HWSW Informatikai Kerekasztal: Nyugdíjpénztárak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Nyugdíjpénztárak Mégis melyiket? Értékeld a témát: ***-- 3 szavazás

#4881 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 09. 16:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 04. 09. 15:28

Gondolom akiknek volt lehetoseguk lokdosni a forintot (mondjuk egy-egy eszement unortodox otlet bedobasaval) azok szepen kerestek is rajta. Tudod a korrupcio az amibol teged kihagynak. ;-)

Samott

Lökdösték azt ortodox módon is, de ja. Ezért lett volna életmentő az euro, legalább a trollkodástól megmentette volna az országot :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#4882 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 09. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2013. 04. 09. 15:18

Szerintem korántsem biztos, hogy lesz még eurónk. Mert abban sem vagyok biztos, hogy lesz még akkor euró, amikor mi bevezethetnénk...

:up:

+1
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#4883 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 09. 19:03

Nem vagyok egy gazdasági expert (sík hülye vagyok hozzá, legyünk őszinték) és kicsit elkallódtam a témában. Mikor elkezdtem dolgozni 2001-ben akkor nem volt kérdés és magánnyugdíjpénztári tag kellett legyek. Összegyűlt egy kemény hétvégére elég pénz rajta, aztán átmentem automatikusan az állami rendszerbe, amikor első körben kellett volna választani. Nem választottam semmit, tehát átraktak.

Most akkor az a kemény hétvégére elég pénz nincs nyilvántartva személyes számlához linkelve vagy mit csinálnak?

Ha szájbarágósan írjátok, akkor van esély arra, hogy meg is értem.

#4884 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 09. 19:53

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 04. 09. 20:03

Most akkor az a kemény hétvégére elég pénz nincs nyilvántartva személyes számlához linkelve vagy mit csinálnak?

Nezd akinek egy "kemény hétvégére elég pénze"-e volt a szamlan annak kb. mindegy, de en pl. milliokat buktam volna ha odaadom nekik (ha holnap elut a villamos, es elpatkolok ezt megoroklik a szeretteim - allamibol semmit nem kapnanak). Te a mai helyzet szerint elbuktad a penzed. Iden januar elsejetol, egy szep nagy kerek nullat irnak be neked is meg annak is aki milliokat talicskazott vissza az allamnak (Rogan bofogott valamit, hogy majd irnak meg be valamit, de hat ki hisz mar ezeknek). Az a penz mar igy jart:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4885 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 09. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2013. 04. 09. 19:53

Nezd akinek egy "kemény hétvégére elég pénze"-e volt a szamlan annak kb. mindegy, de en pl. milliokat buktam volna ha odaadom nekik (ha holnap elut a villamos, es elpatkolok ezt megoroklik a szeretteim - allamibol semmit nem kapnanak). Te a mai helyzet szerint elbuktad a penzed. Iden januar elsejetol, egy szep nagy kerek nullat irnak be neked is meg annak is aki milliokat talicskazott vissza az allamnak (Rogan bofogott valamit, hogy majd irnak meg be valamit, de hat ki hisz mar ezeknek). Az a penz mar igy jart:

Samott

Nekem is több, mint egy misi van bent. A videót értem, ez akkor jó :)

#4886 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 09:05

Így tűnt el 2600 milliárd forint :taps:

Most oszinten, ki nem latta elore, hogy ez lesz?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#4887 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 04. 10. 12:05

Kép
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#4888 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 12:19

Ha végül valóban jóváírnák vmi formában a korábban elvett nyugdíjakat, az azt jelentené, hogy a lenyúlt másik számlára átvezetett 3000 mrd-t valahonnan elő kéne keríteniük... Legalábbis egy ekkora követelés ismét bekerülne a rendszerbe...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4889 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 04. 10. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2013. 04. 10. 13:19

Ha végül valóban jóváírnák vmi formában a korábban elvett nyugdíjakat, az azt jelentené, hogy a lenyúlt másik számlára átvezetett 3000 mrd-t valahonnan elő kéne keríteniük... Legalábbis egy ekkora követelés ismét bekerülne a rendszerbe...

Ne gondoljuk, hogy erre akar szandek, akar esely lenne.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#4890 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 12:32

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 04. 09. 16:04

Énszerintem a helyes út az lett volna, hogy 2004-re leviszik az ÁH hiányát 3%-ra, bármilyen kemény, és 2007-re akkor bevezethettük volna az eurot. Tizedekkora szopás nem lett volna akkor az egész válság téma, és europai szinten alacsony hitelállománnyal akkor lehetett volna nekifogni válság közben után hiteleket felvenni gazdaságpörgetésre. De végülis ez már mindegy az egész el van ba**va.

Ha van eurónk 2008-ban, akkor sokkal nagyobbat koppantunk volna. A gazdaság strukturális problémáiból eredő összedőlését nem lehetett volna az árfolyammal kimozogni. Amennyire euro-párti voltam 5-8 éve ilyenkor, annyira nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországnak a következő 10 évben érdemes a közelébe mennie. Ugye a kétsebességes Európa már az eurozónán belül is elég jól látható, ebbe nem kell beszállni.

#4891 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 13:10

Ha már MNYP, akkor lenne kérdésem. Mivel lecsúsztam a határidőről, a pénzem visszament államiba az OTP-től, viszont nyilatkoztam az esetleges reálhozamról. Ha valami véletlen folyamán mégis sikerül valamennyi + pénzt kihozni erre a szakértő apparátusnak, mennyi idő múlva számíthatnék pénzre tisztán elméleti síkon a megadott bankszámlámon? :)

J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4892 Felhasználó inaktív   stepboy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2013. 04. 10. 14:10

Ha már MNYP, akkor lenne kérdésem. Mivel lecsúsztam a határidőről, a pénzem visszament államiba az OTP-től, viszont nyilatkoztam az esetleges reálhozamról. Ha valami véletlen folyamán mégis sikerül valamennyi + pénzt kihozni erre a szakértő apparátusnak, mennyi idő múlva számíthatnék pénzre tisztán elméleti síkon a megadott bankszámlámon? :)

J

A pénzed majd a végelszámolási folyamat végén kerül vissza az állami pénztárba - tudtommal ez december 31-e lesz, de nem esküszöm meg rá. Tehát elméletileg akár 2014-ben is hozzájuthatsz a reálhozamhoz. De én nem tudok olyanról, h lenne megint reálhozam kifizetés, az nem csak annak járt aki még a legelső körben visszalépett? :-s

#4893 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 10. 19:26

Ha jól értelmeztem a végelszámolói hirdetményeket, akkor elméletileg jár. Mondjuk a gyakorlatban az OTP mindig 0 közeli értékeket számolt szinte minden ismerősnek is anno...
Szóval akkor a lényeg, hogy ebből nem fogom teletankolni a verdát jövő hónapban. :D
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#4894 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 18. 15:41

Véget ért a MNYP pályafutásom nekem is és a reálhozam is meglepő módon megérkezett.

#4895 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 19. 07:53

Újabb nyugdíjpénztárak szűnhetnek meg
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4896 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 23. 17:03

"15 éven belül 2 millió 147 ezer fő mehet nyugdíjba Magyarországon. Ezzel szemben mindössze 1 millió 633 ezer fő lép munkaképes életkorba, vagyis 15 év alatt 513 ezer járulékfizető hiányozhat." ... "A novemberi adatok szerint 1 millió 912 ezer korbetöltött nyugdíjas van ma Magyarországon, további 99 ezer nő pedig a jogszabályban szereplő 40 éves jogosultsági idő után mehetett nyugdíjba." (kozben a versenyszferaban kb. 1,8 millio ember dolgozik)

10 megdöbbentő ábra a nyugdíjunkról

Samott

#4897 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 25. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 02. 23. 17:03

"15 éven belül 2 millió 147 ezer fő mehet nyugdíjba Magyarországon. Ezzel szemben mindössze 1 millió 633 ezer fő lép munkaképes életkorba, vagyis 15 év alatt 513 ezer járulékfizető hiányozhat." ... "A novemberi adatok szerint 1 millió 912 ezer korbetöltött nyugdíjas van ma Magyarországon, további 99 ezer nő pedig a jogszabályban szereplő 40 éves jogosultsági idő után mehetett nyugdíjba." (kozben a versenyszferaban kb. 1,8 millio ember dolgozik)

10 megdöbbentő ábra a nyugdíjunkról

Samott

Plusz az elvándorlás, ami nem a nyugdíjasok számát csökkenti...

Mondjuk a múlt héten találkoztam két hazalátogató londoni magyarral, azoknak a kivándorlása nem fáj, mert nem biztos, hogy itthon lenne munkájuk (jelenleg junior washing up analyst pozícióban vannak), de nem csak azok mennek el.

Ugyanakkor még egy mondat elvándorlás témában: ismeretségi körömben az egyetemet végzettek között két féle ember jut eszembe, akik tartósan letelepedtek külföldön:
- vegyes házasság, azt hiszem ez tök érthető,
- lusta, kint kevesebbet kell dolgozni kb. azonos pénzért. Tehát nem kolbászból kerítés eset, hanem lustaság...

#4898 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 19:28

Idézet

A többi adósságcsökkentésre ment. 1376 milliárd forint eleve állampapírban állt, ezeket egyszerűen bevonták, ezzel csökkentve az adósságrátát körülbelül 4 százalékponttal. A maradék 676 milliárd forintot fokozatosan, a különböző vagyonelemek eladása után fordították adósságcsökkentésre (állampapírok visszavásárlására). ... A 3000 milliárd bevonása után (a II. negyedév végén) 78,5 százalékon állt a GDP-arányos államadósság, 2013 végén pedig 79 százalékon, vagyis a nyugdíjpénz besöprése után ismét nőtt az eladósodottság.

Így tűnt el a nyugdíjvagyon

Samott

#4899 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2014. 03. 11. 19:28

A Subarun már-már felkacagtam. Nem alapfokon demagóg a felütés, de hát mit várjon az ember.

Idézet

„Nem emlékszem már pontosan, hogy mennyi megtakarított pénzem volt a magánnyugdíjpénztárban, csak arra az érzésre, hogy 'hú, ebből vehetnék egy első generációs, de jó állapotú Subaru Imprezát'. Volt már életemben ennyi megtakarított pénzem, de csak egyszer" – mondta egyik olvasónk,

Csak úgy kíváncsiságból megnéztem párat.

Első 290k HUF-ért.

Kép
Vagy JDM STI RA számít szépnek? 1,24M HUF sok?

Kép

Mindegy, egy origós behányásnak cikknek jó lesz :)

Nem kívánok pártállást foglalni, egyszerűen csak a cikkecske hangvétele és autós hasonlata okozott derültséget....

Szerkesztette: enpera 2014. 03. 11. 19:48 -kor

#4900 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 11. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2014. 03. 11. 19:47

Nem kívánok pártállást foglalni, egyszerűen csak a cikkecske hangvétele és autós hasonlata okozott derültséget....

Kinek mennyi az annyi... en mondjuk egy uj autot is siman tudnek venni belole. ;-) Amugy a cikk szerintem tok korrekt, leirta az esemenyeket idorendben, kozolte a szamokat es a hazusagokat amik akkoriban elhangoztak.

Samott

Téma megosztása:

• (247 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.