HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#761 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 12. 22. 14:35

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 13:21

Ja én is úgy gondoltam h ami háttérben van, az van elmosódva :)
Nem tom hogy értelmezik alapértelmezettbe, mert hát angolul DOF, azaz depth of field..
Na de tudod mire gondoltam :)
D50-en én is gondolkodtam, mert tényleg nagyon olcsó, de a D50 és a 350D képeit összehasonlítva vhogy külömbséget láttam az élességben meg a részletgazdagságban.. de egyébként jó alternatíva.

Vegyé Konica Minolta D5D-t
U.a mint a nikon (CCD-je) csak több mindent tudsz beállítani, és min. 1Fé jobb, amit biztosít az anti-shake. Gondolom nem drága obit vesz egy D50-re vágyó tulaj, akkor meg ez kifejezetten jó!
És szerintem szebb képe is van mint a D50-nek. A hátránya csak az hogy vaku van AF segédfény helyett, de amúgy mindenben sokkal-sokkal jobb!!!

Kanyont nem vennék, legalább is az alapobival, mer az "szar"  :cool: .
Személy szerint nem tetszik egyik canon gépben sem az. hogy minden kép olyan mint ha elmosták volna az éleket. :think: (de ez egyéni szoc)
Ha nincs obid akkor canon350D vagy konica D5D, ami szerintem jók az olcsók közt.
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#762 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 22. 14:57

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 14:21

D50 és a 350D képeit összehasonlítva vhogy külömbséget láttam az élességben meg a részletgazdagságban.. de egyébként jó alternatíva.

vigyázz a tesztekkel: többnyire a vázat tesztelik, és nem azt az összeállítást, amiben veszed! így pl a dpreview teszteken is jó minőségű, fix fókusztávú optikával készülnek a stúdió-tesztképek - a kitobi ettől nagyon-nagyon távol lesz!
sokan jártak már úgy DSLR-kit vásárlás után, h nagyot csalódtak az elmosott képek miatt - mert a tesztekben látható minőséget várták volna

#763 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 22. 16:03

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 15:21

Ja én is úgy gondoltam h ami háttérben van, az van elmosódva :)
Nem tom hogy értelmezik alapértelmezettbe, mert hát angolul DOF, azaz depth of field..
Na de tudod mire gondoltam :)
D50-en én is gondolkodtam, mert tényleg nagyon olcsó, de a D50 és a 350D képeit összehasonlítva vhogy külömbséget láttam az élességben meg a részletgazdagságban.. de egyébként jó alternatíva.

A Magyar mélységélesség tartománya pontosabban határozza meg hogy mi is ez. Mert ez nem mező hanem különböző távolságok, ahol vagy élesnek látom az abban a síkban levő részletet vagy nem. Azon az objektíven ahol van mélységélesség skála onnan le lehet olvasni méterben hogy az adott távolság és blende mellett mettől meddig terjed az élességtartomány.

#764 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 17:56

Kodak P850 review @ Dpreview

#765 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 19:19

:rolleyes:  :think:
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#766 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 20:32

Hát én eddig teljesen abban a hitben éltem, hogy a DSLR gépeket kit obival tesztelik.. :rolleyes:
Ha ez nmem így van, akkor az egy csibészség..
Mondjuk olvastam már több helyen, h használható a kit obi is, és nincs akkora minőségi eltérés, hát nem tom.. Meg 16-55mm az elég kevés, és nem is tudom hogy kell éártelmezni.
A szatyor nem táska.

#767 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 20:45

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 20:32

Hát én eddig teljesen abban a hitben éltem, hogy a DSLR gépeket kit obival tesztelik.. :rolleyes:
Mondjuk olvastam már több helyen, h használható a kit obi is, és nincs akkora minőségi eltérés, hát nem tom.. Meg 16-55mm az elég kevés, és nem is tudom hogy kell éártelmezni.

A Canon kitobi 18-55 mm és ~28-88-nak felel meg kisfilmes formátumra számítva.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#768 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 22. 21:01

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 21:32

Ha egy nagyon jó optikával tesztelik akkor jön elő a valóságos tudása. Most gondold el egy gyenge optikával tesztelnek egy gépet akkor nem a gép tudása hanem az optikáé jön elő. Nem lehet a gyenge optikánál azt mondani hogy ennyit tud a gép mert nem lesz igaz.

#769 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 21:36

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 20:32

Hát én eddig teljesen abban a hitben éltem, hogy a DSLR gépeket kit obival tesztelik..

ez csak kisebb helyekre jellemző, ahol gyakran nem is tudnak mást tenni, mint egyszerűen a gyári szettet használni úgy, ahogy kapták

a nagyobb tesztoldalak azonban mindig a saját, jól bevált (és ismert) optikáikkal néznek meg egy új gépet - hiszen valóban így lehet a kamera (és nem egy vacak kitobi) tudását fölmérni
de a képek mellett mindig ott szokott lenni, mivel készült, így nem is átverés
(és persze többnyire előfordulnak azért kitobival készült képek is)

#770 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 23:31

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 21., szerda - 20:08

Neked is Bence, bár lehet hogy már nem olvasod.
Én meg a szemem helyére beépíttetek egy fullextrás kamerát ami minden helyzetben tökéletes képet csinál, meg ami átlát a csajok ruháján.  :p  :D

az éjszakai állványos képek óta nem csináltál nappalit (állvánnyal... időzitve)???
Ha igen hova raktad? :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#771 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 23:51

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 16:56

Na Macy! Mostmár szedd össze magad, a kamera jó, neked kell produkálnod valamit.
Nem égetheted tovább a Kodak hírnevét. :D
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#772 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 12:31

Idézet: alexha - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 0:31

az éjszakai állványos képek óta nem csináltál nappalit (állvánnyal... időzitve)???
Ha igen hova raktad? :D

Csináltam néhányat de csak itt a bolt körül ahol dolgozom mert nincs időm. De nem raktam fel sehova.
Valaki egy-két dolgot leírhatna a dprewiew-n leírtakról hogy okosodjak  :D
Már ha nem gond. Mondjuk a végeredményről pár mondatot. Főleg az érdekelne ami nem tetszett a tesztelőknek. De ha túl sokat kérek küldjetek el a ...-ba nyugodtan  :p
-Gigabyte GA-MA56S-S3 * AMD 64 X2 6000+ * Kingmax 2x2GB DDR2 * Sapphire HD 2600XT 512MB * Audigy2 ZS * Creativ Inspire T5400-

#773 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 14:44

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 12:31

Csináltam néhányat de csak itt a bolt körül ahol dolgozom mert nincs időm. De nem raktam fel sehova.
Valaki egy-két dolgot leírhatna a dprewiew-n leírtakról hogy okosodjak  :D
Már ha nem gond. Mondjuk a végeredményről pár mondatot. Főleg az érdekelne ami nem tetszett a tesztelőknek. De ha túl sokat kérek küldjetek el a ...-ba nyugodtan  :p

Lágy képek, lassú fókuszálás, hosszú zoomidő, vaku nincs ha kevés a nafta de képet csinál, fókuszálási gondok tele-nél, a kamerának újra kell fókuszálni még a legkisebb zoomváltásnál is, agresszív zajcsökkentés ISO 200 felett, nagyon zajos ISO 400-on, lassú TIFF írás, semmi különös makró mód, alkalmankénti auto fehér egyensúly problémák, szín eltolódás ISO 400-on.
Kb ennyi.

#774 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 14:48

Idézet: neta - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 14:35

Kanyont nem vennék, legalább is az alapobival, mer az "szar"  :cool: .
Személy szerint nem tetszik egyik canon gépben sem az. hogy minden kép olyan mint ha elmosták volna az éleket. :think: (de ez egyéni szoc)
Ha nincs obid akkor canon350D vagy konica D5D, ami szerintem jók az olcsók közt.

Csak egy kis kiegészítés: a képek látszólagos lágysága és a visszafogott kontraszt nem hiba, direkt van így. Ugyanis ha kapásból valami agresszív sharpening kerül a képre, meg a színeket is megnyomja jó "trinitronosan", akkor utólag nehéz dolgozni a képeken. A nyers képek feltételezik az utómunkát. Ha valaki feltétlenül olyan képeket akar, amin nem kíván utómunkát, akkor fel lehet nyomni a paraméterek között ezeket a csúszkákat és kész is minden.

De ezeknél a gépeknél a kép elkattintása csak egy egyik fele a történetnek, az utómunka a másik rész. Talán ez néha még meg is haladja kép elkészítésének a jelentőségét. Ez már képtől függ.

A kit obi nem annyira szar. Jó alternatíva, ha szeretnél a cserélhető optikás gépedből fix optikás masinát varázsolni :) vagy pedig még nincsen kiterjedt készleted a drága és minőségi üvegekből, de már képet azért szeretnél készíteni. A D70 kit lencséje jobb, de azért a Canon változat sem olyan kutyaütő. Ár/érték arányát figyelembe véve nagyon is jó. Ráadásul a japán kit lencse USM motorral készül, ami jelentős plusz a DC-motorhoz képest.

Remélem, hogy nem bántó a hozzászólásom, csak egy kis plusz infóval szeretnék segíteni a tájékozódásban.
Kellemes Xmax és BUÉK mindenkinek!

Üdv!
.
.
.

#775 Felhasználó inaktív   macy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 18:29

Idézet: Twelve - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 15:44

Lágy képek, lassú fókuszálás, hosszú zoomidő, vaku nincs ha kevés a nafta de képet csinál, fókuszálási gondok tele-nél, a kamerának újra kell fókuszálni még a legkisebb zoomváltásnál is, agresszív zajcsökkentés ISO 200 felett, nagyon zajos ISO 400-on, lassú TIFF írás, semmi különös makró mód, alkalmankénti auto fehér egyensúly problémák, szín eltolódás ISO 400-on.
Kb ennyi.

Köszi szépen  :)
Alexha ez neked egy jó kamera? Kimegyek a Dobó térre agyonverem 5 kilóssal  :D
Mindegy, valahogy a szívemhez nőtt és nem szívesen válnék meg tőle. Nem tudom miért, de ez van. Legfeljebb veszek majd egy másikat. De ennyi pénzért lehetne jobb is. Gumicsirke.

#776 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 00:27

Idézet: macy - Dátum: 2005. dec. 23., péntek - 17:29

Köszi szépen  :)
Alexha ez neked egy jó kamera? Kimegyek a Dobó térre agyonverem 5 kilóssal  :D
Mindegy, valahogy a szívemhez nőtt és nem szívesen válnék meg tőle. Nem tudom miért, de ez van. Legfeljebb veszek majd egy másikat. De ennyi pénzért lehetne jobb is. Gumicsirke.

Ez olyan rossz kép egy kompaktól? Ezt is a Kodak P850 csinálta.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

forrás: http://www.dpreview....akp850_samples/
:think:

Szerkesztette: alexha 2005. 12. 24. 00:32 -kor

#777 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 07:08

Idézet: alexha - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 1:27

Ez olyan rossz kép egy kompaktól? Ezt is a Kodak P850 csinálta.

forrás: http://www.dpreview....akp850_samples/
:think:

Ezzel csak egy a baj: Nem lehet eredeti méretben, csak ebben az 1024x768 -as felbontásban megnézni - így viszont elég keveset lehet kiolvasni belőle...

Minden fórumozónak békés, nyugodt Karácsonyt és boldog új évet kívánok!

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 12. 24. 07:10 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#778 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 08:09

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 8:08

Ezzel csak egy a baj: Nem lehet eredeti méretben, csak ebben az 1024x768 -as felbontásban megnézni - így viszont elég keveset lehet kiolvasni belőle...

Miért ne lehetne? Kicsit nézz jobban körbe az oldalon :)

#779 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 09:53

Idézet: saen - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 9:09

Miért ne lehetne? Kicsit nézz jobban körbe az oldalon :)

Körbenéztem... Azért mondom..  :)
Not Found
The requested URL /gallery/kodakp850_samples/originals/100_0484.jpg was not found on this server.

Apache/1.3.31 Server at img2.dpreview.com Port 80

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 12. 24. 10:01 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#780 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 10:15

Érdekes, más kameráknál ez szokott működni, lehet Phil elfelejtette felmásolni őket...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.