HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1905 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:03

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:36

Nekem is 2 példányban vannak meg a képek, az egyik a gépben levő vinyón, a másik mobil rackban. DVD-t eddig nem használtam. Az igazi persze az lenne, ha olyan backup lenne, ami még csak nem is egy házban/lakásban van az eredetivel. Vagy ez már nagyon paranoid ötlet? :think:

Egyáltalán nem az. A földrajzilag nem elkülönült helyen lévő másolatok nem igazán számítanak mentésnek. (Lásd WTC) Ráadásul a mentett anyagot más helyre vinni az esetek nagy többségében nem gond. Egy tökéletes megoldás erre pl. az rsync.

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 17. 14:04 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1906 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 14:25

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 14:00

Úgyhogy felesleges ennyi példányban tárolni...

Akarja a halál ennyi példányban tárolni :D Arról van szó, hogy mindenhol van számítógép, hoznak CD-t, kiírom nekik, a saját képeiket ők kiírják nekünk és a többieknek aztán tudjuk otthon nézegetni. Egyik sógorom pl. nagyon pofás, zenés, menüs videó CD-ket szokott csinálni a képeiből, azokat is viszik :) Nem azért írtam, mert én így mentek, hanem azért, hogy ha valahol "adatvesztés" van, könnyen pótolhatóak a képek.

Ha már szóbakerült, személyes használatra én így "bekáppolok": vinyó, újraírható DVD, meg a jobbakat felküldöm a gmailes címemre.

#1907 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:02

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:25

Ha már szóbakerült, személyes használatra én így "bekáppolok": vinyó, újraírható DVD, meg a jobbakat felküldöm a gmailes címemre.

gmail??? Hát nem tudom... én a gépemen tárolom a teljes könyvelésem - az talán nem ennyire publikus... :D  Nálam a sorrend:

1 - /home és /work könyvtárak mentése (rsync) rack winchesterre - munkaidőben óránként, egyébként 4 óránként
2 - Naponta rsync a háttérgépre (ez utóbbi hetente full backupot kénytelen elviselni  ;)  )
3 - /home és /work könyvtárak mentése DVD-RW -kre  - hetente
4 - Full backup winchesterekre - havonta
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1908 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:04

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 12:55

Hát nem lesz olcsó mulatság, ha csak 2-300 képet nézek, már 10-15 e Ft.. :o

A MédiaMarktban Epson fotópapírt lehet kapni 50+100 csomagban 2684 Ft-ért, 270g/m2, fényes. Szerintem jó árban van... a Canon nyomtatómba pedig 500 Ft a patron. Így a 300 kép nincs 7000-be. :D   
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1909 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:09

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:02

én a gépemen tárolom a teljes könyvelésem - az talán nem ennyire publikus... :D 

Fényképekről van szó, nem könyvelésről :) Én nem bánom, ha a guglisok a háromnapos borostámon meg a nagyanyum új szemüvegkeretén szörnyülködnek. :)

#1910 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 15:12

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 16:09

Fényképekről van szó, nem könyvelésről :) Én nem bánom, ha a guglisok a háromnapos borostámon meg a nagyanyum új szemüvegkeretén szörnyülködnek. :)

Persze, igazad vagyon! Csak én lusta vagyok szétválogatni - megy minden a levesbe!  :D

#1911 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 16:11

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 13:55

Te aztán tutira mész.. ;)

Én meg azt olvastam, hogy létrejött egy olyan baktérium faj, ami speciálisan a CD-k / DVD-k anyagával táplálkozik, szóval a jövőt illetően érdekes fejlemények lesznek.

Nekem is van egy két noname CD-m, (amin persze nem értékes adatokat tárolok) ami kb 2-3 éves lehet, és a széle felé egész széles sávban meg van sárgulva az ezüst szín.. Pont mint a régi könyveknél :D

Én is most csinálok nagy válogatást a gépről, és a legjavát elviszem kinyomtatni, az tűnik a legtutibb megoldásnak.. Hát nem lesz olcsó mulatság, ha csak 2-300 képet nézek, már 10-15 e Ft.. :o

A papírkép is kifakul egy idő után, szvsz még mindig az elektronikus tárolás a legjobb, csak oda kell figyelni az adathordozók élettartamára.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1912 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 02. 17. 18:25

Idézet: alexha - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 16:04

A MédiaMarktban Epson fotópapírt lehet kapni 50+100 csomagban 2684 Ft-ért, 270g/m2, fényes. Szerintem jó árban van... a Canon nyomtatómba pedig 500 Ft a patron. Így a 300 kép nincs 7000-be. :D   

Én is vettem pár éve Canon nyomtatómhoz olcsó noname patront és a fekete patronból nyomtatott lapok a szobában tartva elkezdtek lila színűek lenni pár hónapi tartás után. Egy év elteltével már egész bélyegzőfesték színűek lettek.

#1913 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 19:12

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 19:25

Én is vettem pár éve Canon nyomtatómhoz olcsó noname patront és a fekete patronból nyomtatott lapok a szobában tartva elkezdtek lila színűek lenni pár hónapi tartás után. Egy év elteltével már egész bélyegzőfesték színűek lettek.

"Fotopapír?"  VICCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!  A legjobb minőségű is pár évtized alatt nézhetetlenné válik! A leggagyibb digitális tárolással is inkább megőrizhetőek a képek, mint bármilyen ú.n. "fotopapíron"! (Arról már nem is beszélve, hogy egy leselejtezett, ótvaros monitoron is jobbak a kontrasztok, mint a "papíron" (Használható a "papír" is, de ebbe inkább ne menjünk bele! :-)

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 02. 17. 19:14 -kor

#1914 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 17. 20:29

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 20:12

"Fotopapír?"  VICCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!  A legjobb minőségű is pár évtized alatt nézhetetlenné válik! A leggagyibb digitális tárolással is inkább megőrizhetőek a képek, mint bármilyen ú.n. "fotopapíron"! (Arról már nem is beszélve, hogy egy leselejtezett, ótvaros monitoron is jobbak a kontrasztok, mint a "papíron" (Használható a "papír" is, de ebbe inkább ne menjünk bele! :-)

Elsősorban nem a papírral van baj hanem a tintával. A tinta színe változik meg kémiailag vagy a fénybehatásra vagy pedig a levegőben levő szennyezés hatására. A konyhában levő gáztűzhely az égéskor különösen a sütő CO2-t és SO2-t bocsát ki és ez a tintát átalakítja.

#1915 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 20:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 19:29

Elsősorban nem a papírral van baj hanem a tintával. A tinta színe változik meg kémiailag vagy a fénybehatásra vagy pedig a levegőben levő szennyezés hatására. A konyhában levő gáztűzhely az égéskor különösen a sütő CO2-t és SO2-t bocsát ki és ez a tintát átalakítja.

Ezért a digitális (és szerintem a másikat is) fotókat albumban (fényvédelem) és a szobában (no CO2, no SO2) illik tartani, nem a gáztűzhely felé kiakasztani. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1916 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 21:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 18:25

Én is vettem pár éve Canon nyomtatómhoz olcsó noname patront...

Ezért nem szabad nyomtatóhoz noname patront venni, pláne akkor, ha a tervezők jóvoltából tényleg csak a patront kell kifizetni, nem a patron+nyomtatófej kombót. Jól tette a Canon, hogy az újabb nyomtatóiban chip figyel, aztán ha nem chipes patront teszel bele, meg a figyelmeztetést is leokézod, tesz egy megjegyzést a nyomtató epromjába, hogy ne gariban kotortassuk ki a nyomtatófejből a beleragadt ócska festéket :D

Egyébként a Tescoban 250 forintért lehet 13×18-as keretet venni (szerintem jól néz ki nagyon, spajzoltam is egy kazlat), az a falon is védi a képet jól.

Polikarpov: a nagyinak azért mégsem adhatsz a kezébe egy monitort, hogy nesze, nézegessé' képeket :D

#1917 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 03:03

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 21:55

Egyébként a Tescoban 250 forintért lehet 13×18-as keretet venni (szerintem jól néz ki nagyon, spajzoltam is egy kazlat), az a falon is védi a képet jól.

Hogy néz ki egy ilyen 250ft-os 13x18-as keret? Mert lenne jónéhány kép, amit bele lehet tenni :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1918 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 10:31

Egy sima farostlemez meg üveglap, négy kapoccsal összefogva. Egyszerű, de elegáns.

Kép

#1919 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 13:52

Papírfajták tintasugaras nyomtatókhoz

#1920 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 15:21

"/tinták 82 évet bírnak, az Epson papírtól függően 61-166 év között -"

Honnan a fenéből veszik? Semilyen mérés az időt nem helyettesítheti.

#1921 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 15:28

Vesznek egy átlagot, hogy pl. száz év alatt mennyi fény, vegyi behatás, egyéb sugárzás ér egy átlagos körülmények között tárolt képet, és olyan körülményeket állítanak elő, ahol mérhető idő alatt (pl. egy nap) éri ugyanez a sugárzásmennyiség a nyomtatott fotót. A végeredmény egy viszonylag durva, de közel tényszerű becslés.

#1922 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 19:41

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 16:28

Vesznek egy átlagot, hogy pl. száz év alatt mennyi fény, vegyi behatás, egyéb sugárzás ér egy átlagos körülmények között tárolt képet, és olyan körülményeket állítanak elő, ahol mérhető idő alatt (pl. egy nap) éri ugyanez a sugárzásmennyiség a nyomtatott fotót. A végeredmény egy viszonylag durva, de közel tényszerű becslés.

Mit mondjak nem győzött meg hogy ennek van bármi értelme. Én tíz éve nyomtattam Epson nyomtatóval eredeti tintával és albumba tettem és hónapok alatt színtorzulásos lett.

Szerkesztette: ottokar 2006. 02. 18. 19:44 -kor

#1923 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 19:43

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 19:41

Mit mondjak nem győzött meg hogy ennek van bármi értelme.

Nem is vártunk mást...

#1924 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 02. 18. 21:05

Idézet: szeder - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 20:43

Nem is vártunk mást...

Te a saját nevedben nem tudsz beszélni?

Az meg hogy megállapítják hogy a kép 100 évig fog elállni ostobaság.Én nem fogom neked magyarázgatni hogy miért. Valamivel jobban értek a kémiához mint te.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.