HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2081 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 15:19

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 7:07

Aféle ágyúgolyó futam, komoly verseny nélkül.

:offtopic:

Én néztem a tavalyiról készült filmből részleteket, ott azért elég rendesen tolták 250 felett autópályán, szinte az összes autóban van lézer/radar detektor és előfordul, hogy váltott sofőrrel mennek egyhuzamban 36 órát... Mondjuk valóban sokan elindulnak szórakozásból pl. Minivel és végigdöcögnek az útvonalon.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2082 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 16:12

attól még hogy nyomják, nem feltétlen komoly verseny :)
amolyan magamutogatós utazgatós száguldozós buli.
ahova persze időben oda kell érni, mert csak 1-1 napot vannak 1-1 helyen
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2083 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 19:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 17:12

attól még hogy nyomják, nem feltétlen komoly verseny :)
amolyan magamutogatós utazgatós száguldozós buli.
ahova persze időben oda kell érni, mert csak 1-1 napot vannak 1-1 helyen

asszem délben letáborozok a lánchidnál. de vajon melyik oldalrol jonnek? pestrol buda v forditva? [bár ha bécsbol jonnek akkor buda-pest realisabb]

Szerkesztette: Wyco 2006. 04. 25. 19:39 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2084 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:02

rettentő sok ember lesz :(
tavaly hungaroringen volt, ahova azért ki kell menni, meg talán belépőt is szedtek (bár erre nem emléxek), és így is nagyon sokan voltak. ez meg a város közepén, ingyen, könnyen megközelíthetően....
bár gondolom valami kordonnal el lesz zárva a nép.
hmm tényleg kéne is telefonálnom havernak hogy kapjak valami pass-t amivel be tudok menni kordonmögé meg ilyesmi :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2085 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:09

Miről is van szó? Azt hiszem lemaradtam :(

#2086 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:42

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 21:02

tavaly hungaroringen volt, ahova azért ki kell menni, meg talán belépőt is szedtek (bár erre nem emléxek), és így is nagyon sokan voltak. ez meg a város közepén, ingyen, könnyen megközelíthetően....
hmm tényleg kéne is telefonálnom havernak hogy kapjak valami pass-t amivel be tudok menni kordonmögé meg ilyesmi :D

na max tizre megyek :)
kérj mégegyet plz :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2087 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 21:26

Apropó pass :)

Februárban voltunk barátnőmmel egy koncerten az arénában és a hangosból folyamatosan az szólt, hogy tilos mindennemű kép és hangrögzítő eszközt tilos a koncertre bevinni, akinél ilyen van, az adja le. Mivel én ezt otthon nem tudtam, így bekészítettem 2GB CF kártyát akksit feltöltöttem, stb. Majd a bejárat körül ugye szólt ez a felszólítás, fogtam magam és beraktam a fotóstáskám a hátizsákomba, majd irány befelé (nem fogok a felszerelésem holmi ruhatáros nénire, vagy akár egy vacak zárra bizni).
A kapunál láttam, hogy az előttem lévőket tüzetesen átvizsgálják, igy szóltam a security-snek, hogy van egy gépem, és, hogy mik az alternatívák az elhelyésre. Mondta, hogy "áhh, csak profi gépekre vonatkozik vidd be nyugodtan".
Hozzáteszem, közben mutattam a hátizsákom tartalmát és mutogattam a gépem táskáját.
Bent a koncerten sikerült vagy 20-30 képet készítenem, majd hevesen üvöltözve jött egy másik "kedves" bár munkáját végző feltűnően rövidhajú fiatalamber és kitessékelt. Mondjuk felajánlotta, hogyha leadom a gépem a recepciós csajnak, akkor visszamehetek, de csak a koncert végén kaphatom vissza. Odaadtam. Miután vége lett jelentkeztem is ÉÉÉS vissza is kaptam! Volt ott egy pár :Đ

Kérdésem ez a "rövid" bevezető után:
Hogyan lehet ilyen eseményeken fényképezni legálisan???
Július 18-án Eric Claptonra megyünk (nagy kedvenc, mellesleg szülinapi ajándékom lesz a jegy) és szeretnék jó sok képet erről a kishazánkban rendkívül ritkán megforduló emberkéről és a koncertről.

Ha valaki tudna esetleg segíteni bárhogy, az ne tartsa magában, mert nagyon jó lenne, ha a fenti eset nem ismétlődne meg (bár engedély nélkül már nem viszem oda a gépem) és tudnék rendesen fényképezni!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2088 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 21:38

előre kell akkreditációt kérni. amihez nem árt ha valahova publikálsz, meg van újságíróigazolványod meg ilyesmi. akkor talán. rendezvénytől és szervezőktől függ hogy mit és hogy engednek.

de szerintem 1 mailt/telefont akkor is megér, ha nem publikálsz, és nem vagy hivatásos, ha korrektül elmondod mit és hogy és minek akarsz fotózni...

#2089 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 21:39

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 22:26

Hogyan lehet ilyen eseményeken fényképezni legálisan???

Akkreditációt kell szerezned, amihez meg ismeretség, illetve megfelelő háttér kell. Ha csak most kezdesz el rajta gondolkodni, akkor kb esélytelen... Szervezőket azért keresd meg hátha, de nagy reményt ne fűzz hozzá hacsak nem kerül elő egy régi ismerős.

#2090 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 21:47

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 22:39

Akkreditációt kell szerezned, amihez meg ismeretség, illetve megfelelő háttér kell. Ha csak most kezdesz el rajta gondolkodni, akkor kb esélytelen... Szervezőket azért keresd meg hátha, de nagy reményt ne fűzz hozzá hacsak nem kerül elő egy régi ismerős.

Azt kéne kideríteni, hogy ez nekik jó, vagy rossz, hogy én ott fotózok.
Csak, hogy milyen oldalról közelítsem meg a dolgot.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2091 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 22:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 20:02

... ez meg a város közepén, ingyen, könnyen megközelíthetően....

/off/
Azt még hozzátenném, hogy május 1-jén tart rendezvényt a Várban a Fidesz is. Jó nagy tömeg lesz ott. Én a Lánchíd - Clark Ádám környékére nem mennék akkreditáció nélkül. A kordon meg csak arra jó, hogy nekipaszírozzon a lelkes tömeg. :(
Maradok a Hungexpo-nál, ott is lesz 1-2 autó. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2092 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 22:28

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 20:09

Miről is van szó? Azt hiszem lemaradtam :(

Gumball3000  (2006. május 01. Budapest)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2093 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 23:28

Sürgős segítségeteket kérném, ugyanis 2-3 napon belül kellene készítenem egy költségtervet komplett DSLR fotós felszerelésről. Nem vagyok a témában túl járatos, de gondolom az olcsóbb kategóriában is lehet használható típusokat találni, csak ehhez nekem nagyon sok idő kellene, ami most nincs. Sajnos a költségkeret is adott, emiatt elképzelhető hogy részben vagy egészben használt lenne a cucc. Gévpáz majdnem hogy adott, az optikákkal vagyok bajban. Kit minőségtől jobb, középkategóriát szeretném megcélozni. Mivel a cucc később az enyém lesz fullgagyit semmiképp sem szeretnék. Tudom, hogy ez főleg a témáktól függ, de most próbáljunk meg általánosítani.

A gépváz 20D/30D lenne, alapobjektív Canon EF 50mm F1.8. Kellene még egy nagylátószögű és egy kisebb tele (90-135mm körüli, normális fénynél kézből még használható szinten). Zoom-osak lennének a legjobbak, vagy akár fix is. Mindegyikkel adott esetben gyorsan is kellhet fotózni (autofókusz pontossága mérvadó), attól félek az olcsó "gagyik" nem lesznek jók erre. Sok optikának fókuszálási problémái vannak és erre elég kényes vagyok (nem olyan nagy az a 20D kereső). Ha esetleg vannak bevált típusaitok azt is megköszönném. Objektív tesztoldalt nem tudtok?

Kösz előre is.

Szerkesztette: Freddy001 2006. 04. 25. 23:30 -kor

#2094 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 23:41

a nagyobb fenyero: gyorsabb, pontosabb fokuszalas, jobb manualis fokusz lehetoseg.
fix objektiv: olcsobb, nagyobb fenyero, minimum azonos, de inkabb jobb minoseg.

de szerintem sok hasznos tanacsot nem fognak tudni adni a canon szakertok (en csak kontarkodok itt..), mert mar adottak a preferenciaid, es szerintem amit en mondok sem fog tul nagy informacioertekkel birni. (azert hatha megis..)

ha talan megis adnal egy celteruletet, ott inkabb lehetne tanacsot adni. (meg persze arat sem jeloltel meg, igy persze, hogy a 70-210/2.8 es a 12-24/mittomenmi lesz az elso ajanlat, csak kerdes, hogy van-e az egeszre egy millad!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2095 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 23:44

Egy milla nincs, mondjuk a fele. Persze most lehetne mondani hogy miért nem 350D akkor, de nekem az a kereső kicsi (még a 20D is nagyon kicsi). Újonnan persze már lenne 7-800 azt én is tudom, de annyiért nem fog menni.. Szóval max 400-500 gépvázzal együtt (és hát vaku sem ártana, arra már gondolni sem merek). Célterület amitől a legjobban félek, kiállításfotózás (mondjuk állatokat).

#2096 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 23:45

objektiv tetsztoldalt talalsz itt: http://www.fredmiranda.com/reviews
kamera / objektiv szerinti kepeket pedig itt: http://www.pbase.com/

#2097 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 23:55

Idézet: diab303 - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 0:45

objektiv tetsztoldalt talalsz itt: http://www.fredmiranda.com/reviews
kamera / objektiv szerinti kepeket pedig itt: http://www.pbase.com/

Kösz ez hasznos! Ajánlották a Canon EF 17-40mm f/4L USM típust, annak csak az árával van bajom. :(

Szerkesztette: Freddy001 2006. 04. 25. 23:56 -kor

#2098 Felhasználó inaktív   terekt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 26. 04:19

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 22:28

Üdv!

Érdekelne a hwswdslr.uw.hu-n az E-books-ban felsorolt lista. A magyar nyelvű anyagok némelyikének "igaziját" láttam már, de egyiket sem olvastam. Az angol nyelvű könyvekről meg semmit sem tudok, de ha lenne egy lehetőség belenézni...
Szóval meglehetne-e oldani, hogy pl. 3-4 napig ezek elérhetők legyenek?

- Canon Foto ABC (small).pdf
- Fotózásról utazóknak, nyaralóknak.pdf
- Julie Adair King: Shoot Like a Pro! Digital Photography Techniques.pdf
- Pontról Pontra Portré.pdf
- Dennis P. Curtin: Digital Photography.pdf
- Digital Photography Workflow Handbook.pdf
- A_Digitalis_Fotozas_Muhelytitkai_II.pdf

Előre is köszönettel, Tamás.

#2099 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 05:35

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 22:47

Azt kéne kideríteni, hogy ez nekik jó, vagy rossz, hogy én ott fotózok.
Csak, hogy milyen oldalról közelítsem meg a dolgot.

Két probléma van: kevés embert akarnak csak engedni fotózni és azt sem akarják, hogy túl sok fotó kerüljön piacra.

#2100 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:03

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 23:55

Kösz ez hasznos! Ajánlották a Canon EF 17-40mm f/4L USM típust, annak csak az árával van bajom. :(

El kell dontened, hogy mire kell. Itt is - mint mindenutt mashol - a kompromisszumokrol szol a dolog.
atfogas - kepminoseg - ar
Ebbol a harombol kell kettot valasztanod. A Canon L -es objektivjei (ezek a legjobbak) nagyon dragan esszeru atfogassal nagyon jo kepminoseget kepviselnek. A technikai korlatok miatt eleve nem lehet nagy zoomos objektivet csinalni ekkora szenzorra, ami tokeletes kepet ad. A suly/meret meg fontos lehet, a jo minosegu zoom objektivek mindig nagyok/nehezek, van bennuk anyag.
A prim (nem zoom) objektivek olcson nagyon jo minosegu kepet csinalnak, viszont nincs zoom (atfogas). Cserelgetni kell az obit, vagy labbal zoomolni. Amig lehet :)
Ellenpeldakent letezik pl sigma 18-125-os objektiv (Sigma 18-125mm F3.5-5.6 DC) ami a kit obinal egy fokkal jobb, ugy emlekszem kb 80 ezer forint itthon, viszont az autofokuszaval nemelyeknek gondjai vannak, es a legtobb nem cannon objektivnek (nehol azoknak is) vannak Q&A problemai. Magyarul mindegyik mashogy sikerul, ha szerencsed van borotva eles kepeket csinal, ha nem, akkor meg lehet vele kinlodni.
Ami meg erdekes, hogy ha 1.6x cropos gepet veszel, akkor lehet hozza EF-S mounttal rendelekzo lencseket venni, amik direkt ezekre keszultek, joval kisebbek, es kozepes minoseguek (simanal jobb, L-nel rosszabb).
Ezt viszont full frame gepre nem tudod ratenni.
Erdemes meg korulnezni mashol az EU-n belul, sokat lehet sporolni, foleg ha teljes felszerelest allitassz ossze.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.