HWSW Informatikai Kerekasztal: Államháztartástan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Államháztartástan II. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 15. 22:49

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. nov. 15., kedd - 22:15

Jaaaa, azt nem tudtam.... :cool:

:p

Ahhoz, hogy odáig elmenjen, a jelenleg esetleg esélyesnél jóval komolyabb összezuhanás kellene. Szerintem.

#182 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 09:32

A zIndex napi szenzációja:

Idézet

BUX: +0,05 százalék nyitáskor

Mintha kissé túllihegnék a dolgot :bolond:

Szerkesztette: Rive 2005. 11. 17. 09:34 -kor

Elköltöztem :-)

#183 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 10:05

Idézet: Rive - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 9:32

A zIndex napi szenzációja:

Mintha kissé túllihegnék a dolgot :bolond:

:nevet2:

#184 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 11:32

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 11:01

Persze, mert ugy fogalmaznak, hogy a "jövedelmek után is meg kell fizetni"... eddig csak a foallas utan kellett ilyet fizetni... amit persze ezutan is fizetni kell.

Utánanáztem, igazad van, viszont az alkalmazottak után a munkaadó fizeti a 4%-ot mindaddig, amíg nem éri el a 400 rugót. Tehát a munkaadóknál jelentkezik tehernövelés.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#185 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 14:57

Bokros: korrupció és szabadrablás

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#186 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:46

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 14:57

Hát az biztos, hogy egy-két kivétellel már szinte senki nem áll Fletó mögé. Pénzügyesekre gondolok, persze. Szinte csak politikai támogatottsága maradt. Elég vákuumos helyzet. Ez a nagy kuss azt sejteti, hogy nagy buktára számít a szakma, és senki nem akarja, hogy egy-két év múlva rajta röhögjön a világ.

#187 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 18:58

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 18:46

Ez a nagy kuss azt sejteti, hogy nagy buktára számít a szakma, és senki nem akarja, hogy egy-két év múlva rajta röhögjön a világ.

Eközben stabil a forint, kurva jól áll a tőzsde, szóval válságnak semmi jele. Személy szerint a hiányt finanszírozó és a működőtőkét mozgató befektetők "véleményére" ezerszer többet adok, mint a kibic léhűtő firkászokéra. Ha csak egy százaléka igaz lenne, amit  például Bokros ír, akkor húzná innen mindenki a bélését.
Szal, a tököm tudja...

#188 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 22:29

Idézet

Gyászos képet fest Magyarországról az OECD - kamatemelés jöhet
05.11.29 11:52 
Költségvetési kiigazítás nélkül kamatemelésre lehet számítani Magyarországon - véli az OECD. 
Bár a közép-európai régió országai dinamikus növekedést mutatnak, de a régió négy európai uniós országának - elsősorban Magyarországnak - meg kellenne erősítenei a költségvetési fegyelmet - derül ki az OECD friss jelentéséből, amely szerint kiigazítás nélkül kamatemelésre lehet számítani Magyarországon.
Magyarország esetében a szervezet idén 4,25 százalékos, jövőre pedig 4,5 százalékos növekedést prognosztizál, a gazdaságot elsősorban a belföldi felhasználás húzza, az infláció pedig csökkenni fog. A költségvetés komoly aggodalomra ad okot - áll a jelentésben.
A párizsi székhelyű szerevezet szerint a fiskális folyamatok fenntarthatóságának prioritásnak kell lennie. Kiigazítás nélkül az alapkamat emelkedhet Magyarországon. Az államháztartás idén a GDP 6,1 százalékának megfelelő hiánnyal zár majd, miközben jövőre 5,9 százalékos lesz a deficit. A folyó hiány idén a GDP 8,4 százaléka, jővőre pedig annak 8,7 százaléka lehet - vélik a szakértők.

Már az egész világ shortolja a forintot. Tehát, long?  :D

Szerkesztette: Miki2 2005. 11. 29. 22:29 -kor

#189 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 00:04

Idézet

Gyászos képet fest Magyarországról az OECD - kamatemelés jöhet
05.11.29 11:52 
Költségvetési kiigazítás nélkül kamatemelésre lehet számítani Magyarországon - véli az OECD. 
Bár a közép-európai régió országai dinamikus növekedést mutatnak, de a régió négy európai uniós országának - elsősorban Magyarországnak - meg kellenne erősítenei a költségvetési fegyelmet - derül ki az OECD friss jelentéséből, amely szerint kiigazítás nélkül kamatemelésre lehet számítani Magyarországon.
Magyarország esetében a szervezet idén 4,25 százalékos, jövőre pedig 4,5 százalékos növekedést prognosztizál, a gazdaságot elsősorban a belföldi felhasználás húzza, az infláció pedig csökkenni fog. A költségvetés komoly aggodalomra ad okot - áll a jelentésben.
A párizsi székhelyű szerevezet szerint a fiskális folyamatok fenntarthatóságának prioritásnak kell lennie. Kiigazítás nélkül az alapkamat emelkedhet Magyarországon. Az államháztartás idén a GDP 6,1 százalékának megfelelő hiánnyal zár majd, miközben jövőre 5,9 százalékos lesz a deficit. A folyó hiány idén a GDP 8,4 százaléka, jővőre pedig annak 8,7 százaléka lehet - vélik a szakértők.

Inkább így emelném ki... :(

Honnan van?

#190 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 00:09

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 0:04

Inkább így emelném ki... :(

Honnan van?

A belföldi felhasználásba beletartozik az autobahn, és egyéb építkezések is, amiből ugye sok van idén - s így ez a megállapítás igazzá is válik, nem?
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#191 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:13

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 0:09

A belföldi felhasználásba beletartozik az autobahn, és egyéb építkezések is, amiből ugye sok van idén - s így ez a megállapítás igazzá is válik, nem?

Nem mondtam, hogy nem igaz. ;)

Csak nem túlzottan örülök, hogy megint belülről jön a növekedés.

#192 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:23

Ha ez így megy tovább... - államcsőd lesz vagy csak pánikkeltés az egész? 

(igaz, ez csak a hozzám hasonló tudatlanoknak  :)  szól, gondolom nem csak :Đ "szakemberek"  olvassák ezt a témát) 
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#193 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:50

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 16:59

PS: szerintem van valami nem publikus összezördülés MO és az EU között, valszeg nem folyósítják a beígért lóvékat. Erre válaszul mi meg leszarjuk a véleményüket.

az országok még a 2004-2006-os időszakban rendelkezésre álló uniós forrásokból is csak igen keveset hívtak még le, így nem tudják majd kihasználni a 2007-től lényegesen nagyobb forrásokat sem. Az érintett országok közül Lengyelország a forrásoknak csupán a 4.3%-át hívta le eddig, ugyanakkor a már aláírt szerződések 50%-ot lekötnek. Magyarország esetében a 8.8%-os lehívási arány mellett a szerződésekkel lekötött arány 66%-ot tesz ki.

Nem túl kevés ez a 8,8%, és a 66%? :confused:
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#194 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 9:13

Nem mondtam, hogy nem igaz. ;)

Csak nem túlzottan örülök, hogy megint belülről jön a növekedés.

Erről már értekeztünk pár oldallal korábban. Az áfacsökkentés majd még rárak egy lapáttal.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#195 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:05

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 10:50

Nem túl kevés ez a 8,8%, és a 66%? :confused:

Mint sokszor, itt is jogos kérdés lehet: mihez képest? :) Egyébként nem tudom a választ.

#196 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:08

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:05

Erről már értekeztünk pár oldallal korábban. Az áfacsökkentés majd még rárak egy lapáttal.

Tudom, csak siránkoztam kicsit, abból sosem elég. ;)

#197 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:12

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:05

Mint sokszor, itt is jogos kérdés lehet: mihez képest? :) ..

nekem valami olyan emlékeim vannak (az eu csatlakozás idejéből), hogy  90%-os lehívási arányokat hangoztattak, ami már több, mint a magyar eu-s befizetés...mondjuk ehhez képest. (de lehet rosszul emlékszem)

vagy ez meglesz 2006 végéig?  (a 8,8% nagyon kevés 2/3 időnél, szerintem)
F. Schiller

#198 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:08

Tudom, csak siránkoztam kicsit, abból sosem elég. ;)

Nem siránkozni, cselekedni kéne. :D Választás előtt persze esélytelen.

#199 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:17

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:12

nekem valami olyan emlékeim vannak (az eu csatlakozás idejéből), hogy  90%-os lehívási arányokat hangoztattak, ami már több, mint a magyar eu-s befizetés...mondjuk ehhez képest. (de lehet rosszul emlékszem)

vagy ez meglesz 2006 végéig?  (a 8,8% nagyon kevés 2/3 időnél, szerintem)

Itt szerintem inkább azt a másik arányt, a szerződésekkel való lekötöttséget kell figyelembe venni. Hiszen attól még, hogy egy forrásra pályazatot írnak ki az adott évben, nem feltétlenül következik, hogy adott évben át is utalják. Tehát a két esemény kicsit el van csúsztatva - gondolom én.

#200 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 12:40

Idézet: bbence - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:17

Itt szerintem inkább azt a másik arányt, a szerződésekkel való lekötöttséget kell figyelembe venni. Hiszen attól még, hogy egy forrásra pályazatot írnak ki az adott évben, nem feltétlenül következik, hogy adott évben át is utalják. Tehát a két esemény kicsit el van csúsztatva - gondolom én.

Teljesen jól gondolod, az, hogy mennyit utaltak, csak pénzforgalmi szemléletben fontos.

Márpedig ha valaki tanult számvitelt-vállalati pénzügyeket, akkor tudja, hogy az operatív cash flow majdnem csak a likviditásig számít. Az meg megvan.

Téma megosztása:

• (103 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.