HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#501 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:02

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:49

Láma kérdés. Használtan keresek cuccokat, és mivel egy árban vannak, felmerult bennem hogy melyiket érdemesebb?
Canon 70-200/4 vagy Sigma 70-200/2.8 ?
Köszi

V,

Mondom, hogy Obigyűjtő vagy... :D  :D  :D
:lol:  :lol:

UI.: A Tokina 12-24-es "hosszú" beszámolót mikor kapjuk meg?  :p

Szerkesztette: mtubi 2005. 11. 07. 22:06 -kor

#502 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:06

Kabbe, csak bazáros, adok-veszek :)
Van bármi kulonbseg a DG és a nem-DG jelolesu 70-200 as sigma kozt? Mármint most komolyan. [tom mit jelent a dg, de ez a ketto grammra megegyezik]
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#503 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:09

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 22:02

UI.: A Tokina 12-24-es "hosszú" beszámolót mikor kapjuk meg?  :p

Passz, kerdezz, valaszolok :D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#504 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 21:06

Van bármi kulonbseg a DG és a nem-DG jelolesu 70-200 as sigma kozt? Mármint most komolyan. [tom mit jelent a dg, de ez a ketto grammra megegyezik]

Sry, remélem nem vetted zokon...csak poénkodok... :rolleyes:
:cool:

#505 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:44

Nem sertodok meg nyugi :)

#506 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 22:50

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 22:06

elvileg a DG az a digire optimalizált újabb verzió.
hogy gyakorlatilag mi a különbség az jó kérdés, érdekes lenne egy összehasonlító teszt
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#507 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:01

Igen, azt tom csak mivel mindketto pontosan 1270 gramm, ezert feltetelezem hogy tul nagyot nem változtathattak rajta. A hivatalos szoveg szerint a DG uvegek bevonata más, de oszinten ezt is kétlem, a "sulykulonbség" miatt.

#508 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 00:36

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 21:09

Passz, kerdezz, valaszolok :D

Pl...
Milyen éles a képe a többi Obihoz képest, milyen fogásra, súlyra, mennyire tetszik külsőre?
Milyen gyors a fókusz és mennyire "könnyen" talál pontot a fókusz?
Zajos fókuszálás közben? A Manuál fókuszt próbáltad? Hallottam, hogy "ötletes" az AF és a Manuál fókusz közti váltás...CA és Flare valóban olyan vészes, mint mások írják egyes fórumokon?
Szóval minden ami az eszedbe jut még pluszban...Most is megvennéd, ha nem lenne meg?
Igen-Nem-Miért?

#509 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 07:14

Milyen éles és AF. Ez egy jo kerdés, mert a felfestés szerint 2 méter után már végtelen jon, ennek ellenére néha a 2 méteres csikhoz áll be amikor jóval messzebb fókuszálok, na most adott esetben ennek nincs jelentőssége, máskor viszont ugy tunik hogy van, nem mindig 100% sharp. Ezt nem szeretem benne de szerintem ez inkább egyedi hiba és nem is olyan zavaró mert ritkán jön elő. Mivel én fixen a középső AF pontot használom, ezért kénytelen nem félre-találni ha mondhatom igy, egyebkent tobbekkozt a nagy belátási szög miatt hasznos, nehogy a földet akarja élesre hozni a bolond.
Nem zajos de még nem volt USM obim :)
Külső és súly korrekt, nem nehéz, pont jo. Az MF váltás az olyan hogy egyszeruen magad felé huzod az obi végét (igen az egészet), és ekkor átkapcsol mf módba, és tudod tekergetni a gyűrűt. Hasznos mert nehez eltéveszteni.
CA/flare bajom mégn em nagyon volt. Ami kicsit strapa hogy wide szűrő kell neki azt meg nehez néha szerválni.
Utso: megvenném mert tetszik, és 110-130e forintért szerintem elég jo beruházás.

#510 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 10:54

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 6:14

Milyen éles és AF. Ez egy jo kerdés, mert a felfestés szerint 2 méter után már végtelen jon, ennek ellenére néha a 2 méteres csikhoz áll be amikor jóval messzebb fókuszálok, na most adott esetben ennek nincs jelentőssége, máskor viszont ugy tunik hogy van, nem mindig 100% sharp. Ezt nem szeretem benne de szerintem ez inkább egyedi hiba és nem is olyan zavaró mert ritkán jön elő. Mivel én fixen a középső AF pontot használom, ezért kénytelen nem félre-találni ha mondhatom igy, egyebkent tobbekkozt a nagy belátási szög miatt hasznos, nehogy a földet akarja élesre hozni a bolond.
Nem zajos de még nem volt USM obim :)
Külső és súly korrekt, nem nehéz, pont jo. Az MF váltás az olyan hogy egyszeruen magad felé huzod az obi végét (igen az egészet), és ekkor átkapcsol mf módba, és tudod tekergetni a gyűrűt. Hasznos mert nehez eltéveszteni.
CA/flare bajom mégn em nagyon volt. Ami kicsit strapa hogy wide szűrő kell neki azt meg nehez néha szerválni.
Utso: megvenném mert tetszik, és 110-130e forintért szerintem elég jo beruházás.

Hasonló az AF váltási lehetőség a Sigma 105 DG EX-en is (nekem tetszik).
USM-es Obim csak a 28-135 IS-em van csak (elégedett vagyok vele), sokszor használom portré+emberek+stb-re, ott jól jön a gyorsabb fókusz. Tájképnél nem gond, ha egy pillanattal lassabb, persze nem árt, ha azért gyors  :cool: .
Új, vagy használt Obit vettél? Írtad, hogy néha melléfókuszál az AF, gondolom ez a keresőben jól látszik, ez minden OBI-val előfordul (persze valamelyikkel ritkábban), az OBI és a gép nem tudhatja mindig, hogy mit akarsz fókuszálni...

UI.: Szerintetek inkább vegyem meg egy szürkeimportos helyen (EDigital) drágábban (+10-20), de valamilyen garival, vagy inkább Germániából olcsóbban, de a garit intézhetem én, ha gond van...???

#511 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 11:47

Németorszagbol van ebayen ujonnan számlával.
Sajna a félrefokuszt nem mindeg latni, mert nem olyan nagy.
Kiváló példa: http://www.deviantar.../view/23031009/

#512 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 15:59

mi is volt az a cím ahol utángyártott aksikat árulnak?

#513 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 08. 17:55

Idézet: happy-boy - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 16:59

mi is volt az a cím ahol utángyártott aksikat árulnak?

Lehet hogy nem erre a cimre gondolsz, de en az optiform-nal vettem utangyartottat

#514 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:12

Megtaláltam :)

Nemrég valaki kért képeket a Lowepro öves/mellényes rendszeréről, íme néhány. Amint látható ha nagyon megrakod magad akkor tényleg totál idétlenül fogsz kinézni, de viszonylag kevés cuccal már nem gáz.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ő egyébként Ron Reznik, viszonylag ismert fotós Nikonos körökben:
Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#515 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:13

Forbidden, a középsőt meg nem is találom. ;)

#516 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:18

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 19:16

a 70-200 kérdéshez, én speciel a szigmát használom, koncertre, portréhoz nagyon jó a 2.8

Akkó hadd kérdezzek már. Ennek is enyhén sárgás a képe, mint a 15-30 EX-nek ?

#517 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:26

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 21:13

Forbidden, a középsőt meg nem is találom. ;)

:think: Ez nekem szólt?

link

#518 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 22:27

Idézet: saen - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 20:26

ha ott a vertikális grip a gépen, akkor mér jó, hogy kitöri a csuklóját?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#519 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 06:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 23:27

ha ott a vertikális grip a gépen, akkor mér jó, hogy kitöri a csuklóját?

Azért mert a D1H-n nincsen command dial a vertikális gripen és gondolom az kellett neki...

#520 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 10:56

Idézet: saen - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 6:34

Azért mert a D1H-n nincsen command dial a vertikális gripen és gondolom az kellett neki...

Előre elnézést kérek, távol áll tőlem, h holmi canon-nikon (vallás)háborúban részt vegyek, és tudom, h a D1H nem mai csirke, de...  De nem azt szokták mondani, h a nikonok mennyire ergonómikusak, és kézreállnak, és minden mennyire ott van, ahol lennie kell neki!?

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.