HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#2341 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 07:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 8:32

Wizard: ertem en, hogy ezeken at adja az infot. de ha nem adja at, akkor mit ad at a gepnek? pont az eredetit?? nem kerek ez nekem sehogy. (meg mindig elmeleti ertelemben izget.)

ezt az 1.8-as tul szuk dolgot nem ertem. en a filmes gepemen a 2-es blendevel fenykepezett arcoknal is bele tudok ferni, igaz ott valoban egy kisse szuk, ha nem jol fokuszalok. no de a kisebb szenzornal nagyobb a melysegelesseg...

Lehet lemaradtam valamirol, de még most se értem hogy miert nem probálod ki?! Fogd a barátnőt/szomszédot aztan csinálj rola egy adag képet világosban és sötétben F1.8-4ig és kozben mondd neki hogy tomboljon. Legalább megtudod hogy mit és mit nem lesz érdemes a koncerten...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2342 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 07:54

hm. talan mert nem en kerdeztem, es jelenleg nincs hozza felszerelesem? ;)
(de igen, az a jo megoldas!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2343 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:17

jaaabocs :) emellett elsiklottam. akkor az illetékes elvtárshoz szegezném ezen kérdést :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2344 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 8:32

Wizard: ertem en, hogy ezeken at adja az infot. de ha nem adja at, akkor mit ad at a gepnek? pont az eredetit?? nem kerek ez nekem sehogy. (meg mindig elmeleti ertelemben izget.)

asszem akkor marad az eredeti info.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2345 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:30

Egy kis segítség kéne :)
A napokban rendelem meg az állványt (190PROB-ről átpártoltam Királyréti tapasztalatok alapján 055PROB-re - ez fix), viszont fej ügyben vagyok tanácstalan.
486RC2 - gömb
vagy
141RC - 3D
kb. egy árban vannak. Eddig a gömbfejért voltam oda, de makróhoz lehet macerás lenne :)
Egyfelől tetszik a gömb gyorsasága, viszont meginogtam egy csöppet, hogy azzal nem nagyon lehet precízen állítani.
Nos? :think:
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2346 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:51

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:30

A napokban rendelem meg az állványt (190PROB-ről átpártoltam Királyréti tapasztalatok alapján 055PROB-re - ez fix), viszont fej ügyben vagyok tanácstalan.
486RC2 - gömb
vagy
141RC - 3D
kb. egy árban vannak. Eddig a gömbfejért voltam oda, de makróhoz lehet macerás lenne :)
Egyfelől tetszik a gömb gyorsasága, viszont meginogtam egy csöppet, hogy azzal nem nagyon lehet precízen állítani.

141RC ;) -- de ezt már tudod
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2347 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:57

486RC2 - gömb
vagy
141RC - 3D

Lehet, hogy mindjárt elküldesz melegebb éghajlatra, de ezeknél az állványoknál azért van lehetőség a fej cseréjére, hogy a mindenkori felhasználáshoz legjobban illő fejet tegyük rá. Persze a több fej plusz kiadást jelent.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2348 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:09

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 9:16

asszem akkor marad az eredeti info.

bocsanat, nem kotozkodes, de nem igazan ezt kerdezem. adott ugye 11 db erzekelo a gepvazon, es az objektiveken is. ez van a tobbszorozon is ugyanugy. mi tortenne mondjuk, ha egy objektivnel takarnam le ezeket? mit ad at ez a 3 pin? probalom osszerakni, de sehogy sem megy.. ha mondjuk az a valasz, hogy 3 belndenyivel nyitottabbnak hiszi ettol, az kerek lenne. de ez az "eredeti" dolog olyan furcsa..
a forum ma:

#2349 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:14

486RC2 - gömb
vagy
141RC - 3D

Neked kell számbavenned, h mi fontosabb, és az alapján csak te tudod majd eldönteni, h mit hogyan.

Pl. 141RC karjai kiállnak mindenfelé, úgyhogy ha szempont, h könny(ebb)en lehessen szállítani, akkor inkább gömbfej.  Ha a makrón kívül másra is szeretnéd használni, ahol fontos a gyors beállítás, akkor szintén a gömbfej.  Meg úgy általában hosszabb távon a gömbfej egyszerűen csak kényelmesebb.

Ha tényleg a makró a legfontosabb, akkor meg szerintem tökmindegy, amíg nincs (két) makrósíned, addig mindkettő csak elég nehézkesen használható (;
Nekem 486RC2 van, és fordított objektívvel szoktam makrózni (több mint 1x nagyítás), és nem az zavar leginkább, h a gömbfejet nem lehet elég precízen állítani, hanem h amikor beállítottam és rögzítettem a fejet, akkor a markolatot elengedve az objektív súlya miatt az egész egy kicsit lekonyul a gyorscseretalpon lévő gumi rugalmassága miatt. Ha a 141RC-vel tudsz olyat, h a karok segítségével a fényképező érintése nélkül beállítod a megfelelő pozíciót, akkor egy bosszúsággal esetleg kevesebb (;  De akármelyik fejet is válasszad, a gépet függőlegesen emelni/süllyeszteni vagy vízszintesen odébbrakni továbbra is csak durva módon tudod, és hosszútávon ez is bosszantani fog (;

btw, a 488RC2 állítólag csak nem sokkal kerül többe, mint a 486RC2, és annál már külön csavar rögzíti a gömböt és a panorámatalpat...  Ez is jó dolog tud ám lenni.

#2350 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:35

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:57

Lehet, hogy mindjárt elküldesz melegebb éghajlatra, de ezeknél az állványoknál azért van lehetőség a fej cseréjére, hogy a mindenkori felhasználáshoz legjobban illő fejet tegyük rá. Persze a több fej plusz kiadást jelent.

Nem küldelek el. Tudom :) Csak nem tervezem a jövőben, h veszek másik fejet is. És így egy olyat kéne választani, ami univerzálisabb.
Királyrét után ismét megszerettem a 3d fejeket.
dolfer

#2351 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:42

Idézet: szeder - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:14

Neked kell számbavenned, h mi fontosabb, és az alapján csak te tudod majd eldönteni, h mit hogyan.

Pl. 141RC karjai kiállnak mindenfelé, úgyhogy ha szempont, h könny(ebb)en lehessen szállítani, akkor inkább gömbfej.  Ha a makrón kívül másra is szeretnéd használni, ahol fontos a gyors beállítás, akkor szintén a gömbfej.  Meg úgy általában hosszabb távon a gömbfej egyszerűen csak kényelmesebb.

Ha tényleg a makró a legfontosabb, akkor meg szerintem tökmindegy, amíg nincs (két) makrósíned, addig mindkettő csak elég nehézkesen használható (;
Nekem 486RC2 van, és fordított objektívvel szoktam makrózni (több mint 1x nagyítás), és nem az zavar leginkább, h a gömbfejet nem lehet elég precízen állítani, hanem h amikor beállítottam és rögzítettem a fejet, akkor a markolatot elengedve az objektív súlya miatt az egész egy kicsit lekonyul a gyorscseretalpon lévő gumi rugalmassága miatt.   Ha a 141RC-vel tudsz olyat, h a karok segítségével a fényképező érintése nélkül beállítod a megfelelő pozíciót, akkor egy bosszúsággal esetleg kevesebb (;  De akármelyik fejet is válasszad, a gépet függőlegesen emelni/süllyeszteni vagy vízszintesen odébbrakni továbbra is csak durva módon tudod, és hosszútávon ez is bosszantani fog (;

btw, a 488RC2 állítólag csak nem sokkal kerül többe, mint a 486RC2, és annál már külön csavar rögzíti a gömböt és a panorámatalpat...  Ez is jó dolog tud ám lenni.

Nah ez az, amiért félek a 486-ostól, mert látom, hogy kicsivel többért sokkal jobbat kaphatok.
Viszont már az állvány is csak kicsivel több (190prob->055prob - 8K), akkor a fejre is rájön még további ~5K... :(
Valószínü, hogy veszek most egy 3D-set, aztán később egy 488-asat.
Királyréten beleszerettem a 10-20-as sigmába... Aztán az (is) nagyon jól mutatna a gépen :)
dolfer

#2352 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:55

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:42

Nah ez az, amiért félek a 486-ostól, mert látom, hogy kicsivel többért sokkal jobbat kaphatok.
Viszont már az állvány is csak kicsivel több (190prob->055prob - 8K), akkor a fejre is rájön még további ~5K... :(
Valószínü, hogy veszek most egy 3D-set, aztán később egy 488-asat.
Királyréten beleszerettem a 10-20-as sigmába... Aztán az (is) nagyon jól mutatna a gépen :)

:offtopic:

Láttam a linkeden, hogy fényképeztél Purple koncerten. Rögtön be is sárgultam az írígységtől. :irigy: Hogy sikerült? Sajtóigazolvánnyal, ismerős rendezővel, vagy becsempészted a cuccot (bár az nem könnyű)?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2353 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:37

állvány, fej, stb..
Nehogy erre tévedjen saen, mert belinkel egy jó kis carbon Gitzo/RRS/Arca-Swiss kombót. :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2354 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:44

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 12:37

állvány, fej, stb..
Nehogy erre tévedjen saen, mert belinkel egy jó kis carbon Gitzo/RRS/Arca-Swiss kombót. :Đ

Itt vagyok :) Igazából csöndbe maradok, mert úgyis "enyhén" meglepődik mindenki amikor megpróbálom elmagyarázni miért érdemes $1000+ értékben ilyesmit venni...

Szerkesztette: saen 2006. 05. 05. 11:45 -kor

#2355 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:50

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:55

vagy becsempészted a cuccot

... :)

70-300-as telével :)
20-30 képet lőttem az elején, azt ki is zavartak :) elvették a gépet.
Mondták, h koncert végén visszakapom és most tűnjek vissza. A képeket nem töröltették le velem :)
Csak elég szar minőségben sikerültek, viszont úgy voltam vele, hogy ennél most nem érdekel :Đ
dolfer

#2356 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:54

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 12:44

Itt vagyok :) Igazából csöndbe maradok, mert úgyis "enyhén" meglepődik mindenki amikor megpróbálom elmagyarázni miért érdemes $1000+ értékben ilyesmit venni...

Nem nagyon kéne győzködni, ha lenne már egy 70-200 2.8-asom, egy 580EX vakum, 10-20-as sigmám, ... és 1000$+ pénzem is :)
Így viszont muszáj "beérnem" egy 055Prob-vel és egy 141RC-vel.
Ha ezek megvannak, magam kereslek fel, hogy segíts választani :Đ
Annyit módosítanék, hogy lehet, belefér még egy 029-es 3d fej is :)

/off
sean, nincs msn cimed? Pü-ben esetleg?

Szerkesztette: Dolfer 2006. 05. 05. 12:05 -kor

dolfer

#2357 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 11:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:09

bocsanat, nem kotozkodes, de nem igazan ezt kerdezem. adott ugye 11 db erzekelo a gepvazon, es az objektiveken is. ez van a tobbszorozon is ugyanugy. mi tortenne mondjuk, ha egy objektivnel takarnam le ezeket? mit ad at ez a 3 pin? probalom osszerakni, de sehogy sem megy.. ha mondjuk az a valasz, hogy 3 belndenyivel nyitottabbnak hiszi ettol, az kerek lenne. de ez az "eredeti" dolog olyan furcsa..

Mi, szegény hobby fotósok ezt honnan tudnánk? Még a Sigma mérnökeinek sem sikerült teljeskörűen és tökéletesen visszafejteni az EOS kommunikációt. :Đ (licenszelés hiányában ERR99 régebbi obiknál)

Ha megjön a 2x-ezőm, akkor majd megnézem, hogy mit ír az exifbe normálisan, és leragasztva. :)
Most megnéztem egy képet IrfanView-val, ilyen értékek vannak pl., hogy
MaxApertureValue: F4.0
Ragasztás nélkül a 2x-ező miatt a MAV F8 lenne, és a váz letiltaná az AF-et. Gondolom leragasztással azt "füllenti" a váznak, hogy a MAV marad F4. Ha jól tudom, akkor a Focal Length-et sem továbbítja, így az is 70-200 marad.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2358 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:11

Idézet: saen - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 12:44

Nem lepődünk meg, csak nincs rá pénzünk. :Đ

#2359 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:16

Nah...029-es 3d fej megrendelve :p
Állvány 2 hét múlva  :reklamacio:
dolfer

#2360 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:20

eszpe: kivancsian varom az exif adatokat. a "leragasztassal fullent" nekem kommunikacioilag nem jon ossze. fullenteni ugye ugy lehetne, ha mast mondok helyette. ha meg leragasztom, akkor nem mondok semmit...

nem lehet, hogy ezek utan ugy fog mukodni, mint egy manualis ebben a kerdesben? azaz NEM mondja meg a max aperture erteket, csak az ahhoz kepesti eltolast.. na?
a forum ma:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »