Idézet: horex - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 8:27
Idézet
Árak 20ezer és 150ezer kozott valtoznak.
Mi tesz koztuk kulonbseget?
Meglepő leszek:
Képminőség, funkciók.
Idézet
Valaha apám mondta: "a lencse átmérője lenyeges a fenyero miatt"
Meg a fókusztávolság, meg a lencse anyaga, stb. Ami közös, hogy legtöbbször rá van írva, mekkora a fényereje különböző gyújtótávolságok mellett.
Idézet
Kolcson geppel csinaltam nehany kepet , de néhany resz kisse sotet volt.
Ez az automatikus blende miatt van?
Nem. A kép világossága még a legautomatább gépeken is szabályozható expozíció-kompenzációval.
Idézet
Optikai kereso, van-nincs.
Mit jelent ez, és miert jo ez nekem ?
Két pozitívuma van elsősorban:
Az egyik, az energiatakarékosság. Ki tudod kapcsolni az LCD-t, és azért mégsem vaktában fényképezel.
A másik a gép tartásában keresendő. Amikor az átnézeti keresőt használod, a gépet a fejedhez szorítod, ezáltal biztosabban tartod, kisebb lesz a bemozdulás esélye.
Én használatm HP M407-et, ami a 307 nagyobbk testvére, nincs róla valami jó véleményem, megpróbálom összefoglalni.
Pozitívumok:
-Egész jó LCD kijelző.
-Mondhatni hogy jól össze van rakva.
-Tartós. 18000 képet csináltam vele, mielőtt eladtam.
-Könnyű.
-Kezelés. Teléjesen amatőr is könnyedén használhatja.
-Fehéregyensúly. Legtöbbször rendben van.
-A Specifikácókkal elentétben nem 2sec a maximum záridő, hanem 8.
Ami nem:
-Színhűség. Ilyen tulajdonága gyakorlatilag nincs. Bizonyos színek néha hiányzonak másokat túlszaturál.
-Manuális beállítások. Na ilyen sincs benne, még fénymérés módját sem lehet megválasztani, aminek következtében gyakran keletkeznek teljesen rossz expozíciójú felvételek.
-Nem írja ki kép készítésekor a záridőt, rekeszértéket.
-Eszméletlenül lassú. De tényleg. Bekapcsolás, menü még oké, de fényképezni kínszenvedés vele. Ha sorozatképre vetemedsz, 3 képet készít, majd fél percnyi várakozás. Iszonyatos. Néha normál fotózáskor is közli, hogy most pedig várjál. Vakut is lassan tölti.
-Rossz fényviszonyok mellett megbízhatatlan fókuszálás, ami ráadásul felülbírálhatalan. (Hiába a 8mp-s záridő.)
-Vaku. Nappal használható, kiválóan szabályozza magát, még makróban sem világít túl, ellenben éjszaka az esetek 85%-ánál egyszerűen el sem villan bekapcsolt üzemmódban sem, míg máskor teljes erővel.
-Megbízhaatlan. Rengetegszer fagy, belassul.
-Szörnyű optika. Nem elég hogy konrasztszegény képet vetít, szinte mindenhol találni kromatikus aberrációt. A kép élességével is vannak problémák.
-Zabálj az elemeket. 100 kép készítésehez nemritkán két garnitúra elem kell.
-Videó. Korlátlan, de használhatatlan. Nappali fénynél csak simán nagyon zajos, félhomályban már nem is látni mit veszel.
Szerkesztette: AViD 2006. 02. 25. 15:52 -kor