Idézet: Lipton - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 14:33
Kimit megveszi a Toyota.

szeretnéd, mi?
semmi sem kizárt!
a magam részéről az jutott eszembe a nagy csapat/versenyző/szponzor kavalkádban: lehet, hogy jobb lesz ha tiszta lappal indulok és Aguri drukker leszek
persze ez csak vicc.
ami viszont nem vicc:
ez a csere (és a korábbiak) felvetnek bennem egy kérdést, miszerint ezzel a sok újonnan behozott bizonytalansági tényezővel is arculcsapják az F1-et.
tavaly még örültem neki, hogy végre csapatot váltanak versenyzők és nem az évek óta kialakult felállást kell nézni. előtte a nagyok jóformán nem is mozogtak évekig. csak a új pilóták és a ki/be ugrok jelentettek változást.
idén ez tovább folytatódik: új csapaotk és vele új igazolások:
BMW-Heidfeld, zsír új csapatok, az "örök második, piroska" Barrichello.....
első látásra jó, hogy felkavarják az állóvizet, most az FA és a pletyka szintű Kimi igazolás viszont azt a gondolatot ébresztette bennem, hogy ez így korántsem lesz jó.
tehát a lényeg: kezd ugyebár kinőni az új generáció. vannak vb esélyes pilóták, és van sok - talán kevésbé esélyes - de mindenképpen jó pilóta, aki akár oda is érhet. namost ők nemhogy megállapodnának egy-egy jó csapatnál, ide-oda mászkálnak.
miért? mert gyakorlatilag nemigen vannak leosztott jó csapatok.
miért nincsenek? itt jön be a kavarás: állandó szabályváltoztatás. a gumiszabályt nem kell ecsetelnem, mit okozott. itt a V8. totál lutri az egész. 2007: egy gumiszállító. talán nem olyan drasztikus, de biztos, hogy a M-es csapatokat rosszul érinti. utána aero, stb, stb változtatások....
jelen állapontban szinte évekre előre biztosan meg lehet mondani, hogy semmi nem biztos

jó, persze ez így volt eddig is, de az élcsapat az élcsapat volt. voltak gyengébb évek, de maradtak a felső harmadban és/vagy visszakapaszkodtak viszonylag gyorsan az élre.
jelen állapotban viszont totálisan átrendeződhet minden. és ez nem átmeneti, mert évekre előre van vetítve ez a bizonytalanság.
ezeknek a srácoknak, akik már belenőttek az élmezőnybe, pedig nem elég a második hely. FA? nyilván minden visszalépés lenne a vb cím után. KR? évek óta olyan közel (s mégis olyan távol) áll a vb győzelemhez. Button? én speciel nem tartom olyan hűdesokra, de azért azt elismerem, hogy ügyes gyerek. ő is volt már eleget második meg "ügyes". első akar lenni. Webber? nagy tehetség (és valóban villantott is korábban), de most nincs olyan helyzetben, hogy megmutassa... és az évek közben telnek.
persze sorolhatnám még tovább a pilótákat...
beleszürkülnek....
sztem emiatt láthatunk kaotikus ide-oda igazolásokat, látszólag nagy/erős csapatoktól is. csak egy biztos a jövőt tekintve: hogy évek teltek el nyeretlenségben és évek fognak ugyanilyen avgy hasonló káoszban eltelni. itt pedig elkezdenek sakkozni. mivel más döntési elv nem nagyon van.
ps: kéretik az iromány azon részébe nem belekötni, miszerint X nemisjópilóta mert Y a jó....
illetve, hogy ez az élcsapat választás mindig is lutri volt. az volt, de sztem közel sem ennyire mint most. illetve nyilván normál esetben még az is lutri, mikor egy meglévő, jól működő teammunkát hagy vki ott egy esetleg "csak" ugyanolyan színvonalú, de új csapatért