Idézet: foxyr - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 22:00
Igy van...ennek egyaltalan nem tulajdonitok nagy jelentoseget...meghogy a Honda 1 kor alatt tobb mint 1 kort veszit (1. kor 1.13.9, 2. kor 1.16.2)....ekkora marhasagot. Vagyis lehetseges, csak akkor az egy levezetokor, vagy elrontott kor...stb. De 1 kocsi sem fog vezethetoseg szempontjabol 1 kor alatt tobb mint 2 mp-et romlani...meg egy Minardi sem tette, nemhogy egy Honda.
Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 8:34
Ez az A5-ös cikk az egyik legnagyobb szar amit eddig láthattunk.
A cikk szerzője szerint a kocsik lassulnak a hosszú stinteken, annak ellenére, hogy fogy belőlük a benzin.
Persze.

azért némi logika van a cikkben, csak amiket foxyr írt, azokkal a részekkel van gáz. de ezt írtam én is. viszont a hosszabb etapok második fele sztem mérvadó és hiteles.
szvsz nyilván azért mennek 27-20-25 körös etapokat mert meg szeretnének tudni valamit a kocsi viselkedésének, sebességének változásáról.
Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 19:26
Hát nem tudom... de nekem eddig eddig úgy tűnik, hogy a versenyeken a stintek végén menték a leggyorsabb köröket a pilóták, közvetlen a boxkiállások előtt.
Kopik vagy nem kopik, a benzin és az autó összsúlya többet nyom a latban, mint a gumikopás okozta lassulás.
próbálj visszaemlékezni a tavalyi évre: talán rémlik, hogy nem lehetett gumit cserélni

ebből sztem elég sok dolog kiderült:
1. az F1-ben ilyen szinten a gumi az úr. másodpercek múlnak rajta (idézd vissza MS és RB nem egyszer bemutatott körönkénti több másodperces belassulását), a benzinen, motoron közel sem annyi.
2. tavaly azért a legvégén futották a leggyorsabb köröket, mert addig a gumikat óvták. ez szinte az összes versenyen megfigyelhető volt. 2005 előtt igencsak a friss gumikon futották a legjobb köröket (kivéve a slickre kopó Michelint 2003-ban

)
szerintem.