Apropó pass
Februárban voltunk barátnőmmel egy koncerten az arénában és a hangosból folyamatosan az szólt, hogy tilos mindennemű kép és hangrögzítő eszközt tilos a koncertre bevinni, akinél ilyen van, az adja le. Mivel én ezt otthon nem tudtam, így bekészítettem 2GB CF kártyát akksit feltöltöttem, stb. Majd a bejárat körül ugye szólt ez a felszólítás, fogtam magam és beraktam a fotóstáskám a hátizsákomba, majd irány befelé (nem fogok a felszerelésem holmi ruhatáros nénire, vagy akár egy vacak zárra bizni).
A kapunál láttam, hogy az előttem lévőket tüzetesen átvizsgálják, igy szóltam a security-snek, hogy van egy gépem, és, hogy mik az alternatívák az elhelyésre. Mondta, hogy "áhh, csak profi gépekre vonatkozik vidd be nyugodtan".
Hozzáteszem, közben mutattam a hátizsákom tartalmát és mutogattam a gépem táskáját.
Bent a koncerten sikerült vagy 20-30 képet készítenem, majd hevesen üvöltözve jött egy másik "kedves" bár munkáját végző feltűnően rövidhajú fiatalamber és kitessékelt. Mondjuk felajánlotta, hogyha leadom a gépem a recepciós csajnak, akkor visszamehetek, de csak a koncert végén kaphatom vissza. Odaadtam. Miután vége lett jelentkeztem is ÉÉÉS vissza is kaptam! Volt ott egy pár :Đ
Kérdésem ez a "rövid" bevezető után:
Hogyan lehet ilyen eseményeken fényképezni legálisan???
Július 18-án Eric Claptonra megyünk (nagy kedvenc, mellesleg szülinapi ajándékom lesz a jegy) és szeretnék jó sok képet erről a kishazánkban rendkívül ritkán megforduló emberkéről és a koncertről.
Ha valaki tudna esetleg segíteni bárhogy, az ne tartsa magában, mert nagyon jó lenne, ha a fenti eset nem ismétlődne meg (bár engedély nélkül már nem viszem oda a gépem) és tudnék rendesen fényképezni!