HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2521 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 26. 21:41

Az a szívás. :) Mint amikor nagyapám vett kerékagyat a bringájára, szereltük föl, csak éppen az agy menete meg a kéznél levő csavarok nem egy szabvány voltak, az egyik amerikai, a másik meg francia szabvány szerint volt méretezve. Bár mind a két szám stimmelt, de kézzel, tekerés nélkül fel lehetett húzni az anyát a tengelyre, és ugyanolyan egyszerű mozdulattal le lehetett szedni :D Kényelmes volt, de használhatatlan.

#2522 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 06:29

Egy X-aktás esettel állunk szemben. Ugye a Canon kompaktokról köztudott, hogy csak meghajtóprogram feltelepítése után lehet letölteni róluk a képeket (nem fontos a gyári, jó a Windows saját illesztőprogija is), viszont még a driver feltelepítése után sem hajlandó cserélhető meghajtónak látszani. Tegnap kipróbáltam a frissen feltelepített Linuxon (Fedora Core 5), hogy le tudom-e szedni a képeket. A grafikus képnézegető nem tudott vele mit kezdeni (Canon Digital IXUS 50 néven felismerte, de kommunikálni nem tudott vele, Could not claim the USB device hibával megállt), konzolból, megfelelő parancs kiadása után viszont letöltötte a képeket. Állítgattam még a hardvereken egy kicsit, csiszolgattam a kinézetén, belövöldöztem a kedvenc programjaimat, aztán újraindítottam, beléptem az XP-be. A linuxos hadművelet óta megjelenik a Sajátgépben a kamera, mint cserélhető lemez, I betűjel alatt a Total Commander is látja, tudok oda-vissza fájlokat másolni a kártyára. Ugyanakkor a saját progija is látja, a fent vázolt esettől eltekintve ugyanúgy működik, mint régen. Ez hogy lehet? :think:

#2523 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 15:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 20:48

Párezer forintért nem kapsz stabilizált tápegységet.

dehogynem. pont ezzel jonnek a mobil szakuzletek is, oszt hasznalt mobilhoz olyan utangyartott tapegyseget kap az ember, hogy csihaj. nekem ilyen van 3 eve, es teljesen jo. es digitalis diktafonokhoz is vettem mar tapegyseget, es mind a feltucat tokeletesen mukodik vele. (nem allitom, hogy nem megbizhatobb a gyari megoldas, de ha azt a kis megbizhatatlansagi faktort bevallalja az ember a penz tizedet meg tudja sporolni!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2524 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 03. 27. 17:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 16:35

dehogynem. pont ezzel jonnek a mobil szakuzletek is, oszt hasznalt mobilhoz olyan utangyartott tapegyseget kap az ember, hogy csihaj. nekem ilyen van 3 eve, es teljesen jo. es digitalis diktafonokhoz is vettem mar tapegyseget, es mind a feltucat tokeletesen mukodik vele. (nem allitom, hogy nem megbizhatobb a gyari megoldas, de ha azt a kis megbizhatatlansagi faktort bevallalja az ember a penz tizedet meg tudja sporolni!)

http://www.conrad.hu...0hCUVZrVlZkdz09

Közben már én ajánlottam ezt az 1,5 A-es tápegységet.

#2525 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:38

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 6:29

Egy X-aktás esettel állunk szemben. Ugye a Canon kompaktokról köztudott, hogy csak meghajtóprogram feltelepítése után lehet letölteni róluk a képeket (nem fontos a gyári, jó a Windows saját illesztőprogija is), viszont még a driver feltelepítése után sem hajlandó cserélhető meghajtónak látszani. Tegnap kipróbáltam a frissen feltelepített Linuxon (Fedora Core 5), hogy le tudom-e szedni a képeket. A grafikus képnézegető nem tudott vele mit kezdeni (Canon Digital IXUS 50 néven felismerte, de kommunikálni nem tudott vele, Could not claim the USB device hibával megállt), konzolból, megfelelő parancs kiadása után viszont letöltötte a képeket. Állítgattam még a hardvereken egy kicsit, csiszolgattam a kinézetén, belövöldöztem a kedvenc programjaimat, aztán újraindítottam, beléptem az XP-be. A linuxos hadművelet óta megjelenik a Sajátgépben a kamera, mint cserélhető lemez, I betűjel alatt a Total Commander is látja, tudok oda-vissza fájlokat másolni a kártyára. Ugyanakkor a saját progija is látja, a fent vázolt esettől eltekintve ugyanúgy működik, mint régen. Ez hogy lehet? :think:

Rém laikus leszek, és ez csak egy ötlet, de volt már, ahol bevált (valami régebbi Nokia telefon vs. XP):
A kártyát az opsys meglátja, kéri a nevét, ez egy könyvtárnév lesz (a meghajtó neve persze az eszköz neve). Ha ez a név üres, akkor a Win meg van lőve. A linuxos varázslásod során nevet kaphatott a kártya, amit eltárolt. Ezért láttad utána XP-ből, mert már adott volt egy név, amit hozzá tudott rendelni a könyvtárhoz, így meg tudta jeleníteni a tartalmát is.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2526 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:43

Könnyen ellenőrizhetjük. Formázom a kártyát, aztán megnézzük, mi van.

SZERK.: Formázás után is látja.

Szerkesztette: debaj 2006. 03. 27. 18:45 -kor

#2527 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 27. 19:04

Idézet: debaj - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 18:43

Könnyen ellenőrizhetjük. Formázom a kártyát, aztán megnézzük, mi van.

SZERK.: Formázás után is látja.

Akkor úgy látszik bebuktam. Ha másik kártyát is lát ugyanabban a gépben, akkor érezd magad sámánná avatva. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2528 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 16:17

Volt téma pár napja a kártyasebesség és igértem hogy elmondom a tapasztalataimat ha megjön az új. Nos, videofelvétel természetesen megy hibátlanul (bár az lehet hogy ment volna nagyobb clusterre formázva is), de a RAW mentés is gyorsabb érzésem szerint, valamint egyértelmű gyorsulás, hogy végtelen sorozatra állítva nem telik meg a puffer hanem folyamatosan lehet lőni vele mint a gépágyúval, ha valakinek erre van perverzitása... :) (bár sportnál, mozgásoknál jól jőhet). Amugy sima Adata memóriakártya, csomagoláson nincs feltüntetve semmilyen sebesség. A régi pedig egy alap Kingston volt.
kuronya.hu                             Mediagalaxy.hu

#2529 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 17:04

Végre megjött az új vakum (Metz 44 AF3).
Már csak ki kéne próbálni valahol ;)
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#2530 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 28. 19:57

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 17:17

Volt téma pár napja a kártyasebesség és igértem hogy elmondom a tapasztalataimat ha megjön az új. Nos, videofelvétel természetesen megy hibátlanul (bár az lehet hogy ment volna nagyobb clusterre formázva is), de a RAW mentés is gyorsabb érzésem szerint, valamint egyértelmű gyorsulás, hogy végtelen sorozatra állítva nem telik meg a puffer hanem folyamatosan lehet lőni vele mint a gépágyúval, ha valakinek erre van perverzitása... :) (bár sportnál, mozgásoknál jól jőhet). Amugy sima Adata memóriakártya, csomagoláson nincs feltüntetve semmilyen sebesség. A régi pedig egy alap Kingston volt.

Röhögnék ha egy 2Mb/sec-os kártya lenne.

#2531 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 21:28

> készül a Fujifilm foveon-ja. >

Vélemények, várakozások? ;)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2532 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:01

Idézet

Volt téma pár napja a kártyasebesség és igértem hogy elmondom a tapasztalataimat ha megjön az új.

Mikor, hol? Néhány év, hónap, nap .. nagy idő.  ;)

Idézet

Nos, videofelvétel természetesen megy hibátlanul (bár az lehet hogy ment volna nagyobb clusterre formázva is), de a RAW mentés is gyorsabb érzésem szerint, valamint egyértelmű gyorsulás, hogy végtelen sorozatra állítva nem telik meg a puffer hanem folyamatosan lehet lőni vele mint a gépágyúval, ha valakinek erre van perverzitása... :)

Kezdjük a kályhánál. Milyen gép, milyen paraméterek, milyen sebesség, mekkora méret. Legalább a kiindulási alap legyen meg. ;)

Idézet

Amugy sima Adata memóriakártya, csomagoláson nincs feltüntetve semmilyen sebesség. A régi pedig egy alap Kingston volt.

Méret, típus? A Kingston hány évvel korábbi gyártmány volt?  ;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2533 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:30

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 22:28

> készül a Fujifilm foveon-ja. >

Vélemények, várakozások? ;)

szokásos indexes hír, csak a lényeg maradt ki belőle: 5-6 évnél korábban aligha fogunk vele élesben találkozni... (maga a Fuji is minimum 3-4 évre taksálja, mire elfogadható állapotba jut vele)

#2534 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 12:22

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 19:57

Röhögnék ha egy 2Mb/sec-os kártya lenne.

Miért is?

#2535 Felhasználó inaktív   Kuronyab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 12:29

Idézet: kun - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 9:01

Mikor, hol? Néhány év, hónap, nap .. nagy idő.  ;)

Kezdjük a kályhánál. Milyen gép, milyen paraméterek, milyen sebesség, mekkora méret. Legalább a kiindulási alap legyen meg. ;)

Méret, típus? A Kingston hány évvel korábbi gyártmány volt?  ;)

Pont Te kérdezted :)
2006. márc. 23., csütörtök - 15:02

FZ30, 8MP képekkel, gyors záridővel és sorozat felvételből folyamatos, videoból 640x480 hanggal.

Kingston fél éves lehet, sima alap 512es kék, nem tudom mikori gyártmány. A új pedig Adata 2Gigás.
Az olvasás mindkettővel 6MB/sec volt, az írás pedig 1,3 a Kingstonnal, 2,6-3 körül az Adata-val.

Lényeg hogy a Kingstonnal elakadt mindkettő pár mp után, az Adata-val meg nem. Ennyi.

#2536 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 29. 13:07

Idézet: Kuronyab - Dátum: 2006. márc. 29., szerda - 13:22

Miért is?

Mert az a jelenleg kapható legkisebb írási sebességú kártya és minden funkció tökéletesen megy.

#2537 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:14

Hello

Korábban már kérdezgettelek titeket fényképező vásárlás ügyében, ugye a két versenyzőm a nikon7900 -es és az általatok ajánlott canon a620. A dilemmám a kettő közötti 15000ft -os különbség, ráadásul a canon árkategóriájában már van új nikon a P1 -es.
Most viszont újabb kérdés merült fel egyik ez amit feljebb irt valaki a canon compact-járól, nevezetesen, hogy csak dirver telepítés után tudja leszedni a képeket, de ez lehet a win belső drivere is, a kérdésem ezzel kapcsolatban, olyan gépen ahol régi a win csak a driver cd telepítése után tudom a képeket leszedni, illetve megjelenik e a fényképező a gépre dugva külön meghajtóként?
Mivel a korábban már emlitett fuji a gépre dugva mindenféle progi-driver telepítése után igy működik ami szerintem nagyon jó funkció. Gyakorlatilag mindenféle progi nélkül simán lemásolom a képeket a fényképezőről.
Másik ami eddig elkerülte a figyelmemet, a áramellátás.
A nikon spéci akksit használ mig a canon 4 elemmel működik.
Azért elemet bárhol könnyen veszek, ha megszorulnák, mig akksit nem hiszem, hogy adnak a "közértben"  :)
Most elsősorban arra gondolok, ha valami nagy fényképezés közepette lemerülnék, akkor a nikon-nal annyi-befejeztem, mig a canonhoz tudok venni bárhol sima AA elemet.
Szerintetek igazam van, vagy ez nem számít akkorát mint gondolom?

Más!
Sokat gondolkodtam ezen a 35 vs 38mm dolgon - bizonyára azért mert nem értek hozzá annyira - de egyszerűen nem fér a fejembe hogy számíthat olyan sokat 3 miliméter.  :think:

Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2538 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 15:28

Idézet

Szerintetek igazam van, vagy ez nem számít akkorát mint gondolom?

Az AA elem a hátrányos szerintem, Li-Ion akksi kényelmesebb sokkal használni, hiszen minden fotózást "teli tankkal" tudsz kezdeni.

Idézet

de egyszerűen nem fér a fejembe hogy számíthat olyan sokat 3 miliméter.  :think:

Azért mert nem a milliméter számít, hanem a látószög, minél nagyobblátó az obi, annál nagyobb különbséget okoz 1mm.

#2539 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 30. 16:52

Ha van két gyári akksid, akkor nem tudsz lemerülni, csak ha direkt le akarsz merülni. Nekem van 2 az FZ30hoz, és nem tudok annyit szórakozni vele, hogy mindkettőt lemerítsem. Persze figyelek is rá, hogy ha nem használom a gépet, akkor kikapcsolom.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2540 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 03. 30. 18:10

"Azért elemet bárhol könnyen veszek, ha megszorulnák, mig akksit nem hiszem, hogy adnak a "közértben"

Csak nem biztos hogy a boltban kapsz olyan minőségű elemet amit bármennyi ideig tudsz használni. Bár régebben én is boltban vettem 100Ft/db-ért zöld-fehér Maxell elemet ami nagyom jó volt.

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.