HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Xeon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Xeon Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 24. 16:07

Idézet: Darwin - Dátum: 2008. Feb. 24., Sunday - 13:55

faszkivan, a következő procim is intel lesz  :Đ  :omg:  :reklamacio:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1022 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:30

A valóságos óriásos cikkben szerintem maradt egy erősen félreértelmezhető rész.

Idézet

A Dunnington kódnéven ismert fejlesztés 6 processzormagot integrál egyetlen szilíciumdarabra, nem kevesebb mint 9 megabájt L2, és 16 megabájt L3 cache társaságában -- vagyis a chipen több mint 25 megabájt cache igyekszik csillapítani a nagyteljesítményű magok adatéhségét. Az Intel nagyteljesítményű 45 nanométeres eljárásával készülő chip bődületes mennyiségű, 1,9 milliárd tranzisztorból épül fel, ennek megfelelően pedig méreteiben sem szerénykedik: a publikált fotók alapján a HWSW úgy becsli, a Dunnington mérete 500 négyzetmilliméter környékére esik, vagyis több mint másfélszer nagyobb például a négymagos AMD Barcelonánál.

Könnyen lehet, hogy én tudom rosszul, de ez nem 2x3 magból tevődik össze? Nem olvastam utána, így fentartom a jogot a tévedésre. Ha tévedtem, akkor ez csak írói munkásságom része volt. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1023 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:35

Idézet: hvuk - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:30

A valóságos óriásos cikkben szerintem maradt egy erősen félreértelmezhető rész.

Könnyen lehet, hogy én tudom rosszul, de ez nem 2x3 magból tevődik össze? Nem olvastam utána, így fentartom a jogot a tévedésre. Ha tévedtem, akkor ez csak írói munkásságom része volt. :D

hogy érted? hogy modulárisan, mcp, mint a mostani négymagos termékek?

Szerkesztette: special 2008. 03. 18. 09:39 -kor

#1024 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:43

en sem latom itt a problemat... ellenben a cikk cime nekem nem tetszik! szo nincs a cikkben arrol, hogy mekkora lenne a varhato teljesitmenye (egy ket aprobb megjegyzes, becsles -- de lenyegeben nem ez a cikk tartalma.) tipikus Magyar Nemzetes bulvaros cimadasnak latszik az en szememben. megmondjuk a frankot a cimben, azutan a foszovegben mar alig van arrol szo, hogy aki a cimet olvassa csak el, azt higgye, a cikk ezt tamasztja ala.
nem mondom, hogy ez volt a cel, de igy nez ki most.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1025 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:52

Azért nincs teljesítményre vonatkozó előrejelzés, mert nincs, mert az Intel nem hozott nyilvánosságra ilyet, és egyelőre máshol se találni. A Dunnington pedig natív hatmagos, nézz rá a die shotra! :) :)

#1026 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:43

en sem latom itt a problemat... ellenben a cikk cime nekem nem tetszik! szo nincs a cikkben arrol, hogy mekkora lenne a varhato teljesitmenye (egy ket aprobb megjegyzes, becsles -- de lenyegeben nem ez a cikk tartalma.) tipikus Magyar Nemzetes bulvaros cimadasnak latszik az en szememben. megmondjuk a frankot a cimben, azutan a foszovegben mar alig van arrol szo, hogy aki a cimet olvassa csak el, azt higgye, a cikk ezt tamasztja ala.

a cikk címében egyetlen szó se esik a teljesítményről, nem értem mit hiányolsz... a gigász azt jelenti, hogy nagy. márpedig 500 mm2 egy x86 chipnél nem csak simán nagy, hanem kurvanagy...

#1027 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:43

bogdan, óriás -  fizikailag nagy. 500 mm^2. az nagyon nagy. penryn 107 mm^2, barcelona 285.

#1028 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:58

gigasz?? a cimben ERŐS van. az nalam semmikeppen sem meret, hanem teljesitmeny!
hacsak ugy nem ertitek, ahogy az operaenekesnoknel a "derekben eros"-et. ;)

"Kíméletlenül erős processzornak ígérkezik az Intel Nehalem"

szerk: valoban, bocsanat, nem figyeltem elegge, hogy hvuk egy masikra hivatkozik! es persze special, igazad van, hogy ezekkel a technikakkal foglalkozik, de ezekbol nem kovetkezik, hogy kimeletlenul eros lenne! ezek a teljesitmenynovelesi eszkozok. (amik vagy bevalnak, vagy nem -- mindenbizonnyal igen, de hat a cim ezt tenykent kezeli, mikozben tenyszeruen az erosseget nem mutatja be a cikk. ez a gondom. nem a cikk tartalma!)

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 18. 10:05 -kor

a forum ma:

#1029 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:58

az egy másik cikk már. ott pedig nem értem a tartalommal való problémát, gyakorlatilag a cikk végig a a főbb teljesítménynövelő technikák bemutatásával foglalkozik.

#1030 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:58

ez két cikk... :)

Kíméletlenül erős processzornak ígérkezik az Intel Nehalem

Valóságos óriás az Intel hatmagos Xeonja, a Dunnington

#1031 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:11

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:58

szerk: valoban, bocsanat, nem figyeltem elegge, hogy hvuk egy masikra hivatkozik! es persze special, igazad van, hogy ezekkel a technikakkal foglalkozik, de ezekbol nem kovetkezik, hogy kimeletlenul eros lenne! ezek a teljesitmenynovelesi eszkozok. (amik vagy bevalnak, vagy nem -- mindenbizonnyal igen, de hat a cim ezt tenykent kezeli, mikozben tenyszeruen az erosseget nem mutatja be a cikk. ez a gondom. nem a cikk tartalma!)

továbbra sem értek egyet. először is cím nem állítja, hanem valószínűsíti, másrészt pedig ha a rövid elemzésnek nem hiszel, legalább nézd meg az inteltől kiszivárgott és _jól specifikált_ projekciót. tudom-tudom, hazudnak, ez így működik. becsapják magukat, a partnereiket, a vevőket, és gennyesre keresik így magukat!

#1032 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 10:21

nem azt mondtam, hogy hazudnak, csak szerintem a cikk nem arrol szol, ami a cime.

no de ez az en velemenyem, csak jeleztem. Te vagy az iro, Te dontod el a cimet..
a forum ma:

#1033 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 13:33

Idézet: special - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:35

hogy érted? hogy modulárisan, mcp, mint a mostani négymagos termékek?

Igen. Tehát nem egyetlen szilícium darabra integrálják. Kicsit azért bizonytalanodtam el, mert a képen az egyes magok szimmetrikusak, így nem derül ki, hogy 3 vagy 6 magot látunk-e. Persze kizárt, hogy az Intel monlit 6 magos procit dobjon piacra idén (sőt, még jövőre sem valószínű), de a fénykép miatt volt bennem némi bizonytalanság.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1034 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 13:35

Idézet: Ytse - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:52

Azért nincs teljesítményre vonatkozó előrejelzés, mert nincs, mert az Intel nem hozott nyilvánosságra ilyet, és egyelőre máshol se találni. A Dunnington pedig natív hatmagos, nézz rá a die shotra! :) :)

Most akkor mégis a die photónak van igaza? Tényleg natív 6 magos lenne? Az kemény.

#1035 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 13:39

nem nativ. mpc!
a forum ma:

#1036 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Ytse - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 10:02

impressziv. mostmar csak azt aruljatok el, hogy belel lehet-e majd dugaszolni ezeket az ultimate gamer Skulltrail platform lapjaiba?  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1037 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: hvuk - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 13:35

Most akkor mégis a die photónak van igaza? Tényleg natív 6 magos lenne? Az kemény.

Igen. Ja. Bizony ám...

Kicsit elszaladt a ló az Intellel. Szerintem amúgy itt egy dologban igazad lesz: hacsak az AMD nem virít egy nagyot - erre most esélyt se látok - akkor ez a mamut nem kerül piacra az idén. 'Validációs problémák' miatt ez is csúszik majd kicsit.
Elköltöztem :-)

#1038 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 13:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 13:39

nem nativ. mpc!

OK, hogy amikor még forró volt a vonatkozó reklámhype, akkor ezzel a natív/nem natív, csak egy szilíciumon van/több szilícium van egy hordozón dologgal lehetett nagyokat mondani, de azt hinné az ember, hogy mostanra lekattant már erről a jónép.
Elköltöztem :-)

#1039 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 13:47

Idézet: Ytse - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:54

a cikk címében egyetlen szó se esik a teljesítményről, nem értem mit hiányolsz... a gigász azt jelenti, hogy nagy. márpedig 500 mm2 egy x86 chipnél nem csak simán nagy, hanem kurvanagy...

ez a meret meg itaniumnak is qrvanagy  :Đ

#1040 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 13:49

Idézet: hvuk - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 13:35

igen nezd meg a fotot 3 darab 2 magos core 1 lapkan!

Téma megosztása:

• (57 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »