Idézet: special - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 13:32
special, tudod ott van, hogy "flame", azaz az ilyenre nem kell valaszolni! (egyebkent meg arra utal, hogy pont ugyanugy kell komolyan venni, mint az AMD honlapjan elofordulo osszehasonlito adatokat, amik ugyancsak valos szamok, mert tenyleg van egy szem olyan alkalmazas, ahol all az osszevetes. na ez az, amit nem lehet ugy eladni szvsz, hogy az A processzor X%-al gyorsabb, mint a B processzor! de tenyleg flame, es nem kell ra valaszolni.)
Idézet
Tényleg halvány fogalmad sincs a high-end processzorokkal és rendszerekkel szemben támasztott követelményekről, vagy a validációs folyamatokról, de mondhatnám akár a szoftverkörnyezeteket és az ezen a piacon igényelt vendor-támogatást. Az x86 nem azért tör előre, mert leváltja a RISC-eket, hanem mert olcsóbb gépek iránt nagyobb igény mutatkozik, és sok feladatra megfeleőek. Az x86-ok még sosem nyúltak hozzá a RISC/UNIX piac magvához, és jópár évig nem is fognak.
tenyleg nincs fogalmam rola, meg szerencse, hogy soha nem is allitottam ezt. azert jarok ide a forumra, hogy tanuljak (tobbek kozott). es elhiszem masoknak, amikor azt mondjak, hogy az Opteron-ba azert kerul be a RAS a kozeptavu jovoben, hogy pont ezeknek a celoknak megfeleljen. es ezert van RAS a HORUSban is, es ezert a Xeonban
mar a mai nap is! ahogy olvasom az 5. es 11. oldalt, azt latom, hogy az Itaniumhoz kepest ma 1 RAS funkcioban van a Xeon MP lemaradva, az "altalanos" RISK-hez kepest 2-ben, de egy dologban meg tobbet tud. (es igen, az Itanium is, ami en ugy latom szerinted teljesiti a normakat, le van maradva egy funkcioban..) en nem ismerem ezeket, de szivesen latom az okfejtesedet, hogy miert nem felel meg a Xeon MP, mondjuk az IBM Xseriez szerverekben azoknak a felteteleknek, amiket leirtal.
es igen, nem ertek hozza, de azert szamokat szoktam tudni ertelmezni. es nem ertem, hogy hogy lehet az, hogy ha az x86 "nem nyult hozza a RISC piac magvahoz", akkor miert csokken a RISC piac novekedese evek ota, mikozben mind az altalanos szamitastechnika, mind a szerverpiac egesze szarnyal. :confused: segitesz nekem ezt megmagyarazni?
a multkor is egy hozzaszolasomra ezt irtad:
Idézet
nem vagyunk egy fogalmi platformon semmilyen téren, sem piacgazdaságilag, sem technikailag
nos nekem nincs kozgazdasagi elokepzettsegem, igy konnyen elkepzelheto, hogy valoban jobban ertesz a piac mukodesehez, mint en. nincs igazi technologiai elokepzettsegem sem, igy az is elkepzelheto, hogy a technologiahoz is sokkal jobban ertesz. volt viszont a post-omban olyan kerdes is, ami se nem piaci, se nem technologiai. "egyszeru" technikatorteneti kerdes:
Idézet
Idézet
a valóság azonban az, hogy az eltérő szoftverkörnyezet és elérhető alkalmazások, az infrastruktúra különbsége nem igazán teszi átjárhatóvá az x86 dobozok számára a piac igényesebb részeit
nem ezt mondtak eloszor a WS piacra, de nem lett igazuk? nem ezt mondtak a szerverekre un-block, de nem lett igazuk? nem ezt mondtak a supercomputingra, de nem lett igazuk? most oszinten, mi okunk van azt hinni, hogy a szegeny egyedul maradt top RISC mas lesz? (de ha valaszolsz, akkor olyan valasz legyen, ami nem volt igaz az elozo 3 kategoriara!)
tudnal valaszolni az ott feltett kerdesemre?