Idézet: Dorien - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:07
Semmivel! Ahogyan Leslie is írja, valószínűleg az lenne a maximum, hogy megtiltaná az edzést.
Akkor mesélek nektek az orvosokról! Talán emlékeztek, többször írtam a topicban, hogy sajnálatos módon nem vagyok teljesen egészséges.
Másfél éve -amikor azt a tetű kukoricacímerezéses melót végeztem júliusban- elkezdett nagyon durva mértékben dagadni a lábfejem és a bokám. Annyi víz gyülemlett fel benne, hogy kétszer-háromszor akkora volt, mint normálisan.
Nem nagyon javult a helyzet, ezért elmentem először a dokihoz, aki édesanyámat kezeli a gerincével. Kiderült, hogy a gerincem tökéletes, van egy enyhe lúdtalpam a jobb lábamban (amiről megtudtam, hogy civilizációs betegség; 10-ből 9 embernek van; mindez azért, mert cipőben járunk, nem mezítláb). Ránézett a lábamra, és azonnal valami gócra gyanakodott, így beutalt góckutatásra az urulógiára, szájsebészetre, fül-orr gégészetre. Az összes vizsgálat eredménye negatív lett.
Ekkor további vizsgálatok következtek. Előbb az érsebészet. Az ottani doki szerint semmi gond az ereimmel.
Ezután jött a neurológia. Nem az ott lévő doktornő volt az egyetlen, aki csodálkozott, hogy egy ilyen fiatal ember, aki -idézem- "úgy néz ki, mint egy atléta", ugyan mi a francot keres ilyen komoly vizsgálatokon, egy valag papírral a kezében. "Természetesen" ez a vizsgálat is negatív eredményt hozott.
Ezután jött a lábam tudatos "átszkennelése". Először normál ultrahanggal nézték végig elől-hátul, combtól bokáig a lábamat. Se trombózis, se viszérprobléma, se érszűkület (sőt, a dokinő szerint az átlagnál tágabbak az ereim, ami jó).
Ezt a rádioizotópos kompjutertomográfos vizsgálat követte, amelynek eredményeként kiderült, hogy kicsit megviselt a jobb bokaízületem (nyilván a lúdtalp miatt befordult lábbal járás miatt), de egyébként semmi különös nem látszik.
Mehettem tovább a reumatológiára, ahol ismét megkaptam, hogy ugyan mit keresek az 50-80 közötti, nagybeteg emberek között.
Az ottani doktornő komplett laborvizsgálatot rendelt el; még bakterológiai vizsgálatra is elküldték a véremet az ANTSZ-hez. Minden eredmény negatív lett. A köszvény gyanúja felmerült egyszer (több vizsgálat volt, az egyiknél magas volt a húgysavszintem -ez a betegség magyarázat lehetne a bajomra-, de későbbi vizsgálatoknál normál értéket mutatott, így... ), de úgy tűnik mégsem.
Ezután jött a komplett hasi ultrahang (negatív eredménnyel), teljes mellkas, szívröntgen, majd medence röntgen (kicsit meszes a medencecsontom, de nem vészes), EKG vizsgálat... mind negatív eredménnyel.
Mindennek persze örülnöm kellene, hiszen makk egészséges vagyok... Elvileg!
Csak éppen múlt év szeptembere óta, ezév júniusáig orvostól orvosig, vizsgálatról vizsgálatra jártam, melyek végén a reumatológián a doktornő (aki egyébként rendkívül alapos, rendes, és jó orvos; úgy érzem, mindent megtett, hogy segítsen nekem; nem sűrűn találkoztam hasonlóval) azt mondta: "István, bevallom, most már fogalmam nincsen, hogy mi okozhatja a problémáját."
Mivel másik gondom az volt -ez már régebb óta- időnkénti drasztikus fáradékonyság tör rám, és az, hogy a legkisebb terhelésre szakad rólam a víz, így javasolta, hogy menjek el pajzsmirigy vizsgálatra (végül is, az még tényleg nem volt), mert lehet, hogy pajzsmirigy megbetegedésem van, és akár még ez is kihathat így a lábamra. Nos, szeptemberben kellett volna mennem, de ott már nem voltam. Sem időm, sem akaratom nem volt már meg ehhez.
Az a legrosszabb, hogy 1,5 éve szedem minden nap a vízhajtót, hogy ne dagadjon a lábam. Ha van 2-3 nap, amikor kilátszik a bokacsontom, az piros betűs ünnep. Viszont általában ha nincs bedagadva (amikor feszüls, és zsibbad), akkor jellemzően rettenetesen fáj térdtől, lefelé a legváltozatosabb helyeken. És már nagyon elegem van ebből az egészből. Jó lenne, ha valaki TÉNYLEG meggyógyítana!
És ezért írtam le, hogy lássátok, így edzem rendszeresen, a lábam fáj (mint mondtam, a csuklya edzést abbahagyom), sokszor alig van energiám (erre a vízhajtó is rásegít erősen szerintem), s emellett a vízhajtó gyakorlatilag az edzés ellen dolgozik, mert hát az izmok nagy része víz. Kész csoda, hogy egyáltalán fejlődöm. És ezért vagyok büszke arra, hogy fejlődtem, erősödtem. Persze tudom... sokra megyek vele, igaz?
Hát ez van. BTW... tudtok egy
tényleg kiváló orvost, aki kideríti, mi bajom van, és segíteni is tud rajtam?