HWSW Informatikai Kerekasztal: "Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"Keményebb" zenéket is hallgatóknak... (II) ...múlt és jelen Értékeld a témát: -----

#1691 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 19. 20:03

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 19:28

Piftuka! Mago de Oz? :think: Mond valamit?

Eddig nem mondott. De rákerestem a youtube-on, és tetszik. A spanyol nyelv lüktetése és keménysége jól illik a dallamos rock és metál zenéhez.
Persze én anno a Heroes del Silencios-t is szerettem.  :) (Még van is egy eredeti dupla műsoros kazettám tőlük!  :p )
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1692 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 20:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:03

Eddig nem mondott. De rákerestem a youtube-on, és tetszik. A spanyol nyelv lüktetése és keménysége jól illik a dallamos rock és metál zenéhez.
Persze én anno a Heroes del Silencios-t is szerettem.  :) (Még van is egy eredeti dupla műsoros kazettám tőlük!  :p )

Csak mert tegnap néztem meg (megint) a Madrid Las Ventas c. dvd-jüket, és eszembe jutott. :up: Ajánlom figyelmedbe ezt a koncert dvd-t :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1693 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 19. 20:27

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 19:31

A Cellador szerintem speed :)

Mindkettő. :)

Idézet

CELLADOR was founded with the intent of introducing aggressive European influenced melodic speed/power metal to the Midwest USA, where the style is relatively nonexistent.

Mondjuk én előszeretettel különböztetem meg a speed-et a power-től azzal, hogy előbbiben is megvan a "galopp" (sőt, jellemzően még durvább a tempó), de a dallamosság nem annyira jellemző. (Sőt, talán kicsit "egyszerűbb" metál zene is, mint a power.)

Idézet

Nocsak, nem csak én hallgatok Lost Horizon-t? 

De nem ám! Kár, hogy Daniel Heiman kilépett az együttesből. Kiváncsi leszek, hogy az új énekessel milyen lesz a banda.  :think:

Ugyanakkor be szeretném szerezni valahonnan a Daniel által felénekelt Crystal Eyes albumot (mondjuk a többi albumuk is jöhet), no meg a Heed (ez Daniel új bandája) eddig megjelent albumát.

Idézet

Amugy jó példa heavy-power elkülöníthetetlenségre: Dionysus

OMG!  :omg: Erről a bandáról eddig nem hallottam, de most utánanéztem, és besz*rás jó zenét nyomnak!  :respect:

http://www.youtube.c...h?v=dpgPTESbmRk

Kár, hogy utánaolvasva innen éppen az együttes "szíve", a dalszerző, egyben dobos vált ki nemrég. Keresik az "utódját". Hááát...  :think:

(Egyébként ők magukat power metal stílusba sorolják: http://www.dionysus-powermetal.com/ ! )

#1694 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 19. 20:38

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 19:53

Márpedig a Ride the lightning egyértelműen speed/thrash metálhoz áll a legközelebb műfajilag. A power metálra jellemző dallomosságnak a szikráját sem hallani benne az első két számban, a B oldal első két száma is inkább ilyesmi. Kőkemény zúzda az egész.

Na jó... egyezzünk ki abban, hogy fele-fele!  :cool: És persze abból nem engedek, hogy a "Fade to black" power-ballada.  :p

Annyit érdemes megjegyezni, hogy a klasszikus értelemben vett power metal-ra alapvetően az optimizmus jellemző a szövegek tekintetében. Mindig a jó győz a végén legyen szó a sárkányokkal viaskodó lovagról, a sátánt letaszító szent harcosról, vagy az öltönyös, népbutító, kizsákmányoló réteget eltipró metál-harcosról (  :Đ  ).
Namost a "Fade to black"-re ennek az éles ellentéte a jellemző. Totális borúlátás.

(Egyébként szerintem a "Ride the lightning" tényleg a legjobb Metallica album.)

Idézet

A Metallica ráadásul minden albumára rárakott egy-két lassú számot. Hogy legyen mit hallgatniuk a hülye picsáknak.  :Đ Na jó, nekem is tetszenek. :D

Azért van különbség egy "Fade to black", vagy "Nothing else matters", és egy "Hero of the day" között... az előbbiek javára.

(Igaz, a Metallica a fekete album után megszűnt létezni.)

Idézet

Sosem gondolkodtam a Metallica zenéjének Power metál voltán, de most hogy így felhoztad, inkább a Master of Puppets-et illetném ilyesfajta jelzőkkel. Az olyan pattogós. :)

Szerintem totál trash.  :)

#1695 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 21:29

Hogy a Fade to black milyen műfajú őszintén szólva nem tudom, meg nem is érdekel különösebben. (A "The thing that should not be" műfaji besorolása jobban érdekelne.) Jah, hát az album témája miatt sem lehet power metal, úgyhogy a 2/3 / 1/3-adból nem engedhetek. :D Igazából csak addig volt a kedvencem a RTL, amíg nem ismerkedtem meg ennél jóval keményebb zenékkel, mert engem akkoris annak az albumnak a keménysége vonzott.

Nekem tetszett a Load is, bár kétségtelenül más volt az addigi Metallicákhoz képest, de minden együttesnek meg kell újulnia. Igazából nekem sem tetszett első hallgatásra, sőt még másodikra sem, de az egy milliomodik :D meghallgatás után előszeretettel veszem elő azt az albumot, mert szerintem jó. Viszont, amit azóta adtak ki az nagyon gyenge. Még a Reload úgy ahogy hallgatható, de a többi BORZASZTÓ!!!

#1696 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 21:57

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:29

Hogy a Fade to black milyen műfajú őszintén szólva nem tudom, meg nem is érdekel különösebben. (A "The thing that should not be" műfaji besorolása jobban érdekelne.) Jah, hát az album témája miatt sem lehet power metal, úgyhogy a 2/3 / 1/3-adból nem engedhetek. :D Igazából csak addig volt a kedvencem a RTL, amíg nem ismerkedtem meg ennél jóval keményebb zenékkel, mert engem akkoris annak az albumnak a keménysége vonzott.

Nekem tetszett a Load is, bár kétségtelenül más volt az addigi Metallicákhoz képest, de minden együttesnek meg kell újulnia. Igazából nekem sem tetszett első hallgatásra, sőt még másodikra sem, de az egy milliomodik :D meghallgatás után előszeretettel veszem elő azt az albumot, mert szerintem jó. Viszont, amit azóta adtak ki az nagyon gyenge. Még a Reload úgy ahogy hallgatható, de a többi BORZASZTÓ!!!

Burton imádta Lovecraftet, úgyhogy néhány régi Metallica számban van utalás a mester műveire. A The Thing That Should Not Be egy-az-egyben a lovecrafti mondakörről, azon belül is Cthulhu-ról szól. A Call of Ktulu című instrumentális mesterművet ugye magyarázni sem kell (hogy miért nem Cthulhu a címe...)
Burton halálával azonban ez a vonal jóformán ki is veszett a zenéjükből, még a ...Justice for All albumon nyomokban megtalálható az Eye of the Beholder című számban.

A Ride the Lightning, Master of Puppets, ...And Justice for All, Black albumuk szerintem zseniális (ez utóbbi már inkább heavy metal ugye) :respect: A Kill'em All még elég gyenge volt. Bemutatkozó albumnak nem rossz, de a dalszövegek valami egészen borzasztóak... A Load/Reload/Garage Inc. nekem egyáltalán nem tetszik, persze van néhány jó szám ezeken a lemezeken, jónéhány klasszikus is, de a nagy része eléggé hulladék.
Most fognak jönni a kövek: Nekem tetszik a St. Anger! Hogy miért azt nem tudom, egész egyszerűen tetszik és kész. Igaz, hogy Ullrich gyakorlatilag 75 percen keresztül ugyanazt dobolja, az is igaz, hogy egyetlen egy gitárszóló nincs az albumon; és még sok minden igaz, de nekem akkor is tetszik. :think:

Szerkesztette: Cadaver 2007. 01. 19. 21:59 -kor

Faster! Harder! Cadaver!

#1697 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 22:05

St. Angerről nekem csak 3 track tetszett. A címadó, a Frantic, Sweet Amber (asszem, a nyolcadik track)

Nesze itt vannak a kövek!! :reklamacio:  :Đ

Csatolt fájl:

#1698 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 00:01

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 22:05

St. Angerről nekem csak 3 track tetszett. A címadó, a Frantic, Sweet Amber (asszem, a nyolcadik track)

Nesze itt vannak a kövek!! :reklamacio:  :Đ

Nekem ezek a kedvenceim erről az albumról: St. Anger, Frantic, Dirty Window, Invisible Kid, All Within My Hands. (ez utóbbi nagyon nagy szám szerintem).
Faster! Harder! Cadaver!

#1699 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:33

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 16:59

Ez lehengerlő volt. :up: Thx érte. :respect:

Morgoth:UnderThe Surface

Odium album.Kövület.Pont ezért jó. :drocker: Kár, hogy a Resistance számról nem találtam jó minőségűt. :(

Szerkesztette: carcass 2007. 01. 20. 09:37 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1700 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:48

Death:Lack Of Comprehension
Nem a galopp-power metal vonulatról kell filózni, hanem ezt megnézni.Alapmű.
Fiatalabbak kedvéért - Human album (1991)
>LINK< :drummer2:  :drocker:

Még egy érdekesség:Sprirt Crusher(1998)
>LINK<

Szerkesztette: carcass 2007. 01. 20. 10:19 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1701 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 10:53

Idézet: Warton - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:29

(A "The thing that should not be" műfaji besorolása jobban érdekelne.)

Az színtiszta trash szerintem.

Idézet

Jah, hát az album témája miatt sem lehet power metal, úgyhogy a 2/3 / 1/3-adból nem engedhetek. :D

Hmmm... :idea: 2/5 - 3/5???  :Đ

Idézet

Nekem tetszett a Load is, [..]

Nekem nem. Sajnos a Black album után már a Metallica nem Metallica volt. Át is nevezhették volna magukat, mert közük nem volt régi önmagukhoz. (És ennek semmi köze a természetes megújuláshoz, mert ha megfigyeled, akkor a Load előtti albumok közül mindegyikre igaz volt, hogy más stílusú, hangvételű, mint az előző, mégis legenda lett belőlük.)

#1702 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 11:00

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 9:48

Death:Lack Of Comprehension
Nem a galopp-power metal vonulatról kell filózni, hanem ezt megnézni.Alapmű.

Már elnézést, de azért engedtessék meg, hogy arról a zenei műfajról beszélgessen mindenki, ami számára kedves a "keményebb" zenén belül!

Tudtommal nincsen kitéve a cimke a topic-ra: "csak death metálosok jöjjenek!".

Egyébként képzeld, Chuck Schuldiner-ről (Nyugodjék békében!) még én is hallottam. (Igaz, nem is vagyok már annyira fiatal.)

Az általad belinkelt nótán hallatszik, hogy zeneileg művelt srác volt. Kár érte.
A "Lack of comprehension" zenéje nekem is tetszik, de mint azt már számtalanszor mondtam, ki nem állhatom a hörgést. Magáról a műfajról nem is beszélve. (Van éppen elég baja az embernek anélkül is, mint hogy ilyen elborult, lehervasztó, vagy éppen aberrált zenéket, szövegeket hallgasson.)

Szerk.: Helyesírási hiba javítva.

Szerkesztette: Piftuka 2007. 01. 20. 11:06 -kor

#1703 Felhasználó inaktív   Never79 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:04

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 11:00

A "Lack of comprehension" zenéje nekem is tetszik, de mint azt már számtalanszor mondtam, ki nem állhatom a hörgést. Magáról a műfajról nem is beszélve. (Van éppen elég baja az embernek anélkül is, mint hogy ilyen elborult, lehervasztó, vagy éppen aberrált zenéket, szövegeket hallgasson.)

Ez épp a Death-re nem volt jellemző, ezért is volt messze a legjobb death metal banda szerintem. Na meg a  a technikai tudás, komplexitás is nagyon ott volt minden lemezen. Maga mögött tudhatott mindig egy best of csapatot. Gene Holgan, Steve Degiorgo, Andy LaRocque csak hogy a legnagyobbakat említsem.

Amúgy Chuck-nak volt egy másik bandája a Control Denied, ami zeneileg egy az egyben Death volt, de egy óriási hangú énekessel lett felvéve. Mellesleg ezt is power metalnak tituálta akkoriban a sajtó. :D

#1704 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 21:27

OMG!  :omg: Erről a bandáról eddig nem hallottam, de most utánanéztem, és besz*rás jó zenét nyomnak!  :respect:

http://www.youtube.c...h?v=dpgPTESbmRk

Kár, hogy utánaolvasva innen éppen az együttes "szíve", a dalszerző, egyben dobos vált ki nemrég. Keresik az "utódját". Hááát...  :think:

(Egyébként ők magukat power metal stílusba sorolják: http://www.dionysus-powermetal.com/ ! )

Ejnyebejnye :D 2002-ben jött ki az első albumuk ha jól emlékszem, azóta van 2 másik is :think: Iszonyat nagy zene, rendesen Érződik benne Luca Turilli mester hatása (dalszerzőként működött közre)

Esetleg msn-en tudok pár dalt küldeni ízelítőnek. Bár ahogy téged ismerlek, már megvan mndkét album :D

Szerkesztette: M_Stipee 2007. 01. 20. 12:15 -kor

"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#1705 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:35

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:00

Már elnézést, de azért engedtessék meg, hogy arról a zenei műfajról beszélgessen mindenki, ami számára kedves a "keményebb" zenén belül!

Tudtommal nincsen kitéve a cimke a topic-ra: "csak death metálosok jöjjenek!".

Egyébként képzeld, Chuck Schuldiner-ről (Nyugodjék békében!) még én is hallottam. (Igaz, nem is vagyok már annyira fiatal.)

Az általad belinkelt nótán hallatszik, hogy zeneileg művelt srác volt. Kár érte.

Nem kell túl komolyan venni, csak poén volt. ;)
Nem hallottál róla? :eek:
Hogy zeneileg művelt volt - vagyis, hogy mestere volt a gitárnak - így pontosabb a dolog, szóval nem vitás.Tényleg kár érte.
A Death zenéjét meg hörgés helyett "normál" énekhanggal el se tudnám képzelni.Ez így jó, ahogy van. :up:

Bravo

#1706 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:42

Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 13:04

Ez épp a Death-re nem volt jellemző, ezért is volt messze a legjobb death metal banda szerintem. Na meg a  a technikai tudás, komplexitás is nagyon ott volt minden lemezen. Maga mögött tudhatott mindig egy best of csapatot. Gene Holgan, Steve Degiorgo, Andy LaRocque csak hogy a legnagyobbakat említsem.

Amúgy Chuck-nak volt egy másik bandája a Control Denied, ami zeneileg egy az egyben Death volt, de egy óriási hangú énekessel lett felvéve. Mellesleg ezt is power metalnak tituálta akkoriban a sajtó. :D

Ezzel csak egyetérteni tudok.Az Individual album kivételével mind megvan.Gyakorlatilag Chuck Schuldiner volt az egyetlen állandó tag és mindegyik album hangzása teljesen más - nekem talán a Human jön be a legjobban meg a Symbolic - mégis iszonyat összetett mindegyik.
A Sound Of ... album végén a Juda Priest féle Painkiller azért nem semmi. :drocker:

Bravo

#1707 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 16:45

Idézet: Nevermore - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:04

Ez épp a Death-re nem volt jellemző, [..]

Akkor mit írjak? "Artikulátlan üvöltés?" (Mert ez valóban inkább az, nem hörgés.) Számomra mindegy.

Idézet

Mondjuk ebbe belehallgatnék kiváncsiságból, de ha death... (kifejtettem már a véleményemet ezekről a szövegekről.)

#1708 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 16:49

Idézet: carcass - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:35

Nem kell túl komolyan venni, csak poén volt. ;)
Nem hallottál róla? :eek:

Miről, a poénról? (Mert Schuldiner-ről hallottam. Éppen azt írtam!)

Idézet

Hogy zeneileg művelt volt - vagyis, hogy mestere volt a gitárnak - így pontosabb a dolog, szóval nem vitás.

Nem, kérlek ne pontosíts! Tudom, miért használtam azt a kifejezést. Arra céloztam, hogy széleskörű zenei műveltséggel rendelkezett. Elméletileg a metál sok műfajából merített, emellett jazz-t, klasszikusokat és latin zenét is hallgatott, s épített művészetébe.

S ez mindennél többet jelent. Mert pontos, ám egyéniség és innovatív gondolkodás nélküli gitárosból annyi van, mint levél a fán. De kivételes zenei tehetségből sokkal sokkal kevesebb.

Ő az utóbbi kategóriába tartozik az életművét ismerők szerint.

Idézet

A Death zenéjét meg hörgés helyett "normál" énekhanggal el se tudnám képzelni.Ez így jó, ahogy van. :up:

Ízlések, és pofonok ugyebár. :)

#1709 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 20. 16:52

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:13

Ejnyebejnye :D 2002-ben jött ki az első albumuk ha jól emlékszem, azóta van 2 másik is :think: Iszonyat nagy zene, rendesen Érződik benne Luca Turilli mester hatása (dalszerzőként működött közre)

Hát ugye... én sem ismerhetek minden együttest.  :) Ezért jó ez a topic, mert itt egymás figyelmét hívhatjuk fel jó zenékre.  :cool:

Idézet

Esetleg msn-en tudok pár dalt küldeni ízelítőnek. Bár ahogy téged ismerlek, már megvan mndkét album :D

:think: Ezt nem tudom, miből gondoltad. Éppen hogy gondban vagyok, mert utoljára kb. 5-6 éve volt pénzem magamnak műsoros CD-ket venni, s mivel nem warez-olok, fájlcserélőzöm, így meglehetősen nehéz hozzájutnom a sok jó zenéhez.)

#1710 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:58

Tegnapi Népszabadság volt cikk: [ Ektomorf ] Hallotattok már róluk?

Mostanában az Avatar nevű svéd Death Metal banda Toughts of no Tomorrow című albumát szoktam hallgatni. Friss és ropogós banda, ez az első nagylemezük, a műfaj kedvelőinek érdemes szemügyre venni. ;)
A másik kis kedvencem mostanában a Vio-lence együttestől az Eternal Nightmare című album. Őket gondolom jobban ismeritek, jó kis Thrash Metal a javából. Az Encyclopaedhia Metallumon elég durva értékelései vannak az albumaiknak )[ 96% ]). ;)
Faster! Harder! Cadaver!

Téma megosztása:

• (122 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.