HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#1541 Felhasználó inaktív   Blackdeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 19. 18:03

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 18:30

Egyszerű alapkompakt. Tanulni jó de ha már továbbfejlődtél nemigen használható, erős korlátai vannak.

aha, thnx, de én még sztem elég amatőr vaok. :)

tulajdonképpen már volt-van egy digit. fényképezőm, Concord Eye-Q 2000 (tudom, elég gagyi), 2 megapixeles, de botrányosan rossz képeket csinál (CMOS érzékelős). :fear:
gigabyte ga-p55-us3l, intel core i5-750 + ac freezer 7 pro rev.2, apacer 4096mb (2*2gb) ddr3 golden cover 1333mhz kit, wdc blue 320 + 640gb, powercolor hd5850 1gb gddr5, sb audigy2 zs, tp-link tl-wn651g, nec ad-7203a, aerocool s9 pro + ac af12025l fan + corsair cx400w, 17" samsung syncmaster 730bf, win7 ultimate x64

#1542 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 18:08

Idézet: scrollmute - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 17:33

Sziasztok!
Milyen gep a yakumo, illetve milyen tipus? Megbizhato, rossz, szuper, stb, mert nagyon olcso....Koszi elore is.
scrollmute

Hello!
Itt találsz róla egy bemutatót, ha érdekel, sajnos nem valami részletes, nem tér ki sem az ISO-zaj arányra, se az optikára részletesebben.
(Bezzeg a semmire sem jó digitális zoom-ot mindenhol tesztelték :( )

#1543 Felhasználó inaktív   UZ Bence 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 20. 10:52

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 14:31

Nem hiszem, ne aggódj. Nem vagyok marketing expert és nincsen belelátásom a cégek ügyeibe, csak azt látom, amit le lehet szűrni a termékeikből. A két óriás nagyon jól elvan, ők dominálják a piacot. Éppen az ő dominanciájuk miatt nehéz belépni "új" gyártóknak belépni a piacra. Azért idézőjelben, mert azért a Minolta sem ma kezdett fényképezőgépeket (és sok egyéb más eszközt, ami a fénnyel kapcsolatos) gyártani.

A nagyok kábé 18 hónaponként váltanak le egy modellt, de februárban és szeptember környékén vannak a nagy bejelentések. Tehát érzésre fél évente megjelenik valami új modell. Ezt nagyon nehéz olyan gyártóknak követni, akik a forszírozott fejlesztést nem tudják megoldani. A Canon azért van nagyon nagy előnyben, mert most a technikai irányba elment a fotózás, mindenki azt nézi, hogy milyen AF, milyen a fehéregyensúly, milyen a burst mód, milyen custom function van, hasonlókat. A Nikon is azért került hátrányba egyes területeken, mert nem fektettek akkora nagy hangsúlyt az újításokra. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem csináltak semmit, mert akkor most nem lenne D200 és D2X, csak éppenséggel ők nem azt a technokrata vonalat követik, mint a Canon.
Például később jöttek ki az ultrahangos lencséikkel, késtek a stabilizált lencsékkel is. Cserébe viszont ők tényleg tudnak nagylátó lencséket csinálni, ebben jobbak. A Canon meg jobb teléket csinál. Nem véletlenül látsz olyan sok fehér lencsét a sporteseményeknél. De most nem akarok itt Canon-Nikon (vagy Nikon-Canon) összevetést csinálni, mert semmi értelme. BMW vagy Mercedes… mindenki azt vesz, amit akar, vagy amilyen lencséi vannak már. Tehát inkább szkippelje is mindenki ezt a bekezdést, nem vitát akarok indítani, csak megszaladt a billentyűzet...

A vakuzásról röviden.

Ha nagyon egyszerűen akarod megfogalmazni, akkor az a különbség, hogy hamar sül el a vaku vagy később. Ha hosszabb záridőt alkalmazol és közben vakuzol, akkor lehet olyan spéci képeket csinálni, amit leginkább extrém sportoknál (downhill bringások erdőben, sk8 :), krosszmotoros triál) vagy bulikban készítenek. Tehát a háttér bemozdult, de a téma kimerevedik az előtérben.

Ha a hosszabb záridő elején sül el a vaku, akkor még az első állapotban merevedik ki a téma és aztán jön a bemozdulás. Ha viszont másodikra szinkronizálsz, akkor a végállapotot fogja meg a vaku. Attól függ, hogy mit akarsz elérni. Ezzel lehet vicces dolgokat is művelni, mert például fut valaki feléd, de te a végén még "rá is vakkantasz" a vakuval, akkor a megvilágítás függvényében elérhetsz olyan képet, hogy feléd warpol a bemozdulás miatt a futó, de aztán a képen ott van kimerevedve is az alakja. Vagy akármi mást is elérhetsz.

Ami engem érdekelne az a stroboszkópos vakuzás. Ott közben folyamatosan villogtat a vaku és meg tudsz örökíteni mozgásfázisokat is. Tehát elfut előtted egy futó és rávillant mondjuk 20-at a vaku és egy kockán belül látod, hogy miként mozognak a végtagjai. Érdekes dolgokat lehet így művelni, csak kísérletezni kell. Sajnos nincsen vakum, de egyszer volt már a kezemben egy 550EX nagy vaku és azóta is vágyom rá.

Remélem, hogy érthető voltam és nem sok tárgyi tévedéssel tűztem tele a hozzászólást!
Üdv!

Köszi az igazán alapos választ. Élvezettel olvastam.
Ha má' itt vagy, vágj jó képet hozzá! JAJ, NE KERETTEL EGYÜTT!

#1544 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 20:15

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:30

Ja, bocs, tényleg, te sohasem tévedsz.

kezdődik... :lol:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1545 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 12:24

P880 review @ dpreview.com
A szatyor nem táska.

#1546 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 13:18

Jajaj.. Lehet inkább mégis P880-at veszek, olyan szép színei vannak...
Áá.. létezik olyan betegség hogy döntésképtelenség..?:(
Egy nagy baja van annak a gépnek, h nem kihajtható az LCD-je..
A szatyor nem táska.

#1547 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 14:50

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 14:18

Erősen kompromisszumos gép. Szép wide lencse, az tény. De:
Max expozíciós idő 1/2 mp? Ez azért elég gyenge. Ezzel gyakorlatilag nem lehet szép esti képeket készíteni.
LCD 115ezer pixel, nagyon gyenge. Semmi értelme 2,5"-os LCDnek, ha ilyen alacsony felbontású.
Borzasztóan gyenge beépített flash (GN9@ISO100).
Macro 25 centiről, gyenguska, bár lehet javítani close-up lencsével, de az meg ugye plusz pénz és plusz egy lencse a gép elé.
Continous shootingnál meg nem tudom, hogy végtelen-e vagy sem, mert ha csak két képet lehet készíteni, akkor siralmas.

Voltaképp egyedül a 24mm-es wide lencse csak a csábító benne. Szép színek... ahhoz saját szememmel kéne látni, de ha igaz is, ez így kicsit kevésnek tűnik nekem.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#1548 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:36

"Macro 25 centiről, gyenguska, bár lehet javítani close-up lencsével, de az meg ugye plusz pénz és plusz egy lencse a gép elé."

Meg plusz ront a rajzon is. Bár nem értem hogy a gyártók miért nem írják makróhoz oda a leképezési arányt hiszen abból lehet csak megtudni mennyire használható a makró.

#1549 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:39

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 14:18

Hát ammá biztos hogy nem kapkodod el a döntést. Volt egy hapi aki Fuji 5500-at akart venni addig filózott míg kifutott majd ki is fogyott.

Szerkesztette: ottokar 2006. 01. 21. 15:43 -kor

#1550 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:13

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 16:39

Hát ammá biztos hogy nem kapkodod el a döntést. Volt egy hapi aki Fuji 5500-at akart venni addig filózott míg kifutott majd ki is fogyott.

Ja :) úgy kezdődött az egész, hogy egy újságban láttam egy KM Z3-at, és gondoltam ideje lecserélni a régi gépem, utánanéztem és láttam hogy megérné a nagytesóját venni inkább (Z5), de ha már tervezek egy jobb gépet, akkor körülnéztek alaposan. Ennek már jó ideje, azóta az esélyeseim a pana FZ5, canon s2, sony v3 illetve h1, canon g6 (ami nagyon esélyes, de mint mondtad Te is, már nincs az edigital oldalán.. ehe), aztán a dslr-ek, még egy kupac kompakt, éss most az oly c7070wz az aktuális jelölt, amit be is tettem már a bevásárló kosárba, amíg nem láttam a tesztet a p880-ról.. :D
A szatyor nem táska.

#1551 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:15

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 15:50

Erősen kompromisszumos gép. Szép wide lencse, az tény. De:
Max expozíciós idő 1/2 mp? Ez azért elég gyenge. Ezzel gyakorlatilag nem lehet szép esti képeket készíteni.
LCD 115ezer pixel, nagyon gyenge. Semmi értelme 2,5"-os LCDnek, ha ilyen alacsony felbontású.
Borzasztóan gyenge beépített flash (GN9@ISO100).
Macro 25 centiről, gyenguska, bár lehet javítani close-up lencsével, de az meg ugye plusz pénz és plusz egy lencse a gép elé.
Continous shootingnál meg nem tudom, hogy végtelen-e vagy sem, mert ha csak két képet lehet készíteni, akkor siralmas.

Voltaképp egyedül a 24mm-es wide lencse csak a csábító benne. Szép színek... ahhoz saját szememmel kéne látni, de ha igaz is, ez így kicsit kevésnek tűnik nekem.

Az 1/2 másodperc csak auto üzemmódra vonatkozik, éjszakai, vagy manuális állásban 15 mp azt hiszem, vagy 30, már nem tudom..

A makronak meg 3 üzemmódja van, (persze értelmetlennek tartom én is) szóval amellett még ott van a "virágos" mód, meg a super makro

A vakuhoz az értékelésben nem írja h gyenge lenne, 4 m hatótávolságot ír az alsó végére, majd utátanézek azért..

Az a pixelszám átlagosnak számít, persze a méretéhez képest többnek kéne lennie, de én hajlamos vagyok inkább kép orientált lenni, szóval az még nem olyan zavaró

dpreview: "..and it only just falls short of a highly recommended." :D

Szerkesztette: T-lore 2006. 01. 21. 20:28 -kor

A szatyor nem táska.

#1552 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 14:12

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 9:52

Itt van egy magyar cikk is:

http://www.echotv.hu...=8028&AROVAT=60

#1553 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 08:49

Megtörtént :D
1 év vacillálás után megrendeltem a gépet :D
A szatyor nem táska.

#1554 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:22

:up:  :D

#1555 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 09:56

Idézet: T-lore - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 9:49

Megtörtént :D
1 év vacillálás után megrendeltem a gépet :D

Fő a határozottság :)  :p  Mit is rendeltél?

#1556 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:26

Hello

Meg tudná mondani valaki, a Nikon Coolpix 4600-t usb-n rákötve a számítógépre kártyaolvasóként megjelenik és egyszerüen lemásolhatóak a képek, vagy valami más módon müködik, esetleg szükséges valamilyen segédprogram telepítése a képek lementéséhez?

Illetve usb-n összekötve müködik e webcameraként, esetleg csatlakoztatása esetén videoeszközként megjelenik és a látott kép rögzíthető a gépre pl. movie makerrel vagy virtualdubbal?

Egyébként jó választás lenne ebben az árkategoriában?

Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1557 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 10:48

Lehet, hogy megvan a következő gépem. Mindent tud, amit az FZ5-ből hiányoltam, és nem is lett sokkal nagyobb:

Panasonic DMC-FZ7

Csakhát az ára... Remélem azért szép lassan (sőt gyorsan  ;)  ) elindul lefelé...

üdv.: begbie

#1558 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 11:21

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:48

Lehet, hogy megvan a következő gépem. Mindent tud, amit az FZ5-ből hiányoltam, és nem is lett sokkal nagyobb:

Panasonic DMC-FZ7

Csakhát az ára... Remélem azért szép lassan (sőt gyorsan  ;)  ) elindul lefelé...

6 megapixel 1/2.5"-es érzékelőn ISO1600-al? :think: Meglátjuk.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1559 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 12:02

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 12:21

6 megapixel 1/2.5"-es érzékelőn ISO1600-al? :think: Meglátjuk.

Az ISO 1600 az igazából hidegen hagy...
Ami számomra fontos: képstabi, hosszú záridő (60mp!), manuális fókusz, VGA videó, jobb akksi, nagyobb LCD.
Ha lesz olyan jó gép, mint az FZ5, és ezek az újítások csak hozzátesznek, akkor nagyon jó lesz ez... (hozzátenném ebben a kategóriában!)

#1560 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 12:41

Idézet: saen - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 10:56

Fő a határozottság :)  :p  Mit is rendeltél?

Igen, ez az egyik legjellemzőbb tulajdonságom :D ..Vagy.. mégse..(?)

Olympus C-7070 Wide Zoom lett a választásom, mert:
- 27 mm nagylátószög, használható 110 mm tele
- magnézium váz, robosztus, masszív, és mindenhol agyondícsért felépítés
- felfelé ki- és elforgatható LCD
- 7.1 MP..
- Brutális akksi (tesztek alapján közel 500 kép, fele vakuval)
- dupla kártyanyílás (későbbi bővítésre..)
- stb..

Szerkesztette: T-lore 2006. 01. 24. 12:42 -kor

A szatyor nem táska.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80