HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2141 Felhasználó inaktív   kollega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:28

Azért annyira nem hirtelen felindulásból elkövetett a dolog. Már régóta nézegetem a zsákokat, a Tamrac Adventurer 7-est, a Lowepro Orion Trekkert és a Rover AW II-meg körbe is tapogattam és a középső kivételével bele is próbáltam a cuccost. Az első kettő viszont állvány hordozására korlátozottan alkalmas, ezért estek ki a mezőnyből, így maradt a Rover AW. Tenném hozzá, hogy méretben is nagyobb mindkettőnél.

Csak közben kiderült, hogy Lowepro-t ismerősőm tud szerezni olcsón, és beleférne a büdzsébe egy Rover Plus is. Persze ennek hatására az ember természetes módon kísértésbe esik, és elkezdi meggyőzni magát, hogy miért is van szüksége a drágább modellre. A sürgősséget pedig az indokolja, hogy jövő hét végén szükségem lenne rá, viszont csak most pénteken tudná a srác elhozni.

Azt hiszem, hogy csak egy kis biztatás kell, hogy érjem be az eredeti elképzelésemmel, a megmaradt pénzt meg költsem el sörre vagy egyéb rövid távon is hasznos dologra.

Úgyhogy köszi, Saen!  :respect:

Szerkesztette: kollega 2006. 04. 27. 11:38 -kor

#2142 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:39

azert ebben a 24 oraban van lehetoseged bemenni egy boltba, hogy a dragabbat is megtapogasd, nem? nekem az a velemenyem, hogy azoknal az eszkozoknel, amiket az ember "manualisan" hasznal (ugye alapvetoen cipo, ruha, sportszer.. de ide tartozoan a notebook, fenykepezogep) erdemes mindenkeppen megtapogatni, felprobalni, kiprobalni. mert az emberek ergonomiai kivanalmai nagyon kulonboznek. ami jo az egyiknek, az nem jo a masiknak.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2143 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 11:42

Ha nincs bolt akkor ezt az oldalt még ajánlom: CamBags

#2144 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 12:37

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 18:29

Egy lehetőség:
EOS 20D ~280e                                       EU: ~940€
(+ később markolat)
Tokina 12-24mm f/4 ~120e                       EU: ~450€
Canon 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM ~130e EU: ~450€
(Lehetne ehelyett pl. Tamron 28-75mm f/2.8 XR Di, de ez rövid lenne)
Canon Speedlite 430EX ~65e                    EU: ~240€
össz: vakuval~ 600e Ft                             EU: ~2080€ (kb. 550e + posta, vagy benzin és autópálya)

És akkor még nincs táska (15-20e-től-->), CF (1GB ~12e) pótakku (utángyártott  ~5e)
(De pl. a 28-135 IS-t itthon 90-95 körül lehet használtan kapni.)

Visszatérve, nézegettem az általad ajánlott optikákról a teszteket. A 20D váz egyébként konkrétan hol van ennyiért? Tokina 12-24mm f/4, erről nem találtam semmi infót, használsz ilyet azért ajánlottad? Canon 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM, nem rossz átfogás, de sztem túl nagy a tartomány a normális minőséghez, hátrányként kicsit gyenge kontraszot és nagy CA-t írnak a tesztek. A Tamron 28-75mm f/2.8 XR Di már szimpatikusabb, az sem egy olcsó darab, de azt írják lehetnek köztük félresikerült példányok. Addig jutottam egyébként, hogy Canon EF 50mm F1.8 (25e), ezt már csak az ára miatt is meg fogom venni. Amit még kinéztem az a Canon EF 17-40mm F/4L USM, ennek csak az árával lenne bajom (211e). Illetve Canon 70-200mm F/4L USM (172e). Ebben sajnos nincs IS, nagy hátrány. Vaku teszteket még nem néztem, sajnos ebben még annyira sem vagyok jártas mint optikában. Miért pont ezt ajánlottad? Amiket összeírtam elég húzós, ennyit biztos nem akarnak rááldozni, nekem viszont ez az elvásárom, ennél alább nem szeretném adni (elvégre idővel az enyém lenne a cucc). Valahol kompromisszumot kell kötnöm, ezért alapvetően (árban) jónak találom a megoldásodat. Használt vázat szerinted merjek venni?

#2145 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 12:51

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 13:37

Visszatérve, nézegettem az általad ajánlott optikákról a teszteket. A 20D váz egyébként konkrétan hol van ennyiért? Tokina 12-24mm f/4, erről nem találtam semmi infót, használsz ilyet azért ajánlottad? Canon 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM, nem rossz átfogás, de sztem túl nagy a tartomány a normális minőséghez, hátrányként kicsit gyenge kontraszot és nagy CA-t írnak a tesztek. A Tamron 28-75mm f/2.8 XR Di már szimpatikusabb, az sem egy olcsó darab, de azt írják lehetnek köztük félresikerült példányok. Addig jutottam egyébként, hogy Canon EF 50mm F1.8 (25e), ezt már csak az ára miatt is meg fogom venni. Amit még kinéztem az a Canon EF 17-40mm F/4L USM, ennek csak az árával lenne bajom (211e). Illetve Canon 70-200mm F/4L USM (172e). Ebben sajnos nincs IS, nagy hátrány. Vaku teszteket még nem néztem, sajnos ebben még annyira sem vagyok jártas mint optikában. Miért pont ezt ajánlottad? Amiket összeírtam elég húzós, ennyit biztos nem akarnak rááldozni, nekem viszont ez az elvásárom, ennél alább nem szeretném adni (elvégre idővel az enyém lenne a cucc). Valahol kompromisszumot kell kötnöm, ezért alapvetően (árban) jónak találom a megoldásodat. Használt vázat szerinted merjek venni?

Rengeteg Tokina infó van a neten, keress pl. "Tokina 12-24 review" kifejezésre. Magyar teszt is van. Egyébként nagyon jó véleménnyel vannak róla, egyedül a CA sok, nagy kár. A Tamron 28-75 elé 20D-n kell egy nagylátó (esetleg a Tokina), ezt a saját bőrömön tapasztalom. Amúgy brilliáns obi, de vigyél laptopot a vásárláshoz és csinálj vele próbaképeket, nézd meg a laptopon, mert tényleg nagy a minőségi szórás. Ha kifogsz egy normális darabot, nagyon jól jársz vele. Képminőségben hozza a 24-70L szintjét, felépítésben persze nem, de harmadannyiba kerül.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2146 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:08

bogdan: oké, hogy élőben meg kell nézni, csak itt a balkán közepén, legtöbb cucc csak rendelésre van :(

Freddy: én a 2 canon L-es obit feltétel nélkül ajánlom, ha a költségvetésbe belefér.  28-135 IS USM imho nem rossz, nekem is van, bár a nyár folyamán L-re akarom cserélni :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2147 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:10

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 13:37

20D: pl. exc-nél most ennyi (ahogy nézem, a 20D kikerült a hivatalos forgalmazók árlistáiról itthon, helyette 30D van) :(
Tokina 12-24 f/4 nekem nincs (Sigma 15-30 EX-em van), de többen használják itt a fórumon is, és máshol is dícsérik.

Én is ezt ajánlottam volna, hogy 17-40 f/4L, 50 f/1.8 és 70-200 f/4L, csak írtad, hogy max 500e van rá, meg azt is, hogy a 125mm elég. Azért azt nem mondanám, hogy nagy hátrány hogy nincs 70-200 f/4L -en IS (bár tényleg kellemes lenne)
vaku: 430EX van nekem is (meg talán Wyco és mtubi-nak). 65-ért nagyon jó kis vaku. Sigma 500-at nem vennék (az építési minősége miatt), 550EX-et újonan már sehol nem kapsz, az 580EX meg sokszorosa árban a 430EX-nek. :)
Használt vázat én nem vennék.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2148 Felhasználó inaktív   kollega 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:22

Idézet: saen - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 12:42

Ha nincs bolt akkor ezt az oldalt még ajánlom: CamBags

Thx, hasznos volt a link, itt végre ténylegesen bele voltak pakolva cuccok a tatyóba...

Amúgy marad az eredeti elképzelésem szerint a Rover AW II-es. Ez sem kicsi, a Rover Plus pedig jóval magasabb és szélesebb is nála, gyanítom, hogy egy egy napos bringázás alkalmával már igencsak nyűg lenne.

Max. 3 év múlva lecserélem egy nagyobbra, ha az új cuccok nem férnek el benne rendesen, de most bőven elég ez is. Ráadásul egész értelmes mennyiségű felszerelést el lehet benne vinni, úgyhogy még később is praktikus maradhat, ha nem akarok mindent magammal cipelni.

#2149 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:34

"bogdan: oké, hogy élőben meg kell nézni, csak itt a balkán közepén, legtöbb cucc csak rendelésre van" ugyanmar! ki mondta, hogy ott kell megnezni, ahol meg akarja venni az ember, vagy ahol jo aron aruljak? be kell menni a legflancosabb boltba, ahol dupla aron vesztegetik, oszt jol megnezni. es ha dontott az ember, akkor megvenni az olcso helyen. :) ha mar a balkanon elunk, akkor nem art a balkanon felszedett apro praktikakat is hasznalni! :D

"úgyhogy még később is praktikus maradhat, ha nem akarok mindent magammal cipelni." ez jo szempont am! nekem volt regen egy pici, de kenyelmes oldaltaskam, amibe 1 vaz+egyebek jol belefert. kinottem, na. kaptam kedvesemtol ajandekba nagyobb taskat, abba nagyon kenyelmesen elferek, de hat olyan boszme nagy, hogy csak varoson belul hasznalhato. ha kirandulni, turistaskodni megyek, akkor azert meg mindig a kis taskat veszem elo! :)
a forum ma:

#2150 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:46

Freddy001: egyfelol vakuban nyugodtan vegyel nem Canont! sulyos tizezreket tud megsporolni az ember, ha nem rendszervakut vesz, es szerintem butasag, hogy a gyartoi vaku jobb minosegben dolgozna..

masfelol ugye a 28-75 (vagy hasonloak) az 50/1.8-al egyutt olyan furcsa valasztas. atfedi egymast, es igy Teged is (szerintem) zavarni fog, hogy akkor most melyiket is.

marmadfelol: kifejezetten a 100-135-os tele tgartomanyt jelolted meg, mint kivanatost, igy a 28-75 ennek a kivanalmadnak nem felel meg! (a nagylatoszogu zoom, es az alap obi melle igazabol nincs is sok ertelme!)

negyedfelol: ugye az vilagos, hogy ha vakuzol, akkor az IS-nek nincs sok szerepe? a vaku ugye 1/500-1/1000 megvilagitasi ertekkel "befagyaszt" barmit, igy az, hogy 1/200 (nemtom mennyi a max vakuszinkron ezeken a Canonokon..) vagy 1/30-addal fenykepezel az a vakunak mindegy, illetve persze a kornyezo fenyek aranyat allitod vele. igy tehat vakunal nem elethalal kerdese, hogy "lemenj" lassu zaridokre, tehat az IS-t sem kell feltetlenul hasznalnod. nem mondom, jo dolog az, de ha mar valasztani kell egy jobb objektiv vagy egy gyengebb IS objektiv kozott, akkor ebben a felallasban en nem hezitalnek.

tehat, osszefoglalva: en ugyan nem ismerem a Canon rendszeret (hivo Nikon-oskent csak pofatlankodom itt), de a tobbiek leirasa alapjan a 70-210/4 igen jo objektiv lehet! igy ezt, az alapot, es egy szeleslatot szereznek be a helyedben, plusz egy Metz vakut. (az utobbin meg sporolni is tudsz, mert egy 28-as 10-15e Ft-ba kerul hasznaltan, es ha nem is a leheto legjobb, de boven hasznalhato. raadasul ennyi penzert az sem baj, hogy hasznalt: meg akkor is megeri, ha masikat kell venned kesobb.)

uff, en beszeltem. :)
a forum ma:

#2151 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:47

nagyon sok cuccot (pl fotóstáskák) francos, drága helyen se lehet megnézni, és csak rendelésre van :(

B&H-ba besétáltam, ezerféle táska kirakva, egyből ugrik az eladó, hogy segítsen... picit más. (arról nem is beszélve, hogy itthoni ár töredékéért)

Szerkesztette: WiZARD 2006. 04. 27. 13:48 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2152 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 13:51

hasznaltan venni: nehez kerdes! en vettem gepet hasznaltan, de tenyleg nem tudom nyugodt szivvel ajanlani. nagy a rizikofaktor. objektivet viszont szerintem nyugodtan lehet, mar a jobb minoseguekbol, mert az uveg es a "vas" nem annyira fifikas dolog, mint a bit a dslr-ben.. :)
a forum ma:

#2153 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:07

Egy hivatásos fotós ajánlott egy használt 20D vázat, 210e -ért alku nélkül. 1-2e expo van benne és állítása szerint azért cseréli mert 5D-ket vesz és 30D-t a kijelző miatt. Érdemes azért megnézni? Nem sok ez érte?

#2154 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:09

hát ha egy hivatásostól elhiszel 1-2ezer expot...

#2155 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:20

ugyvan! vasarnapi fotosoktol kell venni gepet, azok nem hasznaljak agyon. (taxistol vennel autot? naugye..)
a forum ma:

#2156 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:23

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:20

ugyvan! vasarnapi fotosoktol kell venni gepet, azok nem hasznaljak agyon. (taxistol vennel autot? naugye..)

és honnan tudod egy fényképezőről, hogy hivatásosé volt vagy vasárnapi fotósé?

vázat én se nagyon vennék használtan. (bár régen egy használt 1D-t akartam)

#2157 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:09

hát ha egy hivatásostól elhiszel 1-2ezer expot...

Pedig soknak van tartalékváza amit szinte sosem használ, az ilyeneket pedig érdemes kifogni...

#2158 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:45

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 15:07

Egy hivatásos fotós ajánlott egy használt 20D vázat, 210e -ért alku nélkül. 1-2e expo van benne és állítása szerint azért cseréli mert 5D-ket vesz és 30D-t a kijelző miatt. Érdemes azért megnézni? Nem sok ez érte?

Ha vállalja, hogy a Camera Kft-nél megnézetitek a valós expószámot, és van még rá garancia, akkor megveheted. Ha nem, akkor valami trükközés volt a Cf kártyával (sorszámozás). :) (bár én továbbra sem vennék vázat használtan.)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2159 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 14:46

persze, van masodgep, de a 20D nem az a kategoria, amit masodgepnek hasznaltak volna szerintem. tudni meg onnan lehet, hogy amikor felhivod, akkor kiderul, hogy profi arulja-e, vagy sem. mi ezen a kerdes?
a forum ma:

#2160 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 27. 15:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. ápr. 27., csütörtök - 14:46

plusz egy Metz vakut. (az utobbin meg sporolni is tudsz, mert egy 28-as 10-15e Ft-ba kerul hasznaltan, es ha nem is a leheto legjobb, de boven hasznalhato.

Nagyon jó vakukat gyárt a Metz is, de szerintem ezt a vakut (Mecablitz 28 AF-3C) pont felesleges megvenni. :)
Okok: csak 28-as kulcsszám, a feje nem dönthető/forgatható és nem zoom-os. A minimum, amit vennék 20D-hez az a Metz 44 AF-4-C, de ez is 40e Ft. (44-es kulcsszám, 24-105mm és dönthető zoomfej)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.