HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? V. Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:49

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 11:46

Mondhatom irtó fontos dolgok :p adni kell a marketingre, de tojok rá abszolut nem a csillagok számítanak elsősorban, inkább egy Yaris vagy egy Swift vagy egy Colt, sokkal jobb autók

:nevet:

#2382 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:50

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:34

Új swiftet ... szóval rétegautó. És nem a racionálisoké :). Nekem külsőre sem tetszik, nem sok anyag van még ebben sem,, csoamagtér röhej, kipróbáltuk, az az utazó tatyi, amivel járok kecsóra NEM fért bele, túl széles volt :). Számomra komolytalannak hat.

Az előző Swift ~800-850 kiló körül volt, ez egy tonna, azért ez érezhető növekedés, nem? :think:

#2383 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:52

OFF

Idézet

Persze az ilyen antiszociális állatokat ez kevéssé szokta zavarni, hogy mással mi van...

Csak egy szmájlit tégy hozzá a jelenlévők kedvéért. :)

Az igazi antiszocikat (a bíróságra menet meg égig nőnek a jogaik)  tényleg nem érdekli. Hogy volt a Szomszédokban anno, amikor elgázolta valami újgazdag izomagy (kicsit) a gyereket?
"- Kifizetem azt is!"
:rolleyes:
Asztalravissza!

#2384 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:53

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:48

Nem vagyok benne biztos, hogy ha 50-50% a felelősség, akkor te mint halált okozó felmerülhetsz. Ráadásul azt sem tudom, hogy mitől lenne súlyosabb a büntetésed abban az esetben, ha az általad okozott baleset azért végződött halállal, mert a másik nem kötötte be magát (viszont ha bekötötte volna, még élne).

Ne haragudj, de még mindig nem veszek erre mérget.

Az, hogy Te nem adod meg az elsőbbséget, a másik meg nem volt bekötve, a büdös életben nem lesz 50-50%.

A haláleset nem attól történt, hogy nem kötötte be magát az ember, hanem attól, hogy nekimentél.
Az "ha bekötötte volna magát, talán még élne" ebben az esetben nem enyhíti a Te bűnösségedet, ugyanis nem azt lehet mondani, hogy ha bekötötte volna magát, még élne, hanem azt lehet mondani, hogy "ha nem mész neki, akkor még BIZTOSAN élne".

A két mondat között van egy súlyos különbség. Az egyik egy lehetőséget tartalmaz, a "talán"-t, a másik viszont bizonyosságot.

Épp ezért legjobb esetben is 20-80%-ra hoznák ki, és a tiéd lenne a 80. Szóval, nem 5 évet kapnál, hanem talán csak 4-et.

A bíróság nem foglalkozik a talánnal, nem mérlegeli azt, hogy ha bekötötte volna magát, akkor esetleg lehet, hogy cask olyan sérüléseket szenved, hogy nem hal bele a szerencsétlen.
A bíróság azzal foglalkozik, hogy
1. közúti közlekedés szabályait nem tartottad be
2. ezzel balesetet okoztál
3. a balesetben meghalt valaki.

A törvény is ezzel foglalkozik, ergo mész a hűvösre.

Szerkesztette: Targa 2005. 11. 25. 15:55 -kor

#2385 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 12:35

3,8-ért? Én picit spórolnék, 4,5-ért lesz új Civic 1,8-as (!!!) motorral. Vagy 3,8-ért vennék egy benzines Corolla Sol-t, esetleg 4 körül egy 1,4-es dízel Corollát (fapad + manális klíma). Vagy ha kisautót kell venni, akkor ott a Jazz 3M-ért hasonló fogyasztással, jobb minőségben, jobb utastérrel (igaz, kevesebb pacival). Ennyi pénzért már nem fapados Ypsilont is lehet kapni, annak pedig valóban van stílusa.

Ez a Clio legyen akármilyen jó kocsi - nekem annak tűnik - , iszonyúan drága. Kár.

Felejtsük már el ezt a "Jazz/akármi jobb minőséggű" dolgot, egy Jazz semmivel sem jobb minőségű az új Clionál. Jazzből többet is vezettem, Cliot is. A Clionak még az ajtaja is szebben csukódott (konkrétan a tesztpéldánynak). UGYANAZ .

Amúgy nevetséges ez az ár dolog is, ááááááááá 3 millióért nem vennék, áááááááááááá 3,8 millióért nem venném. ááááááááááááá 4,5 -ért már ott az új Civic. áááááááááááááá azt se venném meg, mert 6 milláért már van Accord. áááááááááááá azt se venném meg mert akkor már.........
-----------

3,49 millióért 1,4-es 98 LE-s Dynamic Plus Cliot lehet venni digit klímával, 6 légzsákkal ABS-EBD-vel, rádió-CD, 15-ös felni, ködfényszóró, távir. kp. zár, elektromos fűtött tükör-ablakok...

Ha valakinek sok 3,040 ezerért megkapja 1,2-es 75LE-s motorral 'sima' Dynamicban, (csak manuál klíma)

+ ha hozzáveszem hogy 3-4%-os THM-ű Renault Credit hitel van az új Cliora most........

Hasonló felszereltségű (LS,ES) Jazz semmivel nem olcsóbb, cserében gyengébb, s ha nem tudod kiperkálni KP-ban, durvább hitel van rá.

Nem tudom ez a 3,8 milliós Clio-s ár honnan van?

Szerkesztette: Kory 2005. 11. 25. 16:01 -kor

#2386 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:56

Idézet: Targa - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:53

Az, hogy Te nem adod meg az elsőbbséget, a másik meg nem volt bekötve, a büdös életben nem lesz 50-50%.

Úgy értettem valamiért, hogy azt írtad, fifty-fiftyre kihozzák a felelősséget :think: Nyilván felületesen olvastam, sorry.

#2387 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 15:59

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:56

Úgy értettem valamiért, hogy azt írtad, fifty-fiftyre kihozzák a felelősséget :think: Nyilván felületesen olvastam, sorry.

De hogy bedobjam az aduászt:

Te nem vagy jogász, én meg tanultam jogértelmezést. :)

#2388 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:10

Idézet: Kory - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:55

Felejtsük már el ezt a "Jazz/akármi jobb minőséggű" dolgot, egy Jazz semmivel sem jobb minőségű az új Clionál. Jazzből többet is vezettem, Cliot is. A Clionak még az ajtaja is szebben csukódott (konkrétan a tesztpéldánynak). UGYANAZ .

Amúgy nevetséges ez az ár dolog is, ááááááááá 3 millióért nem vennék, áááááááááááá 3,8 millióért nem venném. ááááááááááááá 4,5 -ért már ott az új Civic. áááááááááááááá azt se venném meg, mert 6 milláért már van Accord. áááááááááááá azt se venném meg mert akkor már.........
-----------

3,49 millióért 1,4-es 98 LE-s Dynamic Plus Cliot lehet venni digit klímával, 6 légzsákkal ABS-EBD-vel, rádió-CD, 15-ös felni, ködfényszóró, távir. kp. zár, elektromos fűtött tükör-ablakok...

+ ha hozzáveszem hogy 3-4%-os THM-ű Renault Credit hitel van az új Cliora most........

Hasonló felszereltségű (LS,ES) Jazz semmivel nem olcsóbb, cserében gyengébb.

Nem tudom ez a 3,8 milliós Clio-s ár honnan van?

Hú, de harapós a bácsi :D Bocsánat, hogy illettem a Renault-t. Különben arra gondoltam, hogy a Clioban, amiben én ültem, már most lötyögött az egyik squash-labda és a bal hátsó kilincs. Ezeket leszámítva valóban nagyon korrektnek tűnik a Clio.

Miért nevetséges? Egy műfajjal jobb kocsiknak tartom őket, így azokat venném. Röhöghetsz bátran, majd én is röhögök, ha valaki megvesz egy Cliót négy milláért (ugyanis ez csak a kis dízel ára, kíváncsi vagyok, mennyibe kerülhet egy erősebb dízel).

Szerinted jó a 3,5 millás ár egy 1,4-es kisautóért? :eek: Kory, kívülről szoktad fújni egy-egy kocsi árát és felszereltségi listáját a futó akciókkal és kedvezményekkel együtt. Mondj már nekem még egy kisautót, ami ennyibe kerül! Kibaszott drága az új Clio. Jobb, mint az elődje, jobb, mint a kategória átlaga, de elképesztően túlárazták. Miért olyan nehéz ezt egy vállrándítással tudomásul venni, és nem kiröhögtetni magad? Ennyi pénzért az alsóközép kocsikat vesztegetik, nem egy Cliót! Igaz, hogy Év Autója, de mégiscsak egy kicskocsi! Ha Honda vagy Toyota lenne, te lennél a leghangosabban röhögő, ha szóba kerüle az ára... Hadd ne szedjem össze, ennyi pénzért miket lehet kapni ;)

Más oldalról ott egy Clio Campus 2,1-ért, klímával.* A nagytesó - igaz, felextrázva, szép kárpittal - majd' kétszer annyi. Az első jó vétel, a második szerintem piszkodul nem.

A 3,8 millás árat a totalcar cikkben olvastuk, ha nem húztad volna fel magad ilyen hirtelen, talán nem kerülte volna el a figyelmed ;)

*ezt a kollégám tegnap vette a nejének, nem tudom, mennyi lehet a listaára. Neki ennyibe került.

Szerkesztette: Satriani 2005. 11. 25. 16:22 -kor

#2389 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:11

Idézet: Kory - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:55

-----------

Igen, ez zavar engem is. 3.8 és 4.5 milla között hazai viszonyok között nagy különbség van! Így gondolkozva soha nem jutnánk a végére, mert 4.9-ért már Lagunát lehet venni, de akkor már miért ne vegyünk egy nagyobbat, szebbet, jobbat, csak még fél misit tegyünk hozzá...  :confused:

Ördögi kör ez, de szerencsére nem a racionalisták köre.  :D
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2390 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 25. 16:12

Idézet: Targa - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 15:59

De hogy bedobjam az aduászt:

Te nem vagy jogász, én meg tanultam jogértelmezést. :)

Na ettől mindjárt hanyattvágtam magam, ez aztán az adu ász. (Én is tanultam jogértelmezést. Viszont most rossz volt az alapállásom.)

#2391 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:18

Idézet: Indy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:11

Igen, ez zavar engem is. 3.8 és 4.5 milla között hazai viszonyok között nagy különbség van!

Semmivel sem nagyobb, mint az előző és a mostani Clio árfekvése között. Különben az 1,4-es Civic nyilván 4 milla alatt marad, de ott van a Corolla, az Almera, a Focus, az Astra, sőt, a Mégane ára is.

Kérem, jelentkezzen, aki szerint az új Clio nem drága! :) Én biztos, hogy nem vennék ilyet. Inkább az előző fele annyiért, mint ez annyiért, mint egy alsóközép kocsi.

#2392 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:18

Kérem, jelentkezzen, aki szerint az új Clio nem drága! :) Én biztos, hogy nem vennék ilyet. Inkább az előző fele annyiért, mint ez annyiért, mint egy alsóközép kocsi.

Amint leáll a régi Clio gyártása, ez az ár vissza fog zuhanni korrekt szintre, csakúgy, mint a szintén túlárazott H Astra a 800k-s árcsökkenéssel. Ez tény, hogy aki most megveszi a Cliot, az egy marha. Viszont pár hónap múlva, mikor a Cliot már korrekt áron fogják adni, nagyon drágának fog mellette tűnni a Jazz, Colt. :)

#2393 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:18

Drága. De hamarosan lejjebb fogják vinni, van benne 2-300 ezer "tartalék". :D De csak akkor, ha nem fogják venni. ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#2394 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:27

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:10

Hú, de harapós a bácsi :D Bocsánat, hogy illettem a Renault-t. Különben arra gondoltam, hogy a Clioban, amiben én ültem, már most lötyögött az egyik squash-labda és a bal hátsó kilincs. Ezeket leszámítva valóban nagyon korrektnek tűnik a Clio.

Miért nevetséges? Egy műfajjal jobb kocsiknak tartom őket, így azokat venném. Röhöghetsz bátran, majd én is röhögök, ha valaki megvesz egy Cliót négy milláért (ugyanis ez csak a kis dízel ára, kíváncsi vagyok, mennyibe kerülhet egy erősebb dízel).

Szerinted jó a 3,5 millás ár egy 1,4-es kisautóért? :eek: Kory, kívülről szoktad fújni egy-egy kocsi árát és felszereltségi listáját a futó akciókkal és kedvezményekkel együtt. Mondj már nekem még egy kisautót, ami ennyibe kerül! Kibaszott drága az új Clio. Jobb, mint az elődje, jobb, mint a kategória átlaga, de elképesztően túlárazták. Miért olyan nehéz ezt egy vállrándítással tudomásul venni, és nem kiröhögtetni magad? Ennyi pénzért az alsóközép kocsikat vesztegetik, nem egy Cliót! Igaz, hogy Év Autója, de mégiscsak egy kicskocsi! Ha Honda vagy Toyota lenne, te lennél a leghangosabban röhögő, ha szóba kerüle az ára... Hadd ne szedjem össze, ennyi pénzért miket lehet kapni ;)

Más oldalról ott egy Clio Campus 2,1-ért, klímával. A nagytesó - igaz, felextrázva, szép kárpittal - majd' kétszer annyi. Az első jó vétel, a második szerintem piszkodul nem.

A 3,8 millás árat a totalcar cikkben olvastuk, ha nem húztad volna fel magad ilyen hirtelen, talán nem kerülte volna el a figyelmed ;)

Kicsit szar napom van, sorry.  :cool:

Amúgy meg egyértelmű, hogy nem olcsó, de szerintem alulról belefér az alsó-középbe, simán van akkora minden tekintetben (kényelem, csomagtartó), mint egy G Astra, s azt tipikusan alsó-középnek mondják + erre jön még rá a "megfoghatlan extrák " (biztonságosság, stb.).

A Renault idehaza úgy látszik a nagyon kedvező THM-es hitelét is belekalkulálta az árba. :) KP-re most "nem érdemes" Cliot venni.

Nyilvánvaló még az is, hogy - ha nekem kéne - én se a legeslegdrágább modellek közül választanék, gyakorlatilag ~3 milláért már bőven elfogadható Clio kapható. (most a Privilege és Initalt hagyjuk mert nagyon rétegmodell).

Nem röhögtem a Hondán, sőt mondtam hogy az új Civic ára nem eltúlzott, sőt a Corolla dízelt is hasonlítottuk már.

Közben rájöttem, hogy az a középső dízel ára a 3,8 millió, csak nem volt kedvem szerkeszteni. Viszont dízel Jazz nincs, így ki tudja annak mennyi lenne az ára :) Az új Yaris dízelt nem tudom, olcsóbb? Hány LE? (a 68 LE-s DCI klímával 3,600 ezer körül van).

Különben is, dízelből jelenleg a best buy úgyis a Kia Rio 1,5 CRDI :)

Szerkesztette: Kory 2005. 11. 25. 16:33 -kor

#2395 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:32

Idézet: Indy - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:23

Drága. De...

Semmi de. :D Drága, és kész. Ennyit mondtam én is. Bele lehet kötni abban, hogy mit vennék mennyiért (különben mondjon valaki bátran 4,5-ért jobb vételt, mint az új Civic 1,8, lehet, hogy a tanácsa hatására olyat veszek legközelebb :)), de abból nem engedek, hogy szerintem egy kiskocsiért igen-igen sok pénz majd' 4 milla. (Emlékeztetőül: a beszélgetést a totalcar cikkben szereplő 1,5 dCi Dynamique Super Plus indította, ami 3,8M-ba kerül.)

#2396 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:33

Idézet: Kory - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:27

Kicsit szar napom van, sorry.  :cool:

Nekem az egész hétem fos, meg is látszik rajtam ;) Mindjárt kikeresem a Yarist.

Yaris 1.0 Ice: 2.490.000; 1.4 D4D felár: 500.000; Sol felár: 245.000. Ez bő fél misivel olcsóbb, mint a Clio - és szerintem ez is drága. Mondjuk a Clio legalább jó méretű; a Yaris elég kicsike.

Szerkesztette: Satriani 2005. 11. 25. 16:35 -kor

#2397 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:38

Más téma: G Astra, 1,6-os Twinport motorral, 3. tankolással ment 485km-t, 40l-t lehetett rátankolni. Csak városban (ráadásul Budapest), reggel, délután, hidegen, rövid távon. Ez kb. 8,3 literes fogyasztás, szerintem korrekt. Tudom, hogy egy Honda Civic elvan 5 literrel is, persze kíméletes (rpm csak 6500 felett) üzemmód mellett. :Đ

#2398 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:33

Nekem az egész hétem fos, meg is látszik rajtam ;) Mindjárt kikeresem a Yarist.

Yaris 1.0 Ice: 2.490.000; 1.4 D4D felár: 500.000; Sol felár: 245.000. Ez bő fél misivel olcsóbb, mint a Clio - és szerintem ez is drága. Mondjuk a Clio legalább jó méretű; a Yaris elég kicsike.

Semmi gond.

=3235, jah kb. 400 ezerrel drágább az új Clio kb. azonos dízele,de én az új Yarisra gondoltam. Vagyis izé, az még nem is kapható itthon? Sorry lemaradtam :)

#2399 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:41

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:38

Csak városban (ráadásul Budapest), reggel, délután, hidegen, rövid távon. Ez kb. 8,3 literes fogyasztás, szerintem korrekt. Tudom, hogy egy Honda Civic elvan 5 literrel is, persze kíméletes (rpm csak 6500 felett) üzemmód mellett. :Đ

Anyum Civicje az általam előbb vázolt útvonalon (egy helyen dolgozunk) ilyen hidegben 8,5-9 litert eszik. (Országúton 6 alatt marad, de nem ott használja.)

#2400 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:42

Idézet: Tigger - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:38

Más téma: G Astra, 1,6-os Twinport motorral, 3. tankolással ment 485km-t, 40l-t lehetett rátankolni. Csak városban (ráadásul Budapest), reggel, délután, hidegen, rövid távon. Ez kb. 8,3 literes fogyasztás, szerintem korrekt. Tudom, hogy egy Honda Civic elvan 5 literrel is, persze kíméletes (rpm csak 6500 felett) üzemmód mellett. :Đ

Igen az nagyon jó, s 8,247, nem 8,3 :D

Szvsz az 1,6 még nem Twinport 9-et bekapta volna itt a közepes tartományokban is, itt jön ki az új motor előnye.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.