HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 21. 17:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 18:14

Nem sértődök meg, mert az ő érdekükben írtam mindent.
1ébként most is van főnököm, [..]nemtom, mindenki azt hiszi, hogy én vmi gazdag emberke vagyok. :D hát qrvára nem ismertek, de ebbe ne menjünk bele.

Én mindössze az általad ide írottak alapján (hogy mennyi mindenre költesz -és mennyit- az edzés és étkezés kapcsán) következtettem.

Ehhez képest én anyagilag sehol nem vagyok. Hiszen éppen azt írom, hogy egyszerűen nincsen pénzem drága táplálékkiegészítőre. (Másra se nagyon, de ez más kérdés.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#62 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 17:34

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:19

Én ezzel minddel tisztában vagyok. A probléma ott van, hogy ha megfeszülök sem tudok maximum 3000 ft-nál többet szánni a célra havi szinten (és akkor már nagyon mélyen a zsebembe nyúltam).

Nulla havi jövedelemmel, főiskolát fizetve, ösztöndíjból evickélve családi segítséggel nem egyszerű ám az ilyesmi!  :(

Szóval mit tegyek? Semmit? Az általatok említett kiegészítőknél olcsóbbak miért nem jók? Mérgezőek? Veszélyesek? Teljesen hatástalanok?  :think:

Nem tudom a korod, megmondom őszintén, de sztem már az is nagy dolog, ha próbálsz jól kajálni, és edzel. Később, ha melózol, és marad pénzed, akkor még mindíg tudsz fehérjéket venni, szóval nem tragédia, ha 2x éveid elején nem tudod két pofára tömni a kiegészítőket. Lehet ám nélküle is haladni.
Kajára költs egyelőre szerintem. Ha szüleiddel laksz, akkor add fel a rendelést, h lehetőleg miket kérsz. :) Nem drágább a csirkemell/rizs sem, mint bármi más magyaros kaja, csak egészségesebb.

BTW van ismerős Danone-ban, tőle veszem a tejsavó fehérjét, 3500/kg. Bevizsgált, édesítő, íz, bármi nélkül. De ez is drágább, mint amit javasoltak.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#63 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 17:39

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 17:03

Erősen gyanítom, hogy Leslie baráti körét sem lehet az "átlagember" kategóriába sorolni (ahogyan ő sem az).

Én teljesen átlagos vagyok, és egészen konkrétan nem csak barátra értettem, h gyerek mellett jár le edzeni. Teremben nagyon sokan vannak. :)
Havi 80-at törlesztek OTP-nek, innen képzelheted, h egy átlagos fizuból mennyi marad. Megmondom a frankót: semmi. Nem is tudom, mikor voltam úgymond "szórakozni". Nyaralni 19 évesen nyaraltam utóljára, most leszek 31.
Nekem nem kell bemutatni milyen lemondani dolgokról, az utóbbi fél évben, ha venni kell vmi kis szart is 2-3 rugó körül, akkor erősen meg kell fontolnom, h vajon tényleg kell-e. Ez van, meg lehet szokni, talán ezen a melóhelyen hosszú távon jobban fogok járni. Meglátom. :)

#64 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 21. 17:39

Leslie!

A koromat megtekintheted az adatlapomon! ;)

De kétségbe nem esek. Az ember mindig maradjon a lehetőségei között, és ne erőlködjön! ;)

Folytatom az eddig kijelölt, és bejárt utat... edzem szorgalmasan, vigyázom az étrendemre (tudod, a "szemét" kajákkal, italokkal már régen leszámoltam), próbálok pihenni, amennyit lehet... többet nem tudok tenni jelen pillanatban. :)

#65 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 02:34

Na, itt egy kép a mi Misinkről:

Kép
Wherever you go, go with all your heart.

#66 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 06:05

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 3:34

Na, itt egy kép a mi Misinkről:

hány éves? jól tartja magát... :)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 22. 06:06 -kor

#67 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 12:40

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 7:05

Nem tudom. 40 feletti mezőnyben indul.

#68 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 14:40

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 22., szombat - 7:05

Olvasom ám a topicot, ne aggódj.
Csak hát nekem ez a téma idegen, de érdekel.

Ez a fotón szereplő ember egyébként szép és egészséges szeritnetek? Csakhogy tudjam, mennyire van kificamodva az izlésem.

Visszatérve a korábbi vitánkra.

Leslie-nek és FleSs-nek is azt üzenem sokadszorra, hogy majd meglátjuk, ha 2 gyerekkel és 1 feleséggel többen lesznek.
Merthát egy nej nehezen tolerálja, ha a férjéből (leírás alapján 7-ből 5 nap) este 8 után lát valamit, de használhatatlan állapotban, hullafáradtan.
Elhiszem én, hogy egy férfi a családalapítás (mondjuk 2 gyerek) után is azt és úgy szeretné továbbfolytatni, mint azt agglegényként - a szüleivel élve - megszokta. Ám ez esetben a feleségre hárul az ő munkája mellett a 2 gyerekkel való törődés minden baja. Innentől tőle vagy a fitt kinézet, vagy a hűség nem várható el. Mert az anya napja is 24 órából és egy éjszakából áll. :)
Ha a férj is megpróbál 2-3 órát levenni az anya terheiből (marad még így is neki elég), akkor azt az időt valahonnan el kell venni. A munkaidőből bajosan lehet, az alvási időből sem lehet egy idő után, tehát máshonnan kell.

Azt is belátom, hogy ha nekem nem sikerült, attól még lehet.
Van olyan ismerősöm, akinek ugyanaz a 2 diplomája van, mint nekem és a saját ügyességének és főleg szerencséjének köszönhetően ma havi nettő 8 kiló körül keres viszonylag kevés munkával.
Van olyan is, aki szintén ugyanilyen papírokkal, ám nálamnál lényegesen rosszabb helyzetben van, pedig nagy reménységnek indult. És most egy vidéki munkahelyen gürizik, napi gondokkal élve.

Szóval elhiszem, hogy vannak emberek (közéjük tartozhattok Ti is), akiknek megadatik a lehetőség, hogy megőrizzék fiatalságukat kinézetben is. Ám - be kellene lássátok - ez nem általános, sőt lehet, hogy Nektek sem fog megadatni, ha majd Ti is eljuttok abba a helyzetbe, amiben azok vannak, akiket lenéztek, lelustáztok, stb.
Meglátjuk.
Gondolkoztál már ma?

#69 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 14:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 15:40

Ez a fotón szereplő ember egyébként szép és egészséges szeritnetek? Csakhogy tudjam, mennyire van kificamodva az izlésem.

A szép az erős kifejezés, mivel a női nem felé vonzódom... :)
De ha leszedjük róla a barnítót, ami a verseny miatt van rajta, akkor egy kb. 8 testzsírszázalékos embert kapunk, aki mint látható elég jó kondícióban van. :) Ilyen fizikumot igen hosszú idő elérni (akár 10-15 év), és főleg nehéz megtartani ebben a korban (mint tudjuk, 25 éves kor felett megindul az izomzat sorvadása, csökken a tesztoszteronszint, nő az ösztrogénszint, ami a testzsír% növekedését hozza magával). Szóval igen jó esély van rá, hogy ez az ember hogy úgy mondjam qrva egészséges, mert ilyen kinézetet csak egy egészséges életmóddal lehet összehozni.
Nem mellesleg a hétköznapi emberek ebben a korban inkább közelítenek a 20-25 %-os (vagy még magasabb) testzsír felé.

A többi leírt dolgot tudomásul veszem, és elképzelhetőnek tartom, hogy igazad van, de én nagyon úgy látom, hogy ebben a "vitában" te a feleséget és a gyereket mentőövként használod, mindenre a feleséget és a gyereket hozod fel mentségül, pedig leírtam a mailben, hogy a kajálásrészhez (ami a kinézetet 90%-ban befolyásolja) nincs köze a családnak. Az igaz, hogy nehéz elkezdeni, de ha sosem próbálod meg, csak kifogásokat keresel, akkor...

Ami azt illeti, én már nem akarok erről vitázni, sztem felesleges.

#70 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 15:10

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 15:54

A szép az erős kifejezés, mivel a női nem felé vonzódom... :)
De ha leszedjük róla a barnítót, ami a verseny miatt van rajta, akkor egy kb. 8 testzsírszázalékos embert kapunk, aki mint látható elég jó kondícióban van. :) Ilyen fizikumot igen hosszú idő elérni (akár 10-15 év), és főleg nehéz megtartani ebben a korban (mint tudjuk, 25 éves kor felett megindul az izomzat sorvadása, csökken a tesztoszteronszint, nő az ösztrogénszint, ami a testzsír% növekedését hozza magával). Szóval igen jó esély van rá, hogy ez az ember hogy úgy mondjam qrva egészséges, mert ilyen kinézetet csak egy egészséges életmóddal lehet összehozni.
Nem mellesleg a hétköznapi emberek ebben a korban inkább közelítenek a 20-25 %-os (vagy még magasabb) testzsír felé.

A többi leírt dolgot tudomásul veszem, és elképzelhetőnek tartom, hogy igazad van, de én nagyon úgy látom, hogy ebben a "vitában" te a feleséget és a gyereket mentőövként használod, mindenre a feleséget és a gyereket hozod fel mentségül, pedig leírtam a mailben, hogy a kajálásrészhez (ami a kinézetet 90%-ban befolyásolja) nincs köze a családnak. Az igaz, hogy nehéz elkezdeni, de ha sosem próbálod meg, csak kifogásokat keresel, akkor...

Ami azt illeti, én már nem akarok erről vitázni, sztem felesleges.

Szó nem volt az én feleségemről, igaz, nekem is 2 gyerekem van. Szó nem volt az én 140 kilómról.
Nem takarózom semmivel, nem keresek kifogásokat. Nem kértem, hogy bárki is mentsen meg.

Csak azért szóltam bele az egészbe, mert irritáltak azok a hozzászólásaid, amiben így kezdődtek a mondatok, hogy "Az igazság az, hogy ...".
Holott egyáltalán nem biztos, hogy az igzaságot tudod képviselni.
De úgy nézem, revidiáltad az álláspontodat és így okavesztettek lettek az ilyen témájú post-jaim. Végre...
Gondolkoztál már ma?

#71 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 15:31

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 15:54

... Szóval igen jó esély van rá, hogy ez az ember hogy úgy mondjam qrva egészséges, mert ilyen kinézetet csak egy egészséges életmóddal lehet összehozni.
...

Ahogy elnézem a fickót, "élsportoló" testépítő.

Sajnos az élsportoló és a kurva egészséges az én szótáramban kizárja egymást.
Azt inkább mondanám, hogy jelen állapotában fizikai teljesítőképessége határait feszegeti.

De majd 5-10-25 (stb. :D ) év múlva is megnézném... :eek:

Nem a vakvilágba beszélek, több ex-élsportoló is van az ismeretségi körben, olimpiai helyezett tornásszal köztük, aki most 48 éves (hölgyről van szó), de már 4-szer műtötték a vállát, és még fogják is. Az élsportoló tornász múlt miatt. De van kajakozó ismerős is. Ő 45, és minden baja van. Triatlonos is akad, neki a térde tropa. Sorolhatnám tovább...

A versenyszerű testépítés is egészségtelen hosszú távon szvsz, hiába esznek csak kifogástalan kajákat, és élnek 100x egészségesebben mint bármelyikünk. Egészen egyszerűen azért, mert a szervezetet nem lehet tartósan (karrierben értem a tartósant, mondjuk 15-20 éven át - tudom jól, hogy nekik is vannak versenyek között regenerációs időszakok, etc, ahogy minden sportolónak) a teljesítőképessége határán tartani.  Nem erre vagyunk kitalálva. :think: 

Lehet hogy ez :offtopic: , ez esetben bocsánat. :D
Meg az is lehet, hogy nincsen igazam. :)

#72 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 17:16

Edzés után nem hullafáradt az ember, csak ezt akarom hozzátenni. Közel sem használhatatlan. :)

Szerk: egy ennyire leszálkásított versenyzőre én nem mondanám, h mennyire egészséges, mert ugye a sok cucc miatt, amit betol... Mellékhatások... Szaé lehet, h egy fele ennyire jól kinéző, jól kajáló sportoló egészségesebb.

Szerkesztette: leslie 2005. 10. 23. 17:18 -kor

#73 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 23. 17:24

Egyetértek veled Leslie.

Emellett fontosnak tartom megjegyezni, hogy szerintem nemhogy nem néz ki jól, hanem ijesztően ronda az, akinek az erei így kidudorodnak. (Amellett, hogy ez már túl izmos is.)

#74 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 17:38

Lehet, h ronda a hajókötél vastag ér, de teljesen természetes. Minél nagyobb az izom, annál több vért kell átpumpálni rajta, és eleve az izom is nyomja ki az eret, plusz ha vki leszálkásít, akkor eltünik a zsír, és a bőr alatt kapásból ott az ér... Szal ez van. Azért amúgy annyira nem izmos az a bácsi, csak a barnító+beállás+jó megvilágítás. :)

#75 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 18:10

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 16:31

Ahogy elnézem a fickót, "élsportoló" testépítő.

Sajnos az élsportoló és a kurva egészséges az én szótáramban kizárja egymást.
Azt inkább mondanám, hogy jelen állapotában fizikai teljesítőképessége határait feszegeti.

De majd 5-10-25 (stb. :D ) év múlva is megnézném... :eek:

Nem a vakvilágba beszélek, több ex-élsportoló is van az ismeretségi körben, olimpiai helyezett tornásszal köztük, aki most 48 éves (hölgyről van szó), de már 4-szer műtötték a vállát, és még fogják is. Az élsportoló tornász múlt miatt. De van kajakozó ismerős is. Ő 45, és minden baja van. Triatlonos is akad, neki a térde tropa. Sorolhatnám tovább...

A versenyszerű testépítés is egészségtelen hosszú távon szvsz, hiába esznek csak kifogástalan kajákat, és élnek 100x egészségesebben mint bármelyikünk. Egészen egyszerűen azért, mert a szervezetet nem lehet tartósan (karrierben értem a tartósant, mondjuk 15-20 éven át - tudom jól, hogy nekik is vannak versenyek között regenerációs időszakok, etc, ahogy minden sportolónak) a teljesítőképessége határán tartani.  Nem erre vagyunk kitalálva. :think: 

Lehet hogy ez :offtopic: , ez esetben bocsánat. :D
Meg az is lehet, hogy nincsen igazam. :)

Nemtom, hogy mennyire rendszeresen szokott versenyezni, vagyis hogy versenyző-e (élsportolónak biztos nem élsportoló), mert egy testépítő versenyre elég sokan szoktak jelentkezni, teljesen kezdők is (nagyon kevés edzésmúlttal).

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Egy ilyen testalkathoz (az idősebb úréra gondolok) nem kell koksz, elérhető naturál is, szóval ebben nem értek egyet leslie-vel, de persze nem tudhatjuk biztosan, leslie sem és én sem. A leszálkázáshoz lehetséges, hogy használt egy kis spiropentet. :D

Etele: Frank Zane 60 évesen

Kép

Az izületi dolgokban igazad van, mert elég sok sportolónak fáj a válla, térde, könyöke, stb., de ez előfordul a nemsportolók körében is, mind2 nagyanyámnak szarok a lábai, apámnak a dereka fáj, stb.
De 1ébként az egészségességet nem is ebben az értelemben "vizsgáltuk" feljebb.

A versenyszerű testépítés (és itt a profikról vagy a profinak készülőkről beszélek) nem egészséges. De versenyszerűen művelve sztem nincs is olyan sport, ami egészséges lenne, mert ott már nem maga a sport a lényeg, hanem a pénz. ;)

Piftuka: sztem nem ronda a vastag ér. És ha hiszed, ha nem, a te ereid is meg fognak vastagodni az idő előrehaladtával, mert az izomnak az edzés során több oxigénre van szüksége, mint előtte, az oxigént pedig a vér szállítja. 1ébként egy kondis/testépítő topikban ilyet mondani, hogy túl izmos...  :think:  :D

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 23. 18:11 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 18:30

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 19:10

....
A versenyszerű testépítés (és itt a profikról vagy a profinak készülőkről beszélek) nem egészséges. De versenyszerűen művelve sztem nincs is olyan sport, ami egészséges lenne, mert ott már nem maga a sport a lényeg, hanem a pénz. ;)
....

Dejsz' pont ezt mondtam én is. :omg:  ;) Azzal a különbséggel, hogy a pénzes dolgokba nem akartam belemászni, mert  nem csak amiatt egészségtelen, hanem attól is, hogy... de ezt már leírtam, nem ismétlem magam. :D A cuccolásról nem is szólva. :(

Frank Zane-ről meg csak annyit, hogy soha nem tartozott az átlagos testépítők közé (már ha van átlagos Mr. Universum :D ), nem kétlem, hogy lehet találni egészséges, idős ex-élsportolót, de az átlag bőven nem ilyen. Ha ellenpéldát szeretnél, nézd meg pl. Mike Katz-et. :)

RE: a tévedés jogát továbbra is fenntartom.

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 23. 18:33 -kor

#77 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 18:33

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 19:30

Dejsz' pont ezt mondtam én is. :omg:  ;) Azzal a különbséggel, hogy a pénzes dolgokba nem akartam belemászni, mert  nem csak amiatt egészségtelen, hanem attól is, hogy... de ezt már leírtam, nem ismétlem magam. :D

Frank Zane-ről meg csak annyit, hogy soha nem tartozott az átlagos testépítők közé (már ha van átlagos Mr. Universum :D ), nem kétlem, hogy lehet találni egészséges, idős ex-élsportolót, de az átlag bőven nem ilyen. Ha ellenpéldát szeretnél, nézd meg pl. Mike Katz-et. :)

Van Mike Katz-ről képed idős korában? Jöhet. :)

#78 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 20:48

A Pumping Iron DVD extrái között volt egy riportfilm, mikor is összejöttek egy-két éve a főszereplők, ott volt Katz is. Majd lopok ki belőle képet, és beteszem ide! :)

Hát... csodálkoztam, hogy-hogy nem folyik ki a zsír az inggallérja fölött. Nagyon durván néz ki szegény, pedig régen zorall volt... :( Mindennek kinézett, csak egészségesnek nem. :(

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 23. 20:50 -kor

#79 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 20:57

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 21:48

A Pumping Iron DVD extrái között volt egy riportfilm, mikor is összejöttek egy-két éve a főszereplők, ott volt Katz is. Majd lopok ki belőle képet, és beteszem ide! :)

Hát... csodálkoztam, hogy-hogy nem folyik ki a zsír az inggallérja fölött. Nagyon durván néz ki szegény, pedig régen zorall volt... :( Mindennek kinézett, csak egészségesnek nem. :(

Én az egyik nemrégi Arnold Classicon készült riportfilmen láttam pár akkor testépítőt, a Franco Colombu még most is jól néz ki, a Sergio Oliva elhízott, a francia Serge Nubret meg még most is brutális.  :eek:

Kép

65 éves.

Szerkesztette: fLeSs 2005. 10. 23. 21:01 -kor

#80 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 04:55

Na ezt a koksz dolgot majd megkérdezem a Misitől, ha már kicsit bizalmasabb viszonyban leszek vele, de ő tudtommal mindig ilyen szálkás.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.