HWSW Informatikai Kerekasztal: Kondizás, testépítés II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kondizás, testépítés II. testsúlynövelés, sport és egyebek Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:53

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 14:04

zsír kevés: nem fogalmaztam túl jól, mert amellett hogy kevés, még az is fontos, hogy nem eszek együtt zsírt és szénhidrátot.

Ja, így már értem. :) Ezek szerint mindig csakis minimális zsírtartalmú, sovány húsokat fogyasztasz, amikor rizst eszel hozzá?

Idézet

amúgy a kevés azt jelenti, hogy a napi zsírom ennyi: 1 kanál olivaolajban sütöm meg a napi húst, reggel max 2 tojássárgája (általában 1 kanál olivaolajban sütöm a tojást), és ezen kívül max olajos magvakat (dió, mogyoró, pisztácia, kesudió, napraforgó) eszek. illetve majd ha elkezdem a diétát, akkor estefelé majd a fehérjeturmixot lenmagolajjal fogom "ízesíteni". :)

Ezt a sok olajos magvat azért iktatod be, hogy a diéta alatt, mint energiaforrás működjön, esetleg a táplálkozás élettani hatása (telítetlen zsírsavak, savlekötés, rostanyagok) miatt?

Idézet

"a szénhidrát jobban hízlal, mint a zsír." igazából ezt a "jobban hízlal" dolgot el kéne felejteni, mert az a lényeges, hogy a megevett étel milyen alapanyagokból áll, vannak jó és rossz alapanyagok.

No itt én fejeztem ki rosszul magamat. A rossz minőségű szénhidrát, ami a fehérlisztből készült péksüteményekben, tésztákban található, nagyon gyorsan zsírként rakódik le.
(Ahogyan te is mondtad.)
Persze mozgásszegény életmódnál mindegy, mert ebben az esetben a zsír sem bomlik le, csak elraktározódik.

Idézet

rizsköret: a főtt rizst én max krumplival helyettesítem, de azt is ritkán, mert krumpliból kb. fél kilót kell megenni ahhoz, hogy 1 zacskónyi rizs energiájához jussál hozzá. diétás kaja: főtt/sült hús+rizs+zöldség.

Ettem én már nagyon magas keményítő tartalmú krumplit. Brrr.... Semmire nem jó igazából gasztronómiai szempontból (merthogy túl édes, és málik szét). Meg a burgonyában található szénhidrát sem jó.

Én igazából már elég régen száműztem az étrendemből, mint köretet. (Pedig szeretem, de hát ez van.)

Annyi kérdésem van még, hogy rizsből mennyi a diéta alatti, ill. a tömrgelés alatti napi adagod?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#382 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 04. 14:56

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 14:16

Én rengeteg sótlan földimogyorót megeszek, és nem hízok tőle. :)
Telítetlen zsír.

Én ezzel  én tisztában vagyok, de mondjuk ez tényleg drága, nem mellesleg nekem a bőröm nem bírja. (Meg az epém sem.) Ha sokat eszem, akkor kikészül a gyomrom tőle. A bőröm pedig kipattog.

Idézet

Tojás: napi 5db sárgájával együtt ~100Ft
Pulykacomb, csirkecomb ~4-500Ft/kiló

Ne mondd már, hogy a felvágottad olcsóbb ennél!

Pulykát és csirkét szoktam enni. De azt nem állítom, hogy napi 1 kg-t megeszem. (Mint ahogyan felvágottból sem eszem annyit.)

#383 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:40

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 14:53

Ja, így már értem. :) Ezek szerint mindig csakis minimális zsírtartalmú, sovány húsokat fogyasztasz, amikor rizst eszel hozzá?

Ezt a sok olajos magvat azért iktatod be, hogy a diéta alatt, mint energiaforrás működjön, esetleg a táplálkozás élettani hatása (telítetlen zsírsavak, savlekötés, rostanyagok) miatt?

No itt én fejeztem ki rosszul magamat. A rossz minőségű szénhidrát, ami a fehérlisztből készült péksüteményekben, tésztákban található, nagyon gyorsan zsírként rakódik le.
(Ahogyan te is mondtad.)
Persze mozgásszegény életmódnál mindegy, mert ebben az esetben a zsír sem bomlik le, csak elraktározódik.

Ettem én már nagyon magas keményítő tartalmú krumplit. Brrr.... Semmire nem jó igazából gasztronómiai szempontból (merthogy túl édes, és málik szét). Meg a burgonyában található szénhidrát sem jó.

Én igazából már elég régen száműztem az étrendemből, mint köretet. (Pedig szeretem, de hát ez van.)

Annyi kérdésem van még, hogy rizsből mennyi a diéta alatti, ill. a tömrgelés alatti napi adagod?

1. csirkemell, pulykamell, csirkecomb, marhalapocka, tonhal, ezek mennek tömegeléskor, sztem ugyanezeket meg lehet tartani diéta alatt is, csak a csirkecombot és a marhahúst lentebb kell szorítani, mert az a többihez képest zsíros (de még mindig sokkal jobb, mint a disznóhús).

2. az olajos magvakat csak este eszem, amikor már szénhidrátot nem akarok enni, egyrészt mert imádom, :) másrészt energiaforrásként. amíg eszel, addig a szervezet nem az izmot fogja lebontani, és mivel ezek a magvak sok kalóriát tartalmaznak, ezért nagyon jók antikatabolikus kajának (de nem anabolikusnak, mert a növényi fehérje nem alkalmas izomépítésre). amúgy az sem elhanyagolható, hogy egészségesek is.

3. rizskérdés: sztem mind1, hogy én mennyit eszek, mert neked biztos nem ennyit kell enni, ezt ki kell tapasztalni, hogy kinek mennyi kell. és én amúgyis étkezésenként (2 óránként eszek) számolom a ch-t (nem összességében  határozom meg, hogy pl. napi 400 gr). tömegelés alatt ez kb. 60 gr, diéta során ezt lecsökkentem majd 40-45 grammra, és valszeg du. 5-kor fogok utoljára rizst enni.

amúgy estefelé szoktam mazsolát is enni (egyszerre kb. 1 csomagot megeszek - 49 ft :D), mellé 1-2 adag fehérjével. a mazsolát is egyrészt imádom, másrészt nagyon erős lúgosító hatása van, ami azért fontos, mert a hús, a rizs, az összes fehérjeforrás savasító hatású (szoktam is érezni néha a savasodást). a mazsola GI-je 70, vagyis kb. olyan gyors a felszívódása, mint a rizsé (vagyis nagyon jó), de nem szabad túlzásba vinni, mert sok gyümölcscukrot (früktóz) tartalmaz, amit a szervezet egy pont után hajlamos zsírként elraktározni.

#384 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:56

Kép
Kép

Szerkesztette: Poopa 2006. 01. 05. 14:57 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#385 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 05. 15:21

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 15:40

1. csirkemell, pulykamell, csirkecomb, marhalapocka, tonhal, ezek mennek tömegeléskor, sztem ugyanezeket meg lehet tartani diéta alatt is, csak a csirkecombot és a marhahúst lentebb kell szorítani, mert az a többihez képest zsíros (de még mindig sokkal jobb, mint a disznóhús).

Kérdezek ám még! :)

Marhából miért pont lapockát veszel?

Idézet

2. az olajos magvakat csak este eszem, amikor már szénhidrátot nem akarok enni, egyrészt mert imádom, :) másrészt energiaforrásként. amíg eszel, addig a szervezet nem az izmot fogja lebontani, és mivel ezek a magvak sok kalóriát tartalmaznak, ezért nagyon jók antikatabolikus kajának (de nem anabolikusnak, mert a növényi fehérje nem alkalmas izomépítésre). amúgy az sem elhanyagolható, hogy egészségesek is.

Ez már igaz. Én speciel a diákcsemegét is szeretem, de az abban található aszalt gyümölcsök már veszélyesek a diétára. :)

Idézet

3. rizskérdés: sztem mind1, hogy én mennyit eszek, mert neked biztos nem ennyit kell enni, ezt ki kell tapasztalni, hogy kinek mennyi kell. és én amúgyis étkezésenként (2 óránként eszek) számolom a ch-t (nem összességében  határozom meg, hogy pl. napi 400 gr). tömegelés alatt ez kb. 60 gr, diéta során ezt lecsökkentem majd 40-45 grammra, és valszeg du. 5-kor fogok utoljára rizst enni.

Mondjuk én ennyire tudományosan nem számolom ki, hogy miből mennyit fogyasszak. Már erről beszéltünk régebben. Nincs rá módom, hogy ilyen akkurátusan, rendszeresen, így "kimérve" mindent étkezzek.
De azért így is jó nekem. ;)

Idézet

amúgy estefelé szoktam mazsolát is enni (egyszerre kb. 1 csomagot megeszek - 49 ft :D), mellé 1-2 adag fehérjével. a mazsolát is egyrészt imádom, másrészt nagyon erős lúgosító hatása van, ami azért fontos, mert a hús, a rizs, az összes fehérjeforrás savasító hatású (szoktam is érezni néha a savasodást). a mazsola GI-je 70, vagyis kb. olyan gyors a felszívódása, mint a rizsé (vagyis nagyon jó), de nem szabad túlzásba vinni, mert sok gyümölcscukrot (früktóz) tartalmaz, amit a szervezet egy pont után hajlamos zsírként elraktározni.

Igen, a mazsola jótékony hatásáról már halllottam. Csak én nem szeretem különösebben; igaz semmi különösebb bajom nincs vele. Ételben elfogyasztom, magában ritkán szoktam enni. De lehet, hogy ráveszem magam az esti "mazsolázásra", mint édesanyám. (Ő nagyon kedveli.)

A savasodást egyébként "hogyan érzékeled"?

BTW...

Idézet

- 49 ft :D
Ne légy cinikus! :(

Nagyon rossz ám, hogy az embernek lóf*szra sincs pénze, s legfőbb gondja nem az, hogy csirkemellet, vagy pulykamellet vegyen az napra, hanem, hogy miből fizesse ki a havi villany-,gáz-,vízdíjat! (Nem beszélve arról, hogy egy szép, igényes sötét öltönyt is kellene vennem a diplomaosztómra, csak hát éppen nem telik rá.)

#386 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 05. 15:23

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 14:56

Kép

Ez milyen étel, Poopa?  :think:

#387 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:21

Kérdezek ám még! :)

Marhából miért pont lapockát veszel?

Ez már igaz. Én speciel a diákcsemegét is szeretem, de az abban található aszalt gyümölcsök már veszélyesek a diétára. :)

Mondjuk én ennyire tudományosan nem számolom ki, hogy miből mennyit fogyasszak. Már erről beszéltünk régebben. Nincs rá módom, hogy ilyen akkurátusan, rendszeresen, így "kimérve" mindent étkezzek.
De azért így is jó nekem. ;)

Igen, a mazsola jótékony hatásáról már halllottam. Csak én nem szeretem különösebben; igaz semmi különösebb bajom nincs vele. Ételben elfogyasztom, magában ritkán szoktam enni. De lehet, hogy ráveszem magam az esti "mazsolázásra", mint édesanyám. (Ő nagyon kedveli.)

A savasodást egyébként "hogyan érzékeled"?

BTW...  Ne légy cinikus! :(

Nagyon rossz ám, hogy az embernek lóf*szra sincs pénze, s legfőbb gondja nem az, hogy csirkemellet, vagy pulykamellet vegyen az napra, hanem, hogy miből fizesse ki a havi villany-,gáz-,vízdíjat! (Nem beszélve arról, hogy egy szép, igényes sötét öltönyt is kellene vennem a diplomaosztómra, csak hát éppen nem telik rá.)

a marhának két részét "szabad" enni tömegeléskor (relatív kevés zsírt tartalmaznak), a lapockát és a bélszínt. :D gondolom sejthető, hogy mértnem a bélszínt kajálom. :D

a rizst én sem grammra pontosan számítom ki. tömegeléskor 4 étkezés 2,5 csomag rizs, diéta alatt ezt fogom 2 vagy 1,5 csomagra csökkenteni.

a savasodást úgy érzékelem, hogy savas a gyomrom, ég.

a mazsola ára: nem cinizmusból írtam a 49 ft-ot (amúgy a pennyben csak 35 ft), sőt, eszembe sem jutott ilyesmi. csak azért volt ott a smiley, mert egyesek szerint drága kajákat eszek (1 darab rétes árából 4 napi mazsolaadagom jön ki :D).

Szerkesztette: fLeSs 2006. 01. 05. 15:33 -kor

#388 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:36

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:23

Ez milyen étel, Poopa?  :think:

Sült csirkecomb valami szmötyiben megforgatva. :lefety:
Találtam a neten, és hihetelen éhes lettem rá.  :rolleyes:

Szerkesztette: Poopa 2006. 01. 05. 15:37 -kor

#389 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 05. 15:39

Hmmm... most már kezdek megvilágosodni én is. :)

"a marhának két részét "szabad" enni tömegeléskor (relatív kevés zsírt tartalmaznak), a lapockát és a bélszínt.  gondolom sejthető, hogy mértnem a bélszínt kajálom."

Az világos. Én is szeretem a bélszínt, de a gyomrom ilyesmit naaagyon ritkán lát. :D
Ellenben azért van ám még soványabb része a marhának. Egy jó sovány feketepecsenye, vagy szegy (vásároltam én már gyönyörű soványat; alig volt rajta zsír)... Esetleg ugyanaz borjúban. (Ami egyébként sajnos drága, és ritkán lehet kapni mifelénk!  :(  ) A lapockát pedig nem is különösebben szeretem, mert rágósabb húsrész.

Egyébként marhahús rajongó vagyok. A marha- és borjúhúst Isten ajándékának tartom (a Tokaji Aszúval egyetemben). :) Ez az egy étel, amiről soha nem tudnék lemondani.
Pedig azt mondják, hogy nem egészséges sok vöröshúst enni.

"a savasodást úgy érzékelem, hogy savas a gyomrom, ég."

Értem. No látod az nem jó, ha valakinek gyomorsavtúltengése van. Sajnos velem is előfordul időnként.

"a mazsola ára: nem cinizmusból írtam a 49 ft-ot (amúgy a pennyben csak 35 ft), sőt, eszembe sem jutott ilyesmi. csak azért volt ott a smiley, mert egyesek szerint drága kajákat eszek."

Rendben. :)

#390 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:40

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 15:40

... másrészt nagyon erős lúgosító hatása van, ami azért fontos, mert a hús, a rizs, az összes fehérjeforrás savasító hatású (szoktam is érezni néha a savasodást).

Ázz, én meg nézem, h kajától független néha ég a belem. :eek:
Jó tipp. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#391 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 05. 15:42

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:36

Sült csirkecomb valami szmötyiben megforgatva. :lefety:
Találtam a neten, és hihetelen éhes lettem rá.  :rolleyes:

Az addig rendben van, hogy csirkecomb. Én arra vagyok kiváncsit, hogy milyen módon készítették el.

(Nem mondom inkább ki, hogy a mártás mire emlékeztet.  :)  )

#392 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 05. 15:43

Idézet: leslie - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:40

Hallottál már a savlekötő tablettákról?  ;)

#393 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:43

Mástól is éghet a beled. :)
De a mazsola nagyon jó erre.
amúgy ment neked privi.

#394 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 15:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:42

(Nem mondom inkább ki, hogy a mártás mire emlékeztet.  :)  )

Az íze valószínűleg annál jobb lehet... :hungry: Ennyit meg tudnék enni simán. (jah a lényeg: uzsonnára :p)

Szerkesztette: Poopa 2006. 01. 05. 15:44 -kor

#395 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:21

Én is jártam már ebben a cipőben, mégsem nyafogtam.
Suli után keress egy jól fizető állást. Csak legyen mellette időd + energiád edzeni! ;)
Wherever you go, go with all your heart.

#396 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:05

Régebben azt írtad, hogy sok tejet iszol. Annak tudtommal semlegesítő hatása van.  :think:

#397 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:06

Poopa, ha mész mostanában Infernóba, csekkold le a karácsonyfát!
Én betegre röhögtem magam rajta. :D

Szerk.
Elkészült a sülthalam a zacskós rizzsel, úgyhogy megyek is kajálni.
Jó kis intenzív mell-kar edzés volt ma.

Szerkesztette: Dorien 2006. 01. 05. 17:11 -kor

#398 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 17:43

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:05

Régebben azt írtad, hogy sok tejet iszol. Annak tudtommal semlegesítő hatása van.  :think:

"Lúgosító hatású élelmiszerek

Gyümölcsfélék:
ananász (friss), banán, őszi-, sárgabarack, cseresznye, datolya, dinnye, sárgadinnye, egres, füge, körte, mazsola, szőlő, ribizli.

Zöldségfélék:
paradicsom, articsóka, zöldbab, borsó, bors, algák, olíva, brokkoli, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, kelkáposzta, petrezselyem, sárgarépa, spenót, sóska, spárga, torma, friss uborka, zeller, saláták, retek, szójabab, szójalecitin, gabonafüvek (árpafű, búzafű stb.), lucernafű, száraz bor.

Erősen lúgosak:(zeller, sárgarépa, cékla, retek)

Tejtermékek:
tej (csak a biotehéntej vagy -kecsketej), joghurt, kefir, savó.

Magvak:
köles, hajdina, árpa, barna rizs, gesztenye, mandula.

Gyógyteák és zöld tea.

Indirekt úton a savas pH-t csökkentik kalcium-magnézium készítmények, az A- és a D-vitamin, a zöld növények fogyasztása és a béltisztítás.

Savasító hatású élelmiszerek

Savasító hatásúak:
szinte minden más; az összes befőtt, cukorral eltett gyümölcs, minden tejtermék és húsféle, a tojásfehérje, a margarinok és vajak, a bab, a lencse, a gabonafélék, a tészták, a burgonya, a fehér rizs, minden olajos mag, a méz, az alkoholos italok, a kávé, kemény sajtok, hús, kolbász, tojás, hal, csokoládé, kakaó, finomlisztből készült termékek, sós földimogyoró, kávé, Cola, tömény szesz, cukor és minden cukor tartalmú termék.

A savasító élelmiszerek listája rövidebbnek tűnik, de a mindennapi táplálékaink nagy részét ezek adják, és ezek határozzák meg bélrendszerünk állapotát. Hogy mit etetnek velünk és mit eszünk, azt szokásaink és környezetünk határozzák meg. Talán kézbe kéne venni ezt is."

Amúgy érdekes módon én úgy tuttam, hogy a krumpli lúgos.

#399 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 05. 19:38

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:04

Én is jártam már ebben a cipőben, mégsem nyafogtam.
Suli után keress egy jól fizető állást. Csak legyen mellette időd + energiád edzeni! ;)

Már bocs, de én nem nyafogtam. Csak már egypárszor megkaptam itt a topicban, hogy miért nem veszek ezt, és azt, amikor az "olcsó" (ugyebár ez relatív; kinek mennyi a diszkrecionális jövedelme).

A munkáról egy külön topicban lehetne beszélgetni; én nagyon örülök annak, hogy te diploma után találtál mindjárt egy jól fizető állást, de ugye tisztában vagy azzal, hogy Magyarországon az a bizonyos "100-ból 1" vagy?  :rolleyes:

#400 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 05. 19:39

Hát bizony Fless, ebben a listában van pár kakukktojás.  :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »