HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista II. avagy Longhorn

#2661 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 09:29

Nálam egy 3200+ -os Athlon64 adja a powert 2400-ra húzva, 2x512 ddr, X800XT. A vista egy 8mb cache-es 200Gigás Seagate-re van feltolva úgy hogy semmi más nincs mellette.
A bootolástól a gép haszálatba vételéig, háááááát van vagy 3-4 perc, ami azért nem az a kb. 35-40 mp mint amit az XP alatt megszoktam, de én még bizakodom hogy ezen a részen még sokat optimalizálnak, hiszen jó pár hónap van még a megjelenésig. miután felállt úgy hogy semmi más progi nem fut megeszik vagy 5-600 megát a memóból, ami nem akkora gáz, de ha van még csomó szabad akkor miért hörög a vinycsi ha egy total commandert nyitok, vagy egy sajátgépet? Sőt ha jobban belegondolok a vinyó egyfolytában kavar, néha ha nem nyúlok semmihez sem akkor is rázendít, de annyira lefogja a gépet hogy alig tudok valamit csinálni. Hörgés közben task manager, ránézek és azt látom hogy proci tehelés 0 és 5 % között van  :confused:  Csak tudnám mi a szart csinál ilyenkor!

A másik nemtom találkozott-e vele valaki vagy csak egyéni nyomor, hogy néha egérkattintásra nemtörténik semmi!!!!!!!! megnyitok egy ablakot rá akarok kattintani mondjuk az ok-ra és elkékül a gomb mikor föléviszem a mutatót de a gombnyomás nem történik meg, csak tab-bal odaugorva meg space-el megnyomva műxik! Ezt egyébként az admirálisban vettem észre ahol eszeveszettül kattingattam de nem történt semmi :) Már megilyedtem hogy megváltoztatták kedvenc játékom szabályait :D
Egeret is kicseréltem hátha nem szereti /mondjuk nemtom mi a sz@rt ne szeretne rajta/ de semmi sem változott.

Egyébként nagyon tetszik az új win, rengeteg apró de annál inkább fontos-tetsztős-hasznos dolgot találtam eddig benne. Bízom benne hogy SOKAT tudnak javítani a működési sebességen mert ez így jelen formájában függetlenül a gépben lévő memória mennyiségétől nem túl használható! Ezt azért mondom mert havernál hasonló gép 2x 1 giga ddr-el és ugyanaz a jelenség mint nálam. De mivel ez Béta szoftver ezért nem is mondok inkább semmit, megvárom a véglegeset. Ha jó lesz a full akkor először kipróbálom valakiét mert potyára nem adok ki ennyi pééézt.

Ja és az Aero Glass-ba frankón beleszerettem :)
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2662 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:47

Aki ezt használja úgyis tesztelget, így melegen ajánlom a böngészők közül a Minefield-et, igaz ez a firefox 3.0a1 neve, de szerintem a legközelebb áll felhasználói szemszögből a 7-es explorerhez, ami nálam még mindig több buggal működött.( nem jól jeleníti meg az iwiw oldalakat...sem.) :up:
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#2663 Felhasználó inaktív   FLeK0 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 23:18

Idézet: kecsawi - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 23:47

Aki ezt használja úgyis tesztelget, így melegen ajánlom a böngészők közül a Minefield-et, igaz ez a firefox 3.0a1 neve, de szerintem a legközelebb áll felhasználói szemszögből a 7-es explorerhez, ami nálam még mindig több buggal működött.( nem jól jeleníti meg az iwiw oldalakat...sem.) :up:

ott inkabb az uzemeltetoknek kell frissiteni.

#2664 Felhasználó inaktív   csaba_27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 08:40

sziasztok
A problémám a következő a firefox bookmarkját szeretném ie alá beexportálni de miután ezt megtettem az ie-ben nem jól jelennek meg az ékezetes mappa illetve oldalnevek a favorites menüben

Ez már az XP ben is igy volt nálam mi lehet agond?

Üd Csaba

#2665 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:04

Idézet: FLeK0 - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 0:18

ott inkabb az uzemeltetoknek kell frissiteni.

ááá, az ie7 nagyon durva renderhibákkal küzd, többek között a teljesen szabványos negativ margózásba is beletörik erősen.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#2666 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:16

Az én gépemmel (lásd:aláírás) szerintetek érdemes lesz majd áttérni a Vistára(ha kijön a full)?
vagy inkább maradjak a jóöreg xp-nél? :think:
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2667 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:34

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 10:16

Az én gépemmel (lásd:aláírás) szerintetek érdemes lesz majd áttérni a Vistára(ha kijön a full)?
vagy inkább maradjak a jóöreg xp-nél? :think:

Menni fog a Te gépeden is! A vista inkább a a memória mennyiségére és a gyors diskalrendszerre érzékeny mint a proci sebességére! a videókártyád futatni fogja az Aero Glass-t, max. nem 2048-ban :)
Nálam eddig a procikihasználtság 0 és 10 % között mozog üresjáratban.

A Minimum az 1 ghz-es proci, Te ezt jócskán megütöd, szerintem a végleges verzió jól fog futni
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#2668 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:43

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 10:34

Menni fog a Te gépeden is! A vista inkább a a memória mennyiségére és a gyors diskalrendszerre érzékeny mint a proci sebességére! a videókártyád futatni fogja az Aero Glass-t, max. nem 2048-ban :)
Nálam eddig a procikihasználtság 0 és 10 % között mozog üresjáratban.

A Minimum az 1 ghz-es proci, Te ezt jócskán megütöd, szerintem a végleges verzió jól fog futni

Min 1ghz-es proci. Na jah, de ennyivel még az office se fog menni. 1 giga ram is max böngészni, 1 ablakban + office. :D Ha játék is kell, vagy komolyabb alkalmazás akkor min. 2G RAM, GF6-7+, stb. Bár XP-hez is már ez kell.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2669 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 09:58

hmm neked sincs ám sokkal jobb géped :D
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2670 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 10:06

Idézet: Gaspy - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 10:58

hmm neked sincs ám sokkal jobb géped :D

Lassú is.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2671 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:30

Jaj de jo volt megint egy kis winfosozat olvasni megint.Valaki legyszives valaszolja meg nekem azt a kerdest,hogy miert a lamak kezdik mindig ezt? :think: Valahogy win 2000 ota,aki kicsit is ert pc-hez,tudja rendesen hasznalni a microsoft termekeket....en legalabbis igy vettem eszre.

#2672 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 21. 13:39

Valahol (magyar vagy külföldi fórumokon), valaki talált már olyan Flash eszözt, amivel a Prefetch-et (jól írtam  :think: ) működésre lehet bírni, és nem találja a Vista túl lassúnak?

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 06. 21. 13:39 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2673 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 14:13

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 14:30

Valaki legyszives valaszolja meg nekem azt a kerdest,hogy miert a lamak kezdik mindig ezt? :think:

Sokan nem tudják felfogni, hogy legtöbbször nem az oprendszerben van a hiba, hanem abban, aki a billentyűket prücögteti. :)

#2674 Felhasználó inaktív   Civilization 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 21. 15:30

debaj es 20joe20 okoskodas helyett akkor halljunk valami hozzaertobb szoveget is mert ez a magas lorol lenezes mindent elmond rolatok azon tul hogy csak a szatok jar.....

udv

Civ

ui.: a winfost igazan kierdemli mind a mai napig egy igazan jo rendszert meg nem tudtak osszehozni redmondiak szal nem ertem ezt , de biztos MS parnaval alszol el minden este :DD LOL

#2675 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:14

A nevükben nem beszélhetek, viszont mint eladó elmondhatom, hogy a reklamációk és hibák nagyon nagy részét tényleg user error okozza. Az nem baj ha valaki nem ért hozzá, de az igen, ha azt hiszi az OS telepítése az Enter nyomkodásából áll ... a stabil OS nem azt jelenti szvsz, hogy szénné installáljuk (inkompatibilis, bétás vagy ezeréves driverekel), meg egy halom félkész, spyware-es szoftverrel amit el se lehet távolítani normálisan, és akkor nem fekszik meg.

(Mondjuk nem láttam még OS-t, ami tényleg sose fagyott volna, láttam már Irix-et, Linuxot is fagyni, meg sok mást.)

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 06. 21. 16:15 -kor

#2676 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:37

Idézet: Civilization - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 16:30

ui.: a winfost igazan kierdemli mind a mai napig egy igazan jo rendszert meg nem tudtak osszehozni redmondiak szal nem ertem ezt , de biztos MS parnaval alszol el minden este :DD LOL

Érdekes, aki ésszel használja, annak általában semmi gondja sincs vele. (Ha érdekel, bár úgysem hiteles a szavam, elvégre Microsoft-bérenc vagyok, mint ahogy rámutattál, velük fekszek, velük kelek, megmondani nem tudom, mikor fagyott le vagy vált instabillá utoljára a gépem rendszerhiba miatt.) Ha meg valaki nem bírálja (mit bírálja? fosozza) a Microsoftot, és ezért egyből lecsókosozod, az csak téged minősít. Ha fizetne a MS azért jó pénzeket, hogy MS párnával aludjak minden este, akkor érthető lenne, amit mondasz, de mivel nem így van, kizárólag arról van szó, hogy én, 20Joe20 és még rajtunk kívül sokan úgy vagyunk vele, hogy kis odafigyelés mellett nagyon is jó oprendszerek ezek. Megnéznélek, ahogy Linuxszal szívsz, mert a videókártyád és a hangkártyád driverét konzolból kell fölhegesztened a rendszerre, nem segítenek a Next gombocskák. Tudom, nagy divat a MS-fikázás, meg azok lecsókosozása, akik nem állnak be üvölteni a hordába, de javaslom fellapozni a Windows XP topicot, nem sok olyan problémát találsz benne, amit egy kis utánaolvasás vagy kérdezgetés után ne lehetne megoldani. Nem tökéletes oprendszer egyik Windows se, de mutass egy programot, ami az. (ANSI C-ben írt 'Hello World' nem ér.)

És most lássuk a problémádat: baromi lassú az oprendszer egy viszonylag erős konfigon. Rámutattak, hogy nálad van valami egyedi, speciális gebasz, hiszen a legtöbbünknél, még gyengébb gépeken is tűrhetően (nem, nem JÓL, de tűrhetően) fut. Mindezek után természetesen kizárólag arról lehet szó, hogy Redmondban basztak el valamit, és a Vista ugyanúgy fos, mint a többi.

#2677 Felhasználó inaktív   p3a 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:01

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 14:39

Valahol (magyar vagy külföldi fórumokon), valaki talált már olyan Flash eszözt, amivel a Prefetch-et (jól írtam  :think: ) működésre lehet bírni, és nem találja a Vista túl lassúnak?

Hol lehet ezt kipróbálni? Én betettem pár pen drive-ot de nem ajánlotta fel a gyorsindításban.
Magyar GTA 4 (IV) oldal! / Userbar
Abit KN8 Ultra, Athlon64 3200+, 1Gb Kingston, Club3D X800XL, Creative Audigy Live!, Pioneer DVR108, Maxtor 120Gb, Western Digital 250Gb SATA, BenQ TFT   /   Asus A6R: 1,5 celeron M, 768Mb DDR-2 533Mhz, Ati X200M, 40Gb HDD, 8x DVDRW, WLAN, 15,4" WXGA LCD

#2678 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 21. 17:15

Idézet: p3a - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 18:01

Hol lehet ezt kipróbálni? Én betettem pár pen drive-ot de nem ajánlotta fel a gyorsindításban.

FlowM@N-t kérdezd, azt hiszem ő próbálta. De ha a Corsair Voyager-t lassúnak mondta, akkor sok ólcsobb Pendrive-nak esélye sincs. (Meg az hiszem még 133x-os SD kártya se volt elég gyors erre ...)

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 06. 21. 17:15 -kor

#2679 Felhasználó inaktív   p3a 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:18

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 18:15

FlowM@N-t kérdezd, azt hiszem ő próbálta. De ha a Corsair Voyager-t lassúnak mondta, akkor sok ólcsobb Pendrive-nak esélye sincs. (Meg az hiszem még 133x-os SD kártya se volt elég gyors erre ...)

Hát ki tudja, ha ez is úgy megy mint a rating :) lehet szerencsém :)
Magyar GTA 4 (IV) oldal! / Userbar
Abit KN8 Ultra, Athlon64 3200+, 1Gb Kingston, Club3D X800XL, Creative Audigy Live!, Pioneer DVR108, Maxtor 120Gb, Western Digital 250Gb SATA, BenQ TFT   /   Asus A6R: 1,5 celeron M, 768Mb DDR-2 533Mhz, Ati X200M, 40Gb HDD, 8x DVDRW, WLAN, 15,4" WXGA LCD

#2680 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:34

Idézet

Több helyről is elérhető a dolog. Ha bedugud az USB-t és bejön az autoplay, a legalsó menü a Speed up my system. Illetve jobb egér az usb kulcson a computer-ben, és properties. Ott találsz egy ReadyBoost fülecskét.

Egyébként mehet kevésbé márkás pen drive-al is, mert szegény flash voyager-nek nagyon rossz a Random Access Time paramétere. Ha valakinek van egy kingston data traveler elite, megnézhetné hogy arra mit lép. :)

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.