HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#831 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 23:05

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 12:23

Szerintem mindenki oldja meg magának a hozzáállás a partyfotózásnál...
Ha autóval mész,ha nem, ők a képekért fizetnek, a többi a te dolgod...(gondolom én).

pontosan.

ha vidékre kell menni, akkor benzint/pályamatricát fizetik.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#832 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 04. 00:41

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 19:52

Atolvasom a dolgokat thnx :)

A fordítógyűrű egy rövid fémgyűrű melynek mindkét oldalán 0,75-ös szűrőmenet van az egyik menetet belecsavarják a gép optikájának menetébe, és a másik felére makrófeltétnek felcsavarható egy optika, a szűrőmenetével, és így ez fordítva lesz a két frontlencse egymás felé néz. Régebbi 50mm körüli lencséket szoktak feltenni. Ezeknél az optikáknál általában van egy billentyű amellyel a blendét kézibe lehet tenni és így állítható a rekesz.
Van olyan gyűrű amelynek egyik fele bajonettes a másik külső szűrőmenetű, ezzel a gép saját optikáját lehet megfordítani és előretolni makró állásba.
És van olyan melynek mindkét fele bajonettes és többféle méretben van, ez a közgyűrű sorozat.

Szerkesztette: ottokar 2005. 12. 04. 00:59 -kor

#833 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 01:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 22:05

pontosan.

ha vidékre kell menni, akkor benzint/pályamatricát fizetik.

Sejtettem :p

#834 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 13:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 0:41

Van olyan gyűrű amelynek egyik fele bajonettes a másik külső szűrőmenetű, ezzel a gép saját optikáját lehet megfordítani

"Idekinn" ezt a fajta gyűrűt is Umkehrringnek, vagyis fordítógyűrűnek hívják.  Sőt, ha jól veszem észre, akkor lehet, h konkrétan csak ezt hívják fordítógyűrűnek, és a mindkét oldalán szűrőmenetes gyűrűt pedig valami másnak...
Angol nyelvterületen szintén így van, vagyis az egyik oldalán bajonettes, másik odalán szűrőmenetes gyűrűt a reverse ring névvel illetik.

#835 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 04. 13:51

" a mindkét oldalán szűrőmenetes gyűrűt pedig valami másnak..."

Ezt a filmes gépek óta hívják fordítógyűrűnek. Mert ez valóban csak egy gyűrű, míg a másikat fordítóadapternek kellene nevezni. A wide optikát is rosszul mondják széles látószögűnek. Hiszen az körkörösen nagy látószögű. A magyar kifejezések nagyon precízek és pontosak nem biztos hogy a külföldiek jobbak és azokat kell használni.

Szerkesztette: ottokar 2005. 12. 04. 14:09 -kor

#836 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 14:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 14:51

A wide optikát is rosszul mondják széles látószögűnek.

Már megbocsáss, de ez helyes, csak a fordításod rossz. Attól hogy a wide szélest is jelent attól még ennek van más jelentése is. A wide angle az egy angol kifejezés amit a nagy szögekre használnak és nemcsak fotózásnál. Teljesen precíz ez így is, csak érteni kell, mint mondanak...

Szerkesztette: saen 2005. 12. 04. 14:18 -kor

#837 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 14:18

Új Kingston Ultimate CF memóriakártyák
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#838 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2005. 12. 04. 14:40

.".. a sorozatfelvételek készítésének lehetősége, valamint a jó fényerejű, széles
látószögű optika, melyek nem jellemzőek a hasonló kategóriájú készülékekre"

Én nem nevezem soha  így az optikát. Így jelenik meg számtalan helyen.

#839 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 14:49

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 13:51

Ezt a filmes gépek óta hívják fordítógyűrűnek. Mert ez valóban csak egy gyűrű, míg a másikat fordítóadapternek kellene nevezni.

Mintha a bajonettes-szűrőmenetes az nem csak egy gyűrű lenne...

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. dec. 4., vasárnap - 13:51

A magyar kifejezések nagyon precízek és pontosak nem biztos hogy a külföldiek jobbak és azokat kell használni.

Szerintem ebben a konkrét esetben a külföldi elnevezés logikusabb.
Az objektíveket az esetek döntő többségében a fényképezőgépekre szokták csatlakoztatni, mégpedig a "rendeltetésszerű" irányban.  Mivel a fordítógyűrű szóban csak az objektív megfordítására van utalás, arra pedig nem, h máshova csatlakoztatnák, ezért a fordítógyűrű olyan gyűrűt jelent, amivel az objektívet fordítva lehet a fényképezőgépre csatlakoztatni. 
Azt a gyűrűt pedig, amivel egy objektívet egy másik objektívhez szembefordítva lehet csatlakoztatni, valami másnak kellene hívni, pl. összekapcsoló gyűrűnek.

ps.:  Újfent kérlek, h amennyiben egy hozzászólásra úgy reagálsz, hogy idézel belőle, akkor használd a hozzászólás jobb felső sarkában lévő válasz gombot, h legalább látszódjon, h kinek a mikori hozzászólására reagáltál.  Köszönöm.

#840 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 17:56

Mielőtt pár oldallal nőne a topic, szeretném kérni, hogy az "általános" nagylátószög/széleslátószög/wide angle, ill. fordító gyűrű/adapter témát > itt < folytassátok.
A Canon  specifikus része mehetne itt tovább. :)

köszi

Szerkesztette: eszpe 2005. 12. 04. 18:05 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#841 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:11

Megérkezett a Tokina 12-24 f4 AT-X Pro obim... hamarosan teszek fel képeket. Idáig tökéletesen elégedett vagyok a felépitésével, kezelhetöségével.  :respect:
Csak az a gáz, hogy a Tiffen wide-angle szürőre nem lehet feltenni a kupakot.  :omg:
Ilyen szüröre való kupakot tudtok esetleg?!  :think:

#842 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 08:22

sztem minden nagyobb fotosboltban van. nekem is kell majd egy a hoya wide.ra (szinten 12-24)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#843 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 10:21

Nekem is meglett az ef-s 10-22.
Maximálisan jó. Egy az egyben 17-40 formájú, nagyon stabil kialakítású.
Nem sok képet csináltam vele eddig, de a héten megyek síelni, remélem sok hasznát fogom venni.
Ha valakit érdekelnek képek, küldök.
A photozone.de-n az összes tesztelt nagylátó alapján ez tűnik a legjobbnak.

A másik "csoda", amit vettem az új 70-300.
Az az objektív egyszerűen hihetetlenül jó képet produkál.
Szintén a photozone-én a fórumban felrakta a srác a részleges teszteredményt, és hatalmas felzúdulást váltott ki vele, ugyanis eléri és részben túl is szárnyalja a nagy L-esek (70-200 F4,F2.8,F2.8 is) minőségét.
Ami negatívum : F4-5.6, tehát mozgó témánál hiába van is, ha nem lehet a záridőt kisebbre tornázni, mindenképp bemozdul, valamint a forgó frontlencse, azaz a cirkuláris polárszűrőkkel sokat fényképezők gondban vannak, valamint természetesen a konstrukció.
Viszont normál fényviszonyok közöztt, ill. statikus témákat fényképezve is-el ér annyit mint egy l-es.
Igaz az ára is verdesi a 70-200 F4-ét.

#844 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 11:59

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 7:22

sztem minden nagyobb fotosboltban van. nekem is kell majd egy a hoya wide.ra (szinten 12-24)

Én ugyanebben a helyzetben vagyok...Szerintem Wyco-val ua. a polárszűőnk van (ugyanott vehettük).
Tokina 12-24 vs Hoya slim 77mm-es polárszűrő...
Úgy illeszkedik fel a polárszűrő, hogy nincs perem az obikupaknak, így nem lehet felrakni...Én is otthon néztem elképedve, hogy nehogymá... :reklamacio:
Pl. az Edigitalnal nincs is 77mm-es kupak...(a netes terméklista szerint) :omg:
Ha valamelyikőtők lát valahol rávalót, pls írja be ide...(Wyco, YouCanCanon)
Köszi.

#845 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:22

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:59

Tokina 12-24 vs Hoya slim 77mm-es polárszűrő...
Úgy illeszkedik fel a polárszűrő, hogy nincs perem az obikupaknak, így nem lehet felrakni...Én is otthon néztem elképedve, hogy nehogymá... :reklamacio:

Hát a slim szűrők slimsége pontosan ebből adódik, mert nincs rajtuk elülső szűrőmenet, amibe az objektívfedő kapaszkodna, vagy amibe másik szűrőt lehetne beletekerni.

btw, B+W slim szűrők alaptartozéka a slim szűrőre való objektívfedő.  Bár közel sem kapaszkodik annyira, mint egy hagyományos objektívfedő a szűrőmenetbe, azt meg kell hagyni...

Szerkesztette: szeder 2005. 12. 05. 12:23 -kor

#846 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:25

Nekem kicsit 'alsókategóriás' szűrőm van: hama (12000Ft)

Felrakás után mnden további nélkül felmegy rá a kupak.

Szerkesztette: krisz123 2005. 12. 05. 12:26 -kor

#847 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:52

De az nem wide asszem...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#848 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:55

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 11:21

Szintén a photozone-én a fórumban felrakta a srác a részleges teszteredményt, és hatalmas felzúdulást váltott ki vele, ugyanis eléri és részben túl is szárnyalja a nagy L-esek (70-200 F4,F2.8,F2.8 is) minőségét.
Ami negatívum : F4-5.6, tehát mozgó témánál hiába van is, ha nem lehet a záridőt kisebbre tornázni, mindenképp bemozdul, valamint a forgó frontlencse, azaz a cirkuláris polárszűrőkkel sokat fényképezők gondban vannak, valamint természetesen a konstrukció.
Viszont normál fényviszonyok közöztt, ill. statikus témákat fényképezve is-el ér annyit mint egy l-es.
Igaz az ára is verdesi a 70-200 F4-ét.

Szerintem csodák nincsenek. Egy norvég ismerősöm nemrég vett egy ilyen fincsi új 70-300-at a 20D-jéhez. Kellett neki egy könnyű esős-kelős obi a 70-200/2.8 IS USM mellé. Sajnos AF sebesség/képminőség/építési minőség tekintetében megmaradtak a korábbi 7x-300 szériára jellemző különbségek, bár a fejlődés téynleg kézzelfogható. A hihetetlenül jó kép(ek)et meg a fotós produkálja, nem az obi... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#849 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 13:18

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 10:21

persze :)

azért a canon se hülye :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#850 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 15:09

Idézet: szeder - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 13:22

Hát a slim szűrők slimsége pontosan ebből adódik, mert nincs rajtuk elülső szűrőmenet, amibe az objektívfedő kapaszkodna, vagy amibe másik szűrőt lehetne beletekerni.

btw, B+W slim szűrők alaptartozéka a slim szűrőre való objektívfedő.  Bár közel sem kapaszkodik annyira, mint egy hagyományos objektívfedő a szűrőmenetbe, azt meg kell hagyni...

Nikont érdemes venni, csúcsminőség és elvileg rámegy a sityak is...

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.