Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 10:56
ugy erted masszivan parhuzamosithato feladatok eseten? miert is venne vissza ott a teljesitmenyebol az fsb?
Szerintem viszont a _streaming_ a kulcsszó. Azaz _pluszban_ az is szükséges, hogy az adatáramlás fenntartható, jól előrejelezhető legyen.
PS: ja, ha félreértehő lenne, azért írtam ezt, mert ez _szűkítés_ Azaz IMHO vannak masszivan párhuzamosítható feladatok, amelyek azonban nem streaming jellegűek. Ezekben egy dual socket Opteron arányaiban várakozásaim szerint jobban szerepel*
* vagy esetleg mégsem , mégpedig azért, mert nem tudom, figyeltétek-e, de emlékeim szerint a Conroe EX az Everest
késleltetés tesztben jobb, mint az A64-ek!
Ez az egyik tényező, a másik, hogy hány független csatornán érik el a RAM modulokat (ugyebár ennek szintén szétszórt adatok esetén van kiemelt jelentősége)
Ugyebár egy 2*4 magos Opteronnak a dedikált ram-ok miatt 2*2 sáv áll rendelkezésére, viszont a Bensley platformon ugyanúgy 2*2, ami egy négymagos NGMAra jut jut (azt hiszem, Tigertonnak fogják hívni ezt a Xeont. Vagy előbb még Dunnington jön? Utába kéne nézni...)
(ráadásul ott FB-DIMM, ami elvileg tovább javíthatja a helyzetet)
4 socketnél az Opteronnál 4*2 csatorna, és elvileg ide is jön a 4 független csatornás Xeon-chipset, úgyhogy _elvileg_ akár kiegyenlített is lehet a helyzet (de írtam már, hogy a Parhelia óta ami "elvileg", azt én csak nagyon zárójelben veszem figyelembe...

) SZóval
valós életből vett tesztek kellenek majd természetesen. (meg előtte egy 4 magos A64, hogy egyáltalán legyen mivel összehasonlítani...

)
Fölötte meg már nyilván más tészta.
Szerkesztette: d n . r 2006. 09. 27. 20:25 -kor