HWSW Informatikai Kerekasztal: - = Tuningolás kezdőknek # II. = - - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

- = Tuningolás kezdőknek # II. = - Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 23. 16:20

Idézet: Vladimir - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:11

hi
Szeretnek egy roppant egyszeru problemara valaszt talalni...
De mivel teljesen kezdo vagyok ez nekem nem nagyon megy. :Đ
Szituacio: Megaldott az Isten egy Gv-3d1-xl -el nem is olyan reg.
Problem : Mivel ez a kari valami hihetetlen hangos ventivel probalja magat hidegen tartani (ami 55 fok normalba, terheles alatt mar 60 felett van,de volt mar 74 fokon is...) le szeretnem cserelni. Csak azt akarom tudni hogy letezik e olyan huto megoldas ami raferne erre a videokartyara.. Legszivesebben vizhutes mellett valasztanek, de ha az nem lehetseges barmi johet..
Mellesleg a videokarin ket grafikus processzor talalhato, vegulis, ez a lenyeg.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Pr...?ProductID=1241

Koszi
Bocsi a ekezetek miatt

Hi!

Nem biztos, hogy ez pont jó rá, de kiindulási alapnak, talán ;)

http://www.arcticcoo...vga2.php?idx=37
Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#402 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 20:11

Idézet: - Jim74 - - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 17:16

Hát ez van  :confused:
Majd ha lesz zseton, akkor váltok lapot meg procit valami 2 magosra. Bár, ha az AMD nem csökkenti drasztikusan az árait, akkor kénytelen leszek feladni sokéva AMD hűségemet...  :(

Dettó azt várom amit te, ha lemegy az x2 ára akkor az lesz csak procit kell váltani, viszont ha nem eléggé akkor év vége felé átállok conroe-ra.
My photos

#403 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 20:15

Idézet: Vladimir - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 14:11

hi
Szeretnek egy roppant egyszeru problemara valaszt talalni...
De mivel teljesen kezdo vagyok ez nekem nem nagyon megy. :Đ
Szituacio: Megaldott az Isten egy Gv-3d1-xl -el nem is olyan reg.
Problem : Mivel ez a kari valami hihetetlen hangos ventivel probalja magat hidegen tartani (ami 55 fok normalba, terheles alatt mar 60 felett van,de volt mar 74 fokon is...) le szeretnem cserelni. Csak azt akarom tudni hogy letezik e olyan huto megoldas ami raferne erre a videokartyara.. Legszivesebben vizhutes mellett valasztanek, de ha az nem lehetseges barmi johet..
Mellesleg a videokarin ket grafikus processzor talalhato, vegulis, ez a lenyeg.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Pr...?ProductID=1241

Koszi
Bocsi a ekezetek miatt

Két gpu-s vga-ra nem biztos hogy találsz utángyártott hűtőt, mert máshol vannak a gpu-k eleve meg a ram elrendezés is. Igazság szerint elég szerencsétlen megoldás két 6600gt-t rakni egy nyákra, mert teljesítményre azonos mint egy 16 pipás vga. Drága egy ilyen kari?
Szóval már az előző generációs vgak is tudnak ugyanennyit 1 gpu-val. Egyébként a 74 fok nem vészes gpu-knál mondjuk változó melyik mit szeret.
My photos

#404 Felhasználó inaktív   FEARnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 18:51

Sziasztok, olyanban szeretnem a velemenyeteket kikerni, hogy eddig siman mukodott az 1800+ amd-m 11,5x133Mhz-re felhuzva.Most viszont raszereletem egy uj hutot mert a regi megadta magat, es nem idnult el a gep.Bekapcsoltam es semmi.Se kep se hang.Nem volt sipolas semmi.Reseteltem a biost a z elem kivetelevel es ugy alap orajalen elindul a gep,de ha ujra atrakom mas orajelre ugyanez a szituacio.
Nem tudjatok mitol lehet ez a jelenseg?:(

#405 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 07:01

Idézet: FEARnet - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 19:51

Sziasztok, olyanban szeretnem a velemenyeteket kikerni, hogy eddig siman mukodott az 1800+ amd-m 11,5x133Mhz-re felhuzva.Most viszont raszereletem egy uj hutot mert a regi megadta magat, es nem idnult el a gep.Bekapcsoltam es semmi.Se kep se hang.Nem volt sipolas semmi.Reseteltem a biost a z elem kivetelevel es ugy alap orajalen elindul a gep,de ha ujra atrakom mas orajelre ugyanez a szituacio.
Nem tudjatok mitol lehet ez a jelenseg?:(

Nagy valószínűséggel a hűtő cserélése közben (az új felrakása) lesarkaztad a procit, ezzel azt elküldve az örök bitmezőkre.
My photos

#406 Felhasználó inaktív   FEARnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 08:46

De van rajta lesarkazasgatlo :) + ha igy tortent volna akkor alap orajelen se indulna el a gepem,nem? Egy proci vagy elromlik fullra vagy nem.... olyan nincs hogy kicsit elromlott,nem?:)

#407 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 09:27

Idézet: FEARnet - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 9:46

De van rajta lesarkazasgatlo :) + ha igy tortent volna akkor alap orajelen se indulna el a gepem,nem? Egy proci vagy elromlik fullra vagy nem.... olyan nincs hogy kicsit elromlott,nem?:)

Ja, hogy alapórajelen elindul? Így egészen más a baba fekvése. :rolleyes:

Akkor az más. Akkor dobd ki a lesarkazásvédőt :D, mert lehet, hogy nem fexik fel rendesen a borda és a meleg kezdés miatt nem indul be.
Esetleg még érdemes az alaplap védelmi funkcióinál szétnézni, hátha ott gátolja valami, venti, hőfok stb..., ami nem tetszik neki.
My photos

#408 Felhasználó inaktív   Koga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:25

Hát ismerősnél láttam már lesarkazott procit (szerintem az volt, a procimag közepéből is volt kimarva 1 darab, 2 sarkából is hiányzott kicsit, és hamis is volt mellesleg :) ), és poénos, de alapórajelen ment, csak már ott is instabil volt, a tuningra pedig tényleg nem reagált jól.

#409 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 06:58

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 5:48

Ati esetében az ati tray tool a barátod. Azzal tetszőleges órajelet állíthatsz be a vga-nak és automatikusan tudja állítani 2d és 3d között az órajeleket. Ezt használom én is és amikor a vga-m 2d-ben mélyen a default órajelek alatt jár, míg 3d-be váltáskor megemeli a szintén általam megadott magasabb értékekre. Ezt még kiegészítni, hogy ennek megfelelően tudja a ventillátorokat is szabályozni a vga-n.
Nvidia-nál nem tudom, hogy mi tudja ugyanezt, de szerintem ott is kell lennie valami hasonlónak.

Az alaplapi chipsettel nem tudsz mit csinálni ott csak a ventit (ha aktív) tudod szabályozni. Feltételezve egy irodai gépet, ami többnyire márkás gyártó által összeszerelt (pl.: Dell) aligha vannak a biosban feszültség csökkentésre, vagy vönelésre alkalmas beállítások.

Nem, egyáltalán nem irodai gép, sőt, szűkebb értelemben nem is nevezhetnénk gépnek, mivel nincsenek házba szerelve, hanem az alkatrészek egy habszivacson nyugszanak. HW elemek tesztelésére használjuk őket, épp ezért kell a könnyű hozzáférhetőség miatt így, darabokban állnia.
Az ati tray az tényleg be is jött, találtam már nvidia tray progit is, bár abban úgy tűnik, nincs ilyen lehetőség.

Fearnet: jó lenne tudni, mit takar a régi megadta magát kifejezés. Mert ha működés közben leállt a hűtő, akkor van rá esélyed, hogy vele együtt halt a proci is. A socket a hűtők felhelyezésénél arra oda kell figyelni, hogy a hűtő a rögzítő lábon hosszában tud mozogni, tehát elképzelhető, hogy sikerült úgy felraknod, hogy a hűtő sarka picit rálóg a műanyag proci foglalatra. Ilyenkor vagy el sem indulnak, vagy lefagynak, stb. a gépek.
A lesarkazás védőkből két fajta is létezik, arra oda kell figyelni, mert nem mindegy, melyiket használod. A régi típus picivel magasabb az újnál, ám ez pont elég ahhoz, hogy a hűtő a lesarkazás védőn feküdjön fel, ne pedig a proci magon. Sőt, fel lehet a védőt rakni fordítva is, ami szintén nem tesz jót a gépnek.
A lesarkazott proci pedig az esetek jó részében elindul (ezt a munkahelyi tesztelésekből tudom), csak fagyni fog, vagy bármi más hülyeséget csinál (sőt, intelnél tapasztaltuk, hogy sokszor 1-1 láb hiánya is még atomstabil procit eredményez). Egyébként el lehet mondani az új amdkről, hogy, bár a socket a-ból még elég sok visszajött hibásan, addig az athlon 64-ből szinte semmi. A vicc, hogy az intelnél viszont picit növekedett a meghibásodási arány (ami igen régóta, úgy 800-1000Mhz tája óta szinte 0 volt), így most nagyjából ugyanakkora eséllyel mennek tönkre, tehát az amd nagyon jól feljött.

#410 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:41

Sziasztok!

Emitt a vas:
ASUS K8N
Sempron 2800+
2*512MB Twinmos 400Mhz DDR

Eddig 233fsb-vel mem szinkronban (azaz 400-ra rakva) tökéletesen megy.Átolvastam a topicot és ha minden igaz,akkor a biosba kéne találnom szorzó állítást a procira,sőt a proci feszt is kéne tudnom állítani,de nem tudom,mert nekem nincsenek ilyen opcióim a jumperfree menüpontban :reklamacio:
240-en is próbáltam,de ott már a bootnál kiírja a gép,hogy overlock failed.

Nekem csak ilyenek vannak:
AI overlock tuner
CPU FSB freq
AGP overlock in mhz
DDRRAM voltage
AGP voltage

Valami 5let,hogy ezt hol lehetne megtalálni ? Esteleg egy bios frissítés megoldaná a dolgot ?

Szerkesztette: Péter 2006. 07. 05. 10:43 -kor

Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#411 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:57

Sajnos szerkeszteni nem tudom már az előző hozzászólásomat.Egyenlőre így megy a dolog:
8*290 és a HT 3-ason van.Ez így 1600@2320Mhz.Eddig prime95-el próbáltam és egy óra lement simán hiba nélkül.

Amit viszont nem értek,hogy a memóriát 400Mhz-re állítom a K8N bios-ba (ugye szinkronba kéne lennie ekkor az fdb-vel,de ennek ellenére csak 232-őn mennek a ramok.Persze 290-en nem fognak menni ezzel tiszában vagyok,de miért pont 232 és ez hogy jön ki ?)
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#412 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 10:08

Idézet: Péter - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 16:57

Amit viszont nem értek,hogy a memóriát 400Mhz-re állítom a K8N bios-ba (ugye szinkronba kéne lennie ekkor az fdb-vel,de ennek ellenére csak 232-őn mennek a ramok.Persze 290-en nem fognak menni ezzel tiszában vagyok,de miért pont 232 és ez hogy jön ki ?)

Mégsem olvastál elég figyelmesen vissza. :D

K8-as proci elsetén valójában nincs is olyan, hogy szinkron és asszinkron memó. A proci valós órajeléből egy egész számmal osztja a memó órajelét és persze azzal, ami a legjobban közelíti alulról a kívánt értéket. Lényegében az fsb-vel mindig szinkronban megy a ram. Tehát nálad a ram órajele a 2320/10 = 232
Ebből az értékből nekem az a valószínűbb, hogy a ramod 333-ra van állítva és nem 400-ra. Ha 400-on menne, akkor meg kéne lennie a 290-es ram órajelnek, mert ott pont a 2320/8 = 290 kijön.
My photos

#413 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 10:51

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 9:08

Mégsem olvastál elég figyelmesen vissza. :D

K8-as proci elsetén valójában nincs is olyan, hogy szinkron és asszinkron memó. A proci valós órajeléből egy egész számmal osztja a memó órajelét és persze azzal, ami a legjobban közelíti alulról a kívánt értéket. Lényegében az fsb-vel mindig szinkronban megy a ram. Tehát nálad a ram órajele a 2320/10 = 232
Ebből az értékből nekem az a valószínűbb, hogy a ramod 333-ra van állítva és nem 400-ra. Ha 400-on menne, akkor meg kéne lennie a 290-es ram órajelnek, mert ott pont a 2320/8 = 290 kijön.

A vicc az,hogy a biosban bizony 400Mhz van beállítva,ennek ellenére a boot képernyőn bizony-bizony a 333Mhz-es felirat fogad :look: :blink: Azt hittem,hogy ezen már réges rég túlhaladtunk,hogy az alaplapon is jumperelni kell,meg a biosban is állítgatni kell.Ezt hogy beállítani,hogy valóban 400Mhz legyen ?
Door2World

#414 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 21:54

Meg lehet oldani vhogy, h az FSB növelésével a ram órajele ne emelkedjen?
Vagy sosem lesz ideális arányom? Hogy lehet, h ez a gagyi 533as Celka nem tud 1:1ben futni egy 533as DDR2-vel? :)
Egy 800as P4et kellene raknom a 400as DDR ram mellé?
266on 4-4-4-12 amit bír
200on 3-3-3-9... melyiket érdemesebb?

Most megint minden alapon van.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#415 Felhasználó inaktív   Escobar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 07:40

Sziasztok!

Igazából 2 kérdésem lenne.
1.: Mi a vélemény a Thermaltake Silent Tower hűtőről?
2.:Milyen eredménynek számít egy 2600+-os, S754-es Sempron-t 2100MHz-n hajtani, 3-4 óra Keresztapázás után is max. 32fokon?

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-15-1152686407.png

#416 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:05

Idézet: Péter - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 11:51

A vicc az,hogy a biosban bizony 400Mhz van beállítva,ennek ellenére a boot képernyőn bizony-bizony a 333Mhz-es felirat fogad :look: :blink: Azt hittem,hogy ezen már réges rég túlhaladtunk,hogy az alaplapon is jumperelni kell,meg a biosban is állítgatni kell.Ezt hogy beállítani,hogy valóban 400Mhz legyen ?

Valóban érdekes, hogy van még olyan alaplap ahol jumperelgetni kell. Ilyennel lapom utoljára húú még amikor megvolt a sima 750Mhz-e thunderbird-ös procim, akkor volt. :)
My photos

#417 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:06

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 22:54

Meg lehet oldani vhogy, h az FSB növelésével a ram órajele ne emelkedjen?
Vagy sosem lesz ideális arányom? Hogy lehet, h ez a gagyi 533as Celka nem tud 1:1ben futni egy 533as DDR2-vel? :)
Egy 800as P4et kellene raknom a 400as DDR ram mellé?
266on 4-4-4-12 amit bír
200on 3-3-3-9... melyiket érdemesebb?

Most megint minden alapon van.

Nem lehet. Az fsb mozgását mindig követi a ram órajelének a változása. Annyit tehetsz, hogy lejjebb osztod a ram órajelét, ezzel amikor növeled az fsb-t azzal nyered vissza az eredeti órajeledet.
My photos

#418 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 19:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 9:06

Annyit tehetsz, hogy lejjebb osztod a ram órajelét, ezzel amikor növeled az fsb-t azzal nyered vissza az eredeti órajeledet.

Jól hangzik... ez gyakorlatban tulajdonképpen hogyan is néz ki? :)

Hol állíthatom?

Vssza lehet osztani 133-ra? Mert akkor kijönne a 2:1
Bár ez nem jó :(
Mivel akkor az FSB-t 266ig kéne növelnem... kérdés, bírna-e annyit :D
Ekkor jön, h vegyem vissza a szorzót is? Mert ez kb 5200MHz lenne a jelenlegivel... annyit 100%, h nem bír... se gyárival, se a Thermaltake-emmel.
Na majd megnézem :)

Szerkesztette: Smooth 2006. 07. 12. 20:24 -kor

Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#419 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 20:37

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 20:27

Jól hangzik... ez gyakorlatban tulajdonképpen hogyan is néz ki? :)

Hol állíthatom?

Asszem sejtem mire gondolsz, de a saját biosomban még nem találtam ilyen opciót :s
Igaz, nem is ástam túl mélyre.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#420 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 06:58

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:37

Asszem sejtem mire gondolsz, de a saját biosomban még nem találtam ilyen opciót :s
Igaz, nem is ástam túl mélyre.

:)

Keep trying! :up:
My photos

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22