HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#91 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 22:32

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 21:36

idézni csak pontosan:

Vigyázz, 20D-nél csak a "Large Fine"-t lehet kiválasztani, a többit valami Wasia nevű orosz letiltotta. :p
Kép

1G-s kartya lesz majd, arra ráfér. :D
Egyelore még nincs meg a keret rá, majd ha elmegy a 300D v a tobbi gép.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#92 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 22:42

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 14:04

Én hiszek neked, de tudnál mutatni a canon oldaláról is infót, ami ezt megerősíti?

ha azt mondom, hogy 1Dmk2-mel és egy ettl2 előtti 550ex-el tökéletes, az elég?
vagy az ha 1Dmk2 + ettl2 majd félévvel 580ex előtt jelent meg?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#93 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 05:43

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 23:42

ha azt mondom, hogy 1Dmk2-mel és egy ettl2 előtti 550ex-el tökéletes, az elég?
vagy az ha 1Dmk2 + ettl2 majd félévvel 580ex előtt jelent meg?

Oké, biztos igazad van.

Én erről a canonnál annyi infót találtam, hogy e-ttl2-es váz + e-ttl2-es vaku, és távolságmérős objektív kell hozzá.

#94 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 06:20

Majd elfelejtettem !

Az 580ex magyar manual fenn van a szokásos helyen.
Akit érdekel, szedje !

#95 Felhasználó inaktív   ionex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:19

Krisz! Holvan az, hogy a szokásos helyen?

Köszi

#96 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:25

Idézet: ionex - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 10:19

Köszi

Nem írhatom le, mivel nem az én helyem, de azt ajánlom olvass vissza!

#97 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 10:22

Figyelem !!!!

Ha valaki Canon EOS 5D váz vásárlását tervezi objektív nélkül, nem habozzon szólni, nekem kellene 5D kitből a 24-105-ös obi. Úgy csináljuk, hogy mindkettőnknek jobb legyen.

20/453-21-35

#98 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 10:59

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 17:11

en is 20d-re palyazok tobb mas egyeb mellett. mennyi volt ha megkerdezhetem?

grippel 335k (295+40)

én bontottam ki a dobozt, teljesen oda vagyok  :cool:

#99 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 13:28

Idézet: ionex - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 10:19

Köszi

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#100 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 06:59

Eszpe, vettem kártyát, ugyhogy vissza tudom adni a tiedet :)
Thnx
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#101 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 13:47

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 23:22

http://photonotes.or...s-flash/#ettlii

továbbá működik a Sigma 500 DG ST és a Superrel, és a Metz-ekkel is.

Megkérdeztem a canon hungáriát, mi a hivatalos állásfoglalás az e-ttl2 rendszer használatával kapcsolatban :

Tisztelt Uram!

Kérdésére az alábbiakat tudom válaszolni:

Az E-TTL II rendszert mind a gépváznak mind a vakunak kell tudnia, csak így működik rendszerben. Az amatőr optikák nem támogatják ezt a rendszert.
Vaku: 580EX, 430EX
Váz: EOS 350D, 20D, 5D, 1D MK II N, 1Ds MK II

Üdvözlettel:

Lató Péter
Photo&vIdeo
Canon Hungaria Kft.

-----Original Message-----
From: Hajós Krisztián [mailto:hajos.krisztian@axelero.hu]
Sent: Saturday, October 01, 2005 6:53 AM
To: Lato Peter
Subject: eos350d és e-ttl2

Tisztelt uram !

Szeretném megkérdezni, hogy a canon új e-ttl2 -es rendszere milyen feltételekkel működik a digitális tükörreflexes gépeken.
Elég ha csak a váz tudja, vagy a vakunak is tudni kell, ha igen akkor mely típusok, és azt hallottam nem minden objektívvel működik.

Köszönettel

#102 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:11

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 14:47

Megkérdeztem a canon hungáriát, mi a hivatalos állásfoglalás az e-ttl2 rendszer használatával kapcsolatban :

Tisztelt Uram!

Kérdésére az alábbiakat tudom válaszolni:

Az E-TTL II rendszert mind a gépváznak mind a vakunak kell tudnia, csak így működik rendszerben. Az amatőr optikák nem támogatják ezt a rendszert.
Vaku: 580EX, 430EX
Váz: EOS 350D, 20D, 5D, 1D MK II N, 1Ds MK II

Üdvözlettel:

Lató Péter
Photo&vIdeo
Canon Hungaria Kft.

-----Original Message-----
From: Hajós Krisztián [mailto:hajos.krisztian@axelero.hu]
Sent: Saturday, October 01, 2005 6:53 AM
To: Lato Peter
Subject: eos350d és e-ttl2

Tisztelt uram !

Szeretném megkérdezni, hogy a canon új e-ttl2 -es rendszere milyen feltételekkel működik a digitális tükörreflexes gépeken.
Elég ha csak a váz tudja, vagy a vakunak is tudni kell, ha igen akkor mely típusok, és azt hallottam nem minden objektívvel működik.

Köszönettel

Most már csak azt kellene tudni, mit ért amatőr optikák alatt? :think: Tegyük fel (nem szentírásként, csak kiindulópontként), hogy a Canonnál amatőr optika az, ami nem L-es. Na de a többi gyártónál? :confused:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#103 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 14:56

ettől függetlenül baromság, és 550ex/420ex-el is megy ettl2, sőőt bármilyen objektivvel müxik ettl2, csak ha nincs távolságinfó, akkor nem számolja bele.
de ha tudnád hogy hogy müxik (vaku villant, váz mér, és váz megmondja vakunak mekkorát villanjon), akkor nem lovagolnál ezen a baromságon, és nem mondogatnád hogy vakunak is kell tudnia.

550ex/420ex leírásában nyilván nem szerepel az ettl2, mivel jópár évvel az ettl2 előtt jelentek meg.

én nem fogok írni többet a témában, sok sikert dupla áron vakueladáshoz, nem fogok olyanon veszekedni, ami tény.

Szerkesztette: WiZARD 2005. 10. 04. 15:03 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#104 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:03

Ez a két mondat így egymás után elég :omg:  Mondhatni:  Canon Hungária Kft., nem lepődünk meg.  Az első mondatban még szót sem ejt optikákról, a másodikban meg úgy egyszercsak mintha már azok is kellenének hozzá... 

Megjegyzem, ha már amatőr optikákat emleget:  a Canon EF 85mm f/1.2L USM objektív nem jelzi vissza a távolságot a gépváz felé, tehát nem támogatja a "rendszert".  Pedig nem az a 25 ezer forintos gagyizoom...  De pl. a Canon EF 28-200mm f3.5-5.6 USM már visszajelzi, pedig nem egy profi kategória...

szerk.:  580EX és 430EX tud olyat, h a vaku "zoomját" a fényképezőgépben lévő érzékelőmérethez igazítja.  Lehet, h a Canon szigorúan veszi a dolgokat, és ezt a feature-t is az ETTL-II részének tekinti.  Mivel ezen két új vakun kívül a régebbiek ezt nem tudják, ezért a marketing blabla azt mondja, h azok nem ETTL-II kompatibilisek, annak ellenére, h a vakuteljesítményt a váz már az új, távolságadatot is figyelembe vevő algoritmussal határozza meg.

Szerkesztette: szeder 2005. 10. 04. 15:08 -kor

#105 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 14:11

Most már csak azt kellene tudni, mit ért amatőr optikák alatt? :think: Tegyük fel (nem szentírásként, csak kiindulópontként), hogy a Canonnál amatőr optika az, ami nem L-es. Na de a többi gyártónál? :confused:

Sajnos a többi gyártóra az alábbi link sem ad megoldást, de a canon objektívekről innen ki lehet nézni, hogy melyik tudja a távolságot közölni a vázzal.

http://photonotes.org/articles/eos-flash/i...ml#distancedata

Meg úgy általában is érdemes lehet olvasgatni a cikket, ha valakit érdekel a vakuzás canon rendszeren. Jó hosszú olvasmány, de elég alaposnak tűnik. Természetesen az E-TTL II-t is elemzi, és sok érdekesség kiderült (legalábbis nekem újdonság volt), hogy pl. nem mindig használja ki a távolságadatok adta lehetőségeket a cucc, így például makrófotózásnál, pattintott (bounce flash), illetve vezetéknélküli fotózásnál nem számít, hogy tudja-e az obi ezt a feature-t.

Kiegészítés, merthogy itt van a megoldás is a kiindulóproblémára:
"Camera units which support E-TTL II:
EOS 1D mark II, EOS 30V/33V/7S/Elan 7N/Elan 7EN, EOS 20D/20Da, EOS 350D/Rebel X Digital/Kiss N Digital, 1D mark IIN, 5D.

Flash units which support E-TTL II:
All EX series Speedlites: 220EX, 380EX, 420EX, 430EX, 550EX, 580EX, MR-14EX, MT-24EX"

Szerk: kiegészítés.

Szerkesztette: GP#2 2005. 10. 04. 15:53 -kor

#106 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 15:53

Idézet: szeder - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 16:03

szerk.:  580EX és 430EX tud olyat, h a vaku "zoomját" a fényképezőgépben lévő érzékelőmérethez igazítja.  Lehet, h a Canon szigorúan veszi a dolgokat, és ezt a feature-t is az ETTL-II részének tekinti.  Mivel ezen két új vakun kívül a régebbiek ezt nem tudják, ezért a marketing blabla azt mondja, h azok nem ETTL-II kompatibilisek, annak ellenére, h a vakuteljesítményt a váz már az új, távolságadatot is figyelembe vevő algoritmussal határozza meg.

cropot vakuzoomba számolás, és WB állítás az szerinte nem tartozik a fénymérési módba (ETTL2), azok szimplán vakufunkciók :)

amúgy nem kell ettl2-t annyira felfújni, csodát az se tud, épp csak 1 hajszálnyival jobb mint sima ettl. ha extraként kéne megvenni, akkor egy fillért se adnék érte....

#107 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:17

(semmi)

Szerkesztette: Wyco 2005. 10. 04. 16:20 -kor

#108 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 19:17

Feltettem a szokásos rejtekhelyre pár magyar nyelvű, színes fotóskönyvet pdf formátumban:

- A digitális fotózás műhelytitkai
- Fotózásról utazóknak, nyaralóknak
- National Geoggrahic fotós iskola: Digitális képek

A fotószásban jártasak számára nem talán túl sok az újdonság bennük, de azért jól jöhetnek.  ;)

#109 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 15:53

cropot vakuzoomba számolás...

Osztá mi van akkor ha nem számolja bele a vakuzoomba a cropot, szűkebb területet akkor sem fog megvilágítani... :D

#110 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:02

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:51

Osztá mi van akkor ha nem számolja bele a vakuzoomba a cropot, szűkebb területet akkor sem fog megvilágítani... :D

tágabb területet világít a vaku, feleslegesen.

de nagy jelentősége nincs...

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.