HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 07:54

Idézet: bbence - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 22:38

Nyáron jóízű zabálásokkal, főleg hasra felszedett néhány kiló (~5) súlyfelesleget hogy lehet/érdemes leadni? :D

Diéta + aerob edzés. (úszás, kocogás, bicikli)
Én meg növök, mint az állat. Ha így folytatom, jövő nyárra 110 leszek. :D
Wherever you go, go with all your heart.

#22 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 08:02

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 7:54

Diéta + aerob edzés. (úszás, kocogás, bicikli)
Én meg növök, mint az állat. Ha így folytatom, jövő nyárra 110 leszek. :D

Elején nagyon gyorsan lehet nőni. Ahogy egyre nagyobb vagy, úgy válik egyre nehezebbé a dolog. Ugye, most még nem érdekel, h mi-hova megy, de 100 felett már elkezdesz okoskodni, h most már kajára is figyelni kell, h pocak menjen le, de izom ne, akkor pl nálam kar vékony a mellemhez-hátamhoz képest, erre hogy eddz, ilyenek. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#23 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 21. 11:47

Jelentem, látványosan fejlődöm. :)

Mellben a 3 héttel ezelőttihez képest 10-20 kg-al (gyakorlattól függően), hátban szintén hasonlóan több súllyal tudok edzeni. Bár továbbra is a mellizmon a leggyengébb, de folyamatosan növelem a súlyt, mert másként nem jön fel izomtömeg.

Mondjuk ebben szerepe lehet annak is, hogy kevésbé drasztikus a diéta, mint eddig, így több energiám van. Emellett az edzés utáni kerékpározásra jobban ügyelek, hogy tényleg csak a zsírból menjen le, ne az izomból.

Pláne azért örülök a látványos fejlődésnek, mert semmilyen táplálékkiegészítő nem segített az izmaim növekedésében.
Ugyanakkor úgy veszem észre, hogy az étrendemmel nem tudok elég fehérjét bevinni a szervezetembe.

Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy milyen fehérjekészítményt tudtok nekem ajánlani? A lényeg, hogy ne legyen drága, de azért használjon is!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#24 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 21. 11:51

Leslie!

Ajánlottad az áthúzás nevű gyakorlatot mellformáló gyakorlatnak. Ezzel viszont az az egy bajom van, hogy ki akar szakadni a bal tricepszem a gyakorlat közben.

Próbáltam egykezes súlyzóval, amit két kézzel fogok alátámasztva (azt hiszem ez a klasszikus), de nagyon fáj a bal tricepszem közben.

Próbáltam francia rúddal (mert így is lehet csinálni), a hatás hasonló.

Próbáltam két egykezessel úgy, hogy a has felett keresztezem a kezeket (ez is egy variációja), de így meg nem éreztem, hogy a mellizom feszülne, tehát szerintem nem olyan hatékony.

Mit tegyek, hogy normálisan tudjam csinálni az első, klasszikus módszerrel? Vagy inkább felejtsem el?

(Beszéltem olyan tapasztalt kondissal, aki az életben nem csinálta, mégis széles a mellkasa, csupán a fekvenyomástól.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#25 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:38

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 12:47

Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy milyen fehérjekészítményt tudtok nekem ajánlani? A lényeg, hogy ne legyen drága, de azért használjon is!

Tejsavófehérjét vegyél
A legolcsóbb de még jó minőség a Cytogen Whey Pro vagy a CytoPro.
Jó még a Scitec 100% Whey Protein
Aztán ezeknél már drágább a 100% Anabolic Whey (én ezt használom).
Először próbajelleggel kisebb mennyiséget vegyél, mert több emberke sokat fingik tőlük, pattanásosodik. Szóval ki kell tapasztalni.

szerk: sztem kerüld a vaníliás ízűeket, mert rohadtul édesek (bár lehet, hogy csak nekem), a csokisak jók szoktak lenni mindenből (mármint csoki nincs benne, csak csokira hasonlító íze van).

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 21. 12:39 -kor

#26 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 12:47

A legolcsóbb, amit tudok ajánlani az a 6 kilós Cytogen Whey Pro.
Ennél olcsóbb/gyengébb minőségű fehérjét én nem mernék használni táplálékkiegészítőnek.
Az én adagom 50-60g naponta (2 mérő), ezzel kitart több, mint 3 hónapig.
Kb. 18k az ára, ha kiszámolod, hogy ez mennyi husi vagy tojás árba, mindjárt nem olyan rémisztő.
A Scitec 5 kilós 100% Whey Proteinje hasonló árban van, és az jobb minőségű. Magasabb fehérjearány, tehát lényegében ugyanott van a két termék.

Egyébként grat. a fejlődéshez! :up:

#27 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:45

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 13:38

szerk: sztem kerüld a vaníliás ízűeket, mert rohadtul édesek (bár lehet, hogy csak nekem), a csokisak jók szoktak lenni mindenből (mármint csoki nincs benne, csak csokira hasonlító íze van).

Én az epres Scitectől másztam majdnem a falra egy idő után. (Még mindig van belőle pár adag...)
Csokisak jók.

Szerkesztette: Dorien 2005. 10. 21. 12:46 -kor

#28 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:47

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 13:45

Én az epres Scitectől másztam majdnem a falra egy idő után. (Még mindig van belőle pár adag...)
Csokisak jók.

én eddig majdnem mindig mindenből csokisat vettem, és beváltak.
a vaníliás anabolic whey undorítóan édes, az epres kazeinem az még elmegy. :)

#29 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:51

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 12:51

Leslie!

Ajánlottad az áthúzás nevű gyakorlatot mellformáló gyakorlatnak. Ezzel viszont az az egy bajom van, hogy ki akar szakadni a bal tricepszem a gyakorlat közben.

Próbáltam egykezes súlyzóval, amit két kézzel fogok alátámasztva (azt hiszem ez a klasszikus), de nagyon fáj a bal tricepszem közben.

Próbáltam francia rúddal (mert így is lehet csinálni), a hatás hasonló.

Próbáltam két egykezessel úgy, hogy a has felett keresztezem a kezeket (ez is egy variációja), de így meg nem éreztem, hogy a mellizom feszülne, tehát szerintem nem olyan hatékony.

Mit tegyek, hogy normálisan tudjam csinálni az első, klasszikus módszerrel? Vagy inkább felejtsem el?

(Beszéltem olyan tapasztalt kondissal, aki az életben nem csinálta, mégis széles a mellkasa, csupán a fekvenyomástól.)

Ööö, akkor hogyan tricepszezel? :confused:
Van áthúzásra állítólag speciális homorú pad, de általában ilyen helyzetben szokták csinálni:
Kép

#30 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 12:55

Idézet

Fogyás hideg sörrel

A termodinamika elvén működő fogyókúrás módszer
Mindenki számára ismeretes, amit már az iskolában is tanultunk, hogy 1 g
víz (folyadék) felmelegítése 14,5 fokról 15,5 fokra 1 kalóriát emészt
fel. Tehát egy pohár (2,5 dl) 5 fokos víz felmelegítése
testhőmérsékletünkre 250
x (37-5) = 8000 kalória.
Hát ezt az energiamennyiséget kell testünknek felvennie ahhoz, hogy a
testhőmérséklet állandó maradjon. Ehhez a legkézenfekvőbb rendelkezésre
álló energiaforrás a test zsírfeleslege. A termodinamika nem hazudik.
Amennyiben megiszunk egy korsó 5 fokos sört, 16000 kalóriát égetünk el.
Természetesen nem szabad senkit becsapni, így le kell vonni az 500 ml sör
kalóriatartalmát, azaz a kb. 1000 kalóriát. Gyors számolás:
15000-1000=14000 kalóriára van szükség a felmelegítéshez. Természetesen ez
a veszteség annál nagyobbb, minél hidegebb a sör és minél nagyobb a
felmelegítendő sörmennyiség. A kalóriaégetés,
kalóriafelhasználás
ezen módja sokkal hatásosabb, mint a testmozgás módszerével végzett
kalóriafelhasználás.
A fogyás így abszolút gyors és szinte automatikus. Egyszerűen nagy
mennyiségű sört kell magunkba önteni, a többit már elvégzi a
termodinamika.
Egyetlen hátránya van a dolognak: ha például egy nagy tányér forró
pacalt, babgulyást, vagy halászlét eszik az ember, akkor a hőenergiával
felesleges kalóriákat viszünk be a testbe.
A figyelmes olvasó máris megtalálta a megoldást: A forró ételeket
elegendő mennyiségű hideg sörrel kell kiegyenlíteni!

:D

#31 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 13:23

Idézet: Kraken - Dátum: 2005. okt. 12., szerda - 15:49

Durva, mi?
Nekem is nyúzták az ínyemet 2 hete + 1 hete, elég volt lehajolnom, nemhogy súlyokkal dolgoznom, hogy majd össze***** magam. Ráadásul a megkínzott íny okozta gyulladás szépen ráhúzódott a kezelt fog gyökerére, volt 3 olyan napom, amit senkinek sem kívánok, bár biztos többen tapasztalták már.
Végül is extrém sportként felvehetjük a listára :).

És diétának sem utolsó. :Đ

#32 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 14:32

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 16:37

Lassan jön a rossz idő, 5 fok alatt már nem fogok tudni bringázni. Akarok venni télre egy evezőpadot, és ha beválik, rendszeresen használnám. Van valakinek tapasztalata vele? Hányszázezer forintos nem fog szétesni két hét alatt, stb.

:up:
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#33 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:07

Tisztelt nem érek rá mozogni Hölgyek/Urak.

Se gyerekem, se feleségem, ez igaz. De nem is kell, mivel nem 1 embert ismerek, akinek van, hajnalba kel, es heti 4-5x lejár edzeni. A felesége is. És dolgoznak. És még uszodába is járnak néha, bizony. És nincsenek széthullva, csupán azért, mert így szokták meg x év alatt.
Azért jövök a konditeremmel, mert oda járok, ott látom a népeket. Van, hogy lehozzák a gyerekeket is, simán elvannak fél órát, vagy 1 órát, a pultos kiscsajok imádják őket, vigyáznak rájuk.
Nem kell minden nap a TV-t bámulni üveges szemekkel, szorongatva a sört, nézve a pocakot, meg a románát, h gazdag kecseg, biztos azért nincs bele, mert sok a pénze, és egész nap csak mozog, sportol. Meg különben is, aki már kinéz valahogy, szúrja magát. Meg eleve gyanús, aki sportol rendszeresen, biztosan van vmi lövése.
Ésszerű, átgondolt étrend, TV helyett mozgás, ennyi. Ja, és nem azért kell okosan enni, h tovább élj 5 évvel, nem. Hanem, h ne legyen minden bajod a sok vacaktól, amit hosszú évek alatt megeszel. Nekem simán bejön a müzli, rizs, csirkemell, fehérje turmix, gyümölcs egész nap. Nem igényel semmiféle önsanyargatást, és még tudom, h egészséges is. :)
Csak ennyit szeretnék mondani. Kifogások mindenkinek van. Arra nehéz indokot találni, h vkinek ne legyen heti 4x fél órája. Márpedig kb ennyin múlik, plusz a kajáláson, h vki egészséges maradjon. Nekem megéri. :)

#34 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:19

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 16:07

Tisztelt nem érek rá mozogni Hölgyek/Urak.

Én Macikának priviben válaszoltam, mert sztem ide úgysem néznek be. :)

#35 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:23

De beidézem ide is, mert végülis nem csak neki szól az a levél, csak vele már többször összeszólalkoztam. :)

Idézet

nem látom a logikai összefüggést a család és az egészséges étkezés között, bocs.
te is megveszed a napi kajádat magadnak és a családnak, és én is megveszem a kajámat magamnak és az apámnak/húgomnak (anyám már nincs).
te elköltesz X pénzt ételre, lefogadom, hogy én X-nél kevesebbet költök kajára, és emellett a kaja minősége is fényévekre van a te vásárlólistádtól.
szóval ez a különbség.

a napi igen soxori étkezést elismerem, hogy nem lehet minden helyzetben tartani, mert nekem sem mindig sikerül, de 3-4 óránkénti étkezést nem hiszem, hogy nem lehet megoldani, csak akarat kérdése, minden melóhelyen van cigiszünet/ebédszünet/stb. autóban is lehet enni, stb. apámnak szólt az orvos, hogy ha így halad, akkor cukorbeteg lesz, egyen napi soxor, legalább 3 óránként. és jéééé, az orvoska hatott rá, képes vinni magával mindenhova egy kis rágcsálnivalót, hogy a vércukorszintje ne ingadozzon. bezzeg amikor én pofáztam neki, akkor le sem sz@rt.

és ugye nem válaszoltál a testedzésre, most is gép előtt ülsz amikor ezt a privit olvasod. sztem még este is fogsz internyetezni, meg valszeg reggel is szoktál internyetezni (ha nem, akkor sorry). ha összeadnád az összes internyetidődet, akkor igen megdöbbentő számot kapnál, és ebből nem tucc fél órát rászánni 1 kis sétára akár a gyerekeiddel/feleségeddel? ez nevetséges, gondolom belátod.

én csak abban reménykedem, hogy a gyerekeidet (és még a többiek a topikban) nem ilyen hozzáállásra nevelitek. beidézek ide egy mailt, amit egy anyuka küldött a Schobert Norbinak (gondolom hallottál már róla), és ideidézem egy testépítő véleményét erről a kérdésről - a stílusa hagy némi kívánnivalót maga után, de remélem ettől függetlenül megérted majd, hogy mit akarok kifejezni ezzel.

az anyuka levele

Idézet 
A gyerekeim túlsúlyosak. Bármennyire fáj is ez nekem, ki kell mondanom. Sokáig a homokba fúrtam a fejem, és azzal áltattam magam, hogy majd kinövik a felesleges kilókat, mára azonban látszik: zsírpárnák rakódtak a combra, hasra, fenékre. Az egész már csecsemőkorban kezdődött. Tápszeres babák lévén, igen hamar tekintélyes súlyra tettek szert. Aztán elkezdtem a hozzátáplálást, de nem igazán érdekelt, hogy mi az egészséges, mi nem. Ha ízlett nekik a babapiskóta, akkor azt kaptak, és azon se problémáztam, hogy víz helyett az üdítőket isszák. Óvodás kor végén tűnt fel először, hogy mintha kicsit nagyobbak lennének a kortársaiknál. Talán ha akkor valaki segít és elmondja, hogy miként előzhetném meg a tovább kilókat... de hát nem háríthatom másra a felelősséget. Én továbbra is jó nagy adag rántással készítettem az ételt, és hagytam, hogy tömjék magukba a tésztát, fagyit, cukorkát. Mert ők csak azt szeretik: képesek napokig duzzogni, ha mondjuk saláta kerül az asztalra. Azaz a nagyobbik már talán érzi, hogy micsoda hátrány a kövérség. Néha elpityergi magát, hogy őt megint kicsúfolták, és szomorúságában megeszik egy jó nagy adag jégkrémet. Én meg persze hagyom. Nincs szívem még ezzel is bántani. Nem tudom, hogy mi a megoldás. Orvosokhoz már a kórosan elhízott gyerekek járnak, és azt se hiszem, hogy a lányaim vállalnának egy ilyen tortúrát. A divatos diéták nem hoztak eredményt, egy tojáskúra után például Marcsi rosszul is lett. Azóta nem is merek ilyennel kísérletezni. Valami gyógyszer jó volna. Egy kis bogyó, és minden megoldódna. 

és az edző válasza

Idézet 
igen, ez kőkemény. a norbi.hu-t nem olvasom szerencsére már egy ideje pedig amikor utoljára beszéltema norbival kurvarég még ő kért meg hogy írjak oda! :DDD nos ez az anyuka csak egy szokásos gyarló anyuka aki gyenge volt ahhoz hogy az akaratát érvényesítse a saját gyerekivel szemben, hogy gondolkozzon, hogy tervezzen mert könnyeb az az út amikor seggek vagyunk, csak seggnek lenni konzekvenciák nélkül nem lehet úgyhogy most jön a sírás meg a még mélyebbre süllyedés a seggesség bugyraiban. ugye a bogyó, a tojáskúra vagy bármi csodaszer...nehogymá gondolkozzunk! mert ugye HA LENNE bármilyen bogyó amivel le lehet fogyni, lennének kövér emberek? vagy van de titkos? titkolja a cia vagy a kgb, vagy rossz üzlet ez és csak keveset gyártanak belőle és azt is titokban súgja meg egykét bennfentes hogy mi az és holmi lehet kapni olcsón? (ugyanez a dolog dettó működöik az izmosodni vágyó idiótáknál akik a tuti, nemd rága és mellékhatás,mnetes szteroidot keresik, arra nem gondolva hogy a többi barom akkor miért edz éveket ha ilyen létezik és miért szenved a kox mellékhatásaitól). tehát ez az egész némi akaraterővel és józanparaszti ésszel megelőzhető lett volna, mert most majd a két gyerek (akik ráadásul csajok) nem fogja mérlegbe tenni a boldog nyalókás-kólás-csokis gyerekkort a kövér-csúnyavagyok-senkineksekellek felnőttkorral. persze lehet változtatni, itt van a sport, a diéta. de ha itt lenne most az anyuka és olvasná a soraimat - mivel nekem van szívem bántani - a teljes szívemből áradó gecicéggel mondanám el neki az IGAZSÁGOT, csak hog tudja, hogy egy életre elintézte őket, a zsírsejtek ugyanis gyerekkorban még szaporodnak(felnőttkorban nem, felnőttkorban az zsírsejtek száma adott, akkor csak növeledni tudnak, azt viszont korlátlanul) és gyerekkori elhízás eredménye visszafordíthatatlan, egész életükben szenvedni fognak a zsírral való küzdelemben és nem sok esélyt látok a "szomorúságában megeszik egy nagy adag jégkrémet" dolog alapján hogy sikerrel. tehát a legrosszabb alapokkal indulnak neki a dolognak, mind biológiai, mind pszihikai értelemben. mindez egy kis akaraterővel és józan parazsti ésszel megelőzhető lett volna.

engem csak a jószándék vezérel.

üdv.

#36 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:28

Tényleg, ez csak úgy mindenkinek szólt, vagy valakit megcéloztál vele? :)
Egyébként egyetértek, én annyit tennék hozzá, hogy a biciklizés is egy király sport, nagyon jó érzés, mikor reggel fél hatkor elhúzol egy faluban a buszmegállóban várakozó zombik előtt és látod rajtuk, hogy azt gondolják, ez sem normális. Meg az is jó, mikor kitekersz magadból egy nap úgy 4000 kilókalóriát, és utána nem tudsz annyit enni, hogy hízz!  :D

(Sztem mondjuk ti is hülyének néztek, mert én annak örülök, hogy 87 kilóról 72-re mentem le, és nem fordítva tettem.  :D )
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#37 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:36

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 16:28

Tényleg, ez csak úgy mindenkinek szólt, vagy valakit megcéloztál vele? :)
Egyébként egyetértek, én annyit tennék hozzá, hogy a biciklizés is egy király sport, nagyon jó érzés, mikor reggel fél hatkor elhúzol egy faluban a buszmegállóban várakozó zombik előtt és látod rajtuk, hogy azt gondolják, ez sem normális. Meg az is jó, mikor kitekersz magadból egy nap úgy 4000 kilókalóriát, és utána nem tudsz annyit enni, hogy hízz!  :D

(Sztem mondjuk ti is hülyének néztek, mert én annak örülök, hogy 87 kilóról 72-re mentem le, és nem fordítva tettem.  :D )

Ez azoknak szólt, akik a szép nős topikban arról győzködtek minket, hogy nem lehet idősen, család mellett normálisan kinézni, mert olyankor az emberknek már nem jut ideje magára. ott a topikban van az egész vita, csak már sok volt az off, úgyhogy priviben válaszoltam.

#38 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:37

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 15:28

Sztem senki nem fog hülyének nézni, ha ez a célod, így érzed jól magad, akkor hajrá. Mindenkinek mások a céljai. :)

#39 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:54

Na, akkor most már mondja meg valaki a frankó evezőpad ügyben!  :reklamacio:  :D

#40 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 15:56

Idézet: Jazzos - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 16:54

Na, akkor most már mondja meg valaki a frankó evezőpad ügyben!  :reklamacio:  :D

Sztem ha itt a topikban vki használna evezőpadot, akkor már segített volna.
Én még életemben nem láttam evezőpadot. :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó