06

Szerintem csak bulbra angolosodott (a kiejtésük legalábbis elég közel van egymáshoz), mint a Feierabend szónál is ismerősebb a 'fájront' :)

#1399 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:13

Idézet: Rollei - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 10:55

Ha még érdekel a dolog, vess ide egy pillantást:

http://www.fototipp.hu/coolpix8400

és itt van néhány kép, ami a Coolpix 8400-al készült:

http://www.fototipp..../500/ppuser/253

Én is szemezek a géppel, kicsit riasztó az ára, de nem rossz.

A galériát mialapján hoztad a 8400-ashoz?
A szatyor nem táska.

#1400 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:13

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:29

igen, a T pedig különösen azért tud hasznos lenni, mert sok kameránál infrás a távkioldó, és hosszabb ideig roppant nehéz lenne a kamera érzékelője előtt folyamatosan lenyomva tartani (ráadásul arra is ügyelve, h a képbe pedig ne lógjon bele)

T záridő, mint fogalom a Nikon használatikban nem ismert fogalom, ennek ellenére az infrás távkioldót nem kell nyomvatartani bulb alatt, egyszer megnyomod akkor elkezd exponálni, mégegyszer megnyomod abbahagyja. Illetve fél óra után mindenképpen, de én még nem is láttam olyan gépet ami hosszabban tudott volna exponálni...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.