HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#1921 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 17:06

nézd meg térképen, nincs túl messze :)
szállásról nem tudok nyilatkozni, majd saen vagy valaki elmondja.
próbálni ingyen lehet, csak regisztráció kell hozzá
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1922 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 17:09

Idézet: happy-boy - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 18:03

Pesttől kb. hány kilométer? Szállás ott milyen van?
Amiket kilehet próbálni obikat azokat pénzért bérlitek, vagy csak személyi és regisztráció kell hozzá?

Egy óra kocsival, van ott több szálló is, ahol tavaly voltam az elég gáz volt, de legalább olcsó.

Obi (váz, vaku, stb) bérléshez sietni kell, regisztráció szükséges és utána ingyen megkapod ha van még szabad idő. Normál esetben 1 órád van vele, de ha este viszed reggel 9-ig nálad lehet, legalábbis tavaly így volt. Ja és minden nem lesz, tehát teljes kollekcióra ne számíts.

#1923 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 07:58

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 12:03

Vannak objektívek ahol mélységélességi táblázat van rajta, és közvetlen leolvasható.

azert a normalis objektivek tobbsegen ez rajta van. de hogy mit er vele az ember egy digitalis vazon (ugye ez itt nem az analog fenykepezes topicja), az erosen kerdeses! mert ugye mind a circle of confusion, mind az objektiv "hossza" valtozik.. azt persze nem tudom, hogy a kifejezetten digitalis vazakhoz keszitett objektiveken hogy jelolik..

mas: minap gondolkoztam el azon, miert van Canon DSLR topic (raadasul kiemelt), es miert nincs Nikon DSLR. (es persze mas, de az engem kevesbe erint. ;)) nem irigykedem, csak furi. vagy ennyivel elterjedtebb ma magyarorszagon a Canon ebben a szegmensben? mit gondoltok?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1924 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 08:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 7:58

mas: minap gondolkoztam el azon, miert van Canon DSLR topic (raadasul kiemelt), es miert nincs Nikon DSLR. (es persze mas, de az engem kevesbe erint. ;)) nem irigykedem, csak furi. vagy ennyivel elterjedtebb ma magyarorszagon a Canon ebben a szegmensben? mit gondoltok?

Az első DSLR topik a Canon 300D topik volt, akadt, aki annak is kétségbe vonta a létjogosultságát az akkor még alacsony elterjedtségre hivatkozva. Majd bejelentése után valaki nyitott a 20D-nek is, ekkor merült fel, hogy össze kellene ezeket vonni. Nikonból akkor még csak a D70 volt piacon ebben a szegmensben, persze most már ott a többi. Rajtuk múlik, szerintem egy házigazda bármikor átnevezné Nikon DSLR topikra.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1925 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 08:27

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 9:16

Rajtuk múlik, szerintem egy házigazda bármikor átnevezné Nikon DSLR topikra.

Canon népszerűbb ez egyértelmű, de ettől függetlenül jó lenne átnevezni a D70-est Nikon DSLR-re, már beszéltünk róla a topicban, de nem történt semmi az ügyben.

#1926 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 09:18

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 8:27

Canon népszerűbb ez egyértelmű, de ettől függetlenül jó lenne átnevezni a D70-est Nikon DSLR-re, már beszéltünk róla a topicban, de nem történt semmi az ügyben.

Jelezzétek egy házigazda felé az igényt, akár be is lehet zárni a jelenlegi topikot, az új mehetne Nikon DSLR néven kiemelten, az elején linkelve a régire. Vagy átnevezni és kiemelni, de ez már részletkérdés.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1927 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 13:47

Ha minden jól megy, akkor én is megyek Királyrétre!
Majd valahogy megpróbálunk spórolni egy kicsit :)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1928 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 00:11

Tudna valaki nyilatkozni szállási lehetőségekről? Főként az árak érdekelnek :)
Nincsenek nagy elvárásaim, csak legyen egy ágy, négy fal körülötte, tető felette, konektor pár méteres körzetben és tiszálkodási lehetőségek.
Nos?
dolfer

#1929 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 05:24

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 1:11

Tudna valaki nyilatkozni szállási lehetőségekről? Főként az árak érdekelnek :)
Nincsenek nagy elvárásaim, csak legyen egy ágy, négy fal körülötte, tető felette, konektor pár méteres körzetben és tiszálkodási lehetőségek.
Nos?

Kastélyszálló
Tursitaszálló az gáz, de olcsó (1800Ft/éj volt asszem), a szálló részen meglepődnék ha lenne még hely, de próbáld ki, az remélhetőleg jobb, nekem 5k most egy éjszaka ott, de abban már reggeli, vacsi is van. A környéken van még néhány hely, de azokat nem ismerem...

Szerkesztette: saen 2006. 04. 07. 05:26 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 15:58

haliho. "kisse" kiestem a dolgokbol...

milyen 200mmig meno objektivet ajanlatok, ami kb ott kezdodik, ahol a gyari optika "veget er"? az se baj, ha atfedes van. amolyan jo ar/teljesitmeny aranyu darabot.

elore is koszi a segitseget  ;)

#1931 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 16:09

jah igen. 350dhez kellene.

#1932 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 16:09

Idézet: arn - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 16:58

milyen 200mmig meno objektivet ajanlatok, ami kb ott kezdodik, ahol a gyari optika "veget er"? az se baj, ha atfedes van. amolyan jo ar/teljesitmeny aranyu darabot.

Én már két éve használok egy Canon 70-200 F2.8-at (nem IS), elég bitang körülmények közt, főleg az utóbbi hét hónapban kapott a nagy utazás alatt mindent, ami árt a gépnek, de semmi baja, ugyan olyan megbízható, mint új korában. (csak a festék megkopott egy-két helyen). Ugyan ez Sigma 70-200 F2.8, szintén hozza ezt a színvonalat, mondjuk én csak azért vettem Canon-t, mert valahogy strapabíróbbnak éreztem.

UI: mondjuk a 300D-m kicsit visszatartotta a lassú fókusz miatt, de a 30D-vel külön élvezet.  :D

Szerkesztette: BoGyesz 2006. 04. 07. 16:11 -kor

#1933 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 18:39

Idézet: arn - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 16:09

jah igen. 350dhez kellene.

Ha olcsó és aránylag jó kell akkor canon 70-210 3.5-4.5 usm. Ha kompromisszumok nélküli jó telezoom akkor 70-200 F2.8L IS. :)

#1934 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 18:41

Egyéb esetekre meg Canon 70-200/4 :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1935 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 18:44

én is mindenféle L-es 70-200at ajánlanék.
pénz, és igény függő, hogy kinek melyiket. F4 - F2.8 - F2.8 IS
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1936 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 18:48

70-210 és a 4L között nem kevés a difi árban...

#1937 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 19:57

Azért a 4L jobb is...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1938 Felhasználó inaktív   lumi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 07. 23:44

Szerintem meg Sigma 70-200 2,8 Macrot most inkabb mint 4L -t, jol jon az a nehany stop meg ha egy kicsit softabb is lesz (megjegyzem nalam a nem macros penge 2.8-on is). Fekete es szolid, allvanygyuruvel.  Ha hosszutavon szeretned hasznalni inkabb egyszer fektess be ilyen tartomanyba mint 2* lecsereld, ha meg csak rohangalni akkor amit megengedhetsz.

#1939 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 00:33

Idézet: arn - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 16:58

Vagy, ha nem akarsz Xszázezret rákölteni, hanem csak úgy, akkor Canon 55-200 vagy 300(erre nem emlékszem), vagy Tamron 70-300 kb 40K-ért. Nekem ez utóbbi van. Megvagyok vele... Bár biztos vagyok benne, hogy vannak nagyságrendekkel jobb obik, de nekem ez most anyagilag bőven elég volt..
Majd vaku és nagylátószögű után talán egy komolyabbra lecserélem, de addig tökéletes nekem!
dolfer

#1940 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 13:37

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 19:57

Azért a 4L jobb is...

Nocsak, volt 70-210-ed ? :) Háromszor nem jobb.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.