HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1501 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 16:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 17:18

Egyébként nem is értem, hogyan jött nálad képbe a digitális fotózás...

Oh kérlek, ne emészd magad azzal, hogy ezen rágódsz!  :)
Viszont ha hiszed, ha nem: az általad belinkelt képeken szereplő eszközök korában a fotózás jóval mélyebb szakmai ismereteket igényelt,  szó sem lehetett "kattintgatásokról", úgyhogy megtiszteltetésnek veszem, hogy ezeket ajánlottad használatra...

Szerkesztette: Polikarpov 2006. 01. 17. 16:35 -kor

flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#1502 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:42

Azt hiszem a jövőhéten megrendelem a kiszemelt C-7070 WZ kütyümet :D :wub:  :lollypop:
A szatyor nem táska.

#1503 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:52

Minolta feladta...

#1504 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:56

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:52

Hát most ez elég durva lehet, ha nemrég vett valami egy DSLR vázat tőlük. Én akkor is feszült lennék, ha "csak" valami kisebb gépem lenne a márkából. Mondjuk ilyenkor még szerviz és alkatrész van, meg a gyártó tevékenységétől függetlenül a meglévő eszközök is működnek. De azért akkor is húzós.

Remélem, hogy a Nikon és Canon nem tesz hasonló bejelentéseket a jövőben. Mondjuk a Nikon újra a kontaktlencsékre koncentrálna, a Canon pedig a nyomtatókból hozná ki a maximumot a következő időszakban…

Ez a shocking news a javából...
.
.
.

#1505 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 10:07

Én a cikkből úgy vettem ki, hogy a Sony veszi át a Konica fényképezőgépgyártó részlegét. Kis szerencsével a gariztatást is átvállalják.

#1506 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 11:53

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:56

Hát most ez elég durva lehet, ha nemrég vett valami egy DSLR vázat tőlük. Én akkor is feszült lennék, ha "csak" valami kisebb gépem lenne a márkából. Mondjuk ilyenkor még szerviz és alkatrész van, meg a gyártó tevékenységétől függetlenül a meglévő eszközök is működnek. De azért akkor is húzós.

Remélem, hogy a Nikon és Canon nem tesz hasonló bejelentéseket a jövőben. Mondjuk a Nikon újra a kontaktlencsékre koncentrálna, a Canon pedig a nyomtatókból hozná ki a maximumot a következő időszakban…

Ez a shocking news a javából...

Esetleg tudsz valamit?  A Canon-nál is vannak gondok?

Mi a különbség (nem technikailag, hanem képeredményileg) az első ill. hátsó rekeszre vakuzásnál?  (Csak mert pár hsz-el ezelőtt előjött a dolog)
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1507 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:06

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 11:53

A cikk alapján arról van szó, hogy a Sony átveszi a Konica-Minolta DSLR vázak gyártását. A cég továbbra is részt vesz a fejlesztésben, viszont a márkajelzésről és az értékesítésről lemond a Sony javára.
"Egyszerű" üzleti tranzakcióról van szó, nem a fényképezőgépipar felbomlásáról.

#1508 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:21

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 13:06

A cikk alapján arról van szó, hogy a Sony átveszi a Konica-Minolta DSLR vázak gyártását.

Vmit rosszul olvastál. Csak arról volt szó, hogy a Sony olyan vázakat fog majd kifejleszteni, amik befogadják a KM lencséket, nem KMszerű vázakat fog csinálni, szerintem a kettő két különböző dolog.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1509 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:25

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:56

Remélem, hogy a Nikon és Canon nem tesz hasonló bejelentéseket a jövőben.

remélhetőleg az Olympus sem, pedig náluk legalábbis nyugatalanító, h ők a napokban jelentették be az együttműködést a Panasonic-kal DSLR gépek fejlesztésére: így kezdődött a Sony-Minoltánál is, és a Pana(Matsushita) a másik nagy mammut... :eek:

#1510 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:25

Idézet

They will be transferring assets related to their camera business to Sony who will continue to develop digital SLR's based around the Konica Minolta lens mount. Konica Minolta it appears will continue to work with Sony (a relationship announced last year) in the development of digital SLR's and lenses but they will not be branded as or be sold by Konica Minolta.

#1511 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:27

Idézet

based around the Konica Minolta lens mount.

Mount ≠ egész kamera
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1512 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:34

Hm, valóban. Igazad van.

#1513 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 12:58

Pánikra semmi ok, már régóta várható volt, hogy lesznek vesztesei is a nagy versenygésnek, főleg úgy hogy sok új játékos is próbál belépni a piacra. Ráadásul a piac növekedése is nagyon kicsi már, így egyre nehezebb piaci részesedést szerezni, hiszen szinte csak a másik cégek kárára történhet. A két nagy Nikon és Canon tuti, hogy elölmarad és abszolút nincsenek veszélyben, szép nyereséget termelnek. Az biztos, hogy valamennyi piaci részesedést át fognak engedni az új belépőknek, de ez ellen várhatóan kemény árcsökkentéssel fognak válaszolni az olcsóbb szegmensben. Az Olympus egyelőre tartja a harmadik helyét, de itt már nem vagyok annyira optimista, nekik még van vesztenivalójuk, sok múlik azon, hogy mit hogyan csinálnak a jövőben. A többiek sorsa meg totál bizonytalan, így jósolni sem akarnék inkább.

#1514 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 13:12

Basszus... :(  :(  :( Akkor mégsem lesz Anti-Shake-es DSLR-em. SADSAD :(
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1515 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 13:30

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 13:12

már miért ne lenne?
éppenhogy ezután van jó esély egy alapos, pánikszerű áresésre, kiárusításokra - amit pont azok használhatnak ki, akiket eddig csak a 7D magas ára riasztott el!

attól, h Sony név alatt fognak kijönni az új modellek, a régiek még ugyanúgy használhatóak maradnak

az egyetlen kérdés, h a garanciát valóban vigyék tovább, de az eddigiek szerint ezt vállalják is

#1516 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 13:30

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 13:12

IS-es objektív? :rolleyes:
Esetleg VR?

Szerkesztette: Dolfer 2006. 01. 19. 13:31 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1517 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 13:37

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 14:30

IS-es objektív? :rolleyes:
Esetleg VR?

Az a baj, hogy ezeket minden egyes obival külön meg kell venni. Ha pedig esetleg a kiszemelt obi nem IS/VR, akkor nincs mit tenni (pl. ha DSLR-re váltanék, valószínűleg az első objektív, amit megvennék a kitobi mellé, az a Sigma 50-500 lenne, ha jól tudom az sem stabilizált. 800 mm (35mm eff.) gyújtótávot kézből kitartani szinte reménytelen.), míg az AS-es vázra bármilyen üveget raksz, az stabilizált lesz.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1518 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:01

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 13:37

míg az AS-es vázra bármilyen üveget raksz, az stabilizált lesz.

de nem olyan hatásfokkal (hiszen a komplett CCD-t nem lehet sem olyan mértékben, sem olyan gyorsan mozgatni), és ez pont az ilyen brutál-nagy telénél jöhet ki

a rendszernek az az alaptulajdonsága, h a keresőkép nem stabilizálódik, szintén ilyen telénél a legzavaróbb

#1519 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:13

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 14:37

valószínűleg az első objektív, amit megvennék a kitobi mellé, az a Sigma 50-500 lenne, ha jól tudom az sem stabilizált. 800 mm (35mm eff.) gyújtótávot kézből kitartani szinte reménytelen.)

Az az objektív alapban is közel két kiló, nem is akarnád sokáig kézből használni... Jó állványt (és fejet!) kell venni és akkor nincs gond.
Ráadásul a Minolta megoldása inkább rövidebb gyújtótávolságnál hatékony, míg az IS/VR a hosszabbnál.

Szerkesztette: saen 2006. 01. 19. 14:14 -kor

#1520 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:31

Idézet: UZ Bence - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 11:53

Mi a különbség (nem technikailag, hanem képeredményileg) az első ill. hátsó rekeszre vakuzásnál?  (Csak mert pár hsz-el ezelőtt előjött a dolog)

Nem hiszem, ne aggódj. Nem vagyok marketing expert és nincsen belelátásom a cégek ügyeibe, csak azt látom, amit le lehet szűrni a termékeikből. A két óriás nagyon jól elvan, ők dominálják a piacot. Éppen az ő dominanciájuk miatt nehéz belépni "új" gyártóknak belépni a piacra. Azért idézőjelben, mert azért a Minolta sem ma kezdett fényképezőgépeket (és sok egyéb más eszközt, ami a fénnyel kapcsolatos) gyártani.

A nagyok kábé 18 hónaponként váltanak le egy modellt, de februárban és szeptember környékén vannak a nagy bejelentések. Tehát érzésre fél évente megjelenik valami új modell. Ezt nagyon nehéz olyan gyártóknak követni, akik a forszírozott fejlesztést nem tudják megoldani. A Canon azért van nagyon nagy előnyben, mert most a technikai irányba elment a fotózás, mindenki azt nézi, hogy milyen AF, milyen a fehéregyensúly, milyen a burst mód, milyen custom function van, hasonlókat. A Nikon is azért került hátrányba egyes területeken, mert nem fektettek akkora nagy hangsúlyt az újításokra. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem csináltak semmit, mert akkor most nem lenne D200 és D2X, csak éppenséggel ők nem azt a technokrata vonalat követik, mint a Canon.
Például később jöttek ki az ultrahangos lencséikkel, késtek a stabilizált lencsékkel is. Cserébe viszont ők tényleg tudnak nagylátó lencséket csinálni, ebben jobbak. A Canon meg jobb teléket csinál. Nem véletlenül látsz olyan sok fehér lencsét a sporteseményeknél. De most nem akarok itt Canon-Nikon (vagy Nikon-Canon) összevetést csinálni, mert semmi értelme. BMW vagy Mercedes… mindenki azt vesz, amit akar, vagy amilyen lencséi vannak már. Tehát inkább szkippelje is mindenki ezt a bekezdést, nem vitát akarok indítani, csak megszaladt a billentyűzet...

A vakuzásról röviden.

Ha nagyon egyszerűen akarod megfogalmazni, akkor az a különbség, hogy hamar sül el a vaku vagy később. Ha hosszabb záridőt alkalmazol és közben vakuzol, akkor lehet olyan spéci képeket csinálni, amit leginkább extrém sportoknál (downhill bringások erdőben, sk8 :), krosszmotoros triál) vagy bulikban készítenek. Tehát a háttér bemozdult, de a téma kimerevedik az előtérben.

Ha a hosszabb záridő elején sül el a vaku, akkor még az első állapotban merevedik ki a téma és aztán jön a bemozdulás. Ha viszont másodikra szinkronizálsz, akkor a végállapotot fogja meg a vaku. Attól függ, hogy mit akarsz elérni. Ezzel lehet vicces dolgokat is művelni, mert például fut valaki feléd, de te a végén még "rá is vakkantasz" a vakuval, akkor a megvilágítás függvényében elérhetsz olyan képet, hogy feléd warpol a bemozdulás miatt a futó, de aztán a képen ott van kimerevedve is az alakja. Vagy akármi mást is elérhetsz.

Ami engem érdekelne az a stroboszkópos vakuzás. Ott közben folyamatosan villogtat a vaku és meg tudsz örökíteni mozgásfázisokat is. Tehát elfut előtted egy futó és rávillant mondjuk 20-at a vaku és egy kockán belül látod, hogy miként mozognak a végtagjai. Érdekes dolgokat lehet így művelni, csak kísérletezni kell. Sajnos nincsen vakum, de egyszer volt már a kezemben egy 550EX nagy vaku és azóta is vágyom rá.

Remélem, hogy érthető voltam és nem sok tárgyi tévedéssel tűztem tele a hozzászólást!
Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77