HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések IV.

#341 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 06. 15:21

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 14:24

Lehet volt már róla szó, de bődeletesen hosszú ez a topik..

Szóval: új WinXP Pro install SP2-vel, majd windows update akart volna jönni, de nem jött: Error number: 0x80072EFD

Ez a pár hónappal ezeleött bevezetett védelem miatt van ? Critical update-k sem jönnek le, azoknal origi XP nélkül is csorogniuk kéne, nem ?

Tűzfal kikapcs, Ad-Watch kikapcs, NAV auto-protect kikapcs, csak az élő internet kapcsolat maradt és más semmi...

Mi ez ? Hogy tudnám updatelni az XP-met, ha a védelem (origi) miatt van ez ?

Ez az ami engem is érdekelne.
Helyi rendszergazdák azt mondják,hogy ha sp2-vel telepítesz friss rendszert akkor nem kell izgulni,mert a lényeget tartalmazza, és kisebb kiegészítéseket le lehet szedni...
Jól mondják? Most állok egy xp-reinstall elött, szóval igazán fontos lenne a megoldás....
Köszi.

#342 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 17:13

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 15:29

A megosztott meghajtó szintén XP-n van? Csinálj rá ugyanolyan user/pass párost, amivel a "kliens" gépről rájelentkezel. Nem is fogja kérni a jelszót.

Nem másik XP-s gépen van a megosztás. Egy kis Asus file serveren csináltam a megosztást.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#343 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:57

hali.
partíciós táblám asszem gallyra ment. a rendszervinyómról (winxp, ntfs) nem tudok bootolni. felraktam a másik merevlemezre egy xp-t, azt indítottam el, de ott sem látja a partíciókat kezelő menedzser (ott, ahol látom az optikai meghajtókat, meg ahol látom a merevlemezenként egy színes "bar"-ral a partíciókat, Gestione disco - olaszul). mit tegyek ilyenkor? fixmbr? az röpíti az adatokat a lemezről?
.SzPA

#344 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:06

Idézet: adik - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:57

hali.
partíciós táblám asszem gallyra ment. a rendszervinyómról (winxp, ntfs) nem tudok bootolni. felraktam a másik merevlemezre egy xp-t, azt indítottam el, de ott sem látja a partíciókat kezelő menedzser (ott, ahol látom az optikai meghajtókat, meg ahol látom a merevlemezenként egy színes "bar"-ral a partíciókat, Gestione disco - olaszul). mit tegyek ilyenkor? fixmbr? az röpíti az adatokat a lemezről?

Próbáld meg egy linux alá bemountolni a vinyót. Mondjuk egy knoppix alá. Telepíteni sem kell, mert cd-ről fut. Windows-os megoldást nem tudok erre.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#345 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:08

Idézet: 1soproni - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:06

Próbáld meg egy linux alá bemountolni a vinyót. Mondjuk egy knoppix alá. Telepíteni sem kell, mert cd-ről fut. Windows-os megoldást nem tudok erre.

bocsi, rosszul írtam. szóval hardwareként a hardverkezelőben megvan a vinyó, a partíciókat nem látom "csak"...
tulképpen ilyenkor kell fixmbr-ni ha jól tudom (javítsatok ki légyszíves, ha nem). ami érdekelne az az adatok. újratelepítem a wint, az ne mérdekel, a dokumentumok legyenek meg! viszont a kérdéses vinyó 2 felé van vágva, és egyik partíciót sem látom. pedig nagyon jó lenne...

Szerkesztette: adik 2005. 11. 07. 15:10 -kor

.SzPA

#346 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:30

Sziasztok!

WinXP Prof. fut a gépemen SP2-vel. Beállítottam két felhasználói fiókot: 1. a sajátomat rendszergazdának jelszóval, 2.  a másikat korlátozottnak jelszó nélkül. Kérdésem, hogy lehet e a windows saját jelszaván kívűl valamilyen jelszavas védelmet tenni a felhasználói fiókomra mert azt a hugom és a programozó pasija állandóan feltörik. Létezik valami jó progi XP-re ami le tudja jelszavazni még pluszban?
Előre is köszönöm a segítséget!

#347 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 08. 18:02

Van 2 usb-s Bluetooth adapterem. Az egyik régebben (nem a csatolt Blue manager, hanem valami MSI szoftverrel) működgetett. Voltak gondok az újracsatlakozásokkor, de megyegetett. Most vettem egy Cellink BTA3100 asat.
Simán megy ez is, a másik is az XP prof hun SP2 saját szoftwarével. A pcsuite is hibátlanul műxik. Igenám, de más nem is. Nem tudok (pl. asus mypal620 as)  palmommal semmiylen servicét tallózni. Azt mondja, a gépnek összesen 1db van, ahhoz sem tudok csatlakozni. Szal, palmon sinkronizációja marad a dokkolóval és  a fileok, zenék átvitele is. A teló persze simán megy, oda csak a pcsuite kell, hogy faszán men jen.

Milyen progival, móddal, szofterrel tudnám tallózni, megjeleníteni a szolgáltatásokat? (audio gateway, serial port, file transfe, network.....)

Sokat dobna, ha tudnátok segíteni nekem ebben.

??

köszike.

Tisztelettel, Sanyi.

#348 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 19:21

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. nov. 6., vasárnap - 14:21

Ez az ami engem is érdekelne.
Helyi rendszergazdák azt mondják,hogy ha sp2-vel telepítesz friss rendszert akkor nem kell izgulni,mert a lényeget tartalmazza, és kisebb kiegészítéseket le lehet szedni...
Jól mondják? Most állok egy xp-reinstall elött, szóval igazán fontos lenne a megoldás....
Köszi.

Szögezzük le már végre : AZ XPSP2 bőven elég lesz egy friss XP-nek ?

#349 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:35

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 19:21

Szögezzük le már végre : AZ XPSP2 bőven elég lesz egy friss XP-nek ?

Igen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#350 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 20:40

Idézet: Levin - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 17:30

Sziasztok!

WinXP Prof. fut a gépemen SP2-vel. Beállítottam két felhasználói fiókot: 1. a sajátomat rendszergazdának jelszóval, 2.  a másikat korlátozottnak jelszó nélkül. Kérdésem, hogy lehet e a windows saját jelszaván kívűl valamilyen jelszavas védelmet tenni a felhasználói fiókomra mert azt a hugom és a programozó pasija állandóan feltörik. Létezik valami jó progi XP-re ami le tudja jelszavazni még pluszban?
Előre is köszönöm a segítséget!

Lehet, hogy csak keylogger fut, de a rendszergazdi jelszó törésére más mód is van, bár olyankor megváltozik a jelszó is.
Család ellen nincs orvosság.
Szerezz be egy kisebb vinyót, amivel otthagyod a gépet, a sajátodat rackelve használod, ha elmész otthonról, kiveszed.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#351 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:52

Idézet: Levin - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 17:30

mert azt a hugom és a programozó pasija állandóan feltörik.

:offtopic: Én meg a kezét törném le...

Szerkesztette: 1soproni 2005. 11. 09. 08:53 -kor

Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#352 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 08:55

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 18:02

Van 2 usb-s Bluetooth adapterem. Az egyik régebben (nem a csatolt Blue manager, hanem valami MSI szoftverrel) működgetett. Voltak gondok az újracsatlakozásokkor, de megyegetett. Most vettem egy Cellink BTA3100 asat.
Simán megy ez is, a másik is az XP prof hun SP2 saját szoftwarével. A pcsuite is hibátlanul műxik. Igenám, de más nem is. Nem tudok (pl. asus mypal620 as)  palmommal semmiylen servicét tallózni. Azt mondja, a gépnek összesen 1db van, ahhoz sem tudok csatlakozni. Szal, palmon sinkronizációja marad a dokkolóval és  a fileok, zenék átvitele is. A teló persze simán megy, oda csak a pcsuite kell, hogy faszán men jen.

Milyen progival, móddal, szofterrel tudnám tallózni, megjeleníteni a szolgáltatásokat? (audio gateway, serial port, file transfe, network.....)

Sokat dobna, ha tudnátok segíteni nekem ebben.

??

köszike.

Tisztelettel, Sanyi.

Nézz körül az bluetooth eszközöknél a vezérlőpultban. Szerintem csak új COMportot kell hozzáadni.

#353 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 09:02

Idézet: adik - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:08

bocsi, rosszul írtam. szóval hardwareként a hardverkezelőben megvan a vinyó, a partíciókat nem látom "csak"...
tulképpen ilyenkor kell fixmbr-ni ha jól tudom (javítsatok ki légyszíves, ha nem). ami érdekelne az az adatok. újratelepítem a wint, az ne mérdekel, a dokumentumok legyenek meg! viszont a kérdéses vinyó 2 felé van vágva, és egyik partíciót sem látom. pedig nagyon jó lenne...

Fixmbr-rel óvatosan! Lehet, hogy megoldja a problémádat, de könnyen el is szállhatnak az adatok.
Továbbra is egy Live linuxot javasolnék és az adatok átmentését egy másik vinyóra.

#354 Felhasználó inaktív   Denton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 11:36

Sziasztok!

Bocs, ha már volt szó róla, de némi visszaolvasás és a kereső ellenére nem találtam választ egyszerűnek tűnő kérdésemre. Szóval. Hogyan lehet XP alatt ablakban futtatni amúgy "teljes képernyős" programokat (pl. játékokat)? Esetleg van valami egyszerű beállítás, vagy segédprogram?

D.

#355 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:27

Sziasztok!

Nem vagyok igazán hozzáértő, ezért is teszek fel kérdést a témában.

A helyzet a következő: újrainstalláltam barátnőm gépét, miután kapott egy kombinált féreg/vírus támadást. Teljes gyalu volt, de most már úgy próbáltam megcsinálni, hogy kisebb legyen a fertőzés esélye. Van egy 4.5 gigás rendszer partíció, a maradék pedig az adatoknak és progiknak készült. XP Sp2 van rajta, plusz néhány féregirtó és vírusölő és egy tűzfal.

És most jön a lényeg: a felhasználók sima "user"-ek, nem rendszergazdik, így elvileg kevesebb gonoszság fér hozzá a lényeghez. Ebből is fakad a probléma: nem tudom kellőképpen beállítani a rendszert.

Van egy telebankos program, ami csak rendszergazdaként fér hozzá a biztonsági kulcsához, sima userként indítva hibaüzenettel megtagadja az engedelmességet. Létezik olyan opció vagy kapcsoló, amivel rá lehet bírni a rendszert, hogy a sima júzer is rendszergazda jogokkal futtathassa azt az egy programot? A jelszót nem akarom megadni barátnőnek, mert csak elfelejti, aztán meg a vesződséget sem szereti, hogy "run as" és hasonlók. Tehát kapásból rootként kéne futnia a programnak. Erre megoldás?

A másik dolog nem ilyen fontos, de talán erre is lehet megoldást találni. Minolta PagePro1300W nyomtató van a gépen, aminek van egy kis monitorozó programja. Ez elindul minden alkalommal és mutatná a toner állapotát, a papírok helyzetét és mindenfélét.
Nos, ez sima user esetén nem látja a spooler-t, ezért hibaüzenettel leáll. Erre is tudtok megoldást?

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
.
.
.

#356 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 16:10

Sziasztok,

Hogyan lehet (ha lehet) megoldani azt, hogy ne csináljon az XP automatikusan System Volume Information mappát egy adott meghajtóra? :confused:

Köszi
Weblap: Terragen Images

#357 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 16:25

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 17:10

Sziasztok,

Hogyan lehet (ha lehet) megoldani azt, hogy ne csináljon az XP automatikusan System Volume Information mappát egy adott meghajtóra? :confused:

Köszi

Rendszer visszaállítás kikapcsolása?
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#358 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 17:05

Idézet: Mészike - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 17:25

Rendszer visszaállítás kikapcsolása?

Ezt próbáltam már, az lehet, hogy nem hozza így létre, de továbbra sem tudom letörölni a már korábban létrehozottat.
Weblap: Terragen Images

#359 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 18:06

Kérdés:

A winfos frissítés ugyebár feltesz egy rosszindulatú szoftvereket eltávolító eszközt (gyk. antispyware-t). Na most ez hol van, hogy lehet elindítani? Gondoltam megnézemmá milyen, de nem találom sehol...

winsux
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#360 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 19:55

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:27

Sziasztok!

Nem vagyok igazán hozzáértő, ezért is teszek fel kérdést a témában.

A helyzet a következő: újrainstalláltam barátnőm gépét, miután kapott egy kombinált féreg/vírus támadást. Teljes gyalu volt, de most már úgy próbáltam megcsinálni, hogy kisebb legyen a fertőzés esélye. Van egy 4.5 gigás rendszer partíció, a maradék pedig az adatoknak és progiknak készült. XP Sp2 van rajta, plusz néhány féregirtó és vírusölő és egy tűzfal.

És most jön a lényeg: a felhasználók sima "user"-ek, nem rendszergazdik, így elvileg kevesebb gonoszság fér hozzá a lényeghez. Ebből is fakad a probléma: nem tudom kellőképpen beállítani a rendszert.

Van egy telebankos program, ami csak rendszergazdaként fér hozzá a biztonsági kulcsához, sima userként indítva hibaüzenettel megtagadja az engedelmességet. Létezik olyan opció vagy kapcsoló, amivel rá lehet bírni a rendszert, hogy a sima júzer is rendszergazda jogokkal futtathassa azt az egy programot? A jelszót nem akarom megadni barátnőnek, mert csak elfelejti, aztán meg a vesződséget sem szereti, hogy "run as" és hasonlók. Tehát kapásból rootként kéne futnia a programnak. Erre megoldás?

A másik dolog nem ilyen fontos, de talán erre is lehet megoldást találni. Minolta PagePro1300W nyomtató van a gépen, aminek van egy kis monitorozó programja. Ez elindul minden alkalommal és mutatná a toner állapotát, a papírok helyzetét és mindenfélét.
Nos, ez sima user esetén nem látja a spooler-t, ezért hibaüzenettel leáll. Erre is tudtok megoldást?

Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!

1. Legegyszerubb, ha a programokat az adott felhasznalonal telepited. Addig rendszergazdai jogot adsz neki, mert igy a letrejovo konyvtarakra megfelelo jogosultsaga lesz a felhasznalonak. Persze ez csak egy felhasznalonal igaz. (Banki szoftvernel es a nyomtatonal is)
2. Megnezed a runas /savecred kapcsoloval, ha nem home az XP. (Banki)
3. A bonyolultabb, hogy megnezed az adott program (banki es nyomtato) mit muvel, hova nyulkal valojaban es oda kiosztod a megfelelo jogosultsagokat:
http://www.sysintern...ssExplorer.html

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.