HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan II. Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 01:39

Idézet

A Moody's Investor Service a mai napon stabilról negatívra minősítette le a Magyar Köztársaság A1 besorolású közép és hosszú lejáratú forintban és devizában fennálló adósságát. A Moody's elemzőinek véleménye szerint a legnagyobb problémát a költségvetési hiány növekedése okozza. A költségvetés éves hiánycéljait rendszeresen felfelé kell módosítani és a mai napig egyik vezető pártnál sem mutatkozik jele az államháztartási, egészségügyi és az oktatási reform iránti elkötelezettségnek.

A szomszédos országok a külföldi befektetőkért folyó versenyben tovább csökkenthetik az adókat, ami megnehezítheti a magyar kormány dolgát az adóemelések tekintetében, amelyre a költségvetési bevételek növelése miatt van szükség. A Moody's elemzői szerint a kormány stratégiája nem hozott sikert, mert a gyors gazdasági növekedés következtében növekvő bevételek és a külföldi működőtőke beáramlás nem fedezte a magas hiányt. A stratégia nem csökkentette a költségvetési hiányát.

A közlemény szerint az ország ERM II árfolyamrendszerbe való belépése, és az euró bevezetése a következő évtizedbe csúszhat át. Az elemzők figyelmeztetnek, hogy mivel a külföldi befektetők a forintban denominált állampapír-állományból jelentős résszel rendelkeznek, és a fundamentumok is romlanak. Ez összességében növeli a forint elleni spekulációs kockázatot. Egy esetleges eladói nyomás kivédése érdekében megemelendő kamatszint csökkentheti a kormányzati bevételeket és lassíthatja a gazdasági növekedést. Ez még nagyobb költségvetési hiányhoz vezethet, és növelné a kamatkiadásokat is.

Stabilról negatívra rontotta a Moody's Magyarország minősítését

MOODY'S CHANGES OUTLOOK ON HUNGARY'S A1 SOVEREIGN RATINGS TO NEGATIVE

#382 Felhasználó inaktív   greeny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 09:34

Idézet: bbence - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 1:50

Tőled eddig egy gazdasági vonatkozású hozzászólást nem olvastam (biztos figyelmetlen voltam), úgyhogy javaslom, hanyagold a topic látogatását (ez ugyanis nem poltopic, de nem is hírmagyarázó topic).
A személyeskedéseid pedig akár következményekkel is járhatnának, de rád időt fecsérelni sem érdemes (ezzel tehát most pocsékoltam egy keveset az időmből).

Hát hogy is mondjam, ha neked gazdasági vonatkozású hozzászólás az, amikor a Fidesz-t meg Orbánt gyalázzátok, az MSZP-t a Gyurcsánnyal meg istenítitek, akkor csak bíztatni tudlak, hogy ne add fel fel, meg fogsz gyógyulni hisz még alig múltál 20 éves:

"Az Interneten eltöltött on-line idő gyakran meghaladja a valódi világban eltöltöttet, ezáltal időt vesz el a való élet feladataitól, az élő kapcsolatok ápolásától. Az „Internet-függőknek” – akárcsak a kábítószereseknek – egyre több kell a netből. A kutatók beteges Internet-használatról (Kennedy-Souza, 1998), addikcióról (Young, 1996) beszélnek. Az Internet addiktívabb, mint az olvasás, vagy a TV nézés, mert a másokkal való kölcsönös érintkezés lehetőségét kínálja. Ezek a „kapcsolatok” azonban csak látszólagosak, hisz a virtuális kontaktus csak a kapcsolatok illúzióját nyújtja. Ha valaki mélyebbnek és fontosabbnak él meg egy ilyen kapcsolatot, akkor hiányzik a társadalmi realitása."

Sürgősen fordulj orvoshoz.  :)
1st: MSI P45Neo C2D-E6550 2x1Kingston-800 MSI Radeon3850-512 2x500GB Samsung+Seagate Samsung S223Q DVD CT550W Altec Lansing ATP3 Logitech MX310 2nd: Giga P35-DQ6 C2Q-Q8400@... 2x2Samsung-800 HD5750-OC Vapor-X 1GB 250GB Hitachi PIO115D CT550W 3rd: Asus TUSL2-C Tua@1333 512SD... 4th: HP 6720S

#383 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 09:45

Idézet: greeny - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 9:34

...

Te mindenkeppen lakatot szeretnel erre a topicra? Megjelensz, provokalsz, szemelyeskedsz es politizalsz... a negybol harom a forumszabalyzatba utkozik. Felek, ha intezkedes lesz belole, akkor mindannyian megbunhodjuk, nem csak Te.

Az internetfuggosegrol szolo elmefuttatasodat viszont kevesbe offtopic kornyezetben lehet hogy erdemes lenne megvitatni. Erdekes tema lehet.

Ontopic: Hasse, az angol nyelvu linked jelszot ker... :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#384 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 10:42

Idézet: Samott - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 9:45

Ontopic: Hasse, az angol nyelvu linked jelszot ker... :(

Regisztrálni kell (ingyenes), a tőzsdefórumos cikk gyakorlatilag szó szerinti fordítás.

#385 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 11:44

Idézet

Módosított a magyar hosszú távú forintadósság minősítésén a Japan Credit Rating Agency A+-ról A stabilra minősítve le azt. ... Indoklásuk szerint a forintadósság leminősítése a folyamatosan fennálló jelentős államháztartási hiány következménye. A deficit várakozásaik szerint aligha fog csökkenni, s az államadósság növekedése is kikerülhetetlennek tűnik rövid távon.

A JCR is leminősítette Magyarországot

Downgraded sr.debts (LC) of Hungary to A

#386 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 14:23

Idézet: greeny - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 9:34

Hát hogy is mondjam, ha neked gazdasági vonatkozású hozzászólás az, amikor a Fidesz-t meg Orbánt gyalázzátok, az MSZP-t a Gyurcsánnyal meg istenítitek, akkor csak bíztatni tudlak, hogy ne add fel fel, meg fogsz gyógyulni hisz még alig múltál 20 éves:

"Az Interneten eltöltött on-line idő gyakran meghaladja a valódi világban eltöltöttet, ezáltal időt vesz el a való élet feladataitól, az élő kapcsolatok ápolásától. Az „Internet-függőknek” – akárcsak a kábítószereseknek – egyre több kell a netből. A kutatók beteges Internet-használatról (Kennedy-Souza, 1998), addikcióról (Young, 1996) beszélnek. Az Internet addiktívabb, mint az olvasás, vagy a TV nézés, mert a másokkal való kölcsönös érintkezés lehetőségét kínálja. Ezek a „kapcsolatok” azonban csak látszólagosak, hisz a virtuális kontaktus csak a kapcsolatok illúzióját nyújtja. Ha valaki mélyebbnek és fontosabbnak él meg egy ilyen kapcsolatot, akkor hiányzik a társadalmi realitása."

Sürgősen fordulj orvoshoz.  :)

Nem láttam volna, hogy bárki is gyalázta volna a Fideszt vagy az Orbán Viktort, illetve hogy bárki is istenítette volna GYF-et vagy az MSZP-t. Akinek orvoshoz kéne fordulnia, az te vagy, mert üldözési mániád van, és bármilyen pártoddal szembeni kritikát személyes támadásnak veszel. Részvétem, szar lehet vakon hinni valamiben. Persze ha csak a Magyar Nemzetet olvasod, akkor valóban minden szép és jó az egyik oldalon, míg a másik oldalról jön a nemzetégés. Valóban.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#387 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 14:43

Sztem ha a többiek még most abbahagyják, akkor nem az egész topikot fogják lakatolni egy szerm szerencsétlen aktivista miatt.
Elköltöztem :-)

#388 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 09:12

Nem szívesen zárnám be a topicot, viszont ha még egy off, témaromboló, személyeskedő, vagy durván politizáló hozzászólás születik (igen, én döntöm el, hogy mi a durva), el fogok tekinteni a postot közzétevő fórumozó 1 hetes felfüggesztésétől, és mindjárt 3 hónappal nyitok.

Remélem, erre nem lesz szükség.

#389 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 16:49

Kicsit offtopic: hol lehetne információkat gyűjteni főbb valuták aktuális alakulásáról (1-2 hétre visszatekintve), illetve alakulásainak okairól? Ugyanis a suliban egyik órára ez a feladat, hogy kéthetente az USD, az EUR, az AUD, a CHF és a YPY alakulásáról kell egy rövid beszámolót leadni. Miért és hogyan változtak az árfolyamok.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#390 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 18:01

Idézet: bbence - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 16:49

Kicsit offtopic: hol lehetne információkat gyűjteni főbb valuták aktuális alakulásáról (1-2 hétre visszatekintve), illetve alakulásainak okairól? Ugyanis a suliban egyik órára ez a feladat, hogy kéthetente az USD, az EUR, az AUD, a CHF és a YPY alakulásáról kell egy rövid beszámolót leadni. Miért és hogyan változtak az árfolyamok.

Pl. itt
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#391 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 18:05

Idézet: Miki2 - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 18:01

Nem rossz, de nekem valami számszerűsíthetőbb dolog kéne, ezzel nagyon nehéz lehet dolgozni, meg a miértekre nem ad választ. Tudom, lusta disznó vagyok, hogy nem kaparom össze több helyről az adatokat, de mégiscsak jó volna valami használhatóbb dolog. De azért köszönöm a tippet, ha más nem lesz addig, ez leszek kénytelen használni. :)

#392 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 00:40

Idézet: bbence - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 16:49

http://cib.hu/actual...amok/arfolyamok
http://www.mnb.hu/en...olyamlekerdezes (bár ez deviza...de a trendnek egyeznie kell)

magyarázatot talán innen: http://cib.hu/actual...hirek/gazdhirek

#393 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 10:24

Idézet: wlaszi - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 0:40

http://cib.hu/actual...amok/arfolyamok
http://www.mnb.hu/en...olyamlekerdezes (bár ez deviza...de a trendnek egyeznie kell)

magyarázatot talán innen: http://cib.hu/actual...hirek/gazdhirek

Nagyon köszönöm. ;) Neked talán már volt külker. ismeretek órád? :D

#394 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 14:14

Idézet: bbence - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 10:24

Nagyon köszönöm. ;) Neked talán már volt külker. ismeretek órád? :D

csudákat, le vagyok maradva mint a borravaló.
Én leszek az utolsó csillgaharcos sztem, és én kapcsolom majd a villanyt is... :mad2:

Tudod, ez csak a rutin  :D

#395 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:49

Idézet: wlaszi - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 14:14

csudákat, le vagyok maradva mint a borravaló.
Én leszek az utolsó csillgaharcos sztem, és én kapcsolom majd a villanyt is... :mad2:

Igazságtalan. ;)

#396 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 22:31

Üdv! Bocsi, hogy a tudatlanságom miatt OFF-olok, de megtudná valaki mondani, hogy miért lett az Rt-kből ZRt-k? És erről én miért nem tudok? ;)
Csak nem Zárt Részvénytársaság???  :think:
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#397 Felhasználó inaktív   Fzoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 00:06

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 22:31

Üdv! Bocsi, hogy a tudatlanságom miatt OFF-olok, de megtudná valaki mondani, hogy miért lett az Rt-kből ZRt-k? És erről én miért nem tudok? ;)

Jó a tipped.  ;)
A ZRt a Zártkörű Rt rövidítése.
Skizofrén vagyok, de velem ellentétben én ezt vállalom.

#398 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 00:42

Idézet: Cancer - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 22:31

A társasági törvény egy 2005-ös módosítása szerint a részvénytársaság működési formáját is fel kel tüntetni a cégnévben. (1997. évi CXLIV. törvény a gazdasági társaságokról)

#399 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 10:10

:respect:  THX! a segítségért!  :respect:

Jövök egy tőzsdetippel! ;) ;)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#400 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 16:37

Mi a probléma a magyar fiskális politikában?

MT 49 Orbán Gábor–Szapáry György: Magyar fiskális politika: Quo vadis?

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.