HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#921 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 31. 09:37

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 10:32

És még 150 más gépnek a honlapján sem találsz a géppel készített képeket, akkor azokat szintén nem érdemes megvenni?

Nem azt mondtam, hogy nem érdemes... Azt mondtam, hogy ha valaki szeret kockáztatni, zsákbamacskát venni, akkor vegye meg - én nem tenném. (Amúgy idáig még minden géphez találtam tesztfotókat - persze nem web- és mobilkamerákra gondolok!  :D )
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#922 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 09:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 10:32

A műszaki adatok azért adnak némi támpontot a gép felkészültségéről.

Ezzel az idézettel:

""Picture quality 4.0 MP—best (prints up to 20 × 30 in. (50 × 75 cm))""

épp ezt a hiedelmet kívántam cáfolni! Amelyik cég ilyet le mer írni, az bármit leírhat - a papír sok mindent elbír!
(Nem akarok nagyon off lenni, de azért pl. a Chieftech 360W nem igazán egyenlő a Vargáné 360W -tal! :D )
Másrészt az objektív és a CCD minőségét nem tudom, hogyan lehetne megitélni máslképp, mint tesztképekkel. 
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#923 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 31. 09:49

Ha visszaolvasol hogy a kérdező mit akart megvenni akkor talán elhiszed hogy az ajánlatunk a legjobb azért az hogy Kodak meg Mustek már önmagában mond valamit, az meg hogy a Musteket 5Mp-nek állítják be csalás, míg a nyomtatható képméret a Kodaknál lódítás, 100000Ft alatt nincs olyan gép melyről ekkora képet volna érdemes nyomtatni.

#924 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 31. 09:53

Mivel a kérdező behatárolta az árat azért a tanácsolható gépek száma és köre is erősen beszűkült. Az meg hogy azt a képtelenséget nem a Kodak cég állította a gépéről biztos, azért a Kodak mogött jónéhány évtized gyártási és tervezési tapasztalat van, azért az is jelent valamit. A KOdak gépek nem a Vargáné kategóriába tartoznak.

Szerkesztette: ottokar 2005. 12. 31. 10:08 -kor

#925 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 10:53

Mivel a kérdező behatárolta az árat azért a tanácsolható gépek száma és köre is erősen beszűkült. Az meg hogy azt a képtelenséget nem a Kodak cég állította a gépéről biztos, azért a Kodak mogött jónéhány évtized gyártási és tervezési tapasztalat van, azért az is jelent valamit. A KOdak gépek nem a Vargáné kategóriába tartoznak.

Akkor valaki(k) feltörték a Kodak honlapját, :D  ugyanis az ominózus baromság itt olvasható:

http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jht...pq-locale=en_US

OFF
Nagy nevek: Sir Sinclair gyártmányai anno a számítástechnika egyik legnagyobb durranásainak számítottak - aztán jött a QL -> hatalmas bukás! Tehát önmagában a név semmire nem garancia.
ON

Szerkesztette: Polikarpov 2005. 12. 31. 10:18 -kor

#926 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:17

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 9:42

a Chieftech 360W nem igazán egyenlő a Vargáné 360W -tal! :D )
Másrészt az objektív és a CCD minőségét nem tudom, hogyan lehetne megitélni máslképp, mint tesztképekkel.

Végre valami, amit értek abból, amit írsz!  :cool:  :respect: Nekem is egy Chieftek 360 HPC táp dolgozik a gépemben, és tényleg nem Codegen meg Vargánya kategória. Visszatérve az ONtopichoz, mindjárt keresek Kodek C330-hoz fotókat.

#927 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:19

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 10:16

Akkor valaki(k) feltörték a Kodak honlapját, :D  ugyanis az ominózus baromság itt olvasható:

És ez mit jelent? Mi a baj ezzel?  :think:

#928 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:35

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:16

Akkor valaki(k) feltörték a Kodak honlapját,   :D  ugyanis az ominózus baromság itt olvasható:

OFF
Nagy nevek: Sir Sinclair gyártmányai anno a számítástechnika egyik legnagyobb durranásainak számítottak - aztán jött a QL -> hatalmas bukás! Tehát önmagában a név semmire nem garancia.
ON

Az egyszerűen nem igaz hog a név SEMMIRE nem garancia. Akkor egy Ferrari autó egyáltalán nem biztos hogy a legjobbak közé tartozik? Ha megnézed a Kodak lapját ott össze vannak keverve az adatok, tehát a lap szerkesztője összekeverte az adatokat.

Szerkesztette: ottokar 2005. 12. 31. 10:39 -kor

#929 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:36

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:19

És ez mit jelent? Mi a baj ezzel?  :think:

Ha egy 4 megapixeles képet 75 cm-es méretben nyomtatsz ki, gyönyörű színes négyzetek kavalkádját fogod látni, nem fotót. 4 MP egy jó minőségű 9x13 -as képhez elég.

#930 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:42

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:35

Az egyszerűen nem igaz hog a név SEMMIRE nem garancia. Akkor egy Ferrari autó egyáltalán nem biztos hogy a legjobbak közé tartozik?

Olyan, hogy GARANCIA, az életben semmire nincs. Jó esetben egy márkás gép vásárlásakor nagyobb az esélyed, hogy nem NAGYON vernek át.

OFF:
Ha pl. az egy motorral megtehető kilométerek számát nézzük, akkor egy F1-es Ferrari igencsak a sor végén kullog!  :D  Mindig a feladat határozza meg az eszközt - nincs abszolut jó és legjobb!
ON

#931 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:42

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:36

Ha egy 4 megapixeles képet 75 cm-es méretben nyomtatsz ki, gyönyörű színes négyzetek kavalkádját fogod látni, nem fotót. 4 MP egy jó minőségű 9x13 -as képhez elég.

Én a 4Mp-es gépem képét kinyomtattam A 4-ben és egyáltalán nem kockákból áll pedig az 21x29cm-es!

#932 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:48

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:42

Én a 4Mp-es gépem képét kinyomtattam A 4-ben és egyáltalán nem kockákból áll pedig az 21x29cm-es!

Egészségedre! Ügyes vagy!  :D

#933 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 10:58

Nah, másik topikban nagy port kavartam vele, tehát itt is rá kéne világítani az igazságra:
A Kodak EasyShare C330 tud 4MP-t, 3x optikai zoom-ot, és 5x advanced digitális zoom-ot.  :up:  :smoker:  :rolleyes: Az advanced digit zoom az élesítésen kívül mit is jelent tul. képpen?  :think:

#934 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:02

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:48

Egészségedre! Ügyes vagy!  :D

Ez nem ügyesség ennyit tud egy jó 4Mp-es kép. Persze tömörítetlen formátumból kell nyomtatni.

#935 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:04

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:58

Nah, másik topikban nagy port kavartam vele, tehát itt is rá kéne világítani az igazságra:
A Kodak EasyShare C330 tud 4MP-t, 3x optikai zoom-ot, és 5x advanced digitális zoom-ot.  :up:  :smoker:  :rolleyes: Az advanced digit zoom az élesítésen kívül mit is jelent tul. képpen?  :think:

Szvsz. max. valami marketingrizsa... - Amúgy az egész digitális zoom-ot felejtsd el - reklámfogás, semmi más!

#936 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:06

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 12:02

Ez nem ügyesség ennyit tud egy jó 4Mp-es kép. Persze tömörítetlen formátumból kell nyomtatni.

Bocs, de a számok makacs dolgok! 4MP legyen mondjuk 2400x1600 pont. Ha inchenként 600-at nyomtatunk (közepes minőség, 600dpi), akkor jogyan is jön ki a majd 30 cm???

#937 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:06

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 10:36

4 MP egy jó minőségű 9x13 -as képhez elég.

ez azért durva túlzás...
20 centisre nagyítás esetén kb 300 dpi-vel lehet számolni, azaz bőven jó lehet a minőség
még A4-re nagyításnál is 200 dpi körül lesz, ami szintén lehet tökéletesen megfelelő

#938 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:09

Nem azért, de én egy 3 megapixeles képet (HP Photosmart 735-tel készült) nyomtattam ki egy 7 ezer forintos Lexmark Z517-tel fotópapírra A4-es méretben (na jó, a szélekről egy-egy centit le kellett vágni), és egy árva kocka sincs rajta. Tudom, hogy a számok makacs dolgok, de a szemem még makacsabb. Ha lenne ott pixel, észrevenném :)

#939 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:10

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 11:58

Mint már leírtam a digitális zoomot felvételhez nem szabad használni mert csak RONTJA A KÉPET! Ha már van optikai zoom minek hozzáadni (advanced) hogy lerontsa a felvételt? Élesíteni meg egyáltalán nem élesít, pont ellenkezőleg!

A digitális zoom csak arra jó hogy az LCD monitoron megnézd a képet hogy nincs e  olyan hiba hogy meg kelljen ismételni a felvételt, semmi másra nem jó!

Szerkesztette: ottokar 2005. 12. 31. 11:15 -kor

#940 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:10

Ma már olyan interpolálási technikák vannak, hogy a megapixeleknek egyre kisebb a jelentősége. Egy neves sportfotós, Dave Black, a Nikon D2H tesztelésekor (4 megapixel), egy kép 1/3-át, tehát 1.33 megapixelt nyomtatott ki 60x40cm-es méretben és az eredmény szuper lett. Igaz ez nem kompakt kategória, meg az objektív is csúcsminőség volt, de azért szerintem elárul valamit abból, hogy miért nincs jelentősége a megapixeleknek az egyszerű "tömegfelhasználás" alatt.

Szerkesztette: saen 2005. 12. 31. 11:11 -kor

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.