Freddy001: egyfelol vakuban nyugodtan vegyel nem Canont! sulyos tizezreket tud megsporolni az ember, ha nem rendszervakut vesz, es szerintem butasag, hogy a gyartoi vaku jobb minosegben dolgozna..
masfelol ugye a 28-75 (vagy hasonloak) az 50/1.8-al egyutt olyan furcsa valasztas. atfedi egymast, es igy Teged is (szerintem) zavarni fog, hogy akkor most melyiket is.
marmadfelol: kifejezetten a 100-135-os tele tgartomanyt jelolted meg, mint kivanatost, igy a 28-75 ennek a kivanalmadnak nem felel meg! (a nagylatoszogu zoom, es az alap obi melle igazabol nincs is sok ertelme!)
negyedfelol: ugye az vilagos, hogy ha vakuzol, akkor az IS-nek nincs sok szerepe? a vaku ugye 1/500-1/1000 megvilagitasi ertekkel "befagyaszt" barmit, igy az, hogy 1/200 (nemtom mennyi a max vakuszinkron ezeken a Canonokon..) vagy 1/30-addal fenykepezel az a vakunak mindegy, illetve persze a kornyezo fenyek aranyat allitod vele. igy tehat vakunal nem elethalal kerdese, hogy "lemenj" lassu zaridokre, tehat az IS-t sem kell feltetlenul hasznalnod. nem mondom, jo dolog az, de ha mar valasztani kell egy jobb objektiv vagy egy gyengebb IS objektiv kozott, akkor ebben a felallasban en nem hezitalnek.
tehat, osszefoglalva: en ugyan nem ismerem a Canon rendszeret (hivo Nikon-oskent csak pofatlankodom itt), de a tobbiek leirasa alapjan a 70-210/4 igen jo objektiv lehet! igy ezt, az alapot, es egy szeleslatot szereznek be a helyedben, plusz egy Metz vakut. (az utobbin meg sporolni is tudsz, mert egy 28-as 10-15e Ft-ba kerul hasznaltan, es ha nem is a leheto legjobb, de boven hasznalhato. raadasul ennyi penzert az sem baj, hogy hasznalt: meg akkor is megeri, ha masikat kell venned kesobb.)
uff, en beszeltem.