HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 V. Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:25

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:13

Erre csak azért szerettem volna utalni, mert semmivel sem tartom jobbnak Kimit mint Montoyát.

Hozza kell tenni, hogy Montoyanak ez volt az elso szezonja a csapatnal, es becsuszott az a szerencsetlen teniszbaleset is... de Kimit en jobbnak tartom (meg Alonsonal is - aki szerintem nyomas alatt hibazni fog) hidegfeju, erzelemmentes... nem "jatsza az eszet". ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 01. 04. 10:27 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#822 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:27

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:13

Mielőtt valaki nekemesne, hogy bennevan a pakliban az, hogy elveri a csapattárs: ez igaz.
Azonban ne feledjük el, hogy amikor 98-ban Mika végigment technikai probléma nélkül egy versenyen, akkor kivétel nélkül mindegyik versenyen előrébb végzett mint Coulthard.
És nem azért mert csapatsorrend volt. (az csak az első 2 futamon volt.)

Erre csak azért szerettem volna utalni, mert semmivel sem tartom jobbnak Kimit mint Montoyát.
Mindkettő jó versenyző, de egyenlőre egyikőjüket sem tartom VB esélyes versenyzőnek.

A kedvenc csapatod másként gondolja....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#823 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Nem beszélve 1997-ről ahol MS 0 hibát vétett egészen az utolsó versenyig. (ahol kiütötte saját magát)
Egészen az ucsó versenyig egy gyengébb Ferrarival 1 pontos előnnyel érkezett a jerezi futamra, ahol megtörtént a baki.
Egészen addig 0 hiba, holott a Williams-ek jóval jobb kocsik voltak akkoriban.

1 hiba, és úszott a VB, ez van.
RDaneel_hu

#824 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:23

Alonsoék megtehették, hogy nyugodtabban versenyeznek... ez is igaz.
De ezek a világ legjobb pilótái, én elvárom azt, hogy szinte gépként menjen végig egy versenyen.
Ha nem sikerül, akkor meg kell nézni a következményeket.

Kimi jó versenyző, de ahhoz épp eleget hibázott idén, hogy kicsússzon a keze közül a VB cím.
A műszaki hibák eleve hátrálktatták, ezt kézséggel elismerem, és nehezebbé tették a cím megszerzését, de ezért kell hibátlanul teljesíteni.

Szerintem jővőre jobb lesz.

Ezek a világ legjobb pilótái, ez körülbelül igaz.

Viszont én lennék az első, aki abbahagyná a futamok nézését, ha ezek az emberek gépként versenyeznének. Azért emberek, hogy hibázzanak. Járulékos hatás, hogy ezzel izgalmasabbá, változatosabbá teszik a sorozatot. Én ezért nézem, nem azért, hogy x vagy y győzelmének örüljek.

Hiába nem tartod kellően jó pilótának Raikkönent, mégis őt választották a legjobbnak. Engedelmeddel inkább pilóták véleményére hagyatkozom, mint egy valamilyen irányban elfogult drukkerére.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 01. 04. 10:28 -kor

#825 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:28

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:27

A kedvenc csapatod másként gondolja....

Az lehet... de Ron Dennis úgy tűnik nem. :)
RDaneel_hu

#826 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:33

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:27

Viszont én lennék az első, aki abbahagyná a futamok nézését, ha ezek az emberek gépként versenyeznének. Azért emberek, hogy hibázzanak. Járulékos hatás, hogy ezzel izgalmasabbá, változatosabbá teszik a sorozatot. Én ezért nézem, nem azért, hogy x vagy y győzelmének örüljek.

Ezt aláírom és elfogadom.
De ennek ellenére az F1 statisztikája azt mutatja, hogy 2 komoly hibával is nagyoin kevesen lettek világbajnokok. Én pl. csak Mika 99-es évére emlékszem.

Durva, de egy világbajnoknak ezen szabályrendszer mellett, megközelítőleg hibamentes évet kell teljesítenie.
Független attól, hogy mi, nézők mit szeretnénk. :)
RDaneel_hu

#827 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:34

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:27

Nem beszélve 1997-ről ahol MS 0 hibát vétett egészen az utolsó versenyig. (ahol kiütötte saját magát)
Egészen az ucsó versenyig egy gyengébb Ferrarival 1 pontos előnnyel érkezett a jerezi futamra, ahol megtörtént a baki.
Egészen addig 0 hiba, holott a Williams-ek jóval jobb kocsik voltak akkoriban.

1 hiba, és úszott a VB, ez van.

Várjunk csak, mitől is volt gyengébb az a Ferrari? :think: :)

0 hiba? Azért ez így, a 9. év távlatából kicsit erősnek tűnik. Van valahol ezekről a futamokról írott krónika a neten?

1 hiba, ami nem hiba volt, hanem szándékos szabálytalanság, amiért diszkvalifikálták. Még szerencse, hogy egy ilyen hibával senki nem lehetett akkoriban világbajnok.

#828 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:34

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:28

Az lehet... de Ron Dennis úgy tűnik nem. :)

Ron Dennis rossz dontest hozott... amit Kimi elviselt a technikai hibak miatt, annak a feletol osszeomlott volna Alonso.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#829 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:27

Hiába nem tartod kellően jó pilótának Raikkönent, mégis őt választották a legjobbnak. Engedelmeddel inkább pilóták véleményére hagyatkozom, mint egy valamilyen irányban elfogult drukkerére.

A nézők.
Vagyis azok akiknek a véleményét a média alakítja.
Nem mérvadó szerintem.

De ha van valami írás arra vonatkozólag, hogy a pilóták saját maguk közt Kimit válaszották a legjobbnak, azon meglepődnék. :)
Persze ha van erről cikk, jöhet. :)
RDaneel_hu

#830 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:36

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:33

Ezt aláírom és elfogadom.
De ennek ellenére az F1 statisztikája azt mutatja, hogy 2 komoly hibával is nagyoin kevesen lettek világbajnokok. Én pl. csak Mika 99-es évére emlékszem.

Durva, de egy világbajnoknak ezen szabályrendszer mellett, megközelítőleg hibamentes évet kell teljesítenie.
Független attól, hogy mi, nézők mit szeretnénk. :)

Én csak azt szeretném, hogy izgalmas legyen az évad. Az, hogy ki a világbajnok, legfeljebb másod-harmadrangú szempont.

Hill, 1996?

Schumacher 2001, 2002 és 2004? Hányszor is hibázhatott volna, hogy még úgy is világbajnok legyen? Nem kétszer, inkább négy-öt-hatszor. Nem elhanyagolható különbség. Így nem csoda, hogy sosem hibázik. Pont, mint Alonso idén.

#831 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:34

Várjunk csak, mitől is volt gyengébb az a Ferrari? :think: :)

0 hiba? Azért ez így, a 9. év távlatából kicsit erősnek tűnik. Van valahol ezekről a futamokról írott krónika a neten?

1 hiba, ami nem hiba volt, hanem szándékos szabálytalanság, amiért diszkvalifikálták. Még szerencse, hogy egy ilyen hibával senki nem lehetett akkoriban világbajnok.

Szeritem nincsen.
Talán van Dávid Sándor könyv róla, vagy a fene tudja. :) :D
Az eredmények ott vannak mindenesetre a www.formula1.com -on.
Abból talán ki lehet silabizálni.

Egyébként nem hibázott, az utolsó futamig.
A 97-es világbajnok kocsit pedig még Adrian Newey tervezte. A Williams-nél.
A Ferrari lényegesen gyengébb volt. Na ne 2 sec-re tessék gondolni, de lassabb volt.
RDaneel_hu

#832 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:36

Én csak azt szeretném, hogy izgalmas legyen az évad. Az, hogy ki a világbajnok, legfeljebb másod-harmadrangú szempont.

Hill, 1996?

Schumacher 2001, 2002 és 2004? Hányszor is hibázhatott volna, hogy még úgy is világbajnok legyen? Nem kétszer, inkább négy-öt-hatszor. Nem elhanyagolható különbség. Így nem csoda, hogy sosem hibázik. Pont, mint Alonso idén.

A 7 VB címéből ez a 3 év valóban könnyű volt.
Ezt a másik fórumon is elismertem. És ilyenkor tényleg nehezebb hibázni.

Ellenben a másik 4 év nem ilyen volt. 1994, 1995-ben erősebb volt a Williams, mégis nyert Schumi.
2000-ben a Meki volt erősebb... 2003-ban pedig csak szimplán szivtak, de ott hibázott is MS...
RDaneel_hu

#833 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:45

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:39

Szeritem nincsen.
Talán van Dávid Sándor könyv róla, vagy a fene tudja. :) :D
Az eredmények ott vannak mindenesetre a www.formula1.com -on.
Abból talán ki lehet silabizálni.

Egyébként nem hibázott, az utolsó futamig.
A 97-es világbajnok kocsit pedig még Adrian Newey tervezte. A Williams-nél.
A Ferrari lényegesen gyengébb volt. Na ne 2 sec-re tessék gondolni, de lassabb volt.

Silabizáltam, de az 5. és 6. helyekre az idők nem adnak magyarázatot.

Az, hogy az autót Adrian Newey tervezte, egy dolog. Nagy tehetség, de ő is rendesen mellé tud nyúlni. Egy név nem garancia semmire.

Még mindig nem árultad el, mire alapozod a "gyengébb Ferrari állítást". Arra, hogy 21 ponttal kevesebbet szerzett, mint a Williams? Igaz, cserébe Irvine 3-szor koppant valakivel, ráadásul mindháromszor a verseny legelején és ő indult hátrébbról, tehát valószínűsíthető, hogy a saját hibájából.

#834 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:51

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:45

Még mindig nem árultad el, mire alapozod a "gyengébb Ferrari állítást". Arra, hogy 21 ponttal kevesebbet szerzett, mint a Williams? Igaz, cserébe Irvine 3-szor koppant valakivel, ráadásul mindháromszor a verseny legelején és ő indult hátrébbról, tehát valószínűsíthető, hogy a saját hibájából.

Arra, hogy az újonc Villeneuve VB lett a Williams-szel, miközben a 2x-es világbajnok MS, csak nyögvenyelősen tudta tartani vele a tempót.

Ha egy újonc begyaláz egy 2x-es világbajnokot, akkor feltételezem, hogy jobb a technika alatta, mint a riválisa alatt.
Még egy adalék: Vili azóta sem tudott egyetlen futamot sem nyerni, egyetlen csapatnál sem... sőt megkockáztatom még csak értékelhető (nem mázlista) dobogós helyezése sem volt azóta.
Pedig lassan egy évtizede volt.
RDaneel_hu

#835 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:51

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:42

Ellenben a másik 4 év nem ilyen volt. 1994, 1995-ben erősebb volt a Williams, mégis nyert Schumi.
2000-ben a Meki volt erősebb... 2003-ban pedig csak szimplán szivtak, de ott hibázott is MS...

1994-ben nem kis büntetések ellenére lett Schumacher VB, ha azok nincsenek, akkor minimum 10-20 ponttal nyer ő, a csapat kevesebbel, de ugyanúgy nyer. Ennek ellenére jobb volt a Williams.

1995-ben Schumacher 33, a Benetton-Renault pedig 25 ponttal nyerte a VB-t. Mégis jobb volt a Williams-Renault...

2000-ben Schumacher 19, a Ferrari 18 ponttal nyerte a VB-t. Mégis jobb volt a McLaren...

Na, ha most jössz a kettős mércével... :) Tudom, én hoztam fel Irvine kieséseit, csak arra akartam rávilágítani, hogy ő egy vonallal hátrébbi pilóta, mint a Coulthard-Hakkinen páros, ezért a 2000-es különbség. Az ezzel a baj, hogy a Ferrari mindig gondosan vigyázott arra, hogy legalább egy kategóriával lassabb pilótát szerződtessen Schumacher mellé, így gyakorlatilag csak a német vitte a csapatot.

#836 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:51

1994-ben nem kis büntetések ellenére lett Schumacher VB, ha azok nincsenek, akkor minimum 10-20 ponttal nyer ő, a csapat kevesebbel, de ugyanúgy nyer. Ennek ellenére jobb volt a Williams.

1995-ben Schumacher 33, a Benetton-Renault pedig 25 ponttal nyerte a VB-t. Mégis jobb volt a Williams-Renault...

2000-ben Schumacher 19, a Ferrari 18 ponttal nyerte a VB-t. Mégis jobb volt a McLaren...

Na, ha most jössz a kettős mércével... :) Tudom, én hoztam fel Irvine kieséseit, csak arra akartam rávilágítani, hogy ő egy vonallal hátrébbi pilóta, mint a Coulthard-Hakkinen páros, ezért a 2000-es különbség. Az ezzel a baj, hogy a Ferrari mindig gondosan vigyázott arra, hogy legalább egy kategóriával lassabb pilótát szerződtessen Schumacher mellé, így gyakorlatilag csak a német vitte a csapatot.

Pedig ezt nem más állította, mint Patrick Head, a Williams technikai igazgatója és egyben társtulajdonosa.
Ő talán konyít valamennyit a dolgokhoz.

Ő mondta azt, hogy 94, 95-ben nem a Benettonnal nyert Schumacher, hanem a Benettonnak nyerte meg Schumi a VB címet.
Nagy különbség. :)
RDaneel_hu

#837 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:55

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:51

Arra, hogy az újonc Villeneuve VB lett a Williams-szel, miközben a 2x-es világbajnok MS, csak nyögvenyelősen tudta tartani vele a tempót.

Ha egy újonc begyaláz egy 2x-es világbajnokot, akkor feltételezem, hogy jobb a technika alatta, mint a riválisa alatt.
Még egy adalék: Vili azóta sem tudott egyetlen futamot sem nyerni, egyetlen csapatnál sem... sőt megkockáztatom még csak értékelhető (nem mázlista) dobogós helyezése sem volt azóta.
Pedig lassan egy évtizede volt.

Újoncnak éppen nem nevezném, előtte a tengerentúlon is megnyerte a konkurens sorozatot, illetve a megelőző évben (amikor tényleg újonc volt) 19 ponttal maradt le a VB-ről.

A Williams-szel pedig a másik pilóta közel dupla annyi pontot szerzett, mint a Ferrarival, aki az erőfölény és az állandó csapatutasításos versenyek ellenére sem tudott a következő évben VB lenni.

#838 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:56

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:54

Pedig ezt nem más állította, mint Patrick Head, a Williams technikai igazgatója és egyben társtulajdonosa.
Ő talán konyít valamennyit a dolgokhoz.

Ő mondta azt, hogy 94, 95-ben nem a Benettonnal nyert Schumacher, hanem a Benettonnak nyerte meg Schumi a VB címet.
Nagy különbség. :)

Erre most mondhatnám, hogy ő is tudhat hülyeséget mondani, ha már Lauda és Dennis is tud. :p

De nem mondom.

Viszont egy link jó lenne.

#839 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 10:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 11:55

Újoncnak éppen nem nevezném, előtte a tengerentúlon is megnyerte a konkurens sorozatot, illetve a megelőző évben (amikor tényleg újonc volt) 19 ponttal maradt le a VB-ről.

A Williams-szel pedig a másik pilóta közel dupla annyi pontot szerzett, mint a Ferrarival, aki az erőfölény és az állandó csapatutasításos versenyek ellenére sem tudott a következő évben VB lenni.

Lényegtelen ebből a szempontból.
Zanardi és Montoya is nagy dirrel-durral lett beharangozva az F1-be, és mégsem tettek le semmit sem az asztalra.
Montoyának anno1 győzelemre futotta 2001-ben, de semmi extra. (meg az év előzésére! :) )

Úgyhogy minden szempontból ujjoncok voltak, mint ahogy Villeneuve is.

megnéznék egy olyan statisztikát, ahol az ujonc világbajnokok tobzódnak egy táblázatban.
Gyanítom, Vili mellett nem sok név létezne azon a papíron. :)
RDaneel_hu

#840 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 11:02

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 10:58

Lényegtelen ebből a szempontból.
Zanardi és Montoya is nagy dirrel-durral lett beharangozva az F1-be, és mégsem tettek le semmit sem az asztalra.
Montoyának anno1 győzelemre futotta 2001-ben, de semmi extra. (meg az év előzésére! :) )

Úgyhogy minden szempontból ujjoncok voltak, mint ahogy Villeneuve is.

megnéznék egy olyan statisztikát, ahol az ujonc világbajnokok tobzódnak egy táblázatban.
Gyanítom, Vili mellett nem sok név létezne azon a papíron. :)

Az előbb éppen te mondtad, hogy a pilótaválasztásnál a média mennyire befolyásolja az embereket, ezért az az információ értéktelen. Ezek szerint téged is ugyanennyire befolyásol.

Döntsd el! :)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.