HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek IV.

#2801 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:45

en nem igy latom. kerdeztel valamit, mire masok nem ertettek a szandekodat. visszakerdesztek. erre Te felhuzod magad? minek? valaszolj a kerdeseikre (megtetted), es ezek utan vard a tanacsokat. szerintem ez ennel nem bonyolultabb!

(es mond smiley nelkul mar fel sem fogod az ironiat? :D)

Szerkesztette: bogdan 2006. 04. 21. 11:47 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2802 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 11:59

Nem húzom fel magam, de talán én tudom hogy a magam részére mi a fontos és kevésbé fontos szempont. Elmondtam a szempontokat, ehhez szerettem volna kis segítséget kérni ehelyett mindenki a szempontokat próbálja módosítani. Azért mondtam, ha túl bonyolult megoldom másképp inkább.

#2803 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 21. 12:07

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 11:09

Ma elvittük a Panasonic szervízbe (Miskolcon) és annyit mondtak megcsinálják garanciálisan, ingyen!
Szerintetek ezt még visszavonhatják, ha rájönnek, hogy baleset következménye miatt rossz?

Természetesen visszavonhatják hiszen az optikában másképp törik el alkatrész ha kivülről éri behatás mint ha belülről. Pláne  ha volt egy kezdő repedés a műanyag alkatrészben. Mert belülről ilyenkor törik el legtöbbször, de azt látni lehet.

#2804 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 12:08

talan tudod, talan nem! ezt nehez eldonteni kivulrol, nem gondolod? nezz csak ra azokra a kerdesekre, amikor valaki feltesz valami konkret kerdest, mondjuk jo-e a panasonic xy gepe, mire mindig jon valaki, hogy inkabb a samsung.. pedig lehet, hogy o pontosan tudja, hogy miert kerdezte azt, amit kerdezett. de lehet, hogy nem. ezert kerdez vissza az ember sokszor, mert valami "falsot" lat a kerdesben. "biztos, hogy neked erre van szukseged?" es ha a delikvens kerek, ertelmes valaszban megmagyarazza, akkor el is fogadja azt a magyarazatot. attol meg, hogy megkerdojelezi a szempontjaidat, ezt meg mindig segito szandekkal teszi! baj ez? szerintem nem.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2805 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:33

Talán egy mondattal tényleg túlreagáltam, sorry. Az AA akksikba meg a töltésükbe nem szeretnék belemenni, nem bánom ha csak 80%-os kapacitást és 1/3x annyi töltést fognak bírni mert a töltő nem tökéletes (hozzáteszem hogy a 4e ft-os mikroprocesszoros töltőm igaz nem egyesével, de kettesével ki is süti és úgy tölti, aztán csepptölti), de ennyi nekem belefér és nem kívánom ezt bonyolítani. Viszont az is szempont, hogy autóból szeretném tölteni, nem szeretnék többféle szivargyújtó töltőt és 12v-230v konvertereket használni (már ezek önmagukban kitehetik egy vinyó nélküli image tank árát). Az image tank-ot kiviszem 2-3 napra terepre ahol nincs áram! és nekem nem elég ha csak 5x tudok lementeni vele egy 2GB-os kártyát és lemerül, aztán szarakodjak a 3mm-es csavarokkal és pótaksikkal (pl. Pixo ilyen amit be tudnék szerezni). Ebbe megint ne menjünk bele, de egy EOS 20D-vel RAW-ban sztem elég hamar meg lehet majd tölteni a kártyát. Ezért mondom, hogy egy féle szivargyújtóról működő AA akksitöltőt szeretnék (az jó a jelenlegi gépemhez, jó lesz a 20D portrémarkolatához és jó lenne ha ilyennel menne az image tank is). Remélem így érthető.

#2806 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:41

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 12:38

erre kapok mindenféle más kritikát

de ja vue...
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2807 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:49

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 10:20

Honnan jönnének rá? :) Ha nem bizonyítható, hoy te ejtetted el, akkor nem te ejtetted el. Lehet, hogy gondolt egyet, és kinyitotta az optikáját a tokban... ;)

:respect:  Ez nagyon teccik! Ezt fogom mondani! Ha már valamit mondanom kell: "A gép gondolt egyet és kinyílt a tokjában, és mint látszik ezt nem bírta az optika! Biztos valami szoftver hiba! Hamár megcsinálják az optikát, legyenek már szívesek a firmware-t is frissíteni, nehogy így járjak megint!"

Esküszöm ez a szöveg annyira teccik, hogy  :D !
Ámokfutás-->a jövő tömegsportja!

#2808 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:56

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 11:07

Természetesen visszavonhatják hiszen az optikában másképp törik el alkatrész ha kivülről éri behatás mint ha belülről. Pláne  ha volt egy kezdő repedés a műanyag alkatrészben. Mert belülről ilyenkor törik el legtöbbször, de azt látni lehet.

Persze majd csak akkor nevetek amikor majd vége ennek a kálváriának, de tényleg teccet ez az ötlet! Mert mint már egy párszor leírtam: hihetetlen módon kívülről tényleg semmi nyoma a földre esésnek! Persze én is gondolom, nem hülyék ülnek egy ilyen szervízben, de ha tudja is, hogy ez nem gyártási hiba akkor sem tudja bebizonyítani pl ezt a teóriát, hogy ki akarta nyitni magát miközben a tokjában volt és így az erölködésbe rokkant bele...
Persze lehet ezzel is hülyeséget mondtam, mert lehet, hogy nincs olyan erős a motorja ami kitolja a gyűrűket, hogy képes legyen bármit is eltörni...
Na mindegy... Várok jövő szerdáig akkor úgyis mindenki-derül, de remélem főleg én fogok derülni ezen az egészen...  :up:

#2809 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 14:17

Idézet: AtiAmdfan - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:49

:respect:  Ez nagyon teccik! Ezt fogom mondani! Ha már valamit mondanom kell: "A gép gondolt egyet és kinyílt a tokjában, és mint látszik ezt nem bírta az optika! Biztos valami szoftver hiba! Hamár megcsinálják az optikát, legyenek már szívesek a firmware-t is frissíteni, nehogy így járjak megint!"

Esküszöm ez a szöveg annyira teccik, hogy  :D !

Ok, tudom, vicc az egész (vagy nem?), de: Panasonicnál nincs firmware frissítés.
Ha a hiba szoftveres, akkor reprodukálható. Ha nem reprodukálható, akkor gyanússá válik a vevő.

#2810 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 14:58

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 13:17

Ok, tudom, vicc az egész (vagy nem?), de: Panasonicnál nincs firmware frissítés.
Ha a hiba szoftveres, akkor reprodukálható. Ha nem reprodukálható, akkor gyanússá válik a vevő.

Hát o.k.! A lényeg az, összefoglalom: ha akarják megcsinálják garanciálisan, ha akarják kifizettetik, vagy eccerűen visszadobják!
Ezt egyéb garancia érvényesítéskor már tapasztaltam: telefont visszaadták, hogy jó, de még is mindig lefagy! csak abban az 5-10 percben nem, amíg elhozom a Vodafone-ból!  :reklamacio:

Hát ilyen a piacgazdaság, a vevő addig fontos amíg kiperkálja a pénzt, de ha már valami nem teccik a vevőnek, azt jobb ha lenyeli. Mondjuk most ebben a fényképezős esetben nem ez áll fennt, hanem éppen fordítva: én rontottam el és szeretném ha ennek ellenére, hogy ne én fizessem meg a javítást! :rolleyes:  Az ember már csak ilyen... Ne haragudjatok rám ezért  :cool: !

#2811 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 15:00

Kijavítanálak: ez a magyar piacgazdaság. Külföldön a lojalitást már komolyan gondolják, és aki gyengébben teljesít, az elbukik.

#2812 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 15:04

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 15:17

Azonkívül a leggagyibb 5000 Ft-os CD-ROM is érzékeli, ha akadályozva van a tálca és nem tud kinyílni, csodálkoznék, ha a Pana fényképező optikája nem lenne ugyanilyen módon védve. Szóval bukni is lehet ezzel a szöveggel.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2813 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 21. 17:11

"Hát ilyen a piacgazdaság, a vevő addig fontos amíg kiperkálja a pénzt, de ha már valami nem teccik a vevőnek, azt jobb ha lenyeli."

Hát nem tudom akkor én milyen piacgazdaságból vásároltam mert én az elmúlt egy évben magyarországon levő cégektől sokat hozattam futárral fotócikkeket de én olyan gondossággal találkoztam ami meglepett. Igaz nekem eszembe se jutott a boltra fogni azt hogy a Távol-keletről hajóval érkező árut nem kapják meg mert az nem az ő hibájuk. Futár hozta az árut de úgy volt mindíg csomagolva hogy postán is szállítható lett volna bőven. A nyugat európába is ugyanazok a hajók szállítják az árut mint hozzánk, az ő boltjaik sem a levegőből szerzik be az árut. Érdekes az hogy sokan természetesnek veszik hogy az Edigitál 20-25%-al olcsóbban adja az áruk nagy részét, de az ellen ágálnak hogy németországba kell küldeni a garanciás javítást.

Szerkesztette: ottokar 2006. 04. 21. 17:18 -kor

#2814 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 21:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 14:04

Azonkívül a leggagyibb 5000 Ft-os CD-ROM is érzékeli, ha akadályozva van a tálca és nem tud kinyílni, csodálkoznék, ha a Pana fényképező optikája nem lenne ugyanilyen módon védve. Szóval bukni is lehet ezzel a szöveggel.

O.K. De a feltételezett szöveg amit előakarnék adni, ha esetleg valamit mondani kell az érdekemben, az az lenne, hogy valami szoftver hiba miatt nyílt ki az optikája, és mivel hibáról beszélek, miért ne történhetne meg?  Egyébként valószínű ilyen sosem történt még digitfényképezővel, úgyhogy sztem sem ez a legjobb érv!

#2815 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 21:30

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 16:11

"Hát ilyen a piacgazdaság, a vevő addig fontos amíg kiperkálja a pénzt, de ha már valami nem teccik a vevőnek, azt jobb ha lenyeli."

Hát nem tudom akkor én milyen piacgazdaságból vásároltam mert én az elmúlt egy évben magyarországon levő cégektől sokat hozattam futárral fotócikkeket de én olyan gondossággal találkoztam ami meglepett. Igaz nekem eszembe se jutott a boltra fogni azt hogy a Távol-keletről hajóval érkező árut nem kapják meg mert az nem az ő hibájuk. Futár hozta az árut de úgy volt mindíg csomagolva hogy postán is szállítható lett volna bőven. A nyugat európába is ugyanazok a hajók szállítják az árut mint hozzánk, az ő boltjaik sem a levegőből szerzik be az árut. Érdekes az hogy sokan természetesnek veszik hogy az Edigitál 20-25%-al olcsóbban adja az áruk nagy részét, de az ellen ágálnak hogy németországba kell küldeni a garanciás javítást.

Te most másra válaszoltál mint ami én írtam, de egyébként igazad van abban amit  mondasz. Az én példám a Voda volt amikor is elvittem a SE mobilt, hogy fagy a szoftver csinálják meg és 3 -szor hozom el úgy, hogy ugyanolyan sz@r, mint előtte. És utána pedig annyit mondtam csak más szavakkal mint most írom, hogy elég nagy pofátlanságot akarok, mert én b@sztam el a gépet és ennek ellenére szeretném ha a gyártó benyelné garanciálisan a javítás díjját. Ez tudom pofátlanság tőlem, de szeretném a  jelenleg nem is létező 50-60ezer FT-ot :(  erre elkölteni...

#2816 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 04. 21. 21:45

" ha a gyártó benyelné garanciálisan a javítás díjját."

Nem a gyártó állja a garanciális javítás díját hanem az importőr. A Panasonic Magyarország a hivatalos importőr. A vevő nem áll a gyárral jogviszonyban, hanem az eladón keresztül az importőrrel.

#2817 Felhasználó inaktív   AtiAmdfan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 00:04

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 20:45

" ha a gyártó benyelné garanciálisan a javítás díjját."

Nem a gyártó állja a garanciális javítás díját hanem az importőr. A Panasonic Magyarország a hivatalos importőr. A vevő nem áll a gyárral jogviszonyban, hanem az eladón keresztül az importőrrel.

o.k. Én általában értettem, tényleg pontosabb ahogy Te fogalmaztál! :respect:

#2818 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 00:00

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 16:04

Azonkívül a leggagyibb 5000 Ft-os CD-ROM is érzékeli...

A leggagyibb 5000 forintos CD-ROM érzékeli, de a 250+ ezres DSLR-ekbe sem tudnak USB2.0 kompatibilis USB csatit építeni, szóval... ;)

#2819 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 00:27

Az előzőekben a kérdésem a vita irányába fajult, most mégegyszer feltenném.

Olyan image tank-ot keresek, ami CF kártyáról olvas, vinyó nélküli és 40GB-os laptop vinyót megesz. Akksiban talán extra elvárásom van, mert terepre viszem ahol nincs áram (autó és szivargyújtó még lehet), tehát nekem legjobb lenne ha AA aksikkal menne (jelenlegi fényképezőm is azzal megy) vagy sajáttal és gyári tartozékként adnak szivargyújtó töltőt (amit kétlek), egy töltéssel lehetőleg másoljon át 20GB-ot. Ami a legfontosabb, hogy nálunk beszerezhető legyen, mert google-ban én is tudok keresgélni de kintről nem szeretnék rendelni. Amennyiben valaki tud ilyet ne tartsa magában.

A további vita elkerülése érdeklében előre leszögezem, hogy igen erre van szükségem, nem szeretném ha megint elmenne a téma az off irányába az igénytelenségről, az akksik gagyiságáról, etc.

#2820 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 02:00

Idézet: debaj - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 1:00

A leggagyibb 5000 forintos CD-ROM érzékeli, de a 250+ ezres DSLR-ekbe sem tudnak USB2.0 kompatibilis USB csatit építeni, szóval... ;)

Sokan nem a fényképezőről másolják át a képeket, hanem kártyaolvasóval. Gondolom nem véletlenül szokták meg igy :)
Húsvétkor Lengyelországban én is USB 1.0-val, vagy 1.1-el másoltam át napi 1.5-2Gb-nyi RAW-ot laptopra... Minden este, hulla fáradtan erre kellett még vagy 1 órányi energiát fenntartani :)

Mellékesen megjegyzem, készülnek a képek... már az 1. nappal kész vagyok :Đ
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

Téma megosztása:

• (176 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.