HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 08:34

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 0:55

Megmondja, h ne eddz. Kb ennyit várhatsz. Ha itület fáj, akkor irass fel Condrosulfot, az legalább használ, szeded 2-3 hónapot. Bár, nem egy olcsó cucc. :)

Asszem a Joint-X-et is javasolni szokták ízületi fájdalmakra.
Wherever you go, go with all your heart.

#302 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:10

Sziasztok edzegető "kollégák".

Kezdő vagyok, olyan 1-másfél hónapja tértem rá az osztott edzésre. (heti 3x)
Olvasva a hozzászólásaitokat, nekem lenne pár kérdésem.

Egyik a táplálkozással kapcsolatos: mennyire fontos az edzés előtt és utáni étkezés időtartam-távolsága? Magyarán mennyivel kell edzés előtt és után enni "optimális" esetben? Természetesen nem az edzés után azonnal fogyasztott turmixra gondolok.

Másik, hogy egy két gyakorlattal "gondom" van:
(előljáróban:H-mell-kar; SZe-váll-hát; Pé-has-láb.)
Szóval, mell edzésnél, fekvenyomáskor nem érzem a mell edződését. Olvasom, hogy nem csak nekem van ilyen problémám. Namost ez engem nem vigasztal. Hogy tudnám elérni, hogy ne a vállam-felkarom fáradjon ki, hanem inkább a mellem? Lehetséges-e, hogy az a mozdulat, amikor engedem lassan le a súlyt már gyakorol hatást a mellre, csak nem érzem, mert az egyre jobban fájó karommal vagyok elfoglalva?

Áthúzásnál normális, hogy a felkarom fárad, de rendesen, vagy csak rossz a "szög", ahogy végzem?

Másik, nekem sokkal jobban bejönnek a csigás hátgyakorlatok, mint pl. a kétkezes evezés. A mellhez húzásnál viszont kezdem érezni a karomat már megint.
Tudom, meg kell tanulni jobban koncentrálni a célizomra.

Amúgy nem nagy súlyokkal dolgozom..még, inkább próbálok koncentrálni, amennyire csak lehet.

Köszönöm
tesa

#303 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:48

Létezik vmi olyan, h előkifárasztás, vagy mi a tök.  :think:
Na, az a lényege, h pl fekvenyomás elött közvetlen lecsavarsz egy sorozat tárogatást, majd pattansz, és rögtön tolod.
Addendum 1.: tárogatás az nyújtott karral, kiengedve jó messzire, nem mellhez behúzva, trinyóból kitolva, mint a sok lamme.
Addendum 2.: igazából ilyen edzést csak nagyon profik csinálnak. Lehet, h nem kellene eröltetned, mert nehéz lesz.

Ha a karod érzed a hátazáskor/mellezéskor, az jelenheti azt is, h a hátad erősebb a karodnál, azaz a karod nem bírja el azt a súlyt, amitől a nagyobb izomcsoport elkezdene dolgozni.

Ne aggódj, elmúlik. Csak türelmesen, kitartóan. Mindössze 5-10 év... :Đ

Szerkesztette: leslie 2005. 11. 25. 15:51 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#304 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:34

amiket leírok az mind szerintem van így. :)
kaja: én edzés előtt 2 órával eszek utoljára szilárd kaját (szénhidrátdús), viszont fél órával előtte is megiszok egy fehérjeturmixot. mondjuk ehelyett mostanában kreatint iszok.
edzés után nekem közvetlenül van a turmix, majd ezután 30-50 perccel (ekkorra a turmix felszívódik) eszek szénhidrát+fehérjedús kaját (rizscsirke :D). :)
fekvenyomásnál nekem is így volt eleinte, sztem érdemes próbálgatni a fogástávolságot, és úgy csinálni a gyaksit, hogy a kinyomás gyors, a leengedés pedig lassú, kontrollált legyen, és engedd le egészen a melledig a rudat. ezt főleg ha ferdepados nyomásnál ki is tartod pár másodpercig akkor érezni fogod a melledet. ;) 
én előfárasztást nem csinálnék a helyedben, mert kezdő vagy, szóval először inkább a helyes végrehajtást tanuld meg.
áthúzásnál nekem a felkarom nem fárad, inkább a vállam.  :confused: :D
mellhez húzásnál próbáld meg, hogy a tenyereddel a rudat ne fogd át, hanem csak az ujjaiddal csimpaszkodjál bele, a karnak csak egy kampó funkciót kell ellátni ennél a gyaksinál (igazából a felhúzáson kívül az összes hátgyaksira igaz ez). utána arra koncentrálj, hogy a könyöködet húzd le (vagymi, szal érted), de le, és ne hátra! és a rudat NE a karoddal húzd. ha könyékkel húzod le, akkor a hát dolgozik. nekem mostanra hátedzésen a bicóm végre már nem durran be...

Egy kis komolyság
melledzés Milos Sarcevvel: http://thefitshow.co...chest_large.htm
kvadricepszedzés: http://thefitshow.co...os_quads1lg.htm
válledzés: http://thefitshow.com/week9/milos_shoulder...houlders1lg.htm
hátedzés: http://thefitshow.co.../week10_1lg.htm
hátedzés2: http://thefitshow.co.../week11_1lg.htm

jó nézelődést! (a reklámot végig kell nézni... :D)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 25. 16:49 -kor

#305 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 26. 09:23

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:07

Többet mint mi.

Semmivel! Ahogyan Leslie is írja, valószínűleg az lenne a maximum, hogy megtiltaná az edzést.

Akkor mesélek nektek az orvosokról! Talán emlékeztek, többször írtam a topicban, hogy sajnálatos módon nem vagyok teljesen egészséges.
Másfél éve -amikor azt a tetű kukoricacímerezéses melót végeztem júliusban- elkezdett nagyon durva mértékben dagadni a lábfejem és a bokám. Annyi víz gyülemlett fel benne, hogy kétszer-háromszor akkora volt, mint normálisan.
Nem nagyon javult a helyzet, ezért elmentem először a dokihoz, aki édesanyámat kezeli a gerincével. Kiderült, hogy a gerincem tökéletes, van egy enyhe lúdtalpam a jobb lábamban (amiről megtudtam, hogy civilizációs betegség; 10-ből 9 embernek van; mindez azért, mert cipőben járunk, nem mezítláb). Ránézett a lábamra, és azonnal valami gócra gyanakodott, így beutalt góckutatásra az urulógiára, szájsebészetre, fül-orr gégészetre. Az összes vizsgálat eredménye negatív lett.
Ekkor további vizsgálatok következtek. Előbb az érsebészet. Az ottani doki szerint semmi gond az ereimmel.
Ezután jött a neurológia. Nem az ott lévő doktornő volt az egyetlen, aki csodálkozott, hogy egy ilyen fiatal ember, aki -idézem- "úgy néz ki, mint egy atléta", ugyan mi a francot keres ilyen komoly vizsgálatokon, egy valag papírral a kezében. "Természetesen" ez a vizsgálat is negatív eredményt hozott.
Ezután jött a lábam tudatos "átszkennelése". Először normál ultrahanggal nézték végig elől-hátul, combtól bokáig a lábamat. Se trombózis, se viszérprobléma, se érszűkület (sőt, a dokinő szerint az átlagnál tágabbak az ereim, ami jó).
Ezt a rádioizotópos kompjutertomográfos vizsgálat követte, amelynek eredményeként kiderült, hogy kicsit megviselt a jobb bokaízületem (nyilván a lúdtalp miatt befordult lábbal járás miatt), de egyébként semmi különös nem látszik.
Mehettem tovább a reumatológiára, ahol ismét megkaptam, hogy ugyan mit keresek az 50-80 közötti, nagybeteg emberek között.
Az ottani doktornő komplett laborvizsgálatot rendelt el; még bakterológiai vizsgálatra is elküldték a véremet az ANTSZ-hez. Minden eredmény negatív lett. A köszvény gyanúja felmerült egyszer (több vizsgálat volt, az egyiknél magas volt a húgysavszintem -ez a betegség magyarázat lehetne a bajomra-, de későbbi vizsgálatoknál normál értéket mutatott, így... ), de úgy tűnik mégsem.
Ezután jött a komplett hasi ultrahang (negatív eredménnyel), teljes mellkas, szívröntgen, majd medence röntgen (kicsit meszes a medencecsontom, de nem vészes), EKG vizsgálat... mind negatív eredménnyel.
Mindennek persze örülnöm kellene, hiszen makk egészséges vagyok... Elvileg!
Csak éppen múlt év szeptembere óta, ezév júniusáig orvostól orvosig, vizsgálatról vizsgálatra jártam, melyek végén a reumatológián a doktornő (aki egyébként rendkívül alapos, rendes, és jó orvos; úgy érzem, mindent megtett, hogy segítsen nekem; nem sűrűn találkoztam hasonlóval) azt mondta: "István, bevallom, most már fogalmam nincsen, hogy mi okozhatja a problémáját."

Mivel másik gondom az volt -ez már régebb óta- időnkénti drasztikus fáradékonyság tör rám, és az, hogy a legkisebb terhelésre szakad rólam a víz, így javasolta, hogy menjek el pajzsmirigy vizsgálatra (végül is, az még tényleg nem volt), mert lehet, hogy pajzsmirigy megbetegedésem van, és akár még ez is kihathat így a lábamra. Nos, szeptemberben kellett volna mennem, de ott már nem voltam. Sem időm, sem akaratom nem volt már meg ehhez.

Az a legrosszabb, hogy 1,5 éve szedem minden nap a vízhajtót, hogy ne dagadjon a lábam. Ha van 2-3 nap, amikor kilátszik a bokacsontom, az piros betűs ünnep. Viszont általában ha nincs bedagadva (amikor feszüls, és zsibbad), akkor jellemzően rettenetesen fáj térdtől, lefelé a legváltozatosabb helyeken. És már nagyon elegem van ebből az egészből. Jó lenne, ha valaki TÉNYLEG meggyógyítana!  :(

És ezért írtam le, hogy lássátok, így edzem rendszeresen, a lábam fáj (mint mondtam, a csuklya edzést abbahagyom), sokszor alig van energiám (erre a vízhajtó is rásegít erősen szerintem), s emellett a vízhajtó gyakorlatilag az edzés ellen dolgozik, mert hát az izmok nagy része víz. Kész csoda, hogy egyáltalán fejlődöm. És ezért vagyok büszke arra, hogy fejlődtem, erősödtem. Persze tudom... sokra megyek vele, igaz?  :rolleyes:

Hát ez van. BTW... tudtok egy tényleg kiváló orvost, aki kideríti, mi bajom van, és segíteni is tud rajtam?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#306 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 22:03

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 10:23

Hát ez van. BTW... tudtok egy tényleg kiváló orvost, aki kideríti, mi bajom van, és segíteni is tud rajtam?

Privi ment!

#307 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 19:30

Voltam ma kondizni.
Hát-váll edzés volt, a felhúzást egész százig felvittem piramisban. Most elég jól érzem a hátamat. :)
A karjaim, főleg a tricepszeim frankón bedurrantak, erősödniük kell még.

Utána Whey Pro turmix, szőlőcukor, pufirizs, otthon meg csirkemell rizzsel és vegyeszöldséggel.

#308 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 22:06

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 19:30

Voltam ma kondizni.
Hát-váll edzés volt, a felhúzást egész százig felvittem piramisban. Most elég jól érzem a hátamat. :)
A karjaim, főleg a tricepszeim frankón bedurrantak, erősödniük kell még.

Utána Whey Pro turmix, szőlőcukor, pufirizs, otthon meg csirkemell rizzsel és vegyeszöldséggel.

tesának szívesen...  :rolleyes:  ;) (leslie nevében is)
Dorien: és? :) ezt most úgy mondtad el, mintha nem mindennapi lenne... :)
izé, felhúzásnál a tricepszed bedurrant? ügyi vagy... :D

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 28. 22:07 -kor

#309 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 28. 23:58

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 23:06

Nem mindennap járok, csak hetente 2x-3x. :)
Nyilván nem a felhúzástól durrant be a trinyóm. :D

#310 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 13:49

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 23:06

Gondolom célzás akart lenni....

Természetesen KÖSZÖNÖM NEKED IS LESLIENEK IS :) !!! Csak munkahelyről internetezek és most a napokban sajnos nem sok időm van rá. Néha sikerül csak idejönnöm....

Az a 2 órával edzés előtti evés azért van, hogy a kaja "jól" megemésztődjön? Én kb 30-45 perccel azelőtt eszek. Rosszul teszem?

Edzés után a szilárd kaja nem mindig tud lenni csirkemell. Elfogadható-e olyan 150-170 gramm tojásfehérje + zöldség? Tojás az van dögivel, bármikor tudok készíteni belőle. Mennyiben lassítja ez a fejlődésemet?

És ha nem írnék rögtön...ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET !!!!    :)  :)  :)
tesa

#311 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 14:03

Idézet: tesa - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 14:49

Edzés után a szilárd kaja nem mindig tud lenni csirkemell. Elfogadható-e olyan 150-170 gramm tojásfehérje + zöldség? Tojás az van dögivel, bármikor tudok készíteni belőle. Mennyiben lassítja ez a fejlődésemet?

Semennyiben, a tojás a legmagasabb értékű fehérjeforrás. Annál már csak a tejsavófehérje jobb.
Egy tojásban viszont tudtommal 6g fehérje van. 8-10db-nál többet szerintem felesleges megenni belőle, nem szívódik fel.

#312 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 14:05

Indexen egy fazon azt állítja, hogy 15kg-t nőtt 3 hónap alatt.
Kíváncsi lennék, ebből mennyi izom...

#313 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 15:29

Idézet: tesa - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 13:49

Az a 2 órával edzés előtti evés azért van, hogy a kaja "jól" megemésztődjön? Én kb 30-45 perccel azelőtt eszek. Rosszul teszem?

Azért is, h ne tele bendővel eddz, hiszen akkor az összes vér, meg minden a pociddal foglalkozik. Legalább 1 órát hagynék, de a tök ideális a 2. Szerintem.

A tojás nagyon baba, de azt vedd figyelembe, h 1 tojás 6-7g fehérjét tartalmaz, és 25-30g-nál többet egyszerre elvileg nem tudsz megemészteni. Ez 4-5 tojás. :)

#314 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 15:29

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 14:05

Indexen egy fazon azt állítja, hogy 15kg-t nőtt 3 hónap alatt.
Kíváncsi lennék, ebből mennyi izom...

Akár a 95%-a is lehet izom, cucctól függ. :)

#315 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 15:48

Idézet: tesa - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 13:49

Az edzés előtti kajáról leslie jól leírta a lényeget, szóval olyankor emésztés van, és a vér a gyomorban/belekbe tódul, amikor edzel, akkor meg az izmokba, és ez nem jó. Asszem vmi redisztributálásról van szó ilyenkor. :D
Fehérjeforrásnak a tojásfehérje nagyon jó, 1 tojásfehérje kb. 4-5 gramm fehérjét tartalmaz.
Ez a max 30 gramm fehérje egyszerre egy tévhit, már sok helyen olvastam, hogy 50-60 grammot is meg tucc emészteni egyszerre.
15 kg 3 hónap alatt? ebből ha kezdő az illető, akkor kb. 3-4 kiló izom, a többi zsír meg víz... :) kivéve ha qrvajó genetikája van, és pl. a miosztatin génnel variált. :D

Szerkesztette: fLeSs 2005. 11. 29. 15:51 -kor

#316 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 29. 20:30

Idézet: leslie - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 16:29

Akár a 95%-a is lehet izom, cucctól függ. :)

Azt írja, hogy még tápkieget sem használ. :)

#317 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 09:58

Egy kis bulvár :D

Idézet

A negyvenhárom éves Palik László minden nap súlyzózik, mert a Dakar-ralira készül. Palik edzője állítólag fejébe vette, hogy kommandóst farag belőle - írja a Blikk - ezért október óta már naponta kétszer edz. A tévés személyiségnek sokszor minden porcikája fáj, de elmondása szerint edzője már megtanította, hogyan kell elviselni a fájdalmat. Palik szerint igenis kell állóképesség az autóversenyzéshez, ezért gyúr ilyen keményen. Edzője elmondta, hogy Palik László maximalista: az elmúlt hónapokban tíz kiló izmot szedett magára. Az év elején még csak nyolcvan kilóval tudott fekve nyomni, de ma már százhatvanöttel is tud, és kétszáz kilóval szokott guggolásokat végezni.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#318 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 11:20

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 10:58

Egy kis bulvár :D

Na ezt azért megnézném. :)

#319 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 13:58

Leszopom magam, ha 165-el tud edzeni... Az fix. :)

#320 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 14:09

Idézet: leslie - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 13:58

Leszopom magam, ha 165-el tud edzeni... Az fix. :)

Van pénz, van nő.. minden lehetséges.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.