HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#141 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 05. 19:09

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 17:47

jah, nem is erre akartam utalni a postommal. na, de ez már offtopik úgyhogy nem ragzom tovább.

Tudom, geci dolog, egyelőre én is adózom, meg minden, de ha bedől ez a melóhely, akkor már nem lesz több főnököm. Inkább keresek 200-al többet, több munkával, a többit meg megoldom okosba.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#142 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 19:13

Idézet: leslie - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 19:09

Tudom, geci dolog, egyelőre én is adózom, meg minden, de ha bedől ez a melóhely, akkor már nem lesz több főnököm. Inkább keresek 200-al többet, több munkával, a többit meg megoldom okosba.

Nekem van ismerősöm, aki fizeti a 4.350-et (vagy mennyit), hogy érvényes legyen a TAJ, mellette pedig egy bejelentett munkahelyes beltagú "másodállás" BT-nél dolgozik, ami a családtagjának a tulajdona. De effektíve ő dolgozik. :)

#143 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 19:43

Idézet: Kory - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 19:13

Nekem van ismerősöm, aki fizeti a 4.350-et (vagy mennyit), hogy érvényes legyen a TAJ, mellette pedig egy bejelentett munkahelyes beltagú "másodállás" BT-nél dolgozik, ami a családtagjának a tulajdona. De effektíve ő dolgozik. :)

Na, kb ennyi okosságra gondoltam. :)

#144 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 09:39

Idézet: leslie - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 19:09

igen, az. a 0 és 50% között igen nagy különbség van.  és ha a 0 nem nulla lenne, akkor az 50% sem annyi.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#145 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 30. 10:34

Na, akkor sikerült összehozni a nyugdíjpénztárnak (mármint a sajátomnak) a tavalyi évre az értesítő szerint  -204 (mínusz) ezer Ft "hozamot". Mindamellett hogy százezer Ft-os nagyságrendben fizettem be (illetve vonták a bérből) éves szinten. ("Növekedési portfólió")

Valahogy máshova is tudtam volna tenni azt a pénzt, ráadásul úgy hogy tényleges hozama lett volna, pl. egy 8 éves lakástakarékba havi a 20-at, évi 72e állami támogatással + kamat, szabadon felhasználhatóan a végén, aztán újra az egészet elölről....

Erre most olvasom a papír HVG-ben, hogy már gondolkoznak a nyugdíjpénztárak hogy főleg azoknak akik 10 éven belül mennének nyugdíjba, egy még biztosabb befektetési portfóliót dolgoznának ki, főleg nagytömegű sima lekötött bankbetéttel.

Na menjenek a fenébe.  :down: Bankbetét! Nagy ész kell azok kezeléséhez, mindjárt kell is hozzá egy nyugdíjpénztár...  :omg:  :)

#146 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 10:54

Nekem csak -6000,- Ft kiegyensúlyozott portfólió, de erőteljesen gondolkodom, hogy lecsökkentem a befizetésemet a minimumra. Nem tudom, hogy az mennyi, talán havi 500 Ft.

#147 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 11:28

Idézet: Kory - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 11:34

Valahogy máshova is tudtam volna tenni azt a pénzt, ráadásul úgy hogy tényleges hozama lett volna, pl. egy 8 éves lakástakarékba havi a 20-at, évi 72e állami támogatással + kamat, szabadon felhasználhatóan a végén, aztán újra az egészet elölről....

Vagy DKJ, egyszerűbb, likvid, többet hoz.

Szerkesztette: Hasse 2009. 03. 30. 11:30 -kor

#148 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 11:58

Szemétség, hogy eleve kötelező. :mad:

#149 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:01

Idézet: Warton - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 10:54

Nekem csak -6000,- Ft kiegyensúlyozott portfólió, de erőteljesen gondolkodom, hogy lecsökkentem a befizetésemet a minimumra. Nem tudom, hogy az mennyi, talán havi 500 Ft.

Én nem nagyon tudok csökkenteni, mivel én nem önkéntesről beszéltem. :D Magánról. Szerintem amúgy 2000 Ft a minimum az önkéntesnél.

Mindenesetre azért bosszantó, akár nem is vehetem fel az elkövetkezendő 30 évben, akkor is.

Hasse, mi az a DKJ?

Szerkesztette: Kory 2009. 03. 30. 12:01 -kor

#150 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 12:52

Idézet: Kory - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 13:01

Hasse, mi az a DKJ?

Diszkont kincstárjegy. Kincstárjegy, mert kibocsátáskor 1 éven belüli lejáratú állampapír, diszkont, mert a kamatot nem a végén fizeti, hanem a névértéknél olcsóbban lehet megvenni és a lejáratkor a névértéket kapod meg (-kamatyadó).

#151 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:14

Nyugdíjpénztárak

#152 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 20:51

Idézet: Hasse - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 12:52

Diszkont kincstárjegy. Kincstárjegy, mert kibocsátáskor 1 éven belüli lejáratú állampapír, diszkont, mert a kamatot nem a végén fizeti, hanem a névértéknél olcsóbban lehet megvenni és a lejáratkor a névértéket kapod meg (-kamatyadó).

Aham!

Köszi. Van Webkincstár elérésem (webkincstar.allamkincstar.gov.hu), majd megnézem hogy lehet-e venni ilyet, és kicsit részletesebben a hátterét.

Az LTP-ben viszont nincs kamatadó.  ;) Cserébe előre kifizeted a számlanyitást :(

#153 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 21:00

Idézet: Kory - Dátum: 2009. márc. 30., hétfő - 21:51

Aham!

Köszi. Van Webkincstár elérésem (webkincstar.allamkincstar.gov.hu), majd megnézem hogy lehet-e venni ilyet, és kicsit részletesebben a hátterét.

Az LTP-ben viszont nincs kamatadó.  ;) Cserébe előre kifizeted a számlanyitást :(

Gyerekkötvény? :)

LTP valóban kamatadómentes, csak az nem tetszik, hogy a kamat is elég gyatra, csak az állami támogatás adja a hozam döntő részét gyakorlatilag. A 4 éve konstrukció - mivel a fix állami támogatás miatt egész szép EHM jön ki - még egész jó, csak a szabad 8 éves már kevésbé baráti, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a lakástámogatás sem biztos, hogy érinthetetlen marad a közeljövőben.

#154 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 23:00

nagyon lovagolnak manapság a magánnyugdíjpénztárak negatív hozamaival. tény hogy hól elb-ták a dolgot a pénztárak, viszont azt a tényt elfelejtik hogy a legtöbb embernek arra a pénzre 20-30 éven belül lesz csak szüksége. addig 2-3 másik válság is le fog futni, és azok veszteségeit is ki fogja nőni az utána következő fellendülés.

legtöbben most úgy kezelik a magánnyugdíjpénztárakat mint egy unit link befektetést. csak túl rövid távon gondolkodnak.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#155 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 08:39

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 0:00

nagyon lovagolnak manapság a magánnyugdíjpénztárak negatív hozamaival. tény hogy hól elb-ták a dolgot a pénztárak, viszont azt a tényt elfelejtik hogy a legtöbb embernek arra a pénzre 20-30 éven belül lesz csak szüksége. addig 2-3 másik válság is le fog futni, és azok veszteségeit is ki fogja nőni az utána következő fellendülés.

legtöbben most úgy kezelik a magánnyugdíjpénztárakat mint egy unit link befektetést. csak túl rövid távon gondolkodnak.

Ha ez 20-30 év múlva ismétlődik meg, amikor már tömegesen a nyugdíj előtt állhatnak, akkor cikisebb lesz. :rolleyes:

Komolyan érdekelne, hogy sikerült veszteséget realizálni a biztonságos (főleg állampapíron alapuló) portfóliók esetén is.  ;)

#156 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 09:11

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 0:00

Ez ok.

De miért nem gondoskodhatok én magamról a saját módszereimmel? Főleg, hogy meg is kéne érni, hogy visszakapjam azt a pénzt, tehát tök felesleges. Csupán arra jó, hogy néhányan jól megéljenek belőle. Nekem nem kell nyugdíj!

#157 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 09:45

Idézet: Ndrew - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 9:11

De miért nem gondoskodhatok én magamról a saját módszereimmel? Főleg, hogy meg is kéne érni, hogy visszakapjam azt a pénzt, tehát tök felesleges. Csupán arra jó, hogy néhányan jól megéljenek belőle. Nekem nem kell nyugdíj!

Ne aggódj, mire odáig eljutsz, már:
-régen összeomlik az egész
-felemelik a korhatárt, h meg sem éled
-Jelenleg itthon 62 év a ffi átlagéletkor. És csökken.

Kérdem én, mi a szent szarnak fizetek egyáltalán bármit is?
A másik a TB. Ha fogorvoshoz megyek, fizetek, ha folyik az orrom, nem megyek sehova, most meg fáj a csuklóm 2 hónapja, és magándokihoz kell menni, mert a reumáról elhajtottak a vérbe. Ezt is minek fizetni?

Szerkesztette: leslie 2009. 04. 01. 09:50 -kor

#158 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 10:49

Idézet: leslie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 10:45

A másik a TB. Ha fogorvoshoz megyek, fizetek, ha folyik az orrom, nem megyek sehova, most meg fáj a csuklóm 2 hónapja, és magándokihoz kell menni, mert a reumáról elhajtottak a vérbe. Ezt is minek fizetni?

Dettó, kivéve, hogy a csuklóm nem fáj, de van helyette más. Jobbulást!

#159 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 14:39

Idézet: leslie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 10:45

Miért mész magándokihoz?
Kiváncsi lennék ha nem tehetnéd meg a magándokit akkor is így gondolkodnál-e. Ez a miért fizetem dolog szánalmas, mert aki ezt hangoztatja mindig csak a jelenlegi és csak a saját helyzetére gondol.

#160 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 14:53

Idézet: leslie - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 9:45

Te nem ezt fizeted! Ezt valaki más fizette Neked, talán épp az átkosban.
Te most azon nyanyáknak fizetsz, akiket főleg autóbuzokon láthatsz de.e 9 óra magasságban. Mozogni alig tudnak, felkecmeregnek és mennek a világ végén levő orvoshoz, mert az szimpatikusabb, és mert az utazás ingyenes, vagy kedvezményes.

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.