HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#111 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:04

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:51

Osztá mi van akkor ha nem számolja bele a vakuzoomba a cropot, szűkebb területet akkor sem fog megvilágítani... :D

Szűkebbet nem, de nagyobbat igen.  Ugyanakkora fényerejű villanáshoz több energiát használ el, ezért tovább tart az újratöltés, és az elemek vagy akkumulátorok hamarabb lemerülnek.

#112 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 17:39

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 19:17

Feltettem a szokásos rejtekhelyre pár magyar nyelvű, színes fotóskönyvet pdf formátumban:

- A digitális fotózás műhelytitkai
- Fotózásról utazóknak, nyaralóknak
- National Geoggrahic fotós iskola: Digitális képek

A fotószásban jártasak számára nem talán túl sok az újdonság bennük, de azért jól jöhetnek.  ;)

A szokásos hely helyéről:D kérnék szépen egy PÜ-t.
Köszönöm, kedves fotós barátaim.
Home: MSI-K8T M2 | 2xOpteron250 2.4GHz | 2x512 Kingston Reg ECC| ATI R.9800p | 2xWD Raptor36 | DRU-120A | 2xDell2005Fpw | MX700 |
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax  | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini

#113 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:13

királyrétre ki jön?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#114 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 22:41

Idézet: hp - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 18:39

A szokásos hely helyéről:D kérnék szépen egy PÜ-t.
Köszönöm, kedves fotós barátaim.

énnekem is, ha lehet. :) Köszi.  :respect:
mt

#115 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 06:51

Reg jartam errefele, vissza kell majd olvasnom jopar oldalt.

Vegetert az indonez tura, rengeteg kepet keszitettunk, szerintem lett egy-ket jol sikerult is. Kivalogattunk eddig kb. 160 kepet, de ebbol kb. 40 az, amire azt tudom mondani, hogy szerintem jok. Hetvegen keszitek egy diaporamat es felrakom a netre, akit erdekel letolheti.
Most mar Ausztraliaban vagyok, itt mar hasznalhato a net, Indoneziaban szenvedes volt akar egy emailt is irni.

A felszereles nem kis probatelnek volt kiteve, hoztam szinte mindent, de kozel sem hasznaltam minden kiegeszitot. Ami a legtobbet volt hasznalva, az a 18-55 es a 70-200 f2.8. Az EPSON P-2000 fantasztikusan jo, hatalmas segitseg volt a kepek ertekeleseben. A kijelzoje kicsit csaloka, ugyanis csak 640x480 felbontasu (3,8") es amit azon elesnek lattunk, az a notebook LCD-n mar nem volt annyira eles. Mindenesetre sokkal jobb volt, mint egy kepernyo nelkuli hattertar, mert ott nem volt nalunk notebook.

#116 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:23

Sziasztok!

Eos 350d+kitobi birtokosaként ismerkedek a dslr-ek világával. Végigolvasva a fórumot sokat okultam, de még vannak homályos dolgok számomra.

Egyik barátom dj-ként dolgozik és megkért, hogy fotózzak valamelyik hétvégén magáncélra amikor ő zenél.
Milyen beállításokat ajánlotok hozzá ha kitobival szeretnék minnél szebb képeket alkotni?!

#117 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 08:41

Személy szerint P modban aztan hagyd rá a többit.
Nagyon sokat ugyse tökölhetsz mert elmegy az eksön :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#118 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 07. 10:35

Vaku 2. redőnyszinkronra, és próbáld be TV 0.3 - 1/4 körül. Ideális partiképes set up. 

de ha jók a fények, mindenképp próbáld vaku nélkül (én iso800 fölé nem mennék)

Szerkesztette: zen.thai 2005. 10. 07. 10:45 -kor

#119 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 07. 15:30

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. okt. 7., péntek - 11:35

Vaku 2. redőnyszinkronra, és próbáld be TV 0.3 - 1/4 körül. Ideális partiképes set up.

de ha jók a fények, mindenképp próbáld vaku nélkül (én iso800 fölé nem mennék)

a beépített vakut használnám, mert külsőm még nincs. annál ugye nincs 2. redőnyszinkron?
ebben az esetben mit ajánlasz?

#120 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 09:22

Megjelent két összehasonlító review az új csodaobjektívről, bár igazából egyik se az a 100%-on pixelvadászós összehasonlítás, de az objektív által tett benyomások azért érdekesek lehetnek.

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM vs. Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM vs. Canon EF 28-135mm  f/3.5-5.6 IS USM

#121 Felhasználó inaktív   PETYA01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 13:57

A szokásos hely helyéről én is kérnék infot.  ;)
Visszaolvastam, de bevallom nem volt türelmem végignézni az összes hozzászólást.

#122 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 18:13

na most jöttem haza királyrétről, jó volt, tetszett, próbálgattam sokmindent (Canon EF 300 F2.8 L IS, Canon MP-E65, Canon EF 24-105 F4 L IS, Canon EF 24-70 F2.8 L, Sigma 180 macro F3.5 EX, Sigma 2x teleconverter, Sigma 12-24 EX remélem nem hagytam ki semmit)

képeket majd galériába felrakom valahova, és belinkelem, részletesebb élménybeszámoló hamarosan :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#123 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 20:32

na akkor kezdjük :)

Canon EF 300 F2.8 L IS:
nagy és nehéz. 20 perc cipelés után legszívesebben otthagytam volna, nem volt mit fotózni vele, és a cipelés miatt megutáltam. kb ennyi :)
biztos gyönyörű és hibátlan képe van, de sajnos nem igazán volt mit fotózni...
különben is drága, és sose lesz ilyenem :(
elég hamar vissza is vittük, amúgy egy csúnyán leharcolt darab volt (külsőre)

ja volt kint 5D, de csak nyomkodni lehetett, saját CF-re még fotózni se engedtek, csak ottanira, és töröltek róla mindent...
meg volt 1D mk2N is, hasonló feltételekkel, nagy lcd tetszett rajta, de nem hiányzik :)

nem volt ott se 1D szakértő, így 8.5 fps kérdésemre nem kaptam választ, viszont meglepő módon ha sigma objektiv, vagy sigma telekonverter volt a gépen, akkor többnyire ment a 8.5 fps :D
egyik canonos faszinak adtam egy névjegyet, megígérte hogy összehoz valakivel aki ért hozzá, és talán tud segíteni, hogy mi a gond...

többiről is jön beszámoló rövidesen :)

#124 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:01

folytatás :)

a canon (erva) eléggé lehasznált, ütött-kopott cuccokat hozott tesztelésre, ennek megfelelően azt se nézték ki mit hogy visz vissza, csak egészben legyen :)
a cuccokat 1 órára lehetett elvinni, illetve amit este adtak oda, azt másnap reggel 10 körül kérték vissza.
canonék hoztak ki pár fotónyomtatót is (valami pixma4200, volt valami A3-as (995 vagy mi, kilencesek és ötös(ök) voltak a tipusában) meg valami scanneres összvér cuccot) mindegyikkel lehetett nyomtatni A4 méretben (persze emberenként 1-2 kép, de ez mindenkinek elég volt)

a sigma forgalmazója karcmentes cuccokat hozott, párat láttam, amit a gyári origi csomagolásból vettek elő, az is lehet hogy az összes cucc új volt. mielőtt odaadták megmutatták hogy makulátlan állapotúak, és kérték hogy így is kerüljenek vissza...
itt hosszabb időre is meg lehetett kapni a cuccokat, 2-3 órákra, sőt amire nagyon nem volt igény (pl 2x telekonverter) azt én este 6kor elvittem és másnap délután 4re kellett visszavinnem.

mindenhol nagyon rendesek, jófejek voltak, lehetett dumálni a cuccokról, nem rábeszélni akartak sehol semmire, viszont mindenkinél kedvezményes árakon (nagykerár) lehetett vásárolni, és pár helyen (ervánál biztos) a helyszínen kapott névreszóló azonosítókártyával még 1 hónapig ezek az árak érvényesek.

a többi kiállítóról nem írok, mert nem nagyon volt közöm hozzájuk, benéztem, szétnéztem, mindenhol korrektek voltak.
bár akik a manfrotto cuccokat hozták, azok elég spur módon nem adtak ki "terepre" kipróbálni semmit, csak a szobában lehetett fogdosni az állványokat...

#125 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:11

folytatás II. :)

Canon MP-E65
vérbeli makróobi, csak makrózásra jó, "kihuzatos" vagy hogy hívják, fókuszálni nem lehet vele a "megszokott" módon, egy kvázi fix fókusza van, és úgy tudod az általad élesnek kívánt tárgyat élesre állítani, hogy objektivestül, gépestül közelebb, vagy távolabb mész, persze mindezt pár mm-en belül :) nem is véletlen, hogy van makrózáshoz direkt spéci talp az állványokhoz, amivel lehet így mozogni. na nekünk nem volt ilyen, így kézből esélyünk se volt 1 épkézláb képet se csinálni :)
biztos jó obi, jó híre van, de tényleg csak megszállott makrózóknak való, semmi egyébre nem lehet használni.

Canon EF 24-105 F4 L IS
aránylag kicsi (24-70hez képest), nem is túl nehéz, egész kellemes mérete van (28-135 IS-hez hasonló), csak szimpla IS kapcsoló van rajta, nincs mode 1/2. lőttem pár próbaképet vele, nem rossz, de semmi extra, picit aberrál, sarkain már 1.3x crop mellett se 100%os 24mm-en (FF-en szerintem elég szar lehet), nem is tudok többet írni róla. felépítésre is L-es, szóval semmi meglepő, kb ezt vártam, de lehetne jobb. na de azért a 28-135öm helyett akarok egy ilyet :)

Canon EF 24-70 F2.8 L
nagy, nehéz, kb ennyit tudok. elvittük 2 órára, és talán ha 1x raktuk fel gépre, akkor se enyimre. rájöttem hogy nem érdekel, ilyet akkor se akarok, ha nagyon sok pénzem van, nem volt olyan téma, amihez ez kellett volna. ennyi.

#126 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 21:27

folytatás III. :)
(ja a képek közben készülnek photoshop batch-ben. smart sharpen (2 pixel, 50%) és 50%-ra resize (fm pluginnel), aztán átválogatom és megy ki galériába...)

Sigma 12-24 EX DG
sokat ezt se használtam, feltettem gépre, király, jó poén, tetszik a nagylátó, de nem hiányzik nekem, nem is akarok ilyet venni. így nem is tudok/akarok többet írni róla.

na és végére hagytam a 2 kedvencem :)
előre megmondom hogy sose voltam sigma rajongó, nem is akartam/terveztem sigma objektivek vásárlását, bár nyáron az 50-500 eléggé megfogott, de sznob Canonista vagyok :)

Sigma 180 macro F3.5 EX DG HSM
aki előttem visszavitte az nagyon odavolt tőle, hogy milyen jó obi, és a sigmás arc is dícsérte nagyon. feltettem gépre, bár a canonos makró élmény picit elvette a kedvem az egésztől, de már fel voltam rá iratkozva, így elhoztam. pont a solymász bemutató előtt kaptam meg, 2 órára, 1.5 óra volt a solymozás ebből, így nem sok időm volt rá, sajnos nem is találtam sok jó témát abban a fél órában, 1-2 bogár, virág, ennyi. nagyon tetszett, ismét kedvetkaptam a makrózáshoz. az AF aránylag gyors lenne, de sokszor nem állt élesre, csak nehezen. ezt nem értem én eddig azt hittem hogy az AF motor sebessége után vázfüggő minden, úgytudom hogy az 1D-m AF rendszere az egyik legjobb manapság, na mind1, szóval lényeg hogy sokszor nehezen élesített, és összevissza tekergette csak AF-et. amikor élesre állt akkor jó volt, szép képe van. és makrózás mellett "bármi" másra használható, teljesértékű objektív. KELL egy ilyen. (najó inkább canon féle 180 L macro, csak az 2x ennyibe kerül, de ha odajutok, még egy ilyen sigmán is el fogok gondolkodni)

Sigma 2x telekonverter
ez szerencsére nagyon sokáig nálam lehetett, így nagyon sokat használtam is. régóta akarok 2x konvertert, mindenki csak lebeszélni akart róla, mindenki csak szídja őket, most tudtam először komolyabban kipróbálni egyet. 70-200 F2.8 IS L telémhez akarom, néha kell a nagytele, de csak ritkán, így nem akarok (és nem is engedhetem meg) egy nagyobb telét (100-400 L IS) venni, ami nagy, nehéz, nem fér el... szóval marad a telekonverter ami kicsi, könnyű, relativ olcsó, viszont "szar". F2.8 obira feltéve F5.6 lett belőle, AF tökéletesen működött vele, gyorsan, pontosan. 400 mm körül F5.6 mellett sokszor kevés volt a fény sajnos. stabilizátor szerencsére működik, kb 1/80at már odafigyelve könnyen ki lehet tartani asszem. a képe tényleg nem tökéletes, de maximalista létemre azt mondom, hogy ennyi kompromisszum belefér, lerekeszelve meg egész jó. sajnos ez a páros F5.6nál picit aberrál, picit lágy, de ez van. ez is a KELL kategória, de ezt tuti Canont veszek, árban sincs nagy difi, és az mégiscsak "vízálló", és canon, és azt mondják hogy 2x konverterek közül még az a legjobb. amint lesz keretem rá, ez lesz a következő fotóscucc amit veszek (najó előtte egy carbon monopod még bejátszik :))

asszem ennyi, remélem nem hagytam ki semmit, ha igen, akkor majd leírom :)

#127 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 09. 00:15

az ígért képek:
Királyrét 2005 október
iso az változó, full exif van minden képben, de a lényeget felülre is kiírtam...
asszem nagyjából sejthető, hogy melyik kép melyik obival készült :)

#128 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 10. 07:16

Sziasztok! Régebbóta követem figyelemmel a fórumot, viszont 'csak' most regisztráltam.  :)
Küldjétek már el lécci azt a címet nekem is e-mailban, ahol elérhetö az 580EX magyar használati utmutatója, és még pár irás (NatGeo, etc...), amit egy-két oldallal elöbb szólt hozzá egy fórumtárs.  :respect:

#129 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 11. 08:48

Normal latoszogu primeokat nezegetek az 50mm f1.8-asom melle csaladi kepeke foleg, a canon relative jo arban van
Canon EF 28mm f/2.8
felmerult meg
Sigma 28mm f1.8 EX DG Aspherical Macro

ezt ajanljak meg sokan, de ez azert joval dragabb
Sigma 30mm F1.4

Ebben a tartomanyban csak a kitobim van jelenleg, mennyire csalodnek(ha csalodnek) a Canonban az 50mm-essel osszevetve?

#130 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:46

Holnapi beszerzési projekt: Tokina 80-400 4.5-5.6
Erre kiváncsi leszek nagyon. Hétvégén megyek öszerrájchba, ha minden jol megy, magammal viszem.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.