HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 25. 11:37

Rossi:
Kép

Rossi autóversenyzőnek indult, gokart bajnok volt, csak később főleg pénz miatt lett motorversenyző.

Ha kap 1 győzni tudó autót szerintem minden esélye megvan a VB címre.

Tavaly versenyben verte Colin McRae-t. :)

#1602 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:38

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 11:37

Tavaly versenyben verte Colin McRae-t. :)

Az inkábbb csak mák volt szerintem. :)

#1603 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 13:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:38

Az inkábbb csak mák volt szerintem. :)

Véletlenül nem szokás gyorsokat nyerni. :)

#1604 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 16:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 16:58

Ha kiteszel egy átlagos ezüstkanalat, és egy fehér festékkel bevont ezüstkanalat a napra, akkor vajon melyik lesz sokkal forróbb adott idő alatt? Naná, hogy nem a fehér.

miért melegszik kevésbé a fehér kanál? mert a többi, más színű de azonos (vagy nagyon hasonló anyagú) bevonat mellett a fehér szín nyeli el a legkevesebb fényt.
ha pedig adott egy fényvisszaverő anyag, akkor az nyilván még kevésbé melegszik, hiszen a visszavert fény tutira nem melegíti.
teljesen logikus.

a te példád egy dologban sántít. nem egyezik az anyag: az egyik fém a másik pedig fehér festék

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 17:11

Jaj, Diablovazze! Úgy szeretem benned, hogy mindig a "lényeget" ragadod meg mindenben...

akkor egy kis adalék még.
én ezt a cikket olvastam korábban, nem az itt belinkelt indexeset és ki is nyílt a bikcsa a zsebemben:

Alonso: A Ferrari az idejét vesztegeti Rossival

""Örülök, hogy Rossi tesztel a Ferrarival, mert ez azt jelenti, hogy értékes időt vesztenek, amit az autójuk fejlesztésére fordíthatnának" - fejtegette egy madridi sajtótájékoztatón Alonso.

"Amíg nem látjuk versenyezni, nem bizonyosodhatunk meg valódi képességeiről. Nehéz dolga lesz. Talán ötödik helyen végez, esetleg még dobogós is lehet, de ezt én is meg tudnám tenni motoron, ha gyakorolhatnék egy kicsit" - tette hozzá Alonso."
(angol forrásokban is utána lehet nézni...)

ha ezt komolyan mondta, akkor :omg:

persze ha ebbe is csak beleképzeltem/tünk valamit, akkor felvilágosíthatsz

szerk: egyébként értem mit akart mondani Alonso, de szvsz nagyon félrement. az autó- és motorverseny nagyon nem szimmetrikus kategória bármennyire is próbálta annak leírni.

Szerkesztette: vipisrac 2006. 02. 25. 16:19 -kor

#1605 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 16:21

Na ez a nyilatkozat már tényleg pofátlan :down: , még az előzőre azt mondom, hogy belefér.
Faster! Harder! Cadaver!

#1606 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 16:52

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 13:58

Véletlenül nem szokás gyorsokat nyerni. :)

Nem azt vitatom, hogy gyors e, de egy ilyen "komolyatalan" verseny azért nem midnen. Egy igaz rally veryenyen esélye se lenne McRae ellen (ahogy szerintem az F1 pilótáknak se).

#1607 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:10

Elvtársaim!

valaki lenne olyan szives, és megmondaná hogy pontosan mikor indul a téma?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1608 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:12

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 16:52

Nem azt vitatom, hogy gyors e, de egy ilyen "komolyatalan" verseny azért nem midnen. Egy igaz rally veryenyen esélye se lenne McRae ellen (ahogy szerintem az F1 pilótáknak se).

Colin egyértelműen jobb (még), de látszik a tehetség Rossi-ban, évi 1-2 versennyel ott tud lenni 2 gyári Skoda között. :)

Idézet

"Amíg nem látjuk versenyezni, nem bizonyosodhatunk meg valódi képességeiről. Nehéz dolga lesz. Talán ötödik helyen végez, esetleg még dobogós is lehet, de ezt én is meg tudnám tenni motoron, ha gyakorolhatnék egy kicsit" - tette hozzá Alonso." (angol forrásokban is utána lehet nézni...)

Eddig védtem Alonso-t, de a az eleje is nagyképű a vége meg. :omg:
Szerintem életében nem ment versenymotorral. Sok motorosból lesz egész jó autóversenyző, de fordított példát nem tudok.

#1609 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 17:13

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 17:10

Elvtársaim!

valaki lenne olyan szives, és megmondaná hogy pontosan mikor indul a téma?

Bahrain - 12 March

Szerkesztette: Atti 2006. 02. 25. 17:14 -kor

WoT nick: Atti77

#1610 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 21:41

Idézet: Atti - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 17:13

:respect:
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1611 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 22:23

Alonso nyilatkozata nem volt korrekt, inkább kicsit féltékeny, hogy sokan kedvelik és akarják Rossit az F1-be.
A motor és az autó teljesen más, igazán jól motorozni szerintem nehezebb. Egyszerűen nem egy kategória a két dolog. Motorral sokkal nehezebb fékezni, főleg kanyarban. Gyorsítani és pályán tartani is nehezebb egy motort. Nem tudom elkézelni, hogy Alonso eredményes lenne kétkeréken.

#1612 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 22:24

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 21:41

:respect:

A legegyszerűbb módszer ilyenekre:
www.index.hu -> sport -> Forma1

#1613 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 23:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 22:23

Alonso nyilatkozata nem volt korrekt, inkább kicsit féltékeny, hogy sokan kedvelik és akarják Rossit az F1-be.
A motor és az autó teljesen más, igazán jól motorozni szerintem nehezebb. Egyszerűen nem egy kategória a két dolog. Motorral sokkal nehezebb fékezni, főleg kanyarban. Gyorsítani és pályán tartani is nehezebb egy motort. Nem tudom elkézelni, hogy Alonso eredményes lenne kétkeréken.

Szerintem igazán jól autózni legalább olyan nehéz mint motorozni. Viszont motorozni, már kicsit jól is nehéz.  Kicsit jól vezetni nem annyira nehéz. Akinek egy kevés érzéke van hozzzá bárki lehet egy közepes pilóta. Viszont közepes motorversenyzőhöz sokminden kell. Tökéletesen csinálni viszont mindkettőt egyforma nehéz.

#1614 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 26. 09:53

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 16:15

miért melegszik kevésbé a fehér kanál? mert a többi, más színű de azonos (vagy nagyon hasonló anyagú) bevonat mellett a fehér szín nyeli el a legkevesebb fényt.
ha pedig adott egy fényvisszaverő anyag, akkor az nyilván még kevésbé melegszik, hiszen a visszavert fény tutira nem melegíti.
teljesen logikus.

a te példád egy dologban sántít. nem egyezik az anyag: az egyik fém a másik pedig fehér festék

Beszélhetünk erről a festékről is. Logikusnak logikus amit írtál, csak azt nem értem, hogy ez a festék mitől jobb fényvisszaverő, mint a fehér festék.  :think:

Idézet

[..]

szerk: egyébként értem mit akart mondani Alonso, de szvsz nagyon félrement. az autó- és motorverseny nagyon nem szimmetrikus kategória bármennyire is próbálta annak leírni.

Hát éppen ezt mondom én is. Meg ő is ezt mondta a Diablovazze által belinkelt riportban. Amiben igaza volt, továbbra is állítom.

Meg ebben is: "Amíg nem látjuk versenyezni, nem bizonyosodhatunk meg valódi képességeiről. Nehéz dolga lesz."

A feketén kiemelt rész tényleg nagyképűnek hat.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1615 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 26. 09:55

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 17:12

Szerintem életében nem ment versenymotorral. Sok motorosból lesz egész jó autóversenyző, de fordított példát nem tudok.

Ez így ebben a tálalásban éppen a lényeget nem mutatja. Miért nem volt sok motorversenyző votl F1-es pilótákból? Hát azért, mert bár a MotoGP népszerű, de nem egy kategória a Forma1-el.

A Forma1 a technikai sportok csúcsa, ezen nem sokat lehet vitatkozni. Ahhoz képest egy MotoGP erős visszalépésnek minősül.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1616 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 10:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 9:55

A Forma1 a technikai sportok csúcsa, ezen nem sokat lehet vitatkozni. Ahhoz képest egy MotoGP erős visszalépésnek minősül.

Ez inkább csak Magyarországra igaz, mert nálunk a kereskelmi csatornák nem igazán foglalkoznak a MotoGP-vel. A 125ccm-ről már ne is beszéljünk.
A mediterrán országokban(Spanyolo. Olaszo.) legalább olyan népszerű mint a Forma1, sőt szerintem népszerűbb. De Hollandiában, Németo-ban, Angliában is egy szinten vannak. Szlovákiát is nyugodtan idevehetjük.
És Európán kívül is az USA-ban,  Ausztrálíában, Japánban is minimum egy szinten vannak.

Rövidebben is leírhattam volna:

Amelyik országben van futam és van hazai versenyző a mezőnyben, ott nem szorul a Forma 1 mögé a MotoGP népszerűsége.
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#1617 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 10:19

Ez a technika műszaki oldalát tekintve kétségtelen, de nem vagyok benne biztos, hogy igaz a vezetéstechnikai részére is. Ergo a versenyzőnek akár nagyobb kihívás is lehet a motorozás, mint az autóversenyzés. Ami tény, hogy az F1 sorozatot jobban adják el a népnek, így népszerűbb (annak ellenére, hogy a MotoGP többnyire látványosabb, és amúgy is kevésbé vannak előre lefutott futamok).
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1618 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 10:31

Ez így ebben a tálalásban éppen a lényeget nem mutatja. Miért nem volt sok motorversenyző votl F1-es pilótákból? Hát azért, mert bár a MotoGP népszerű, de nem egy kategória a Forma1-el.

Pont fordítva, nem bírnának felnőni a feladathoz. :)
Mint Nitrousa is írta, nálunk. Mi nem vagyunk nagy motoros nemzet, de a fesorolt országokban minimum egál.

A MotoGP meg a motorépítési technika csúcsa, visszalépés nem igen van, viszont nem összehasonlítható.

#1619 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 10:58

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 9:53

Beszélhetünk erről a festékről is. Logikusnak logikus amit írtál, csak azt nem értem, hogy ez a festék mitől jobb fényvisszaverő, mint a fehér festék.  :think:

Hát éppen ezt mondom én is. Meg ő is ezt mondta a Diablovazze által belinkelt riportban. Amiben igaza volt, továbbra is állítom.

Meg ebben is: "Amíg nem látjuk versenyezni, nem bizonyosodhatunk meg valódi képességeiről. Nehéz dolga lesz."

A feketén kiemelt rész tényleg nagyképűnek hat.

Tehát a lényeg? A többség tudott sportszerűen nyilatkozni "Hát majd meglátjuk" elég lett volna, de neeem, muszáj volt arcoskodnia. Megint.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1620 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 11:02

Az utolsó 3 hozzászólásban benne van minden!  :up:
Egyébként egy (minimum) 250le/liter teljesítményű MotoGP blokk, minden, csak nem technikai visszalépés. :)
No meg azt se felejtsük el, hogy kell egy kis tökösség, hogy 350km/h-nál kint lobogj egy 140 kg-s vasdarabon, miközben ketten, hárman ott vannak melletted/mögötted.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.