Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:29
Hogy a Fade to black milyen műfajú őszintén szólva nem tudom, meg nem is érdekel különösebben. (A
"The thing that should not be" műfaji besorolása jobban érdekelne.) Jah, hát az album témája miatt sem lehet power metal, úgyhogy a 2/3 / 1/3-adból nem engedhetek.

Igazából csak addig volt a kedvencem a RTL, amíg nem ismerkedtem meg ennél jóval keményebb zenékkel, mert engem akkoris annak az albumnak a keménysége vonzott.
Nekem tetszett a Load is, bár kétségtelenül más volt az addigi Metallicákhoz képest, de minden együttesnek meg kell újulnia. Igazából nekem sem tetszett első hallgatásra, sőt még másodikra sem, de az egy milliomodik

meghallgatás után előszeretettel veszem elő azt az albumot, mert szerintem jó. Viszont, amit azóta adtak ki az nagyon gyenge. Még a Reload úgy ahogy hallgatható, de a többi BORZASZTÓ!!!
Burton imádta Lovecraftet, úgyhogy néhány régi Metallica számban van utalás a mester műveire. A The Thing That Should Not Be egy-az-egyben a lovecrafti mondakörről, azon belül is Cthulhu-ról szól. A Call of Ktulu című instrumentális mesterművet ugye magyarázni sem kell (hogy miért nem Cthulhu a címe...)
Burton halálával azonban ez a vonal jóformán ki is veszett a zenéjükből, még a ...Justice for All albumon nyomokban megtalálható az Eye of the Beholder című számban.
A Ride the Lightning, Master of Puppets, ...And Justice for All, Black albumuk szerintem zseniális (ez utóbbi már inkább heavy metal ugye)

A Kill'em All még elég gyenge volt. Bemutatkozó albumnak nem rossz, de a dalszövegek valami egészen borzasztóak... A Load/Reload/Garage Inc. nekem egyáltalán nem tetszik, persze van néhány jó szám ezeken a lemezeken, jónéhány klasszikus is, de a nagy része eléggé hulladék.
Most fognak jönni a kövek: Nekem tetszik a St. Anger! Hogy miért azt nem tudom, egész egyszerűen tetszik és kész. Igaz, hogy Ullrich gyakorlatilag 75 percen keresztül ugyanazt dobolja, az is igaz, hogy egyetlen egy gitárszóló nincs az albumon; és még sok minden igaz, de nekem akkor is tetszik.
Szerkesztette: Cadaver 2007. 01. 19. 21:59 -kor