Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 23:23
mondhatnám gúnyos cinizmussal, hogy mivel az intel szállít kb. 200 millió chipet évente és rendelkezik még mindig több mint 75 százalékos piacrészesedéssel, ezért az ő tdp-je automatikusan szabvánnyá válik. ahogyan szabvány az ia-32, a win32, vagy a .doc.
Természetesen iparági szabvány esetén nem csak a processzorpiacra gondoltam, hanem a teljes félvezető iparra. Ott meg az Intel részesedése lényegesen alacsonyabb (talán 15% körüli?).
Idézet
marketingkulcsszava. hát a valamennyire szakmai közösség felé való kommunikáció is marketing, ugyanakkor pont az intel kelt ki az amd azon gyakorlata ellen, hogy tdp-zik mindenhol, és nem valódi fogyasztásról beszél, mivel a kettő talán köszön néha egymásnak messziről. az amd egyébként egyáltalán nem hívja fel a figyelmet arra, hogy ő felülméri saját chipeinek energiakeretét, míg az intel empirikus adatot ad meg magas tranyóaktivitású produktív kódok futtatása alapján.
Ennek egyedül a mobil piacon volt számukra (Intel) negatív hatása, mindeütt máshol ők nyertek vele. Ráadásul én nem emlékszem rá, hogy az Intel a P4EE és más P4 procik kapcsán annyira reklámozta volna a valós fogyasztást.
Egyébként meg, most komolyan, azért lebaszod az AMD-t, mert nem hívja fel a figyelmet arra, hogy ő korrekt TDP-t ad meg, ellentétben az Intellel?
Idézet
szigorúan véve a tpd, mivel az sku-k jellemzőinek részletezése során elengedhetetlen, a marketing része. ugyanakkor az amd részéről eddig semmit nem láttam, amely ezt a hátrányt csökkentette volna.
Miért lenne a marketing része? A processzor lábainak kiosztása is része a marketingnek? :confused:
Milyen hátrányról beszélsz amúgy? Arra gondolsz, hogy ők is térjenek át a marketing TDP használatára?
Idézet
hidd el, ennél sokkal súlyosabb, kövérebb ökörséggel próbálják oltani a népeket előadásokon, mint a két tpd közötti metodikai különbség "elhallgatásával".
Elhiszem. De ez hat a legnagyobb tömegre. Nézd meg a fórumokon, az emberek úgy idézgetik a TDP-t, mint régen az órajelet. Miközben halvány dunsztjuk sincs arról, hogy mit is jelent valójában.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor